Tim BurtonI

Timothy Walter Burton

8,3
23 208 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Tim Burton

Niby robi niezłe filmy ale jakieś takie strasznie dziwne. Jedyny normalny jego film jaki widziałem i który mi się naprawde podobał to Planeta Małp. Wkurzają mnie jego charakteryzacje postaci, gdzie każdy ma super mocny makijaż i w ogóle. Szkoda, że Depp gra w tak dużej ilości jego filmów bo zdecydowanie bardziej wolę go w filmach normalnych (Piraci z Karaibów, Wrogowie Publiczni itp.)

DarkHunter

Skoro Cie tak wkurza to nie oglądaj! Kino Burtona to specyficzne kino, ekscentryczne, tajemnicze, psychodeliczne a Depp idealnie pasuje i idealnie odzwierciedla takich bohaterów. a jesli uwazasz ze Piraci z Karaibów to film "normalny"??? to ja juz nie wiem o co Ci chodzi, bo to film równo zakręcony co reszta "perełek" Burtona

DarkHunter

człowieku, kino Burtona jest specyficzne.. nie każdemu się podoba ten styl, nie każdy go rozumie, ale warto obejrzeć te filmy... są dobre...

DarkHunter

Kiedyś Tim był mi obojętny ,ale jak obejrzałam ,,Gnijącą pannę młodą" to się zakochałam. Burton może być co prawda ekstrawagancki,ale jest wizjonerem. I jak dla mnie geniuszem.

DarkHunter

hemerocallis ma rację jak cię wkurza to nie oglądaj!Poza tym jego filmy są ekscentryczne, tajemnicze, i nie KAŻDY Jego kino rozumie...Dla mnie jest wspaniałym reżyserem.Geniusz po prostu!

Julka33

Mi też jego filmy nie przypadły do gustu.Takie dziwne są.