Ronnie James Dio

Ronald James Padavona

9,0
291 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ronnie James Dio

Dio był jednym z najwazniejszych muzyków metalowych. Nie ma sie co rozpisywać wielka strata

Wasilij

Zgadzam się. Dio wielkim muzykiem był. [*]

Wasilij

Trudno się nie zgodzić. Genialny muzyk, jeden z najlepszych.

użytkownik usunięty
Wasilij

Wielka strata, nikt go nie zastapi, :( Zaluje ze nie moglem go zobaczyc na zywo.

Wasilij

Napisaliście wszystko, więc nie będę niczego niepotrzebnie pisał. Dio to Król Heavy Metalu (i Hard Rocka).
Nie rozumiem czemu dzisiejsze zespoły czerpią inspirację z Sabbathów, AC/DC, Zeppelinów i Iron Maiden, a nie z Ronniego Jamesa Dio...
Chociaż później i tak grają gówno co jest nazywane nu metalem...

Kaguro

Trochę nie zrozumiałem twojej wypowiedzi,przecież Sabbath,iron,ACDC to równie genialne zespoły i prezentują ten sam poziom co DIO[*], lekceważąc te zespoły lekceważysz też Dio.Pozdrawiam \m/

filmam

Też uważam że to genialne zespoły, ale chodziło mi o to że o Ronniego mało kto wymienia jako swoje inspiracje.
Nie lekceważę ich, tylko uważam, że Dio jest nie tak doceniony jak być powinien. O jego śmierci mówią tylko ci "wybrani ;D", a inni nie interesujący się tą muzyką nie wiedzą nawet, że ktoś taki był, a takim Cobainem i Michaelem Jacksonem się nadal nastolatki podniecają i opłakują wszędzie gdzie się da.

Kaguro

Hm, no właśnie. Jackson, Freddie - obydwu wokalem Dio dorównywał, ale jakoś chyba niewiele osób (przynajmniej w Polsce) go zna? Słucham metalu od lat kilkunastu, ale kim naprawdę był, dowiedziałem się bodaj już po jego śmierci, i to w sumie przypadkiem (grając w GTA4 i oglądając Pick of Destiny).

dziki_wonrz

A co o nim takiego było w GTA4? Sam nie wiem, bo nie grałem z powodu za słabego PC-ta.

Kaguro

aaach dobra, przejrzałem soundtrack GTA4 i już rozumiem ;D Heaven And Hell