Zapomniałem, o czym jest ten odcinek, bo ostatnio oglądałem go w 1999 r., ale dziś chętnie sobie przypomnę. :)
Ty nie jesteś przypadkiem Sanczopansa. Za co cię przedtem usunęli? Napisz, to może uda się na tej podstawie usunąć kogoś.... Pozdrawiam.
witam,tak to ja.mialem dosyc powazna spine z jedna userka,niestety przez nia nie tylko moje konto polecialo.
pozdro
Troll manning znów cię atakuje. Zaraz zabraknie mu argumentów i zacznie cię przezywać, a następnie wjedzie na twoją rodzinę.
Tamte odcinki były genialne. To one miały bardziej w stosunku do obecnych ukryte treści przesłania. I były przy tym śmieszniejsze, z klimatem, sympatyczniejsze.
Reasumując, każdy znalazł coś dla siebie. Nie to co obecny syf.
Nie bede mu odp bo to paz.A ja takim mowie PAZIE PAZIE NARAZIE!Co do twojego postu aabcd zgadzam sie Amen!
No i gitara. Wtedy serial, jak i grający w nim aktorzy mieli charyzmę, krzepę. Było i śmiesznie i mądrze, czyli idealnie. No i przede wszystkim akcja, akcja, akcja - wszystko działo się 2, 3 razy szybciej niż dziś - takie pozytywne pier dol nię cie.
"lewackie brednie", czyli CO konkretnie ? :]
Kiepscy mają 3-milionową oglądalność. co im szkodzi jakaś grupka plujek forumowych...
I to jest realizm dopiero.
to sobie zobacz na rankingi i popatrz jak ta publiczność ocenia te odcinki.To,że 3 miliony ludzi ogląda to nie znaczy,że im się podoba.Pewnie zapytasz:to dlaczego oglądają i tracą czas na coś co im się nie podoba? odpowiadam:z przywiązania i z przyzwyczajenia.
twoja odpowiedź nie ma walorów badawczych. to tylko twoje zdanie, subiektywne i nie poparte żadną
wiedzą.
a ja jestem przykładem na to, ze jest to wiedza marnej jakości.
Ja oglądam, bo lubię.
Zaprzeczam twojej "teorii".
znam kilka osób, które również lubią.
Jeszcze bardziej zaprzecza to twojej teorii.
http://www.filmweb.pl/serial/%C5%9Awiat+wed%C5%82ug+Kiepskich-1999-87947/episode s/ranking
To są fakty.Moje fakty przeciwko twoim "filozoficznym" wypocinom.Przedstawisz jakieś fakty czy nadal będziesz tylko filozofował ? dawaj jakieś konkrety !
co jest faktem ?
że "ludzie oglądają z przywiązania i przyzwyczajenia" ?
Gdzie masz na to dowody ?
nie rozumiesz, co się do ciebie pisze, a zabierasz się do dyskutowania.
Kiepscy mają 3 mln oglądalność.
te oceny ktore są pd linkiem mnie nie obchodzą. co mnie interesuje wypadkowa ocen 40 osób, skoro
3 miliony zaglosowały pilotem ?
btw, te 40 osób, to zapamiętali hejterzy w większości.
Tylko hejterzy mogą dac tak dobremu odcinkowi jak "Psychuszkin" 3,9 pkt.
trwa akcja bezprzykładnego odsądzania nowych odcinków od czci i wiary.
Nie ma nawet próby obiektywnego do nich podejścia.
Ale jest to radykalizm małej grupki tutejszycyh forumowiczów.
radykalizmy zaś mają to do siebie, ze są marginesem opinii/zachowań.
Nie mogę poważnie traktować ludzi, którzy zupełnie nie mają argumentów, a
widać w ich wpisach wyłącznie frustrację i nienawiść. I tak też kompletnie nie
dbam o wasze oceny odcinków. Ja np. w ogole nie oceniam na punkty, bo
śmiechu warte jest np to, ze jeden odcinek ma 6 pkt, a drugi 6,1 - co to za
bzdura ? Na czym polega na 0,1 % róznica między nimi ? umiesz wskazać i
zdefiniować ? Nie sądzę... I tyle a'propos "oceniania odcinków"
btw, spodziewałem się, ze "Psychuszkin" & co będą miały po 1,5 pkt.
Jesli mają od hejterów ca 4 pkt, to jest niemal sukces.
każdy wie, o co tutaj chodzi.
o dowalanie nowm odcinkom, wielu pisze że ich nie ogląda, a mimo to bierze się
za ocenianie.
To nonsens w czystej postaci, ale takie coś jest potrzebne, bo widać jak w pigłuce
jak rodzi sie i konserwuje mała, zapyziała polska swojska nienawiść. taka malutka,
brzydka, odpychająca. Mająca twarz jej producentów. tacy jesteście właśnie. Przyjrzyjcie
się sobie.
ranking i wyniki są faktem.prosiłem o podanie konkretów a nie spiskowej teorii.
