niedziela (11.06)
Brak pozycji do wyświetlenia
06:00 Jakubiak w sezonie
magazyn kulinarny
06:30 Ugotuj mi, mamo! 2
magazyn kulinarny
07:00 Adam w sieci: Patenty i triki
magazyn poradnikowy
07:15 Telesprzedaż
magazyn reklamowy
08:00 Irlandzka przygoda z Donalem
magazyn kulinarny
08:30 Irlandzka przygoda z Donalem
magazyn kulinarny
09:00 ABC gotowania - kuchnia turecka
magazyn poradnikowy
09:30 Słodka jak Sugar
magazyn kulinarny
10:00 Podróż przez smaki Chin
serial dokumentalny odc. 3, sezon 1
11:00 Podróż przez smaki Chin
serial dokumentalny odc. 4, sezon 1
11:55 Cook news extra
magazyn kulinarny
12:00 Jakubiak rozgryza Włochy
magazyn kulinarny
12:30 M jak mięso 5
serial dokumentalny odc. 3
13:00 Zgrillowani 3
magazyn kulinarny
13:30 Domowa piekarnia Kucharskiego 4
magazyn kulinarny
14:00 Mistrzowie przekąsek w akcji
program rozrywkowy
15:00 Słodka jak Sugar
magazyn kulinarny
15:30 Wyspiarskie uczty z Peterem Kuruvitą
serial dokumentalny odc. 5
16:00 Wyspiarskie uczty z Peterem Kuruvitą
serial dokumentalny odc. 6
16:30 M jak mięso 5
serial dokumentalny odc. 3
17:00 Zgrillowani 3
magazyn kulinarny
17:30 Jakubiak rozgryza Włochy
magazyn kulinarny
18:00 ABC gotowania - kuchnia turecka
magazyn poradnikowy
18:30 Powrót do River Cottage
serial dokumentalny odc. 4
19:25 Kudłacze na motorach - znów w domu 2
serial dokumentalny odc. 2
20:30 Cook news extra
magazyn kulinarny
20:35 Kulinarne odkrycia Johna Torode - Irlandia
serial dokumentalny odc. 1, sezon 1
21:25 Paul Hollywood w Meksyku
serial dokumentalny odc. 3
22:20 John i Lisa - razem w kuchni
magazyn kulinarny
23:10 Z miłości do chleba
serial dokumentalny odc. 7
23:40 Z miłości do chleba
serial dokumentalny odc. 8
00:10 Cook news extra
magazyn kulinarny
02:00 Jakubiak lokalnie 4
magazyn kulinarny
02:30 David w Europie 4
magazyn poradnikowy
03:00 Desery Dekera
magazyn kulinarny
03:30 Widelcem po mapie 3
serial dokumentalny odc. 1, sezon 3
04:00 Zielona rewolucja Marty Dymek 4
magazyn kulinarny
{ "seances":{ "119011989": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Gospodarz programu, kulinarny globtroter Tomek Jakubiak chce zmienić gusta Polaków i przekonać ich do rodzimych produktów. W kolejnych odsłonach programu przekonuje widzów, że Polska obfituje w doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć naprawdę wyśmienite dania.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 7 }, "119011990": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Gotuje w towarzystwie mam i ich pociech. Oprócz ciekawych pomysłów na potrawy przygotowywane z myślą o najmłodszych, gospodyni programu podzieli się także wieloma praktycznymi radami na temat tego co, jak i kiedy serwować swoim milusińskim. Ponadto eksperci wytłumaczą, dlaczego pewne produkty szkodzą, a inne mają zbawienny wpływ na zdrowie zarówno dzieci, jak i rodziców.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 0 }, "119011991": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na częste pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę. Coraz więcej osób chce, aby przygotowywane przez nie potrawy, były nie tylko pożywne i smaczne, ale również perfekcyjnie przygotowane i pięknie podane. To z nimi Adam dzieli się swoją wiedzą, która pomaga uniknąć różnych wpadek trapiących domowych mistrzów kuchni. Dzięki niemu widzowie dowiedzą się m.in., co robić, by rosół był klarowny a w sosach nie pojawiły się nieapetyczne grudki.", "duration": " 15 min.", "age_rating": 7 }, "119011992": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn reklamowy", "synopsis": "Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.", "duration": " 45 min.", "age_rating": 0 }, "119011993": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Znany szef kuchni Donal Skehan zabiera widzów na kulinarną wyprawę do swojej ojczyzny. Podróżując po Irlandii, próbuje regionalnych specjałów i potraw serwowanych w lokalnych restauracjach czy pubach. Wszystko to w malowniczej scenerii wyspiarskich krajobrazów.", "attributes": "napisy", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119011994": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Znany szef kuchni Donal Skehan zabiera widzów na kulinarną wyprawę do swojej ojczyzny. Podróżując po Irlandii, próbuje regionalnych specjałów i potraw serwowanych w lokalnych restauracjach czy pubach. Wszystko to w malowniczej scenerii wyspiarskich krajobrazów.", "attributes": "napisy", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119011995": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119011996": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i przepyszne pączki. Tym słodkim wypiekom nie da się oprzeć.