Oficjalne źródła już potwierdzają odegranie głównej roli przez Toma w filmie na podstawie powieści genialnego pisarza Toma Clancy . Tytuł książki jak i filmu w polskim tłumaczeniu - Bez skrupułów . Śmiem twierdzić że jedna z lepszych pozycji.
Tom zagra główną rolę , a u jego boku Chris Pine (chłopaki już razem grali :)) oraz Kevin Costner .
Osobiście nie mogę się doczekać . Nie dość że Tom Hardy to jeszcze Tom Clancy .
Premiera została przewidziana na rok 2013.
Oficjalnego potwierdzenia nie ma, na razie jest przymierzany do tej roli, a nawet jeśli byłby potwierdzony to nie daje gwarancji ze zagra w tym filmie bo po pierwsze ten film na pewno nie wyjdzie 2013(Najpierw film o Jacku Ryanie a dopiero spinn off bez skrupułów a poza tym tom kreci Mad Maxa) po drugie Tom wybrał już sporo projektów i nie wykluczone ze będzie musiał z któregoś zrezygnować(oby nie), a do ewentualnych prac nad filmem jeszcze daleko wiec wszystko może się pozmieniać. A tak w ogóle to Pine zagra filmie Moscow z Costnerem i Costner powturzy swoją role w Bez Skrupułów być może z Hardym w roli głównej( Ewentualnie Pine pojawi się w obu).
Czytałem książkę bardzo fajna polecam, dużo wątków i to ciekawych. Trochę unowocześnią historie i będzie naprawdę dobry materiał na film, wszystkie filmy na podstawie Clancyego i te lepsze i gorsze zawsze mnie ciekawiły i miały fajny klimat.