Uwe Boll

3,9
965 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Uwe Boll

Mam pewną zabawę.Piszemy,jaki film musiałby zrobić Boll byś go zabił?
Dla mnie to bezapelacyjne Fallout.Na tej serii spędziłem dzieciństwo i jeśli,ten sukins** ośmieliłby się to zrobić,to ukradłbym broń z najbliższej jednostki wojskowej,pojechałbym do Niemiec i bym go zajeb**.
Umarłbym za to ze śmiechu,gdyby zrobił film na podstawie Tibii.
Czekam na wasze komentarze.

Amaelamin

Procy niestety Nie mam :( - ale mam łuk :)

Amaelamin

ostrzyłabym ją razem z Tobą ;]

Amaelamin

Ale masz pomysł! Wyobrażacie sobie serię! filmów ze świata Legacy of Kain? Przecie on już zrobił 3 części niemrawej gry BloodRayne, a dopiero w "Legacy of" jest co opowiadać...
To byłoby COŚ przed duże G. ;)

Muszrom

a może Pasjans? ;p

necron211

jakikolwiek sequel lub adaptację książki

megaloceros3

Baldur's Gate, Mafia, Planescape Torment, Gothic

necron211

ale tak szczerze to zamordowałbym go gdyby zrobił kinową ekranizację Rzymu, lub FILM O NAZISTACH.

megaloceros3

Robi film o Auschwitz...

necron211

FIFA xD haha Quake'a badz film wojenny

Speedway

Auper Mrio Bros :o) Choc stara ekranizacja bie okazala sie hitem, to jednak zarabalbym goscia za to ze wzial sie za cos co uksztaltowalo moja pasje i dziecinstwo

necron211

Ja bym go pociachał gdyby robił DIABLO, ale wiem że Blizzard tworzą inteligentni ludzie i byle komu nie dają zekranizować swoich hitów.

Ludo

Pytanie gdzie konczy sie inteligencja, a zaczynaja pieniadze ;]
cale szczescie nie ekranizuje Splinter Cell'a

jak zrobi ciekawa wersje tetrisa, wtedy go pokocham

necron211

Fallout - definitywnie + wszystkie gry z rozbudowaną fabułą, jak: Oblivion; Gothic; Splinter Cell i wiele innych. Dziwi mnie to, że firmy sprzedają prawa autorskie takiemu partaczowi.

Proponuje stworzyć stronę www ,gdzie można byłoby oddać swój głos, żeby ten Pan niczego już nie kręcił w oparciu o gry i link wysłać wszystkim producentom gier komputerowych.

Pozdr.

Akropol

Ja już go mogę zatłuc za FarCry'a. Zapewne w przyszłości zobaczymy Chesmaster 10000. Ale jak patrzę na jego zdjęcie to mi się żal faceta robi. Dla swojego dobra niech zacznie reklamować podpaski... :/

Piotras2009

Jak tak bardzo chcecie zabić Uwe to myśle że zoorganizuje jeszcze raz turniej bokserski w którym będzie można z nim walczyć ;]. A tak na marginesie jak sobie niby wyobrażacie ekranizacje takich gier jak Far Cry czy Postal, wg mnie Boll odwalił kawał dobrej roboty i przy tych tytułach można się pośmiać.

kotpaw

Hmm, może za ekranizacje Spellforce, Wiedźmina i świetnych gier RPG i RTS. FPS niech se partoli, ale od tych WARA! No i jeszcze od Fahrenheita. Świetna gra (początek 10/10 środek 8/10 końcówka 3/10) ze spartoloną końcówką, ale wierze, że Uwe postarałby zjechać wszystko:P

bartolomeoxXx

Widzę, że bartolomeoxXx jesteś strasznie samolubny. Wyobraź sobie, że wszyscy nagle przestają lubić "świetne gry RPG i RTS" (choć to raczej niemożliwe, ale przypuśćmy), wszyscy je partolą i mają w dupie. Na pewno byłoby ci strasznie miło. Nie lubisz, to przynajmniej nie krytykuj, bo są ludzie którzy lubią. Masz typowo szczeniackie podejście do sprawy.

Piotras2009

bartolomeoxXx wymień mi chociaż jedno ekranizację gry RTS.Nie ma,dlatego,że RTSy nie są dobrym materiałem na film.Oczywiście Uwe i tak wszystko spartoli.

necron211

Za Far Cry już powinien zginąć ale jeżeli tylko usłyszę, że chce się zabrać za Syberie lub Monky Island to zdążę go zamordować jeszcze przed zdjęciami do filmu :)

grimsey

niech tylko ruszy klasykę windowsa : pasjansa i sapera!

"MEDIEVAL TOTAL WAR - o ekranizację tego się już nie martwię, bo się nie da jak byk! "
oj żebyś się nie zdziwił XD

None200

chyba żeś filmów bolla nie oglądał, i nie wiesz, do czego on jest zdolny!!

użytkownik usunięty
necron211

Zabiłbym dziada,jak by zrobił film Morrowind,Oblivion,Gothic,Baldur's Gate,Fahrenheit ale już przede wszystkim jakby zrobił film Planescape:Torment.Tormenta bym mu nie darował i za to bym mu flaki wyrywał łyżeczką do herbaty.
Ale niezłe byłyby jaja jakby zrobił filmy:Fifa,Worms,The Sims,Tibia albo Need for Speed.Ciekaw jestem czy nie zrobi ekranizacji Tetrisa,Arkanoida i Pasjansa.

necron211

zezwalam mu na stworzenie tibii, bo to gra na jego poziomie...

necron211

Ja bym go zabił jakby to on robił Hitmana 2, Kolejnego Silent Hilla, MGSa lub Call of Juarez. Niech zrobi coś o pokeminach, to może młodsi widzowie wybaczą mu grzechy :)

bartolomeoxXx

Za Metal Gear Solid i skalanie legendy Solida kulka w leb! Chociaz ... najpierw kazalbym mu obejrzec te wszystkie jego "dzieła" po 10 razy jeden. hehehe

bartolomeoxXx

Gdyby dotknął się czegoś Blizzard'a, wtedy to...oj!
Za Gothica ani Baldura też bym nie przebaczył. Dobrze że nie bierze się za "Prince of Persia". Gdyby wyszła kiedyś filmowa wersja "Assassin's Creed", to obwy wtedy nie wpadła w jego łapy!