W każdym, niezależnie od strony czy ankieterów, rankingu stare odcinki dystansują nowe o parę długości. Najgorsze odcinki Okiła biją najlepsze Yoki. To jest po prostu głos ludu. Tak fani Kiepskich uważają.
"to, ze 3 mln ludzi oglada nie znaczy ze im sie podoba"
"dlaczego ogladaja i tracą czas na cos co im się nie podoba ? odpowiadam : z przywiazania
i przyzwyczajenia"
to są cytaty z twojego posta.
Jakie to są konkrety ? Gdzie jest konkretny dowód na to, ze "oglądają z przywiązania i przyzwyczajenia,
ale im się nie podoba" ?
człowieku, zacznij myśleć.
przedstawiłeś swoje subiektywne zdania, a nie fakt jakikolwiek.
i jakie ty chcesz ode mnie "konkrety" ?
Konkretem w tej sprawie są 3 miliony widzów i to, ze ja choćby jestem doskonałym
zaprzeczeniem twojej śmiesznej teorii, ze "oglądają z przyzwyczajenia" - ja oglądam, bo
lubię, i to coraz bardziej"/
Ty zaś przedstawiłeś ZERO konkretów na opisanie swojej teorii.
Tyle w temacie.
Wyniki rankingu są konkretem.Te wyniki potwierdzają,że tym trzem milionom nie podobają się najnowsze odcinki i to są fakty.Chcesz ich więcej ? Proszę bardzo,zobacz oceny na tej stronie:
http://www.forum.kiepscy.org.pl/sezon-15-380-392-vf67.htm?sid=7e1e7b9fe4f08a16b2 2d8e469c7948a0
właśnie te wyniki są dowodem na,że zdecydowana większość ludzi ogląda te najnowsze odcinki tylko z sentymentu.To ty zacznij myśleć i przestań się ośmieszać.
jakim "trzem milionom" ? 3 miliony brało udział w jakimś rankingu ?
daj mi linka do rankingu z udziałem 3 milionów, jestem go niezmiernie ciekaw :]
te wyniki, co się nimi rozpaczliwie zasłaniasz - to są oceny odcinków.
ja chcę dowodów na to, że ludzie "oglądają z przyzwyczajenia albo przywiązania".
Gdzie są takie badania i ich wyniki ? :]
z tych linków, co je rzucasz - NIE wynika w żaden sposób, ze "przyzwyczajenie, sentyment
czy przywiązanie" są powodami dla których 3 MILIONY ludzi ciągle oglądają Kiepskich.
albo znajdź takie, które potwierdzają uwiarygodniają twoje INSYNUACJE, albo cofnij to co
napisałes.
Fakty są takie,że oceny najnowszych odcinków są niskie i to jest w tym wszystkim najważniejsze.
Oczywiście,że przyzwyczajenie i sentyment decydują o tym,że ludzie to oglądają bo gdyby ludzie oglądali z tego powodu,że serial jest bardzo dobry to oceny byłyby wyższe.To jest zwykła dedukcja,logiczne myślenie i nie potrzeba tu żadnych dowodów.
bezedura.
jesli sugerujesz jakies konkretne powody ["sentyment, przyzwyczajenie"], to
musisz mieć na to albo dowody albo napisać, ze to twoje domysły.
"Faktami" nie są domysły, tylko coś, co może być potwierdzone w doświadczeniu.
"oceny są niskie" - tutaj. w realu nie wiesz jak jest, bo nie zbadałeś tych 3 mln
widzów. Oni oglądają, bo im się podoba - taka teza jest tak samo uprawniona, co
twoja, jej przeciwna.
wymyśliłeś coś sobie i dorabiasz do tego ideologie, zamiast napisać że to tylko
twoje przypuszczenia, bo nie masz na to dowodów.
"jesli sugerujesz jakies konkretne powody ["sentyment, przyzwyczajenie"], to
musisz mieć na to albo dowody albo napisać, ze to twoje domysły."
To są moje przypuszczenia które są bardzo prawdopodobne.Tak lepiej ?
Użytkownik mikolajswiety1 napisał,że to jest średnio 2,3 miliona więc jak to jest z tymi trzema milionami ?
trudno zbadać opinie tylu osób.można też przypuszczać,że gdyby ich wszystkich przepytać i poprosić o ocenę to oceny tych najnowszych odcinków byłyby jeszcze niższe niż są w tych rankingach.mamy oceny tylu osób ilu mamy i tego się trzymajmy.
