niedziela (29.06)
Brak pozycji do wyświetlenia
06:00 W ogrodowej kuchni Marcusa 2
serial dokumentalny odc. 5, sezon 2
06:40 W ogrodowej kuchni Marcusa 2
serial dokumentalny odc. 6, sezon 2
07:15 Telesprzedaż
magazyn reklamowy
08:00 Curtis Stone: smaki z moich podróży
serial dokumentalny odc. 9
08:30 Curtis Stone: smaki z moich podróży
serial dokumentalny odc. 10
09:00 Zgrillowani
magazyn kulinarny
09:30 Jakubiak rozgryza Wietnam
magazyn kulinarny
10:00 Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo
serial dokumentalny odc. 13
11:00 Mistrzowie przekąsek w akcji - Nowa Zelandia
program rozrywkowy
12:00 Po prostu Jamie: szybko i łatwo
magazyn kulinarny
13:00 Kulinarne szlaki: Południowa Afryka
serial dokumentalny odc. 2
13:30 Włoska kuchnia Gino: Dla rodziny
serial dokumentalny odc. 2
14:00 Włoska kuchnia Gino: Dla rodziny
serial dokumentalny odc. 3
14:30 Mistrzowie przekąsek w akcji - Nowa Zelandia
program rozrywkowy
15:30 Ainsley na Malcie - smaki wyspy
serial dokumentalny odc. 2
16:20 Sachie w Nowej Zelandii
serial dokumentalny odc. 6
16:50 Sachie w Nowej Zelandii
serial dokumentalny odc. 7
17:20 Bosacka daje radę
magazyn poradnikowy
17:50 U sąsiadów w kuchni
serial dokumentalny odc. 6, sezon 1
18:20 U sąsiadów w kuchni
serial dokumentalny odc. 7, sezon 1
18:55 M jak mięso 8
serial dokumentalny odc. 4, sezon 8
19:20 Słodka jak Sugar 2
magazyn kulinarny
19:50 Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień
magazyn kulinarny
20:15 Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień
magazyn kulinarny
20:50 Wyjątkowe smaki miast
program rozrywkowy
21:55 U sąsiadów w kuchni 15
serial dokumentalny odc. 6
22:25 U sąsiadów w kuchni 15
serial dokumentalny odc. 7
23:00 Nie tylko kimchi
magazyn kulinarny
23:30 Nie tylko kimchi
magazyn kulinarny
00:00 Anthony Bourdain - miejsca nieznane 7
serial dokumentalny odc. 8, sezon 7
00:50 Anthony Bourdain: miejsca nieznane
serial dokumentalny odc. 1, sezon 1
01:40 Jakubiak rozgryza...
magazyn kulinarny
01:55 Jakubiak rozgryza...
magazyn kulinarny
02:10 Domowa piekarnia Kucharskiego
magazyn kulinarny
02:45 Widelcem po mapie
serial dokumentalny odc. 3, sezon 1
03:15 Bitwa na smaki: David vs Matteo
magazyn kulinarny
03:45 Bitwa na smaki: David vs Matteo
magazyn kulinarny
04:20 Zielona rewolucja Marty Dymek 3
magazyn kulinarny
04:55 Słodka jak Sugar
magazyn kulinarny
05:30 Ugotuj mi, mamo!