MR_ciachciach

Oj za Blizzarda też bym go zabił i assassin creeda przy okazji ;P

bartolomeoxXx

Gothic. ! pociąłbym go drewnianą łyżką.

[pisze o pierwszej części Gothic`a gdyż, (wg mnie) tylko ona miała ten klimat] ;))

necron211

prócz tego wszystkiego, co wymieniliście wyżej, chcę się na chwilę wyłamać. rozumiem, że tylko gry, ale nie mogę sobie odpuścić takiej możliwości.
mianowicie- zakończyłabym istnienie niesamowitej jednostki ludzkiej, jaką bezsprzecznie jest uwe, za remake (sic!) fight club'a.

och tak, mogłabym mu zrobić za to różne rzeczy.

daifuku

Z tematów nie-growych - łapska bym mu chyba poobcinał, gdyby spróbował je połozyć na prozie Pratchetta. Na szczęście to nam na 99,9 % nie grozi ;)

necron211

Homeworld. Ta grę kocham na równi z rodziną, dziewczyną i przyjaciółmi. Nie gram w nią na codzień bo to sakrum i czekam na jakaś okrągłą rocznicę, żeby znów wrócić do tej magii...
Jeżeli ten *%@!$@& położyłby łapy na tym, czułbym się jak by mi zabili kogoś bliskiego, co skończyłoby się jakaś krwawą zemstą w ciemnych lochach.

necron211

Za Half-Life bym gościa posłał do piachu, ale najpierw kastracja xD Znając życie należy się tego spodziewać zwłaszcza, że drugiej części nie trzeba praktycznie przerabiać na postać filmową-praktycznie gotowy scenariusz. Kolejną taką grą byłaby Mafia.

Pozdrawiam.

necron211

Za Baldura I Planescape Torment zatłukłbym go czerstwą bułką gdybym tylko miał możliwość

homer700

Szkoda bułki,lepiej ją zetrzec na tarce i zrobic panierkę do kotleta schabowego:>

necron211

Ja bym go zapierdolił za Neverwinter Nights...

necron211

Gdyby Uwe Sruwe kiedykolwiek tknął moje ukochane Jade Empire...no nie ma litości po prostu, osobiście zapodałabym mu tzw. pieroga prosto w tą roześmianą, durną mordę. Jak dla mnie to koleś nie jest nawet godny odklejać po seansie gum do żucia, przyklejonych do foteli w kinie w najgorszej pipidówie.

necron211

Devil May Cry / God of War. Nie wybaczył bym mu tego.

necron211

- Fallout
- Neverwinter Nights(jedynka;})
- Duke Nukem
- Halo
- Wolfenstein
Jak zobaczę to na liście filmów tworzonych przez niego... Zabiję!

Wielebny

hmm moze diablo?

Jebac_Filmweb

ooo albo cs ;p

Jebac_Filmweb

O... Właśnie, za diablo też bym zabił;P. W CS nie grałem więc mi to rybka;}

necron211

star craft, kotor, sacred, heroes V i spell force....jak weźmie się za którąkolwiek z tych gier bądźcie pewni, ze już nigdy nie zobaczycie, żeby nakręcił cokolwiek:D

LaraNotsil

Za Metal Gear Solid i skalanie legendy Solida kulka w leb! Chociaz ... najpierw kazalbym mu obejrzec te wszystkie jego "dzieła" po 10 razy jeden. hehehe

necron211

Hmm oprócz większości wymienionych RPG to jeszcze za film w uniwersum Warhammera urządził bym mu prawdziwy blitzkrieg.

Dieter

Oooo tak... Za jaki kol wiek kontakt ze światem WH kazał bym go potorturować w prawdziwie imperialnym stylu...

necron211

a ja bym mu nie podarował <b>God of War<b>

creeping_death_2

Assasin's Creed, Prince of Persia (jakby się za to zabrał to wpie**** murowany).

necron211

Mam nadzieję że nie przyjdzie mu do głowy zekranizować "Call of Cthulhu" albo "Fable" bo wtedy roztrzaskałbym mu łeb kijem. Jak można tak bez przerwy pierdolić najlepsze gry? Co za debil daje mu na to kase? Nie oglądałem żadnych jego filmów i wolę ich nigdy nie oglądać. Wystarczy mi to co wszyscy o nim piszą.

Punisherrr

Kotor'a się nie tknie, bo Lucas mu na to nie pozwoli, z resztą nikomu nie pozwoli.
Chyba racja. Najbardziej bolało by Diablo!!! DIABLO!!! DIAAABLOOOO!
Spokojnie....
Za Wolfensteina też by była kaźń!

necron211

FAHRENHEIT! Za te najlepszą gre, w jaką grałem, to osobiście go zapie*dole!!!