sobota (03.08)
Brak pozycji do wyświetlenia
06:00 John i Lisa - razem w kuchni
magazyn kulinarny
06:45 Ugotuj mi, mamo! 2
magazyn kulinarny
07:15 Telesprzedaż
magazyn reklamowy
08:00 Jakubiak rozgryza Włochy
magazyn kulinarny
08:25 M jak mięso 6
serial dokumentalny odc. 6, sezon 6
08:55 Domowa piekarnia Kucharskiego 4
magazyn kulinarny
09:25 ABC gotowania - kuchnia grecka
magazyn poradnikowy
09:55 ABC gotowania - kuchnia grecka
magazyn poradnikowy
10:25 ABC gotowania - kuchnia grecka
magazyn poradnikowy
10:55 ABC gotowania - kuchnia grecka
magazyn poradnikowy
11:25 Jamie Oliver - razem
serial dokumentalny odc. 1
12:25 Włoska kuchnia Gino: Dla rodziny
serial dokumentalny odc. 7
12:55 Zgrillowani 2
magazyn kulinarny
13:25 Jamie & Jimmy's Food Fight Club 6
serial dokumentalny odc. 2, sezon 6
14:25 Bosacka daje radę
magazyn poradnikowy
14:55 Słodka jak Sugar
magazyn kulinarny
15:25 ABC gotowania - kuchnia meksykańska
magazyn kulinarny
15:55 Dzień dobry, śniadanie
magazyn kulinarny
16:25 Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę
serial dokumentalny odc. 8
17:00 M jak mięso 4
serial dokumentalny odc. 6, sezon 4
17:30 Bosacka daje radę 2
magazyn poradnikowy
18:00 Zgrillowani 3
magazyn kulinarny
18:25 Zgrillowani 3
magazyn kulinarny
19:25 Dzień dobry, śniadanie
magazyn kulinarny
19:55 Fabryka smaków Ainsleya
magazyn kulinarny
20:50 Fabryka smaków Ainsleya
magazyn kulinarny
21:45 M jak mięso 3
serial dokumentalny odc. 6, sezon 3
22:15 Zgrillowani 2
magazyn kulinarny
22:45 Bosacka daje radę
magazyn poradnikowy
23:15 Domowa piekarnia Kucharskiego 4
magazyn kulinarny
23:45 Jakubiak rozgryza Polskę 2
magazyn kulinarny
00:15 Z miłości do chleba
serial dokumentalny odc. 6
00:45 Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu
serial dokumentalny odc. 1
01:40 Czekolada według Rachel Khoo
serial dokumentalny odc. 11
02:10 Jakubiak lokalnie 5
magazyn kulinarny
02:40 David w Europie 4
magazyn poradnikowy
03:15 Desery Dekera 3
magazyn kulinarny
03:45 Co je Borowicz na Śląsku?
serial dokumentalny odc. 3
04:20 Zielona rewolucja Marty Dymek 4
magazyn kulinarny
04:55 365 obiadów Mariety Mareckiej 4
magazyn kulinarny
{ "seances":{ "141170869": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "John Torode i Lisa Faulkner są małżeństwem i uwielbiają razem gotować. On jest znanym szefem kuchni i podróżnikiem, ona - aktorką i prezenterką. Oboje są autorami bestsellerowych książek i prowadzą programy kulinarne. Tym razem występują wspólnie, by pokazać, że gotowanie może łączyć ludzi, być prawdziwą pasją i wielką przyjemnością. Znakomicie dobrana para udowadnia, że prawdą jest powiedzenie \"przez żołądek do serca\".", "duration": " 45 min.", "age_rating": 12 }, "141170870": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Gotuje w towarzystwie mam i ich pociech. Oprócz ciekawych pomysłów na potrawy przygotowywane z myślą o najmłodszych, gospodyni programu podzieli się także wieloma praktycznymi radami na temat tego co, jak i kiedy serwować swoim milusińskim. Ponadto eksperci wytłumaczą, dlaczego pewne produkty szkodzą, a inne mają zbawienny wpływ na zdrowie zarówno dzieci, jak i rodziców.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 0 }, "141170871": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn reklamowy", "synopsis": "Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.", "duration": " 45 min.", "age_rating": 0 }, "141170872": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "141170873": { "type" : "2", "ser_episode": "6, sezon 6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię, aby mieć pod ręką wszystko, co trzeba.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170874": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo de caco, czyli płaski chlebek popularny na Maderze, oraz shokupan - delikatny mleczny chleb z Japonii.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170875": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i przede wszystkim dobre jedzenie to niewątpliwe atuty Grecji. Marieta Marecka w swoim nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni. Pojawi się m.in. moussaka, kleftiko, souvlaki czy krewetki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170876": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i przede wszystkim dobre jedzenie to niewątpliwe atuty Grecji. Marieta Marecka w swoim nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni. Pojawi się m.in. moussaka, kleftiko, souvlaki czy krewetki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170877": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i przede wszystkim dobre jedzenie to niewątpliwe atuty Grecji. Marieta Marecka w swoim nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni. Pojawi się m.in. moussaka, kleftiko, souvlaki czy krewetki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170878": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i przede wszystkim dobre jedzenie to niewątpliwe atuty Grecji. Marieta Marecka w swoim nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni. Pojawi się m.in. moussaka, kleftiko, souvlaki czy krewetki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170879": { "type" : "2", "ser_episode": "1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Mistrz sztuki kulinarnej zaprasza rodzinę i przyjaciół na ucztę, którą mają wspólnie przygotować. Pokazuje, jak przyrządzić smaczne dania dla kilku lub nawet kilkunastu osób, nie spędzając przy tym długich godzin w kuchni. Zdradza przepisy, które pasują na piknik, spotkanie przy grillu, leniwy brunch czy podawane wieczorem curry. Liczą się nie tylko pyszne potrawy, ale i dobra atmosfera.", "attributes": "napisy", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "141170880": { "type" : "2", "ser_episode": "7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, restaurator, gospodarz programów kulinarnych i autor książek, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem i jest zafascynowany jego kuchnią. Teraz zabiera żonę i troje dzieci w sentymentalną podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają Neapol, Sardynię, Kalabrię i wybrzeże Cilento. Będą się cieszyć włoskim stylem życia i delektować smakiem miejscowych potraw.