Ville Valo

Ville Hermanni Valo

7,7
14 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Ville Valo

Donauinselfest 25.06.2010

Ta koszula jeszcze żyje???0_0
http://community.livejournal.com/valo_daily/4355222.html#cutid1

her_3

odpisuję pod tym komentarzem,bo pod tamtym nie mogę;/
szkoda,że tylko U.S...ale dobre i to :)...poza tym może jeszcze będzie jakaś trasa po EU...i może wpadną do Hiszpani i do mnie do Danii też:)
cieszę się,że chłopaki ruszają w trasę:)...naprawdę kolejny dobry album wydali:)...i cieszę się,że teraz Linde będzie miał swoje 5 minut :) ...no i nie tylko on,bo DL to także Mige i Burton :)

elliv_

lol...nie mogę ci odpowiedziećna ostatni komentarz...nie wiem co się dzieje,czy to filmweb wariuje czy mój komp...:/
tak,to ja udzielam się na VD :) raczej nie jest trudno mnie rozpoznać,bo wszędzie używam tego samego nick'a:)
no dobra,to co do tych wątpliwości...a więc zdanie od Kelly z heartagram.com...."Don't worry folks this does NOT mean the band is breaking up. Just taking a Helldone break. Stay tuned for good things coming"...lepiej?:P ona ma kontakt z chłopakami z HIM,jest zarządzającą heartagram.com i wie co mówi :P
co do remixów Tiesto...wiesz nie jest powiedziane,że Tiesto zrobi umca umca...bo jak chce to potrafi dobrze remixować:) i nie każdemu musi się to podobać,wiem o tym...ale trochę mnie dziwi,że zakładacie z góry,że to będzie shit...

maartaa87

Jego remixy raczej nie napawają optymizmem, musisz zrozumieć, że przywykłyśmy do ostrzejszego brzmienia HIM,a to co teraz robią to z daleka zalatuje komerchą, HIM to HIM żadnych remixów nie potrzebuje, według mnie. A Kelly może sobie napisać wszystko, pamiętam jak było z DSBH, Ville najpierw opowiadał, że to super płyta, a po latach się przyznał że to jednak nie za dobry krążek był. On kłamie zawsze i nie wiadomo jak jest na prawdę, a że jesteśmy akurat pesymistkami to najgorszą opcję zakładamy ;P

villemaniaxD

hm...nie chcę być niemiła,ale skoro nie pasuje Wam teraźniejsze brzmienie HIMa to może czas poszukać innego zespołu odpowiadającego waszym gustom muzycznym? :P
a że Ville kłamie...przecież to norma jest :P...co do DSBH to może na tamten czas uważał,że to jest dobra płyta,a po latach kiedy nagrał kilka innych stwierdził że jednak tak nie było....
według ciebie nie potrzebuje żadnych remixów,a według niego potrzebuje:P...a co do tego,że HIm to komercha...a który sławny zespół w dzisiejszych czasach nie jest komercyjny?...jeżeli chcesz utrzymać się z grania to niestety musisz przyjąć normy panujące na rynku muzycznym i podążać za gustami odbiorców...taka jest moja opinia

maartaa87

Nie mówię, że mi się teraźniejsze brzmienie HIMa nie podoba, cały czas o remixach pisałam...
i czytałam że on wiedział dobrze, że DSBH to nie jest to, tylko byli naciskani przez wytwórnie i wyszło jak wyszło tylko potem nikt się nie chciał do tego przyznać, teraz podejrzewam, że Warner z tymi remixami ma dużo wspólnego ...

villemaniaxD

Warner jest wytwórnią raczej nastawioną na rynek amerykański i dlatego też remixy Screamworks będą dostępny w sklepach tylko w U.S...reszta świata jak chce to przez internet musi zamówić...na pewno ma dużo wspólnego,ale sam Ville też chciał tych remixów...ostatnie czasy jara się muzą elektroniczną i kto wie...może planuje zostać dj'em Valo :P a ta płyta to taki przedsmak tego co będzie...:P

maartaa87

Na płycie którą sam nagrał w swoim domu raczej nie wyczułam żeby był szczególnie zainteresowany brzmieniami elektro ale może wiesz lepiej :P

villemaniaxD

nie,z pewnością ty wiesz lepiej...:P

maartaa87

Dobra, myśl sobie co chcesz, nie dogadamy się, to nie VD i nie ma tu bezkrytycznych fanek . Trudno...

