budzi sie we mnie tez podziw za to co zrobila:]swietna ksiazka jedna z lepszych krote czytalam:] (http://www.filmweb.pl/o325155/Waris+Walsh to ta sama osoba)
Ja też bardzo podziwiam Waris za jej oddanie sprawie. Owszem, jej książka nie jest wybitnym dziełem literackim, ale nie o to chodzi - liczy się, że biedna, niewykształcona i na pewno przestraszona kobieta znalazła w sobie tyle odwagi i siły, żeby w końcu zacząć mówić o problemie, o którym nikt nie chciał w ogóle słyszeć! Poza tym musiała nieźle się bać ostracyzmu społecznego i odwetu ze strony środowisk islamskich ekstremistów - i mimo to nie zawahała się. Brawo.
17 lutego Waris przyjeżdża do Warszawy, w Empiku podpisuje książkę. Mam nadzieję, ze uda mi się dotrzeć :)
Kochani to wszystko prawda: należy ją podziwiać za charyzmę i odwagę w walce z FGM, ale jak się to ma do jej talentu aktorskiego? Z tego co wiem, to zagrała jedną epizodyczną rólkę w Bondzie i to chyba nie najlepszą, a tu ocena 8,9...Filmweb to portal filmowy, a nie podsumowujący działalność charytatywną i ciężkie życie.