Tim BurtonI

Timothy Walter Burton

8,3
23 123 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Tim Burton

Słuchajcie, czy wszystkie filmy Burtona są takie smutne i wzruszające?
Oglądałam Gnijącą pannę młodą i Edwarda nożycorękiego i na oby płakałam

alijons

No nie wszystkie choć każdy jest inny od każdego innego filmu jaki powstał. Nie trzeba nawet wiedzieć że Burton był reżyserem bo to się od razu widzi. Polecam Charlie i Fabryka Czekolady tam to najlepiej widać jakim świrem jest Burton

alijons

"Marsjanie atakują" i "Sok z żuka"... Te dwa filmy dadzą odpocząć Twoim gruczołom odpowiedzialnym za łzy;) No i może oba Batmany... Do reszty nie podchodź bez paczki chusteczek;)

alijons

Jeżeli chcesz więcej to polecam Sweeney Todda ach to zakończenie (chlip)

alijons

Ed Wood i Jeździec bez głowy pod tym względem są w miarę normalne, a co do Nightmare Before Christmas to różne są opinie.
Ale masz rację, na widok Edwarda i Gnijące mięknie serce;D

alijons

To wiele jeszcze przed Tobą oglądania:D Nie pisze tego wymądrzając się tylko dając do zrozumienia, ze jego filmy są wyjątkowe. Każdy ma w sobie coś co prowadzi do wzruszenia w większym bądź mniejszym stopniu. Nawet w soku z żuka można złapać się na konsternacji (nioby komedia ale niektóre momenty... wcale nie są śmieszne):D. Każdy jednak jego film wprowadzi Cię w niesamowity świat baśni. Cudowne kolory, piękne krajobrazy i rzeczy, w każdym z jegi filmów znajdziesz bohatera, który będzie przypominał w 90% Ciebie. Do tego cudowne opowieści na pograniczny realizmu fikcji. Coś pięknego. Polecam z całego serca jego produkcje. Każdy znajdzie coś dla siebie w jego "repertuarze".

alijons

Ej, ale to jest prawda. Ja widziałam prawie wszystkie i na każdym jednym, zdaję się łezkę uroniłam. Nawet Na Toddzie. Taki właśnie jest Tim, wielowymiarowy.

goslawa25

Zgadzam się że po obejrzeniu Charliego można zobaczyć że jest to wariat : D
i to w nim lubie. Nie rozumiem jak można płakać po Sweeney Toddzie xD ja to
się śmiałam jak on ją wrzucił do pieca :) nieenawiidzee happy endów. drugi
powó dla którego kocham burtona. (mam remont w pokoju i mama się mnie
zapytała jaki chce mieć kolor ścian, ja na to czarny z ściekającą czerwoną
farbą z brzytwami w tle, to wszytsko przez tego Todda xD).