villemaniaxD

lol...wraz z moim ostatnim komentarzem odpuściłam rozmowę z Tobą na ten temat...na każde powiedziane przeze mnie "a" masz swoje "b"...ni i w sumie dobrze,bo o to chodzi chodzi żeby wymieniać się opiniami...nie rozumię tylko dlaczego tak usilnie starasz się sprowokować jakąś dziwną wymianę zdań między nami...ja nie jestem osobą,która da się sprowokować w jakikolwiek sposób,dlatego wolę ci przyznać rację i odpuścić :)
co do bezkrytych fanek na VD...pomyłka,bo są tam ludzie którzy wyrażają swoją opinię,nawet jeżeli ona różni się od opinii innych...szkoda,jeżeli masz mnie za głupią zapatrzoną bez pamięci w Ville dziewczynę...nigdy taka nie byłam i już raczej nie będę,a do Ville mam dużo "ale" ....

maartaa87

Chce Ville remiksy techno i interesy z Tiesto i Warner robić??? Proszę bardzo...
Pokochał Amerykanów na tyle, żeby bezkrytycznie przyjąć normy panujące na tamtejszym rynku??? Trudno...
Nawet może zostać tym... DJ Valo. Ja już na to, nic nie poradzę.
Ale musi pamiętać jedno... rynek amerykański jest bardzo śliski, a rotacja duża. Dzisiaj jesteś i masz "fanów", a jutro cie nie ma i ci "fani" w dupie cię mają. Oni będą potrzebować coraz więcej nowych wrażeń i żeby utrzymać się na wyżynach rynku amerykańskiego trzeba sprzedawać siebie!!! I albo się w porę opamiętasz i znajdziesz WŁASNĄ drogę albo cię wyżują a potem wyplują.
Dlatego życzę Mu, żeby jeszcze zatęsknił kiedyś, za tymi prawdziwymi fanami z Europy...nie wiem...może z Polski... Za tymi fanami, którzy są Mu WIERNI od samego początku, przez te wszystkie lata, aż do teraz NAWET!!!

elliv_

Niech se chłopaki zbijają kasę i tak wszystkiego najlepszego im życzę. Co do USA jak im samym się nie uda może Bam coś poradzi. W UE jest nas chyba nie za dużo ale jesteśmy i to jest niezmienne. Tak myślę. Nadal liczę na Hiszpanię, a może i Francję i Niemcy. Tam mam niedaleko.

elliv_

:(

merry2000

"...W UE jest nas chyba nie za dużo ale jesteśmy i to jest niezmienne...."
Amen!!!!!

elliv_

dzięki tak serio serio:) cieszę się że nie jestem sama:)

her_3

Ja też jestem za tobą Her_3 :)

elliv_

no skoro robi to znaczy,że chce...jakoś musi zarabiac na te swoje pomidory i proszek do pieczenia...to wszystko to jest jego wybór i skoro tak robi to znaczy,że ma ku temu jakieś powody...nie wiem może Ameryka bardziej mu odpowiada niż Europa...zresztą kto to wie co on tam ma w głowie...

elliv_

teraz możecie mówić,że to shit http://www.youtube.com/watch?v=_ZmM5N42IFc&feature=player_embedded

maartaa87

ja to już nic nie powiem...bo mi się ku**a płakać chce!!!

elliv_

dla mnie to po prostu Tiesto...powiem szczerze myślałam,że będzie to brzmiało trochę inaczej...

maartaa87

sorry ale to jest gowno i tyle koniec kropka, jestem totalnie rozczarowana, to nie jest him i tyle niech sobie zdobywa amerykanskie rynki prosze bardzo i podpisuje sie pod tym co napisala elliv i villemania,pozostaja chyba tylko stare plyty nie wiem jak mozna zrobic tak ogromny zwrot, jetem zalamana i tyle...

