Uwe Boll

3,9
965 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Uwe Boll

Mam pewną zabawę.Piszemy,jaki film musiałby zrobić Boll byś go zabił?
Dla mnie to bezapelacyjne Fallout.Na tej serii spędziłem dzieciństwo i jeśli,ten sukins** ośmieliłby się to zrobić,to ukradłbym broń z najbliższej jednostki wojskowej,pojechałbym do Niemiec i bym go zajeb**.
Umarłbym za to ze śmiechu,gdyby zrobił film na podstawie Tibii.
Czekam na wasze komentarze.

moooras

Jakby tylko położył lepkie łapy na takie tytuły jak Call of duty, Assassin's creed lub Timeshift to byłyby jego ostatnie tytuły!!
podobno miał się zająć Gears of war!!!!

necron211

Syberia. niech spróbuje a czerwona kropka pojawi się na jego czole.

Kałasz ze stadionu - 2 tys. zł.
łopata z praktikera - 12 zł.
folia malarska - 3 zł
benzyna na wyjazd do lasu za miasto - 20 zł
kawa - 7 zł

Zaje***ać patafiana za próbę zbrukania dobrych scenariuszy - bezcenne.

necron211

Tetris, Arkanoid, Othello <za króóóóóóóóóótki>

necron211

1.Metal Gear Solid
2.Silent Hill
3.Bioshock
Za te trzy tytuły powinien wziąć się tylko geniusz.
Niestety ekranizacja SH nie sprostała moim wymaganiom.Trzymam kciuki za MGS, bo scenariusz pisze sam Hideo Kojima, a za Bioshock'a biorą się Verbinski i Logan, więc może być ciekawie.Chciałbym zobaczyć też ekranizację "Kane & Lynch", bo gra wciąga jak dobry film.Tak czy siak ten rok będzie bardzo ważny z powodu premier MGS, K&L i Tekkena :)

d1wid_2

aaaaaa...
Zapomniałem o God of War, Fahrenheit(Indigo Prophecy), Assassin's Creed i Halo.Naprawdę dobre materiały na dobre filmy.

necron211

W zasadzie to nie gram, ale mam swoje perełki - Black & White i World od Warcraft. Jeżeli zhańbiłby te gry to pewnie
bym go nie zabił, ale poważnie okaleczył.

necron211

Za starcrafta bym pobil, torturowal i zabil :D

użytkownik usunięty
Kharen

Zabiłbym dziada,jak by zrobił film Morrowind,Oblivion,Gothic,Baldur's Gate,Fahrenheit ale już przede wszystkim jakby zrobił film Planescape:Torment.Tormenta bym mu nie darował i za to bym mu flaki wyrywał łyżeczką do herbaty.
Ale niezłe byłyby jaja jakby zrobił filmy:Fifa,Worms,The Sims,Tibia albo Need for Speed.Ciekaw jestem czy nie zrobi ekranizacji Tetrisa,Arkanoida i Pasjansa.

necron211

Myśle, że gdyby zekranizował Neverwinter Nights, to musielibyście znależć sobie inny obiekt kpin, bo Uwe zostałby rytualnie zmiażdżony przez walec. Po czymś takim nie nadawałby się nawet do serialu "sześć stóp pod ziemią":)

pauu_euu

Jak dla mnie nie musi już nic więcej kręcić. Przyprowadźcie mi Bolla i przynieście pistolet.

necron211

za serie "Worms" :D choć "Heroes OF M&M III" to tez dobry powód

necron211

Ja bym dziada kropnął za Hirołsów i Diabołka. Może jeszcze za C&C.
A Teraz wyobraźcie sobie że Uwe po swoich ostatnich dokonaniach poczuł
się na tyle pewnie, że przestałby kręcić filmy na podstawie gier i
zrobiłby np. kontynuację Władcy Pierścieni, gdzie Sauron zostałby
sklonowany i wykułby magiczną branzoletę czy coś w tym stylu... Albo
nakręciłby czwartą część Ojca Chrzestnego w, powiedzmy świecie Power
Rangersów, gdie mafia walczyłaby ze zmutowanymi Żółwiami Ninjia...
Swoją drogą ten partacz nadawałby się do reżyserii klanu.

knopson

Zabiłbym go za Gothica 1 i 2(ale szczególnie za jedynkę),Mafię,Bioshocka,Syberię,Call of Duty,Baldurs Gate,choć już teraz chętnie bym go posiekał.

Terminator_T_101

Za Heroesów III, Gothica 1 i 2 i za Wiedźmina. Wróc. Jakbym usłyszał że planuje coś z nimi zrobić to zaraz bym go zatłukł długopisem

buster_3

Gothic 1, 2 i Heroes III...wiedźmina olewam

myślę, że Pan Uwe Boll nadaje się jedynie do ekranizacji Icy Towera choć i z tym mógłby mieć kłopoty...