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170881": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą uliczne dania z lokalnym sznytem. Nad brzegiem Dunajca natomiast wrzucą na ruszt pstrągi i łososia. W domowym ogródku natomiast proponują kolorowe szaszłyki dla dzieci.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170882": { "type" : "2", "ser_episode": "2, sezon 6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Jamie Oliver i Jimmy Doherty po raz kolejny konfrontują swoje dania z potrawami zapraszanych do studia celebrytów. W tym sezonie kucharze skupiają się na przepisach, które zajmują wyjątkowe miejsce w sercach przybyłych gwiazd oraz są inspirowane niezwykłymi chwilami z ich życia. Prowadzący wspólnie z gośćmi odtwarzają te niezapomniane potrawy i podają je w swoim lokalu.", "attributes": "napisy", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "141170883": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy składników i gramatury produktów. Doradzi, co kupować, by dobrze się odżywiać, nie przepłacać i nie marnować jedzenia.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170884": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i przepyszne pączki. Tym słodkim wypiekom nie da się oprzeć.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170885": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Marieta Marecka bierze na warsztat klasyki kuchni meksykańskiej. Coraz więcej osób chce wzbogacić jadłospis o potrawy znane z restauracji i wakacyjnych podróży. Mistrzyni sztuki kulinarnej pokaże, jak przygotować idealną tortillę, przyrządzi mięsne albondigas con chipotle, chicharrón i picadillo. Poda treściwe zupy, potrawy na bazie jajek, a także dania z ryb i owoców morza. Nie zabraknie również słodkich propozycji na deser.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170886": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji \"MasterChefa\". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, które można przygotować w krótkim czasie i serwować o dowolnej porze dnia.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170887": { "type" : "2", "ser_episode": "8", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, wraz ze swoim oszałamiający bogactwem bazarów. Tomasz Jakubiak dotrze też do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego życia. Na koniec uda się do sąsiedniej Kambodży, by odwiedzić stolicę, Phnom Penh, a także miasteczko Kampot na południu kraju, słynące z uprawy pieprzu.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "141170888": { "type" : "2", "ser_episode": "6, sezon 4", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami dotyczącymi tradycji z różnych zakątków globu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170889": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170890": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują kolejne pomysły na niesztampowe dania z grilla. Będą je przygotowywać w zróżnicowanej malowniczej scenerii - w górach i nad morzem, otoczeni śniegiem lub bujną zielenią. Wrzucą na rusz rozmaite mięsa, ryby i warzywa, by podać je ze smakowitymi dodatkami. Przyrządzą m.in. jagnięcinę w kociołku, wołowinę faszerowaną oscypkiem, łososia ze szpinakiem, steki wołowe i ziemniaki z bryndzą. Będzie aromatycznie i kolorowo.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "141170891": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują kolejne pomysły na niesztampowe dania z grilla. Będą je przygotowywać w zróżnicowanej malowniczej scenerii - w górach i nad morzem, otoczeni śniegiem lub bujną zielenią. Wrzucą na rusz rozmaite mięsa, ryby i warzywa, by podać je ze smakowitymi dodatkami. Przyrządzą m.in. jagnięcinę w kociołku, wołowinę faszerowaną oscypkiem, łososia ze szpinakiem, steki wołowe i ziemniaki z bryndzą. Będzie aromatycznie i kolorowo.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170892": { "film_rating": 4.0, "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170893": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Nie wszyscy zrywają się skoro świt - ludzie pracują i są aktywni w różnych godzinach. Nie każdy zjada więc śniadanie z samego rana. Doskonale rozumie to Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji \"MasterChefa\". W programie hedonistka kulinarna podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie, które można przygotować w krótkim czasie i serwować o dowolnej porze dnia.