edav55

Taaa niech sobie podbijają USA, zdobywają nowych fanów tylko jaką oni wartość będą przedstawiać dla zespołu?? Jest tak jak mówi elliv, rynek amerykański jest niewdzięczny i tam ludzie są inni od nas, u nich gusta muzyczne ciągle się zmieniają i na prawdę żal dupe ściska ,że dla paru dolców HIM robi coś takiego... Jak chcieli się promować to sobie mogli trasę po Europie zrobić

villemaniaxD

Kurcze ten link na YouTube nie działa :/ Chciałam to usłyszeć chociaż się troche boje...

maartaa87

no cóż niestety u mnie ten link nie działa może ktoś ma inny??

ateate

niestety Warner zablokował ten link:/
ale to był fragmen Love, The Hardest Way i brzmiał zupełnie jak Tiesto,tyle że było słychać tekst...ogólnie to dziwne to było...

maartaa87

No cóż, pewnie niedługo znowu będzie można to gdzieś usłyszeć :)
I witam Cię maartaa87 :) Również kojarzę Cię z VD, bo czytam tam sobie prawie codziennie :)

Hilarious2

hej!!!
bardzo mi miło :)
tu jest link jeśli chciałabyś zobaczyć okładkę - http://community.livejournal.com/valo_daily/4616048.html pewnie już to widziałaś skoro zaglądasz na VD codziennie :)
miłego wieczoru!!! :)

maartaa87

Akurat tego jeszcze nie widziałam bo przez naukę jestem trochę do tyłu z newsami :/
A okładka świetna, podoba mi się, fajny klimat, kolory i ten heartagram :D

Hilarious2

no całkiem spoko ta okładka...wyobrażam sobie proces tworzenia tej okładki,Valo i młotek...:)
mam nadzieję,że niedługo pojawią się w sieci fragmenty reszty remixów...

maartaa87

Tak z Villego arrrtysta nie przeciętny :)
Okładka jest super ale zawartość... nie ja nawet tego nie skomentuje.
Może komuś się podoba, ale moje uszy tego nie zniosą:

her_3

jak na razie to słyszałam tylko fragment jednego remixu,więc nie będę panikować na zapas :P....zresztą wszelkie narzekania i tak nic nie zmienią,bo płyta i tak wyjdzie,czy to się nam podoba czy nie...nie wiem jak Wy,ale ja tłumaczę to sobie w taki sposób,że to tylko kolejna dziwna faza w życiu Ville i szybko minie...

Hilarious2

mam nadzieję,że zdążysz zobaczyć zanim zostanie usunięty ten post...

http://community.livejournal.com/valo_daily/4618274.html

maartaa87

http://www.youtube.com/watch?v=PlVbt9YrdPE&feature=related
a ja sobie tu wklejam STAREGO HIM-a z najlepszych czasów i pieprze te remiksy, mam nadzieje ze to tylko chwilowe odbicie i him powroci takim jakim go pokochalam dawno temu.....

edav55

wiesz ja raczej lubię muzykę elektroniczną dlatego trochę inaczej patrzę na to niż Wy...też wolę starego HIMa,ale i nie zamykam sie na nowego
wiadomo,że każdy ma swoje zdanie i tyle :)

maartaa87

Właśnie słyszałam ten urywek remiksu Love the hardest way i dla mnie to dziwne jakieś narazie... ale poczekam żeby usłyszeć całą płyte i zobaczymy ;)

maartaa87

jezeli lubisz muzyke elektroniczna...ja nie a juz napewno nie techno, dla mnie to brzmi tak samo wchodzisz do pierwszego lepszego klubu gdzie graja taka muze i praktyczznie jeden kawalek od drugiego niczym sie nie rózni mowie jak dla mnie, czuje sie wrecz oszukana bo ja rozumiem eksperymenty itp ale to jest przegiecie i naprawde jestem wsciekla:(

edav55

edav, jak też mam nadzieję, że HIM jeszcze wyda płytę z stylu HIMa :)
A ponieważ ZDECYDOWANIE wolę czasy fascynacji Ville,go Black Sabbath, wkleję mój ulubiony cover :) http://www.youtube.com/watch?v=F1A357aIxW8
no i jeszcze to.... http://www.youtube.com/watch?v=d4vAcQo_cws
<3

