Tim BurtonI

Timothy Walter Burton

8,3
23 208 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Tim Burton
goandrewgo_

No nie wiem, według mnie jeden z najlepszych reżyserów w historii kina. Tworzy same dobre filmy. Jedynym słabszym był remake "Planety Małp". Ale i tak gniotem też bym go nie nazwał. Dla mnie bardzo zasłużone miejsce w "TOP-ie". Mam nadzieję, że utrzyma się tu jak najdłużej. Pozdrawiam. :)

Palpatine

Popieram Palpatine:)
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
goandrewgo_

no i właśnie za te kilka dobrych filmów, zajął miejsce w top 10.

Czemu jest w TOP 100 ? Może dlatego, że zrobił masę świetnych filmów dzięki swojej mrocznej wyobraźni i ze 2 gorsze. Może dlatego, że sporo użytkowników FW go doceniło...

goandrewgo_

no wiesz, tim burton jest autorem wielu filmow. i nie mowie ze fajnych czy nie, ale musiales/as(nie spojrzalam na nick) nie ogladac edwarda nozycorekiego czy nie slyszec o sweeney toddzie, zeby zastanawiac sie co tez burton robi w top 10.

goandrewgo_

To niesamowite ile negatywnych emocji wywołuje jakiś ranking...

blumenkohl

"Co ten robi w top 10"- ten ma imię- Tim Burton, więc może trochę szacunku? Co robi w top10? Jest. Skoro jakaś grupa fanów dała mu pozytywne oceny, to co- miał napisać list do redakcji Filmwebu i oświadczyć- "Za żadne skarby świata nie umieszczajcie mnie w top10, bo to się nie spodoba ludziom.". Proszę Cię- to TYLKO idiotyczny ranking!

"to żal dupe sciska"- co najwyżej po takich wypowiedziach. Nie wiem co masz mu do zarzucenia, ale jeśli już chcesz grać rolę krytyka filmowego to daj jakieś argumenty do cholery, a nie tylko żal i żal. Żal to mi jest takich ludzi.

"kilka tylko dobrych filmow i 50 gniotow ."- po pierwsze to zdanie jest niepoprawne gramatycznie. Co- do szkoły się nie chce chodzić, a opinie o jednym z najlepszych reżyserów to można pisać? Po drugie- wymień mi proszę te dobre i złe filmy i napisz DLACZEGO są według Ciebie dobre bądź złe. A mianem gniota można co najwyżej określić Straszny film, albo kolejną część American Pie. To tyle ode mnie. Pozdr!

goandrewgo_

Burton powinien dostać oskara! I koniec!

goandrewgo_

jak to co robi w Top 10?
zajmuje adekwatne dla swojego talentu miejsce! a co?
stać go na to jak najbardziej.

goandrewgo_

żal dupe ściska jak ktoś zakłada tak idiotyczne tematy i bez żadnego argumentu krytykuje dobrego reżysera. Więc napisz proszę jakie to ,,gnioty,, są według ciebie wśród filmów Burtona? rozumiem, że mogą ci się jego filmy nie podobać, ale bez podania jakichkolwiek argumentów twoja wypowiedź jest trochę dziecinna. Zresztą co cie obchodzi jakiś głupi ranking?

Tarantinka19

Z tego co widziałem to Planeta małp (remake wybitnego filmu) i Marsjanie atakują to gnioty jakich mało.

Uzi

"Planety Małp" nie widziałam - ani jego wersji, ani oryginału. Ale co do "Marsjanie atakują!" - ten uważam za całkiem niezły. Pomijając to, że sama zawsze świetnie się na nim bawiłam i lubię jego pokręcony, kiczowaty klimat (oj, coś czuję, że zaraz oberwę od jakiegoś palanta pozującego na intelektualistę), to ten film chyba miał taki byc.
PS. A innym polecam (jeśli jeszcze nie widzieli) "Beetle Juice".

Kathy_Selden

"Gnijąca Panna Młoda"! "Miasteczko Halloween"! "Jeździec bez głowy"!
"Edward Nożycoręki"! "Ed Wood"! "Duża Ryba"! "Sok z żuka"! Że wymienię
lepsze.

goandrewgo_

a ty sie bawisz w krytyka filmowego czy co?
wymień te 50 'gniotów' i napisz dlaczego tak twierdzisz.

Kadanada_Hadness

Tę 50 to pewnie masz na stronie głównej pod tą postacią. No każdy może mieć swoje zdanie i ma prawo przecież je tu wypowiedzieć. Osobiście lubię tego reżysera, chociaż nie tak dawno jest nie wiedziałam, że te filmy które tak mi się podobają on reżyseruje. Ale człowiek ma smykałkę, skoro jest tak wysoko to jest uznany. Ot. Cała prawda.

goandrewgo_

Swoją drogą dobre chociaż kilka dobrych filmów.
Co niektórzy nie wyreżyserowali ani jednego dobrego...
Miejsce Burtona w pierwszej dziesiatce jest w pełni zasłużone.

goandrewgo_

ha ha ! śmieszne, doprawdy.
jak to co robi ?
ile jego filmów widziałeś, że mówisz o kilku dobrych i piećdziesięciu gniotach ?
jego filmy są niesamowicie oryginalne i specyficzne.
ale skoro to uważasz za gniot, to do cholery co Ty człowieku oglądasz ?

monisqa

Hm.. różni ludzie różne gusta.. nie wszystkim podoba sie tworczosc Burtona gdyz nie potrafia ogarnac jej swoim małym rozumkiem .. podchodza do niej zbyt powaznie ( znajomy po obejrzeniu S.T stwierdził ze to gniot,gdyz "krew była za mało realistyczna", ludzie nie potrafia zrozumiec ze to własnie te lekko kiczowate sceny tworza klimat i dodaja uroku jego dziłalnosci)

a panu goandrewgo na te jego analne dolegliwosci polecam jakas tabletke ;))) podobno mozna kupic w aptece bez recepty :)

pozdrawiam