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170894": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Pełen energii i pasji kucharz Ainsley Harriott zaprasza przyjaciół do wspólnego gotowania, przyrządzając ich ulubione dania na różne okazje. Udowadnia, ze smakowite potrawy to niezawodny sposób na poprawę humoru. Gotując, wykorzystuje wysokiej jakości składniki upolowane na lokalnych targowiskach i kupione wprost od producentów. Tematami przewodnimi kolejnych odcinków będą ostre przyprawy, owoce, warzywa, sery, zioła, orzechy i grzyby.", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "141170895": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Pełen energii i pasji kucharz Ainsley Harriott zaprasza przyjaciół do wspólnego gotowania, przyrządzając ich ulubione dania na różne okazje. Udowadnia, ze smakowite potrawy to niezawodny sposób na poprawę humoru. Gotując, wykorzystuje wysokiej jakości składniki upolowane na lokalnych targowiskach i kupione wprost od producentów. Tematami przewodnimi kolejnych odcinków będą ostre przyprawy, owoce, warzywa, sery, zioła, orzechy i grzyby.", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "141170896": { "type" : "2", "ser_episode": "6, sezon 3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Widzowie dowiedzą się, jak kupować, gotować, piec lub smażyć mięso. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170897": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą uliczne dania z lokalnym sznytem. Nad brzegiem Dunajca natomiast wrzucą na ruszt pstrągi i łososia. W domowym ogródku natomiast proponują kolorowe szaszłyki dla dzieci.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170898": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy składników i gramatury produktów. Doradzi, co kupować, by dobrze się odżywiać, nie przepłacać i nie marnować jedzenia.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170899": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo de caco, czyli płaski chlebek popularny na Maderze, oraz shokupan - delikatny mleczny chleb z Japonii.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170900": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170901": { "type" : "2", "ser_episode": "6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrew Connole, założyciel renomowanej piekarni Sonoma w Australii, wyrusza w kulinarną, pełną inspiracji podróż, by skosztować chleba z różnych stron świata. Odwiedza Ateny, Berlin, San Francisco, Londyn, Paryż, Kopenhagę, Wiedeń i Maltę. Spotyka się z tamtejszymi piekarzami, poznaje lokalne receptury i próbuje słynnych wypieków. W każdym miejscu smakują one inaczej i przybierają inne formy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170902": { "type" : "2", "ser_episode": "1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "André Chiang, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin, wyrusza w podróż, która pozwoli mu odkryć dawne tradycje kulinarne i ich źródła. Przekona się, że w Jakucji, Japonii, Peru i Ghanie zwyczaje przekazywane z pokolenia na pokolenie wciąż są kultywowane. Mistrz kuchni pokazuje, jak doświadczenia przodków mogą pomóc w walce z marnowaniem żywności. Przekonuje, jak wiele współczesna sztuka kulinarna można czerpać z przeszłości.", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "141170903": { "type" : "2", "ser_episode": "11", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znawczyni sztuki kulinarnej i autorka bestsellerowych książek, Rachel Khoo, odwiedza renomowane europejskie wytwórnie czekolady. Pokazuje, jakich składników użyć, by stworzyć niebanalne połączenia. Opowiada o właściwościach i historii tego słodkiego specjału. Zdradza też swoje sprawdzone przepisy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170904": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Zainspirowany nimi przygotowuje pyszne sezonowe dania.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170905": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Zapierające dech w piersiach krajobrazy w połączeniu z niezwykle bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi kraje Półwyspu Bałkańskiego. Kucharz zawita m.in. do Słowenii, Chorwacji, Bośni i Hercegowiny oraz Czarnogóry. Odkryje nieznane wcześniej składniki potraw, m.in. tajemniczą rybę skorpion.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "141170906": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Program dedykowany wszystkim wielbicielom słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "141170907": { "type" : "2", "ser_episode": "3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Adam Borowicz podróżuje po śląskim regionie, zagłębiając się w mrok kopalni, wiejskie tradycje oraz puls nowoczesnego miasta. Odwiedzi również śląskie dzielnice i przedtawi najpiękniejsze atrakcje przyciągające turystów. Użyje najlepszych darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze dania śląskiej kuchni.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "141170908": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Gospodyni programu, znana blogerka Marta Dymek, postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "141170909": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Gospodyni podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "141170910": { "film_rating": 3.25, "type" : "6", "type_descr": "reality show", "synopsis": "Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się powiedzieć to wprost kucharzowi amatorowi. Znany szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 } }, "dayInfo": { "lastOfType":{ "film": false, "series": [2024,8,4,4,20], "sport": false } } }