elliv_

Zajrzałam tu wczoraj po długiej przerwie (spowodowanej brakiem internetu), odsłuchałam to i......nawet nie wiedziałam co mam napisać:/
Ten projekt wydaje mi się zupełnie niepotrzebny:( Kokosów na tym pewnie też nie zarobią... ale przyznać trzeba, że okładka wygląda fajnie.
Też nie tracę nadziei, że usłyszymy jeszcze coś w stylu HIMa:) coś mocniejszego z tą nutką fińskiej melancholii...

PS. Fajnie widzieć tu Martę ;)

Sellina

Łączę się z Wami w nadziei i wklejam se link :)
http://www.youtube.com/watch?v=hwRhjmxD118

villemaniaxD

Tak samo mam nadzieję że wydadzą jeszcze jakąś płytę podobną do starych.Zawsze będę kochać takiego HIMa http://www.youtube.com/watch?v=uedvMRccjMA

cynamonowa9

http://www.youtube.com/watch?v=fkGHBrmTmBU
a ja sobie wklejam to i mam nadzieje ze ville nie zmienil wizerunku wraz ze zmiana stylu bo by mnie to dobilo, ciekawe gdzie on sie teraz ukrywa bo jakos tak nigdzie go nie widac

edav55

OMG!!!Taubertal!!! :) xD
Tak sobie teraz oglądam te filmiki i aż się wierzyć nie chce, że te posrane miksy, to się dzieje naprawdę.
Czytałam, jak ktoś zapytał ( z ironią oczywiście), czy następną będzie HIPHOPHIM??? xD

ej xD edav, Ty mnie nie strasz tą zmianą wizerunku, bo ja mam wizje xD

elliv_

elliv oby te wizje nie byly.....prorocze....hahaha
wyobrazacie sobie ville opitolonego na lyso z lancuchami na szyi i ten gest hiphopowcow joooooł...ku...wa !!!!

elliv_

Jeżeli zmieni swój wizerunek dostanę załamani nerwowego.Pewnie u mamusi jest,albo u wujka Draculi sobie siedzi;) Niech się lepiej ukrywa bo za te remixy to nie wiem co bym mu zrobiła.Zmieniając temat z jakiej strony ściągacie teledyski,albo koncerty HIMa?

cynamonowa9

ja tu kiedys podawalam strone
http://massivelibrary.com/462321_Taringa!_-_HIM_%5BDiscografia,Videografia,Conci ertos_...
a teledyski z you tube
a w ogole to czesc:)

edav55

Cześć!:)Wielkie dzięki za link do tej strony.Zostawiam tu zdjęcie Villego,moim zdaniem super tu wyszedł http://bi.kotek.pl/kotek/f640x640/30/06/21531a72de.jpg

cynamonowa9

Zdecydowanie, to pierwszy koncert HIM który widziałam, tak zdecydowanie:))
Chociaż na coś jak RR czy GLv.666 raczej nie liczę, bardziej na coś jak Screamworks.
Mam jedynie nadzieję że po tej ponownej sławie w us nie zrobią czegoś takiego jak po sławie związanej z RR i nie nagrają podobnej płyty do DSBH lub LM bo po raz drugi to ja tego nie przeżyję:( :/

Sellina

hej!!!!!
ostatnio myślałam o Tobie,że chyba praca tak bardzo Cię pochłonęła,bo nigdzie Cię nie widać....
a no wlazłam tutaj jakoś tak,w przypływie emocji:P
napisz jakąś wiadomość co tam nowego u Ciebie!!!:)
pozdrawiam

edav55

lubię,ale trochę inną niż Tiesto...jak dla mnie to wszystkie jego kawałki brzmią tak samo,różnią się tylko tym,że przewijają się przez nie inni wykonawcy....
poza tym to mam nadzieję,że Ville'mu szybko minie ta faza i wszystko wróci do normy

elliv_

Nie wiem czy już było ale tu też ma tą koszulkę http://www.lastfm.pl/music/HIM/+images/11294343

Pozdrawiam :)