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119011997": { "type" : "2", "ser_episode": "3, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Opowieść o kuchni Państwa Środka. Jedzenie określane mianem chińszczyzny jest popularne na całym świecie. Jednak to, co Europejczycy i Amerykanie uważają za kuchnię chińską całkowicie różni się od tego, co faktycznie jedzą mieszkańcy tego azjatyc-kiego kraju. Twórcy serii odwiedzili Chiny i przyjrzeli się lokalnym tradycjom kulinarnym. Dzięki ich dociekliwości widzowie do-wiedzą się m.in. jak przyrządza się drogocenne grzyby matsutake i co robi się z różnymi wersjami smakowymi bambusa.", "attributes": "napisy", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "119011998": { "type" : "2", "ser_episode": "4, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Opowieść o kuchni Państwa Środka. Jedzenie określane mianem chińszczyzny jest popularne na całym świecie. Jednak to, co Europejczycy i Amerykanie uważają za kuchnię chińską całkowicie różni się od tego, co faktycznie jedzą mieszkańcy tego azjatyc-kiego kraju. Twórcy serii odwiedzili Chiny i przyjrzeli się lokalnym tradycjom kulinarnym. Dzięki ich dociekliwości widzowie do-wiedzą się m.in. jak przyrządza się drogocenne grzyby matsutake i co robi się z różnymi wersjami smakowymi bambusa.", "attributes": "napisy", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "119011999": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Program o najważniejszych wydarzeniach w świecie gastronomicznym i kulinarnym. Kulisy powstawania popularnych programów o gotowaniu.", "duration": " 5 min.", "age_rating": 12 }, "119012000": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012001": { "type" : "2", "ser_episode": "3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak sięgają po mięsne szlagiery i proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się więc schab, wątróbka, żeberka, polędwica - wszystko to przyrządzone w tradycyjny sposób lub z nowoczesnym akcentem. Potrawy podane zostaną w apteczny sposób i z oryginalnymi dodatkami. Mistrzowie kulinarni udowadniają, że w ich kuchni przysłowie \"Cudze chwalicie, swego nie znacie\" nie ma racji bytu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012002": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują kolejne pomysły na niesztampowe dania z grilla. Będą je przygotowywać w zróżnicowanej malowniczej scenerii - w górach i nad morzem, otoczeni śniegiem lub bujną zielenią. Wrzucą na rusz rozmaite mięsa, ryby i warzywa, by podać je ze smakowitymi dodatkami. Przyrządzą m.in. jagnięcinę w kociołku, wołowinę faszerowaną oscypkiem, łososia ze szpinakiem, steki wołowe i ziemniaki z bryndzą. Będzie aromatycznie i kolorowo.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012003": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo de caco, czyli płaski chlebek popularny na Maderze, oraz shokupan - delikatny mleczny chleb z Japonii.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012004": { "type" : "6", "type_descr": "program rozrywkowy", "synopsis": "Fred Sirieix rzuca wyzwanie najlepszym szefom kuchni. Zleca im przygotowanie kopii ulubionych przekąsek Anglików, m.in. burgerów, frytek oraz czekoladowych wafli. Odtworzenie kultowych smaków okazuje się trudnym zadaniem.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "119012005": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i przepyszne pączki. Tym słodkim wypiekom nie da się oprzeć.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012006": { "type" : "2", "ser_episode": "5", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znany szef kuchni Peter Kuruvita wyrusza w kulinarną podróż po wyspach położonych w sąsiedztwie Australii. Odwiedza Vanuatu, Filipiny, Indonezję i Wyspy Cooka, gdzie w tropikalnej scenerii próbuje różnorodnych lokalnych potraw. W tych malowniczych zakątkach królują dania z ryb i owoców morza. Ich bogactwo potrafi zaskoczyć nawet największych smakoszy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012007": { "type" : "2", "ser_episode": "6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znany szef kuchni Peter Kuruvita wyrusza w kulinarną podróż po wyspach położonych w sąsiedztwie Australii. Odwiedza Vanuatu, Filipiny, Indonezję i Wyspy Cooka, gdzie w tropikalnej scenerii próbuje różnorodnych lokalnych potraw. W tych malowniczych zakątkach królują dania z ryb i owoców morza. Ich bogactwo potrafi zaskoczyć nawet największych