magazyn kulinarny
{ "seances":{ "157544436": { "type" : "2", "ser_episode": "5, sezon 2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to nowe składniki, serwując pyszne i zdrowe rodzinie, przyjaciołom i sąsiadom. Wszystko to w sielskiej scenerii swojego ogrodu.", "duration": " 40 min.", "age_rating": 12 }, "157544437": { "type" : "2", "ser_episode": "6, sezon 2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Doświadczony brytyjski szef kuchni ma już okazały warzywnik, a także kury, świnie, krowy i owce, lecz ani myśli na tym poprzestać. Zachęcony tymi sukcesami rozwija swoją farmę. Wciąż podróżuje po południowo-wschodniej Anglii i odwiedza rolników, szukając roślin i zwierząt, które chciałby hodować u siebie. Zdobywa coraz to nowe składniki, serwując pyszne i zdrowe rodzinie, przyjaciołom i sąsiadom. Wszystko to w sielskiej scenerii swojego ogrodu.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157544438": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn reklamowy", "synopsis": "Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.", "duration": " 45 min.", "age_rating": 0 }, "157544439": { "type" : "2", "ser_episode": "9", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Mistrz kulinarny Curtis Stone prowadzi restaurację Maude w Los Angeles. Razem ze swoją ekipą wybiera się na wyprawę w poszukiwaniu inspiracji do menu i karty win, z której słynie jego lokal. Znany szef kuchni odwiedza renomowane winnice i producentów tradycyjnej żywności w Australii Zachodniej, w regionie Rioja w Hiszpanii, w Lombardii i Umbrii we Włoszech oraz w Kalifornii. Apetyt dodatkowo pobudzają piękne widoki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544440": { "type" : "2", "ser_episode": "10", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Mistrz kulinarny Curtis Stone prowadzi restaurację Maude w Los Angeles. Razem ze swoją ekipą wybiera się na wyprawę w poszukiwaniu inspiracji do menu i karty win, z której słynie jego lokal. Znany szef kuchni odwiedza renomowane winnice i producentów tradycyjnej żywności w Australii Zachodniej, w regionie Rioja w Hiszpanii, w Lombardii i Umbrii we Włoszech oraz w Kalifornii. Apetyt dodatkowo pobudzają piękne widoki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544441": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. Kulinarni eksperci pokażą, jak z wydobyć z pieczonych na grillu dań pełnię smaku i aromatu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544442": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Tomasz Jakubiak zbacza tym razem z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Podróż na południe Azji to świetna okazja, by spróbować czegoś nowego i urozmaicić jadłospis. Prowadzący jedzie do Hanoi, gdzie przekonuje się, że pho to coś znacznie więcej niż zupa. Poznaje także uroki Sajgonu oraz bogactwo kuchni ulicznej. Odwiedza lokalne targi i wietnamskich górali. Naśladując miejscowych kucharzy, przygotowuje własne wersje popularnych potraw.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544443": { "type" : "2", "ser_episode": "13", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Kucharz z Buenos Aires, Gonzalo D'Ambrosio, od 2007 roku mieszka w Madrycie. Hiszpania stała się jego nowym domem, który próbuje jak najlepiej poznać. W tym celu przemierza kraj wzdłuż i wszerz, od Asturii i Kraju Basków po Andaluzję, a także od Galicji, przez Kastylię i León, po Katalonię. Poznaje bogatą kulinarną tradycję tych regionów i odkrywa charakterystyczne dla nich potrawy i przysmaki.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "157544444": { "type" : "6", "type_descr": "program rozrywkowy", "synopsis": "Kulinarni mistrzowie Tom Sainsbury i Kim Crossman rzucają wyzwanie najlepszym szefom kuchni w Nowej Zelandii. Zamierzają odkryć sekrety najpopularniejszych przekąsek kraju. Ich cel to odtworzenie ulubionych przysmaków mieszkańców malowniczych wysp. Muszą dokładnie przeanalizować smak, konsystencję, wygląd i zapach chipsów, burgerów, frytek, batonów, ciastek, lodów i słodkości z lukrecji. Efekty starań ocenią pracownicy fabryk, w których powstają te produkty.