_Mistrzu_

Bardzo bym nie chciał by rączki tego pana tknęły
-Diablo
-Planescape
-Fallout
-BG i ID

buster_3

Jakby sie podjął Tibii to bym umarł ze śmiechu xd, a serio to oczywiście Witcher, bo sercem jestem z nim związany :D. Acz jego umiejętności starczyłyby na fife i simsy

necron211

Zabiłbym go gdyby tknął GTA jakiekolwiek oraz Call of duty. Cieszy mnie że nie dostał w swoje łapska Max Payne'a

Tom_Spark

Też mi pocieszenie, że Maxa spieprzył nie Boll tylko John Moore...
Heh, ciekawe co by zrobił z Menel game:)

agent_0700

za Diablo bym go rozpier****ł, za GTA pewnie też

necron211

Za Resident Evil Anderson zasługuje na mały ostracyzm chwilowe upokorzenie ale ogolnie mortal combat mu wyszedł. Gdyby natomiast za Residenta wział sie Uwe ... no mercy, w sumie dochodze do wniosku ze już za BloodRayne zasługuje na chłoste ^^, ukamienowanie zaś za Metal Gear Solid, Splinter Cell, Halo. W sumie to nie ma sensu wymianiać za co :) bo za każdy nastepny film powinien zostać conajmniej wykastrowany.

necron211

Zabijać to i nie (Kazik ma dobre serduszko i stworzonek bożych zabijać nie będzie), ale poważne utrudnienie życia/zastraszenie/cela więzienna 2 na 2 nie jest takim złym pomysłem...

-Monkey Island
-Neverhood (...tu bym się naf tym zabijaniem jednak zastanowiła.)
-Sam&Max
-Heroes: Might of Magic III
-Zelda
-Syberia
-Beyond: Good and Evil
-World of Goo (niby nie do nakręcenia, ale skoro chcą robić film o Simsach, to lękam się wszystkiego...)
-American Mc'Gees Alice (coś w jego kilamatach, ale na szczęście za to bierze się ktoś inny)
-Day of the Tentacle
-Kingdom Hearts
-De Blob

Na szczęście większość moich faworytów to przygodówki (tudzież gry, z których NAPRAWDĘ ciężko wykrzesać fabułę na film), więc mogę spać spokojnie.

Jeżeli ten temat dalej będzie się tak rozwijał, to pan Uwe Boll już żadnego filma nie nakręci, jeżeli nie będzie chciał skończyć z dziurą w głowie ;)

Pozdrowienia i niech kisiel ogórkowy będzie z Wami ^^

necron211

Monkey Island - zamordował bym gołymi łapami drania!!!!!!!

użytkownik usunięty
necron211

Dobrze że nie dali mu praw do nakręcenia World of Warcraft. Ale boje się co
by było jakby Simsy nakręcił... Ale za Dark Messiaha nie wiem co bym zrobił
:/ Niech se kręci Peggle the Movie, albo Larry Laffer the Movie :P

necron211

tetris pewnie by film na podstawie tej gry spartolił :D

necron211

Legacy of kain każdą część, Wiedźmin, dawn of war i FEAR za te gry skazał bym go na łamanie na kole.

Qel

Cytując za Wikipedią odnoście serii Legacy of Kain:

"W planach jest też film, dyrektorem produkcji będzie Uwe Boll (nie jest to jednak potwierdzone)"

Dla mnie również nie do zniesienia byłoby zrobienie filmu na podstawie tej GENIALNEJ serii. Chyba, że byłby naprawdę świetny i tak klimatyczny jak gra, co jest bardzo mało realne.

The_Seeb

Stary zepsułeś mi dzień... Jeżeli nie tydzień... :(

Qel

Nadzieja w tym, że wpis ten widnieje na Wiki (chyba nie przesadzę) od paru lat, a o filmie nic a nic nie słychać. Poza tym treść w nawiasie również podnosi na duchu :)

The_Seeb

o żesz, tylko niech się ten *$%&%$^@$^@()()!$!%@&^ skurwys%%%&$^&* trzyma z dala od sagi o kain'ie

to jest naprawdę zła informacja.
jak znam jego filmy to spieprzyłby nawet sapera

necron211

World of Warcraft, Heroes of Might and Magic i Grand Theft Auto..

nienawidze tego partacza

necron211

Za Mafie i Gothica. Tragedia. Mam go już dość. Zepsuł już tyle fajnych gier. Dość tego.

necron211

-Disciples(powiesić za jaja)
-Sacrifice(odciąć łapy i nogi)
-GTA(kulka w łeb)

necron211

Zgadzam się w całej rozciągłości - Fallout. Inna rzecz, ze akurat ta gra nic a nic nie nadaje się na egranizacje kinową.Jedyne sensowne rozwiązanie, to serial z naprawdę dużym budżetem i ograniczeniem wiekowym M, może nawet R. Inaczej cały potencjał świata zostanie zmarnowany. A teraz najlepsze. Krążą pogłoski jakoby Bethseda szykowała się do przejęcia pełni praw do tytułu, z ewntualnym zamiarem nakęcenia filmu. Uwe, jak powszechnie wiadomo,będący niedoścignionym autorytetm w dziedzinie adaptacji gier, zapewne trafi na krzesło reżysera. Czas wyczyścić AK - 47.