smakoszy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012008": { "type" : "2", "ser_episode": "3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak sięgają po mięsne szlagiery i proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się więc schab, wątróbka, żeberka, polędwica - wszystko to przyrządzone w tradycyjny sposób lub z nowoczesnym akcentem. Potrawy podane zostaną w apteczny sposób i z oryginalnymi dodatkami. Mistrzowie kulinarni udowadniają, że w ich kuchni przysłowie \"Cudze chwalicie, swego nie znacie\" nie ma racji bytu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012009": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują kolejne pomysły na niesztampowe dania z grilla. Będą je przygotowywać w zróżnicowanej malowniczej scenerii - w górach i nad morzem, otoczeni śniegiem lub bujną zielenią. Wrzucą na rusz rozmaite mięsa, ryby i warzywa, by podać je ze smakowitymi dodatkami. Przyrządzą m.in. jagnięcinę w kociołku, wołowinę faszerowaną oscypkiem, łososia ze szpinakiem, steki wołowe i ziemniaki z bryndzą. Będzie aromatycznie i kolorowo.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012010": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012011": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012012": { "type" : "2", "ser_episode": "4", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "W 1998 roku szef kuchni Hugh Fearnley-Whittingstall przeniósł się z Londynu do River Cottage w hrabstwie Dorset. Planował uprawiać warzywa i owoce. Dzięki swojemu ogrodowi chciał osiągnąć samowystarczalność i mieć kontrolę nad tym, co trafia na jego stół. Z czasem prowadzone przez niego gospodarstwo znacznie się rozrosło, a sam Hugh stał się znanym proekologicznym aktywistą. Ekipa dokumentalistów wraca na jego farmę, by przyjrzeć się codziennemu życiu blisko natury.", "attributes": "napisy", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "119012013": { "type" : "2", "ser_episode": "2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "David Myers i Si King przemierzają Wielką Brytanię, by wypełnić kulinarną misję. Pomogą właścicielom restauracji i pubów w znalezieniu lokalnych dostawców oferujących znakomite produkty, które posłużą do stworzenia nowych potraw. Podsuną pomysły, dzięki którym uda się urozmaicić menu i przyciągnąć nowych klientów, a nawet zawalczyć o gwiazdkę Michelin.", "duration": "1 godz. 5 min.", "age_rating": 12 }, "119012014": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Program o najważniejszych wydarzeniach w świecie gastronomicznym i kulinarnym. Kulisy powstawania popularnych programów o gotowaniu.", "duration": " 5 min.", "age_rating": 12 }, "119012015": { "type" : "2", "ser_episode": "1, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znany szef kuchni odwiedza kraj swoich przodków, by odkryć jego bogactwo kulinarne. Szuka tradycyjnych smaków, przepisów i miejsc, gdzie serwuje się wyborne posiłki. Podczas pełnej wrażeń podróży John Torode zagląda do przytulnych pubów na wybrzeżu, położonych wzdłuż malowniczej Wild Atlantic Way. Odwiedza też dublińskie restauracje wyróżnione gwiazdkami Michelin. Nie zabraknie spotkań z lokalnymi producentami żywności.", "duration": " 50 min.", "age_rating": 12 }, "119012016": { "type" : "2", "ser_episode": "3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Brytysjki znawca sztuki kulinarnej Paul Hollywood wyrusza do Meksyku, by przekonać się, jakie pieczywo i wypieki goszczą na miejscowych stołach. Próbuje tradycyjnych przysmaków, takich jak takich jak słodki chleb concha, ale i wielu zaskakujących potraw, będących wyzwaniem dla europejskiego podniebienia.", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "119012017": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "John Torode i Lisa Faulkner są małżeństwem i uwielbiają razem gotować. On jest znanym szefem kuchni i podróżnikiem, ona - aktorką i prezenterką. Oboje są autorami bestsellerowych książek i prowadzą programy kulinarne. Tym razem występują wspólnie, by pokazać, że gotowanie może łączyć ludzi, być prawdziwą pasją i wielką przyjemnością. Znakomicie dobrana para udowadnia, że prawdą jest powiedzenie \"przez żołądek do serca\".", "duration": " 50 min.", "age_rating": 12 }, "119012018": { "type" : "2", "ser_episode": "7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrew Connole, założyciel renomowanej piekarni Sonoma w Australii, wyrusza w kulinarną, pełną inspiracji podróż, by skosztować chleba z różnych stron świata. Odwiedza Ateny, Berlin, San Francisco, Londyn, Paryż, Kopenhagę, Wiedeń i