Tutaj wpisujcie swoje wrażenia na temat pierwszego odcinka POWROTU WALDKA, który zaraz się zacznie.
Serdecznie zapraszam!
No co by tu powiedzieć..? Pierwsza połowa przedreklamami - totalne gówno. Druga połowa - nawet spoko, Walduś nie stracił tego, co w nim najlepsze. :)
Cycu bardziej podobał mi się kiedyś jak był taki przyłysawy, teraz ta czuprynka mi nie odpowiada.
Odcinek dość dobry ;) Tak wyszło, bo nie mieli co wymyślić, bo niby co> W końcu chodziło o to, że ma wrócić Waldus ;) Odcinek oceniam na 8/10
spoko, stary, dobry, niedorozwinięty Walduś :) Miejmy nadzieję, że będą mieli jakieś dobre pomysły na odcinki.
srednio to wszystko wyszło waldus nie bedzie juz dawnym waldusiem :) ale nie było najgorzej :) pozdro
Czuję leciutki niedosyt, ponieważ coś się stało ze "śmiechem" Waldka, jakby taki inny :) Ale poza tym liczę na rozkręt kolejnych odcinków z tą jakże charakterystyczną postacią ŚWK. Pozdrawiam
racja, śmiech się trochę zmienił, no ale wiadomo, wiek robi swoje. Mimo to dalej nawija swoim standardowym głosem :D
Ogólnie cały nowy ŚWK, mniej mi się podoba. Nawet dźwięk między scenami był kiedyś lepszy, starszy klimat był zabawniejszy i bardziej twórczy, ale Walduś w kwestii mowy nic się nie zmienił, tylko ten śmiech, choć sądzę że się rozkręci wszystko :) No nic trzeba poczekać, mam nadzieję że filmwebowicze ładnie podkręcili oglądalność :)
masz rację. Kiedyś odcinki skupiały się głównie na próbach dojścia Ferdka do bogactwa różnymi sposobami. A teraz co odcinek to raczej marna przypowiastka ;)
W pierwszym odcinku po tylu latach nieobecności Waldek nie spodziewałem się czegoś niesłychanie zabawnego. To taki wstęp przed tym co nas czeka w najbliższych odcinkach :)
a mnie się odcinek podobał, ale zmartwiło mnie jedno czemu przez cały odcinek smutny był największy jajcarz serialu czyli Edzio. Was to nie zastanawia?
bo on jest chory... mówili o tym niedawno w TV. szkoda ze przez cały odcinek nic nie powiedział :(
,,bo on jest chory... mówili o tym niedawno w TV. szkoda ze przez cały odcinek nic nie powiedział :("
Masz racje byl w TVP polonia o opowiadal o swoim kiepskim życiu
Nie wiem gdzie żyjesz, ale wiedz, ze Bohdan Smoleń jest już bardzo schorowany! Miał bodajże dwa zawały, nie można oczekiwać od niego takiego jajcarstwa niż 10 lat temu...
Jak widać, od nikogo już nie można tego oczekiwać... po prostu inny reżyser = inne "jajca".
Moim skromnym zdaniem nie odrazu powinno się wszystko zmieniać, w przekonaniu że będzie lepsze. W Kiepskich za dużo zostało zmienione, ale dalej jeszcze trzyma swój oryginalny poziom, chociaż szczególnie dzięki aktorom, tak sądzę.
Pan Grabowski żeby nie przesadzić jest mistrzem poprostu :) Ale nie tylko on. Cała obsada Kiepskich to [zapewne fuksem] perfekcyjnie dobrana drużyna :), stąd określenie "dzięki aktorom".
Moim zdaniem poziomu nie trzyma Mariolka, ona raczej dla mnie nigdy śmieszna nie była.
Mariola wg mnie zagrała w miarę dobrze, dużo lepiej niż w 12, 11, 10 sezonie..
Co tu dużo mówić. Kaszana, tak jak każdy inny odcinek nakręcony przez Yokę. Tak jak się spodziewałem, Walduś niewiele tu pomógł. Już więcej nie obejrzę żadnego z nowych odcinków. Niech żyją stare, naładowane głupkowatymi żartami i poprawiające humor za każdym razem, gdy się je ogląda.
