dzisiaj (14.06)
Brak pozycji do wyświetlenia
06:00 M jak mięso 3
serial dokumentalny odc. 3, sezon 3
06:40 Nie tylko kimchi
magazyn kulinarny
07:15 Telesprzedaż
magazyn reklamowy
08:00 Jakubiak rozgryza Polskę 2
magazyn kulinarny
08:25 M jak mięso 6
serial dokumentalny odc. 5, sezon 6
08:55 Domowa piekarnia Kucharskiego 4
magazyn kulinarny
09:25 ABC gotowania - kuchnia meksykańska
magazyn kulinarny
09:55 Nie tylko kimchi
magazyn kulinarny
10:25 Dzień dobry, śniadanie 2
magazyn kulinarny
10:50 Sachie w Nowej Zelandii
serial dokumentalny odc. 4
11:20 Świat szefów kuchni 2
serial dokumentalny odc. 3, sezon 2
12:25 James Martin: hiszpańska przygoda
serial dokumentalny odc. 10
13:25 Jamie Oliver: gotuj sezonowo
magazyn kulinarny
14:25 Bosacka daje radę 3
magazyn poradnikowy
14:55 Słodka jak Sugar 3
magazyn kulinarny
15:55 Dzień dobry, obiad
magazyn kulinarny
16:25 M jak mięso 8
serial dokumentalny odc. 1, sezon 8
17:00 M jak mięso 8
serial dokumentalny odc. 2, sezon 8
17:30 Bosacka daje radę 3
magazyn poradnikowy
18:00 Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo
serial dokumentalny odc. 11
19:00 ABC gotowania - kuchnia amerykańska
magazyn kulinarny
19:30 Słodka jak Sugar 3
magazyn kulinarny
20:00 Eva Longoria w poszukiwaniu meksykańskich smaków
serial dokumentalny odc. 6
20:50 Michel Roux - sielskie smaki francuskiej kuchni 2
serial dokumentalny odc. 3, sezon 2
21:45 M jak mięso 6
serial dokumentalny odc. 7, sezon 6
22:15 Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę
serial dokumentalny odc. 4
22:45 Bosacka daje radę 3
magazyn poradnikowy
23:15 Słodka jak Sugar 3
magazyn kulinarny
23:45 Nie tylko kimchi
magazyn kulinarny
00:15 Zgrillowani
magazyn kulinarny
00:45 Michel Roux - sielskie smaki francuskiej kuchni 2
serial dokumentalny odc. 3, sezon 2
01:40 ABC gotowania - kuchnia turecka
magazyn poradnikowy
02:10 Jakubiak rodzinnie
magazyn poradnikowy
02:45 David w Europie 2
magazyn poradnikowy
03:15 Bitwa na smaki: David vs Matteo
magazyn kulinarny
03:45 Bitwa na smaki: David vs Matteo
magazyn kulinarny
04:55 Desery Dekera 2
magazyn kulinarny
05:30 Ugotuj mi, mamo! 3
magazyn kulinarny
{ "seances":{ "157025944": { "type" : "2", "ser_episode": "3, sezon 3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Widzowie dowiedzą się, jak kupować, gotować, piec lub smażyć mięso. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.", "duration": " 40 min.", "age_rating": 12 }, "157025945": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni nowych wyzwań. Choć dzieliło ich osiem tysięcy kilometrów, połączyły ich miłość i kulinarna pasja. Razem odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157025946": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn reklamowy", "synopsis": "Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.", "duration": " 45 min.", "age_rating": 0 }, "157025947": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "157025948": { "type" : "2", "ser_episode": "5, sezon 6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię, aby mieć pod ręką wszystko, co trzeba.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025949": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo de caco, czyli płaski chlebek popularny na Maderze, oraz shokupan - delikatny mleczny chleb z Japonii.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025950": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Marieta Marecka bierze na warsztat klasyki kuchni meksykańskiej. Coraz więcej osób chce wzbogacić jadłospis o potrawy znane z restauracji i wakacyjnych podróży. Mistrzyni sztuki kulinarnej pokaże, jak przygotować idealną tortillę, przyrządzi mięsne albondigas con chipotle, chicharrón i picadillo. Poda treściwe zupy, potrawy na bazie jajek, a także dania z ryb i owoców morza. Nie zabraknie również słodkich propozycji na deser.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025951": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni nowych wyzwań. Choć dzieliło ich osiem tysięcy kilometrów, połączyły ich miłość i kulinarna pasja. Razem odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025952": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka. Na jej stole pojawią się także owocowo-warzywne koktajle, pasty śniadaniowe, suflety, tosty, naleśniki, placuszki i kiszonki.