Maltę. Spotyka się z tamtejszymi piekarzami, poznaje lokalne receptury i próbuje słynnych wypieków. W każdym miejscu smakują one inaczej i przybierają inne formy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012019": { "type" : "2", "ser_episode": "8", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrew Connole, założyciel renomowanej piekarni Sonoma w Australii, wyrusza w kulinarną, pełną inspiracji podróż, by skosztować chleba z różnych stron świata. Odwiedza Ateny, Berlin, San Francisco, Londyn, Paryż, Kopenhagę, Wiedeń i Maltę. Spotyka się z tamtejszymi piekarzami, poznaje lokalne receptury i próbuje słynnych wypieków. W każdym miejscu smakują one inaczej i przybierają inne formy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012020": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Program o najważniejszych wydarzeniach w świecie gastronomicznym i kulinarnym. Kulisy powstawania popularnych programów o gotowaniu.", "duration": " 5 min.", "age_rating": 12 }, "119012021": { "film_rating": 8.30277, "type" : "2", "ser_episode": "3, sezon 8", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Wybrzeże Chorwacji |Anthony Bourdain, amerykański szef kuchni, już po raz ósmy przemierza świat w poszukiwaniu najlepszych potraw. Jego głównym celem jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów miejscowego jedzenia.", "attributes": "napisy", "duration": " 55 min.", "age_rating": 16 }, "119012022": { "film_rating": 8.30277, "type" : "2", "ser_season": 8, "ser_episode": 5, "ser_ep_title": "Japan: Cook It Raw", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Anthony Bourdain, amerykański szef kuchni, już po raz ósmy przemierza świat w poszukiwaniu najlepszych potraw. Jego głównym celem jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów miejscowego jedzenia.", "attributes": "napisy", "duration": " 50 min.", "age_rating": 16 }, "119012023": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Tomasz Jakubiak wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Interesują go potrawy mocno zakorzenione w naszej kulturze kulinarnej, lecz nieco zapomniane czy niedoceniane. W ten sposób mistrz kuchni zbiera inspiracje, które później wykorzystuje w przygotowywanych przez siebie daniach. W czwartej serii sprawdzi, jak powstają polskie wędliny długo dojrzewające i sękacze, pokaże co można zrobić z jagnięciny i brokułów. Dowie się także, dlaczego polskie pomidory są najlepsze.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012024": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Zapierające dech w piersiach krajobrazy w połączeniu z niezwykle bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi kraje Półwyspu Bałkańskiego. Kucharz zawita m.in. do Słowenii, Chorwacji, Bośni i Hercegowiny oraz Czarnogóry. Odkryje nieznane wcześniej składniki potraw, m.in. tajemniczą rybę skorpion.", "attributes": "napisy", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012025": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy. Widzowie dowiedzą się m.in., jak przygotować mus cytrynowy, jakie formy wybrać do pieczenia ciast czy jak zrobić ozdobne czekoladowe kosze.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012026": { "type" : "2", "ser_episode": "1, sezon 3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Damian Kordas i Jagna Niedzielska przemierzają Polskę w poszukiwaniu najlepszych restauracji. Spotykają się z kucharzami. Razem z nimi gotują, wymieniają się wiedzą i poznają tradycyjne przepisy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012027": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Gospodyni programu, znana blogerka Marta Dymek, postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012028": { "film_rating": 4.58333, "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Prowadząca program Marieta Marecka udziela praktycznych porad wszystkim amatorom gotowania.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 0 }, "119012029": { "film_rating": 3.25926, "type" : "6", "type_descr": "reality show", "synopsis": "Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się powiedzieć to wprost kucharzowi amatorowi. Znany szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "119012030": { "film_rating": 3.25926, "type" : "6", "type_descr": "reality show", "synopsis": "Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się powiedzieć to wprost kucharzowi amatorowi. Znany szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 } }, "dayInfo": { "lastOfType":{ "film": false, "series": [2023,6,12,4,0], "sport": false } } }