Mogę się założyć że w roku 2000 niewielu by wiedziało kim on jest i kto to jest Hardy. Ja na przykład pierwszy raz usłyszałem to imię i nazwisko w filmie Mroczny Rycerz Powstaje a wcześniej nic. Więc może faktycznie jest to człowiek znikąd. Jego filmografia jest dość skąpa i uboga a sam znam go tylko z filmu Mroczny Rycerz Powstaje.
masz racje w 2002r. mało kto o nim wiedział, ale już w 2002 a de facto w 2001, zagrał jedną z głównych w dużym(Choć średnim filmie) Hollywoodzkim filmie słynnym Star Treku, (Czyli już coś w nim dostrzegali ludzie z branży) ale jego kariera po filmie przygasła (najprawdopodobniej było to spowodowane używkami narkotyki, alkohol i inne problemy) na jakiś czas, z tego co wiem to rozważał zakończenie kariery w filmie, a nawet zaciągnięcie się do wojska, potem Bronson, ale też był popularny raczej na wyspach, no i 2009 wygrał casting na Mad Max( George Miller wybrał go zanim zrobiło się o nim głośno), a ty po prostu załapałeś się na 4 fale i można to uznać za stosunkowo całkiem niedawno.
wypływał już wcześniej np w 2002(de facto w 2001) rola(jedna z głównych) w dużym filmie Star Trek(średnio udany) ale najprawdopodobniej używki(narkotyki, alkohol inne problemy) zastopowały karierę na kilka lat, ale to nie był do końca stracony czas bo zyskiwał popularność na wyspach, potem wypłyną z Bronsonem, następnie w 2009r wygrał casting na Mad Maxa(George Miller wybrał go zanim zrobiło się o nim naprawdę głośno), potem Incepcja, i inne filmy ty akurat załapałeś się na 4 fale, z kolejnymi filmami będą nowi fani/osoby które odkryją Hardyego, bo wiadomo nowe różne gatunki coraż szerszy zasięg, no więc branża poznała go już dużo wcześniej część ludzi którzy mocno interesują się filmami/ lub ci co trafili przypadkiem(JA) odkryli go w Bronsonie, a niektórzy w Superprodukcji.
Wydaje mi się, że pierwszym filmem dzięki któremu stał się znany szerszej publiczności nie był "Batman" a "Incepcja". Po tym filmie rozbiło się o nim głośno.