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "157025953": { "type" : "2", "ser_episode": "4", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Utalentowana szefowa kuchni Sachie Nomura urodziła się w Japonii, ale mieszka w Nowej Zelandii. Jest założycielką Sachie's Kitchen, największej azjatyckiej szkoły gotowania w kraju. Teraz wyrusza w pełną inspiracji i nowych smaków podróż, podczas której odkrywa lokalne specjały i tradycje związane z jedzeniem. Każdy odcinek to wizyta w jednym regionie. Na koniec Sachie wraca do swojej kuchni, by ugotować pyszne i proste danie.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025954": { "type" : "2", "ser_episode": "3, sezon 2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Utalentowani szefowie i szefowe kuchni, którzy zdobyli kulinarne wykształcenie we Francji i w większości tu otworzyli swoje restauracje, pokazują, jak wyglądała ich droga do sukcesu. Pochodzą z różnych zakątków globu, co wykorzystują, tworząc menu inspirowane rozmaitymi kulturami. Swoje kuchnie otwierają przed widzami Pierre Siewe z Kamerunu, Mikaëla Liaroutsos z Grecji, Nordine Labiadh z Tunezji i Beatriz Gonzalez z Meksyku.", "duration": "1 godz. 5 min.", "age_rating": 12 }, "157025955": { "type" : "2", "ser_episode": "10", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Brytyjski szef kuchni podróżuje po Hiszpanii, by odkrywać lokalne smaki, restauracje, przepisy i tradycje. Do tej pory znał ten kraj jedynie pobieżnie, teraz chce zgłębić jego kulinarne tajemnice. James Martin zatrzymuje się w San Sebastian, Asturii, Santiago de Compostela, Kastylii, Madrycie, Sewilli, Granadzie, Walencji, Katalonii i na Costa del Sol. Podczas swojej wyprawy będzie gotował w mobilnej kuchni, na tle malowniczych krajobrazów.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "157025956": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrz kuchni podpowiada, jak optymalnie wykorzystać sezonowe składniki, by jeść smacznie i zdrowo. Wiosenne nowalijki, letnie owoce, jesienne warzywa, zimowe kiszonki - każda pora roku obfituje w świeże, łatwo dostępne i tanie składniki. Jamie Oliver zachęca do zakładania własnych upraw i zakupów na targach. Przygotuje potrawy idealne na daną porę roku - sałatki, tarty z warzywami, dania z grilla, ciasta z owocami, gulasze oraz przetwory do domowej spiżarni.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "157025957": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Katarzyna Bosacka po raz kolejny udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Pokazuje, jak odżywiać się smacznie i zdrowo. Po raz kolejny bierze pod lupę produkty spożywcze, by wybrać te o najlepszym składzie. Wyjaśnia, co oznaczają informacje zawarte na etykietach i doradza, jakich substancji unikać. Przygotowuje też zdrowsze wersje tradycyjnych dań. W tym sezonie będą to m.in. potrawy bez cukru, laktozy i tłuszczu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025958": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku zrobić idealne ciasto francuskie, wyborne lody, eleganckie pralinki, fantazyjne makaroniki i dekoracje z cukrowych kwiatów.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025959": { "film_rating": 4.0, "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025960": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Martyna Chomacka dzieli się sprawdzonymi przepisami na pomysłowe i różnorodne obiady. W każdym odcinku prezentuje przepisy, z których w 15, 35 lub 60 minut można wyczarować coś pysznego. Na stole pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, popularne potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne, jednogarnkowe oraz takie, które można przygotować z resztek lub wziąć na wynos do pracy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025961": { "type" : "2", "ser_episode": "1, sezon 8", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Niedzielny obiad, przekąska na mieście, biesiada z kumplami, kolacja we dwoje - jedzenie to temat wielu scen filmowych. Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się \"Chłopcy z ferajny\". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z \"House of Cards\".", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157025962": { "type" : "2", "ser_episode": "2, sezon 8", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Niedzielny obiad, przekąska na mieście, biesiada z kumplami, kolacja we dwoje - jedzenie to temat wielu scen filmowych. Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się \"Chłopcy z ferajny\". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z \"House of Cards\".", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025963": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Katarzyna Bosacka po raz kolejny udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Pokazuje, jak odżywiać się smacznie i zdrowo. Po raz kolejny bierze pod lupę produkty spożywcze, by wybrać te o najlepszym składzie. Wyjaśnia, co oznaczają informacje zawarte na etykietach i doradza, jakich substancji unikać. Przygotowuje też zdrowsze wersje tradycyjnych dań. W tym sezonie będą to m.in. potrawy bez cukru, laktozy i tłuszczu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025964": { "type" : "2", "ser_episode": "11", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Kucharz z Buenos Aires, Gonzalo D'Ambrosio, od 2007 roku mieszka w Madrycie. Hiszpania stała się jego nowym domem, który próbuje jak najlepiej poznać. W tym celu przemierza kraj wzdłuż i wszerz, od Asturii i Kraju Basków po Andaluzję, a także od Galicji, przez Kastylię i León, po Katalonię. Poznaje bogatą kulinarną tradycję tych regionów i odkrywa charakterystyczne dla nich potrawy i przysmaki.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "157025965": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Amerykańskie dania podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Marieta Marecka pokaże, jak przygotować najpopularniejsze z nich. Zacznie od pożywnego śniadania, smażąc idealne naleśniki, czyli słynne pancakes. Udowodni, że przyrządzenie domowych burgerów i hot-dogów wcale nie jest trudne, a efekt może być smakowity.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025966": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku zrobić idealne ciasto francuskie, wyborne lody, eleganckie pralinki, fantazyjne makaroniki i dekoracje z cukrowych kwiatów.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025967": { "type" : "2", "ser_episode": "6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Fiesta na talerzu. Meksyk to fascynująca miejsce prekolumbijskiej cywilizacji i oryginalnej kultury. Hollywoodzka aktorka Eva Longoria podróżuje po kraju, z którego pochodzi jej rodzina, odkrywając jego gastronomiczne tradycje i współczesną kuchnię.", "duration": " 50 min.", "age_rating": 12 }, "157025968": { "type" : "2", "ser_episode": "3, sezon 2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znany mistrz sztuki kulinarnej udaje się w pełną niezwykłych smaków i odkryć podróż po Prowansji. Wiosna to doskonały czas na tę wyprawę - nie ma jeszcze upałów, a przyroda budzi się do życia. Michel Roux przemierza okolicę swoim kanarkowożółtym renault, odwiedzając lokalnych producentów żywności. Do jego kuchni trafiają świeże ryby, owoce morza, mięsa, nabiał, a także warzywa i owoce. To z nich przyrządzi wyśmienite dania dla rodziny i przyjaciół.", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "157025969": { "type" : "2", "ser_episode": "7, sezon 6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, specjaliści od przyrządzania mięsa, serwują kolejne pyszne potrawy. Tym razem biorą na warsztat dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki i zupy. Przygotują m.in. gulasz z łopatki, golonkę, indycze szyje, ossobuco, burgery z jelenia i ramen. Podpowiedzą, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię, aby mieć pod ręką wszystko, co trzeba.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025970": { "type" : "2", "ser_episode": "4", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, wraz ze swoim oszałamiający bogactwem bazarów. Tomasz Jakubiak dotrze też do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego życia. Na koniec uda się do sąsiedniej Kambodży, by odwiedzić stolicę, Phnom Penh, a także miasteczko Kampot na południu kraju, słynące z uprawy pieprzu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025971": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Katarzyna Bosacka po raz kolejny udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Pokazuje, jak odżywiać się smacznie i zdrowo. Po raz kolejny bierze pod lupę produkty spożywcze, by wybrać te o najlepszym składzie. Wyjaśnia, co oznaczają informacje zawarte na etykietach i doradza, jakich substancji unikać. Przygotowuje też zdrowsze wersje tradycyjnych dań. W tym sezonie będą to m.in. potrawy bez cukru, laktozy i tłuszczu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025972": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów i przetestuje różne składniki. Spróbuje udowodnić, że przygotowanie wyrafinowanych słodkości wcale nie jest trudne. Pokaże, jak krok po kroku zrobić idealne ciasto francuskie, wyborne lody, eleganckie pralinki, fantazyjne makaroniki i dekoracje z cukrowych kwiatów.