luke8

Nie strasz bo może się ziścić.... Na tego gościa trzeba wziąć miniguna, by upewnić się że nie wstanie jakimś cudem.
Ale racja przydał by się porządny serial w post apokaliptycznych klimatach( Jerycho było ok, ale czegoś w nim brakowało)

użytkownik usunięty
necron211

God of War definitywnie ale napewno tak nie bedzie

necron211

Gdybym dowiedział się, że pan Boll bierze się za Mass Effect, dzwonił bym do kumpla, którego stary jest w armii i kminiłbym spluwy. Gdybym obejrzał film i okazałby się klapą, zarżnąłbym tego pana.
A pozatym to koleś nawet sympatyczny. A na Far Cry'u zwijałem się ze śmiechu.

necron211

saper albo kulki

necron211

mysle ze za World of Warcraft bym go zabil, pocwiartowal zwloki i podpalil. Ale zabijalbym go powoli zeby sie pomeczyl najlepiej te 90 minut czyli tyle ile trwaja jego boskie filmy ;]

Quentin_Tarantino

Call of duty 4 :)
Need for speed XD
GTA 3,Vice City, 4

necron211

ja bym go zajeb** jak by mu sie spodobało nakrecic ktora kolwiek z serii GTA, COD, Medal of Honor, NFS, lub Wiedzmina WoW-a, Mafii,itp. poprostu jak on sie wezmie za nakreceni jakiejkolwiek gry to go chyba zapi****** nie wiem poco on wogule krcni filmy i tak wszystko zjeb** za duzo kasy za te jego hu**** filmy teraz moze juz nic nie robic do konca zycia to niech wyjedzie na seszele i tam sie zakamufluje i niech slad po nim zaginie bedzie spokuj bo moj 11 letni brat lepiej by nakrecil te jego pozal sie boze filmy i mowie to calkiem powaznie mam nadziee ze mnie posluchasz i wyjedziesz slad po tobie zaginie i tak bedzie najlepjej dal wszystkich

Krzych1

Obawiam się, że on może nie rozumieć polskiego, ale zgadzam się, co do tego, że lepiej by było dla wszystkich, gdyby z branżą filmową dał sobie ten pan spokój. Na zawsze.

necron211

"Zabawa" spoko, ale wątpię, czy wpisanie tutaj kilkunastu tytułów ustrzegnie daną grę przed zekranizowaniem jej przez tego pana. Nie mniej jednak widać, jakie gry cieszą się największym szacunkiem wśród forumowiczów filmweba :)

The_Seeb

Uwe z Tego forum będzie czerpał pomysły XD
Trzeba uważać co się pisze... xD

necron211

Nie darowałbym przede wszystkim Unreal'a , Deus Ex'a i Homeworld'a. Dość że wszystkie trzy tytuły doczekały się kaszaniastych kontynuacji żeby jeszcze grzebać je w szambie przez imć Bolla... O Falloucie nie ma co wspominać. IMO gdyby wyszła na światło dzienne informacja, że ma powstać film pod tym tytułem w reżyserii tego gościa to fani z całego świata zrobili by fallouta z jego życia... :P Z resztą coś mi się zdaje że potrafiłby schrzanić nawet coś tak prostego jak Red Alert...

necron211

Nie wiem co bym mu zrobił jakby chwycił się AvP... Dość, że i tak wyszły słabe filmy to śmiem sądzić, że Uwe dałby radę jeszcze bardziej spartolić tą serię.
Wiem - przerobiłbym z nim całą serię "Piły" :D

cinek_1988

Ja bym na niego zrzucił cegły w kształcie klocków tetrisa, :D za ekranizacje Tetrisa :), po zamurowaniu Uwe wystawi ręke z chorąkiewą co na niej jest napisane GAME OVER :).

Bully, :D Gra była fajna z takim małmym filmowym rozmachem, jakby on stworzył Bulliego :) bym mu gacie obciągną :) jak w tej grze robili inni ucznowie.

i ostania gra.....Worms :D, hmmm co tu było by najlepsze...wiem :D betonowy osioł załatwi sprawę IHHHA :D.

necron211

The Beatles: Historia Prawdziwa

dobrze że robi tylko filmy na podstawie gier

necron211

Za Morrowinda i Obliviona bardzo chętnie bym go spaliła.

kleopatra1992xXx

za diablo, warcraft, GTA i w sumie każdy inny film który nakręci na
podstawie gier. Nie wiem jak ktoś może mu powierzyć swoją grę do
ekranizacji, na szczęście blizzard nie jest taki głupi :)

niech uwa zrobi film na podstawie wormsów :D