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "157544445": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "W codziennym pędzie często trudno jest znaleźć czas i pomysły na różnorodne, smaczne posiłki. Na szczęście Jamie Oliver ma na to swoje sposoby. Zdradza sprawdzone patenty na pyszne i proste dania, które można przyrządzić szybko i bez wysiłku. Pokazuje przepisy na potrawy pieczone na blasze i smakołyki, które można przygotować w weekend i jeść w ciągu tygodnia. Podpowie też, jak wykorzystać produkty z domowej spiżarni, gdy trzeba coś ugotować na ostatnią chwilę.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "157544446": { "type" : "2", "ser_episode": "2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Warren Mendes, australijski szef kuchni i gospodarz programów telewizyjnych, wyrusza na kulinarną wyprawę od Kapsztadu po Johannesburg. Przemierza ojczysty kraj w poszukiwaniu charakterystycznych smaków i potraw. Spotyka się z kucharzami, odwiedza producentów żywności i poznaje lokalne zwyczaje związane z jedzeniem. Wszystko to w malowniczych i różnorodnych plenerach RPA - od gęsto zaludnionego wybrzeża po dziki interior.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544447": { "type" : "2", "ser_episode": "2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, restaurator, gospodarz programów kulinarnych i autor książek, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem i jest zafascynowany jego kuchnią. Teraz zabiera żonę i troje dzieci w sentymentalną podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają Neapol, Sardynię, Kalabrię i wybrzeże Cilento. Będą się cieszyć włoskim stylem życia i delektować smakiem miejscowych potraw.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544448": { "type" : "2", "ser_episode": "3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, restaurator, gospodarz programów kulinarnych i autor książek, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem i jest zafascynowany jego kuchnią. Teraz zabiera żonę i troje dzieci w sentymentalną podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają Neapol, Sardynię, Kalabrię i wybrzeże Cilento. Będą się cieszyć włoskim stylem życia i delektować smakiem miejscowych potraw.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544449": { "type" : "6", "type_descr": "program rozrywkowy", "synopsis": "Kulinarni mistrzowie Tom Sainsbury i Kim Crossman rzucają wyzwanie najlepszym szefom kuchni w Nowej Zelandii. Zamierzają odkryć sekrety najpopularniejszych przekąsek kraju. Ich cel to odtworzenie ulubionych przysmaków mieszkańców malowniczych wysp. Muszą dokładnie przeanalizować smak, konsystencję, wygląd i zapach chipsów, burgerów, frytek, batonów, ciastek, lodów i słodkości z lukrecji. Efekty starań ocenią pracownicy fabryk, w których powstają te produkty.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "157544450": { "type" : "2", "ser_episode": "2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Tym razem brytyjski kucharz i prezenter w poszukiwaniu nowych smaków wyprawia się na skąpaną w słońcu Maltę. Ainsley Harriott rozkoszuje się urokami śródziemnomorskiej wyspy, na której mieszają się wpływy wielu kultur. Przemierza Maltę wzdłuż i wszerz, próbując lokalnych potraw i robiąc zakupy na targach. W tutejszej kuchni znajduje smaki typowe zarówno dla południowej Europy, jak i krajów arabskich, co zainspiruje go do stworzenia własnych przepisów.", "duration": " 50 min.", "age_rating": 12 }, "157544451": { "type" : "2", "ser_episode": "6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Utalentowana szefowa kuchni Sachie Nomura urodziła się w Japonii, ale mieszka w Nowej Zelandii. Jest założycielką Sachie's Kitchen, największej azjatyckiej szkoły gotowania w kraju. Teraz wyrusza w pełną inspiracji i nowych smaków podróż, podczas której odkrywa lokalne specjały i tradycje związane z jedzeniem. Każdy odcinek to wizyta w jednym regionie. Na koniec Sachie wraca do swojej kuchni, by ugotować pyszne i proste danie.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544452": { "type" : "2", "ser_episode": "7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Utalentowana szefowa kuchni Sachie Nomura urodziła się w Japonii, ale mieszka w Nowej Zelandii. Jest założycielką Sachie's Kitchen, największej azjatyckiej szkoły gotowania w kraju. Teraz wyrusza w pełną inspiracji i nowych smaków podróż, podczas której odkrywa lokalne specjały i tradycje związane z jedzeniem. Każdy odcinek to wizyta w jednym regionie. Na koniec Sachie wraca do swojej kuchni, by ugotować pyszne i proste danie.