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025973": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni nowych wyzwań. Choć dzieliło ich osiem tysięcy kilometrów, połączyły ich miłość i kulinarna pasja. Razem odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025974": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, udowadniają, że dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Przygotowują różnorodne przysmaki. Na stole pojawią się szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażany z sosem tahini, kanapki Sloppy Joe, hot-dogi Coney Island i wiele innych frykasów. Kulinarni eksperci pokażą, jak z wydobyć z pieczonych na grillu dań pełnię smaku i aromatu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025975": { "type" : "2", "ser_episode": "3, sezon 2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znany mistrz sztuki kulinarnej udaje się w pełną niezwykłych smaków i odkryć podróż po Prowansji. Wiosna to doskonały czas na tę wyprawę - nie ma jeszcze upałów, a przyroda budzi się do życia. Michel Roux przemierza okolicę swoim kanarkowożółtym renault, odwiedzając lokalnych producentów żywności. Do jego kuchni trafiają świeże ryby, owoce morza, mięsa, nabiał, a także warzywa i owoce. To z nich przyrządzi wyśmienite dania dla rodziny i przyjaciół.", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "157025976": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025977": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Gotowanie jest znakomitym pretekstem do spędzania czasu z rodziną. Znany szef kuchni Tomasz Jakubiak zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami. Sam w programie przedstawi członków swojej rodziny: mamę, tatę, siostrę oraz narzeczoną. Wraz z nimi w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację. Nie zabraknie anegdot z życia kucharza oraz cennych wskazówek kulinarnych.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157025978": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "David Gaboriaud zabiera widzów na zagraniczne kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii. W poszczególnych krajach prezentuje kawiarnie i restauracje, które warto odwiedzić. Przygotowuje także dwie potrawy oparte na miejscowych produktach i przepisach.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025979": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Pojedynek dwóch odmiennych kultur kulinarnych. Rodowity Włoch Matteo Brunetti oraz Francuz David Gaboriaud stają do bitwy na smaki. Ich celem jest przygotowanie smaczniejszego, bardziej zaskakującego dania ze wskazanych im produktów. Francuska finezja zmierzy się z włoskim temperamentem. Każdorazowo o wygranej zadecydują zaproszeni do studia goście - blogerzy, vlogerzy czy tez restauratorzy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "157025980": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Pojedynek dwóch odmiennych kultur kulinarnych. Rodowity Włoch Matteo Brunetti oraz Francuz David Gaboriaud stają do bitwy na smaki. Ich celem jest przygotowanie smaczniejszego, bardziej zaskakującego dania ze wskazanych im produktów. Francuska finezja zmierzy się z włoskim temperamentem. Każdorazowo o wygranej zadecydują zaproszeni do studia goście - blogerzy, vlogerzy czy tez restauratorzy.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157025981": { "film_rating": 4.5, "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Popularna blogerka Marta Dymek w każdym odcinku próbuje przekonać zaproszonego gościa do kuchni wegetariańskiej. Prowadząca pokaże, jak zastąpić potrawy mięsne ich jarskimi wariacjami.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157025982": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy. Widzowie dowiedzą się, jak przygotować pyszne i wykwintne smakołyki.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "157025983": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Daria Ładocha gotuje razem z mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz pomysłów na dania dzieli się praktycznymi radami dotyczącymi zdrowego odżywiania.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 0 } }, "dayInfo": { "lastOfType":{ "film": false, "series": [2025,6,15,1,40], "sport": false } } }