Zgadzam się. Nie wiem dlaczego ale z doświadczenia powinni sie rozwijać aktorsko a niestety robią się coraz bardziej drewniani. Odcinek kompletnie nieśmieszny. Sporo dłużyzn typu nic nie wnoszące sceny czy piosenki. Ferdek zamiast być Ferdkiem to stał się pierdołą nie do życia ( i oglądania ). Naprawdę wiele mi nie trzeba. Wystarczy Walduś z Ferdkiem przed TV, mocny full i ich pomysły,ale scenarzyści to spieprzyli. Powinni w pierwszych minutach wprowadzić Waldka i odrazy jazda z nim a nie jakiś wątek syna marnotrawnego.
Drodzy Filmwebowicze, fakt jest jednak faktem, Kiepscy to serial kultowy. Nie ma drugiego takiego sitcomu, który niegdyś zdołał mnie śmieszyć od pierwszych minut aż do zakończenia.
Co racja to racja, ale trzeba też pamiętać że sporo zależy od samego nastawienia się. Jeżeli wyjdziemy z przekonaniem iż nowe to be, to jaki by nie był nowy odcinek, będzie miał jakże cięższe zadanie by trafić do takiego odbiorcy. Co klasyk to klasyk ale trzeba podejść z odpowiednim dystansem :) Ja osobiście się ciesze, że kręcą nowe może się trafi taki 1/15 który będzie świetny :) Lepsze to, niż "Dlaczego Ja", choć przecież trzeba trafić do "każdego" widza, w celu osiągnięcia ogólnego sukcesu...
To co piszesz nie pokrywa się z rzeczywistością. Ja na przykład, jeszcze parę godzin temu cieszyłem się, że w końcu zobaczę nowy odcinek, że coś się zmieni, że będzie lepiej, i... znowu się rozczarowałem.
Ja może nie tyle byłem rozczarowany, ale zniesmaczony. Zdecydowanie lepszy odcinek mógł powstać. Nie potrzebne sceny w piwnicy oraz z tym filmem...
Yoka jest kiepski jako reżyser ,,Kiepskich", ale w miarę kontynuacji nowego sezonu, Walduś powinien odzyskiwać dawną ,,głupociznę". Cóż...będzie lepiej !
Jak tak się spojrzy na liczbę postów godzinę po emisji nowego serialu, to pojawia się pewność, że na oglądalności Polsat i tak nie stracił.
Ale niektórzy tego nie potrafią pojąć, że Waldek nie będzie już takim idiotą jak 10 lat temu?!
Sobiszewski ostatnio wypowiadał się, że odeszli od koncepcji dawnych odcinków, bo według niego takie zmiany musiały powstać.
Oczywiście, że się nie pokrywa w 100%, ale wielu jest takich na których takie nastawienie wpływa np. w 40% co do oceny danego filmu/serialu czy czegokolwiek :) Jak wcześniej mogłeś przeczytać sam też się rozczarowałem trochu :)
Tylko jak tu mieć pozytywne nastawienie, skoro już nawet z Ferdka ono wyparowało... :)
Uwierz - już kilka razy dałem najnowszym odcinkom szansę i skoro na żadnym z nich ani razu nawet się nie uśmiechnąłem, to raczej trudno, żebym teraz spodziewał się czegoś innego. Może i trafi się dobry odcinek za jakiś czas, ale póki co, odpuszczę sobie oglądanie Kiepskich. Nie mam ochoty oglądać marudnego i niesympatycznego Ferdka, który wcześniej przecież słynął z optymizmu.
W ogóle widzę, że z 10 nowych "seriali obyczajowych". TVN zrobił(a) nowe seriale to i Polsat musi... Tak samo tą reklamę programów ukradli złodzieje. ;/ I te reklamyyyyy....... Co Napis "reklama" to hotel pięćdziesiąt "sr*a... ;/ Co oni zrobili z tym kanałem debile... ;
Polsat słynie z tego, że się okropnie reklamuje to u nich normalka. Na przykładzie, ten milion od zaraz to nawet był w wydarzeniach, albo swoje osiągi cyfrowego polsatu w wydarzeniach to co chwile można zauważyć :)