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544453": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy składników i gramatury produktów. Doradzi, co kupować, by dobrze się odżywiać, nie przepłacać i nie marnować jedzenia.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544454": { "type" : "2", "ser_episode": "6, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi z różnych strony świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Przyglądają się, jak powstają najlepsze lokalne dania. Śledzą codzienne wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy czy wina. Obserwują też pracę miejscowych kucharzy i gospodyń domowych.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544455": { "type" : "2", "ser_episode": "7, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi z różnych strony świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Przyglądają się, jak powstają najlepsze lokalne dania. Śledzą codzienne wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy czy wina. Obserwują też pracę miejscowych kucharzy i gospodyń domowych.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157544456": { "type" : "2", "ser_episode": "4, sezon 8", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Niedzielny obiad, przekąska na mieście, biesiada z kumplami, kolacja we dwoje - jedzenie to temat wielu scen filmowych. Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się \"Chłopcy z ferajny\". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z \"House of Cards\".", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "157544457": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Agata Stankiewicz, czyli blogerka i influencerka oraz założycielka kanału Sugarlady, powraca z kolejną porcją przepisów na niesamowite słodkości. Tym razem proponuje m.in. klasyczne francuskie desery i ciastka. Pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też delikatny mus czekoladowy; tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544458": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "157544459": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Popularny mistrz kuchni zaprasza do swojego domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu. Widzowie będą mogli zobaczyć kulinarnego pasjonata w jego własnej kuchni w otoczeniu rodziny.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157544460": { "type" : "6", "type_descr": "program rozrywkowy", "synopsis": "Fred Sirieix wraz z cenionymi szefami kuchni i krytykami kulinarnymi odwiedza różne zakątki świata, by skosztować lokalnych przysmaków. Kucharze i recenzenci zaprezentują mu swoje ulubione lokalne.", "duration": "1 godz. 5 min.", "age_rating": 12 }, "157544461": { "type" : "2", "ser_episode": "6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Ciąg dalszy pełnej niezwykłych odkryć kulinarnej podróży dookoła świata. Tym razem szlak wiedzie przez Europę i Azję Środkową. Autorzy opowiedzą o tradycjach, charakterystycznych potrawach i smakach poszczególnych regionów. Na trasie znajdą się m.in. Litwa, zachodnia Serbia, hiszpańska wyspa Lanzarote, Bad Gastein w Austrii, Bordeaux i Strasburg we Francji, Morawy, Walia, dolina Mozeli w Niemczech, kraina Meteorów w Grecji i Uzbekistan.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544462": { "type" : "2", "ser_episode": "7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Ciąg dalszy pełnej niezwykłych odkryć kulinarnej podróży dookoła świata. Tym razem szlak wiedzie przez Europę i Azję Środkową. Autorzy opowiedzą o tradycjach, charakterystycznych potrawach i smakach poszczególnych regionów. Na trasie znajdą się m.in. Litwa, zachodnia Serbia, hiszpańska wyspa Lanzarote, Bad Gastein w Austrii, Bordeaux i Strasburg we Francji, Morawy, Walia, dolina Mozeli w Niemczech, kraina Meteorów w Grecji i Uzbekistan.