Tak jakoś się składa że ŚwK ma największą oglądalność zawsze na początku sezonu. Sprawdziłem i np. pierwszy odcinek 13 sezonu miał 4,5 mln oglądalności, pierwszy 14 3,7 mln, a pierwszy 15 (Glonojad) 3,2 mln. Ostatni Psychuszkin miał zaś rekordowo niską oglądalność, mimo braku jakiejkolwiek poważniej poza Barwami Szczęścia konkurecji - 1,6 mln. Tymczasem ostatnie powtórki najstarszych i najlepszych odcinków mają regularnie oglądalność 2,6-3,7 mln. Pytanie gdzie jest te 0,5-1,5 mln ludzi, gdy lecą nowe odcinki? A dodać trzeba jeszcze dużo tych, co oglądają nowe i je krytykują.
Inny przykład. Odcinek Niezastraszeni z końce ery Khamidowa - oglądalność 6 mln. Pół roku póżniej pierwsze odcinki Yoki miały oglądalność o 1-1,5 mln niższą. A teraz wiadomo, jak jest. Oferta tv była w 3005-2008 r. w środy nawet lepsza niż dziś, a i tak tamte odcinki miały 2, 3 razy wyższą oglądalność.
Coś te nowe odcinki dostają łomot od tych starych..........
To chyba dane ze Świata seriali i z Teletygodnia, tyle że niedokładne. Ostatnie potwórki ŚwK ogląda chyba ok. 1,5-3 mln osób. Ale oglądalność sezonów się mniej więcej zgadza.
Pamiętam, że gdy leciały nowe odcinki, to był News, że powtórki starych mają oglądalność o 0,5-1 mln wyższą niż nowe nadawane w środy po nich.
Oglądalność i tak jest wysoka. 1,5-3 mln to dużo Wyraźnie więcej ma tylko M jak Miłość. Dawni Kiepscy i tak nie wrócą. Trudną oczekiwać, że Ferdek czy Walduś będą tak się wygłupiać, jak 10-15 lat temu. Zmiany były konieczne. Co prawda serial stracił nieco na jakości, ale dużej ilości osób wciąż się podoba. A że dawne odcinki nie wrócą, niech kręcą nowe. W końcu oglądalność decyduje. Zresztą, dzisiaj żaden serial nie ma znaczenia większego, niż rozrywka, ja chociażby kiedyś Alternatywy 4, Dom czy z nowszych świetnie parodiujące III RP - Ekstradycja czy Tygrysy Europy. Dziś serial to tylko rozrywka, rzadko coś więcej. I tacy dla wielu osób wciąż są Kiepscy. Pewnie jeszcze parę lat spokojnie ich pokręcą. No i niech kręcą. Mi aż tak bardzo nie przeszkadzają. Nie wiem, co wam tak zależy. To tylko serial.
dużo lepiej....
... aczkolwiek, na ile są one "prawdopodobne", to też się możesz zaledwie domyślac,
ewentualnie bardzo w to wierzyć, ale wiara i domysły, to nie są dowody na cokolwiek.
te oceny, które "masz", to są oceny tych, którzy chcą je wystawić.
a więc osób w jakiś sposób motywowowanych.
a trudno nie zauwazyć, ze tutaj panuje moda sezonowa na atakowanie
Kiepskich, więc nie dziwne, ze oceniają osoby determinowane negatywnie.
przytaczałem nie tak dawno badania wedle których ta oglądalnośc kręci się
wokół 3 mln, w punkt czy około, whatever.
2,5 czy 3, to jest, tak czy owak, wynik budzący uznanie.
i zaprzeczający m.in twoim apokaliptycznym bajaniom, jak to
z Kiepskimi marnie i słabo i jak ludzie się od nich odwracają.
to tylko tutaj trwa jakas niezrozumiała akcja mająca na celu
zdołowanie notowań tego serialu.
jaki pułap będzie dawał wam satysfakcję ? 3/10 ? 2/10 ?
śmiało, ośmieszajcie się dalej.
Nie wiem skąd się wzięły te 3 miliony. Kiepskich ogląda już tylko 1,5 mln widzów i (czego nikt nie zauważył) nie tyle z sentymentu, ale dlatego, po nowych odc. Kiepskich emitowana jest Liga Mistrzów - ludzie włączają telewizor wcześniej czekając na nią.
Bo oglądalnośc Kiepskich wynosiła 2,7-3,2 mln w tym sezonie tylko w przypadku 4 odcinków. 5 miało oglądalność 2,2-2,7 mln. 4 inne zaś 1,5-2,2 mln. Srednio 2,3 mln. Sprawdziłem w wynikach oglądalności. Te 3 mln były tylko na początku sezonu, gdy zapowiadali zmiany na lepsze po petycjach fanów. Potem okazało się jednak, że wciskają ludziom kit, a oglądalność znów zaczęła spadać. Masz rację, że dużo osób oglądało ten serial, bo po nim leciała LM. Ja tak czasem miałem niestety. Ciekawe, co będzie w nowym sezonie, kiedy LM ma TVP.