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157544463": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni nowych wyzwań. Choć dzieliło ich osiem tysięcy kilometrów, połączyły ich miłość i kulinarna pasja. Razem odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544464": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni nowych wyzwań. Choć dzieliło ich osiem tysięcy kilometrów, połączyły ich miłość i kulinarna pasja. Razem odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544465": { "type" : "2", "ser_episode": "8, sezon 7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Anthony Bourdain odwiedza miejsca znane, ale też i dalekie od utartych turystycznych szlaków. Dowiaduje się, jak żyją tam ludzie, poznaje też trapiące ich problemy. Jednak ostatecznym celem jego podróży jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów lokalnego jedzenia. Poprzez zbadanie kulinarnych rytuałów pokaże miejscową kulturę.", "attributes": "napisy", "duration": " 50 min.", "age_rating": 16 }, "157544466": { "type" : "2", "ser_episode": "1, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. By odkryć niepowtarzalne smaki i zgłębić zwyczaje żywieniowe odległych kultur, przemierza cały świat. Nie interesują go typowe destynacje turystyczne. Wybiera nieznane, oryginalne miejsca. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia, Kongo czy Meksyk.", "duration": " 50 min.", "age_rating": 16 }, "157544467": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na degustację. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.", "duration": " 15 min.", "age_rating": 12 }, "157544468": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Eskapady wypełnione były spotkaniami z interesującymi ludźmi, posiłkami w lokalach dla miejscowych i przystankami na degustację. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.", "duration": " 15 min.", "age_rating": 12 }, "157544469": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Zdradza tajniki powstawanie bagietek, bajgli, cebularzy i precli. Nie zabraknie też specjałów z różnych stron świata - mistrz kuchni serwuje indyjskie chlebki naan, tureckie pity, gruzińskie chaczapuri i brioszki. Na deser proponuje chrupiące gofry.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157544470": { "type" : "2", "ser_episode": "3, sezon 1", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Prowadzący, Aleksander Baron, perfekcyjny i budzący wiele kontrowersji szef kuchni, oraz Damian Kordas, najmłodszy MasterChef i znany vloger, wyruszają w pełną przygód podróż w celu stworzenia unikatowej kulinarnej mapy Polski. W trakcie wyprawy odwiedzą polecane przez widzów restauracje oraz poznają inspiracje, historie i tajniki kucharzy z całego kraju.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544471": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Pojedynek dwóch odmiennych kultur kulinarnych. Rodowity Włoch Matteo Brunetti oraz Francuz David Gaboriaud stają do bitwy na smaki. Ich celem jest przygotowanie smaczniejszego, bardziej zaskakującego dania ze wskazanych im produktów. Francuska finezja zmierzy się z włoskim temperamentem. Każdorazowo o wygranej zadecydują zaproszeni do studia goście - blogerzy, vlogerzy czy tez restauratorzy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157544472": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Pojedynek dwóch odmiennych kultur kulinarnych. Rodowity Włoch Matteo Brunetti oraz Francuz David Gaboriaud stają do bitwy na smaki. Ich celem jest przygotowanie smaczniejszego, bardziej zaskakującego dania ze wskazanych im produktów. Francuska finezja zmierzy się z włoskim temperamentem. Każdorazowo o wygranej zadecydują zaproszeni do studia goście - blogerzy, vlogerzy czy tez restauratorzy.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157544473": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Gospodyni programu, znana blogerka Marta Dymek, postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy przepisy. Pokaże między innymi, jak przyrządzić curry z bakłażanów z masłem orzechowym, paprykę igołomską faszerowaną, kaszotto pomidorowe i francuski pasztet z porów.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157544474": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i przepyszne pączki. Tym słodkim wypiekom nie da się oprzeć.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157544475": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Wyjątkowy program kulinarny, w którym gotuje autorka bloga Smakoterapia Iwona Zasuwa, a pomagają jej mamy z dziećmi. Oprócz zaskakujących pomysłów na dania przygotowywane z myślą o najmłodszych gospodyni programu podzieli się też wieloma praktycznymi radami na temat tego co, jak i kiedy gotować dla dzieci. Eksperci wytłumaczą, dlaczego pewne produkty szkodzą, a inne mają zbawienny wpływ na zdrowie dorosłych i ich pociech.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 0 } }, "dayInfo": { "lastOfType":{ "film": false, "series": [2025,6,30,3,15], "sport": false } } }