Jako zwycięsca 1 edycji zakładam nowy temat dotyczący drugiej.
Lista zwycięsców:
1 edycja - HaRdBucK
2 edycja - ?
Wyniki pierwszej edycji:
50,25 - HaRdBucK
43,5 - VisitorQ
30,5 - krol
26,75 - Demolka25
19 - Robert831231
16,75 - rog1201
12,25- polluma
Zasady te same co ostatnio. Jedyną nowością jaką wprowadzimy będzie podawanie w nawiasie w rankingu łącznego dorobku punktowego danej osoby ze wszystkich edycji. Dzięki temu nasze z trudem uzbierane punkty nie pójdą w zapomnienie, a w przypadku takiej samej liczby punktów u więcej niż jednego gracza w obecnej edycji, wyżej będzie ten, który łącznie ma ich więcej.
Przykład:
6 (48,5) - VisitorQ
5 (35,5) - lubiepiernik
5 (31,75)- demolka25
1 Sangala
2 Islamska Republika Kamistanu
3 Grobnal, Kaukistan
Było by wcześniej i bez podpowiedzi ale mam Ciężkie Dni <praca itp>
W końcu:)
5- VisitorQ
4,75 - lubiepiernik
4 hardbucK, Robert5-10-15 zaraz się zacznie ;)
Vis: dziwna ta Twoja decyzja - Robert podał 2 moje państwa + dodał swoje, co po Twojej podpowiedzi było wręcz banalne i dostał punkt... A jego wkład w ułożenie poprawnej odpowiedzi był praktycznie żaden, ale niech Ci będzie :P
Robert: nie mam niestety ostatnio zbyt dużo czasu na quiz, więc mogę spaść nawet na ostatnie miejsce, a i tak Cię przegonię i będę znowu wyżej niż Ty na koniec ;-) Zatem korzystaj z okazji, nabijaj punkty i wyrabiaj sobie przewagę, bo jak na razie wolno Ci idzie ;--------------------------)
Tobie w ogóle nie idzie, plus znowu marudzisz. Jak była banalna trza było odpowiedzieć, ja bym odpowiedział już po 1. Poza tym jak mógł bym nie wiedzieć o Sangali i tym 2? Ty np nie wiedziałeś że w 3 sezonie Saunders groził wydłubanie oka Michell, 2 posty wcześniej stwierdziłeś że nie masz ochoty przeglądać wszystkich sezonów i szukać tego. A powinieneś od razu wymienić ten przykład bo było banalne. Więc nie Marudź!
Pytanie brzmi: Kto był w swojej służbie wojskowej w Marines był 1 porucznikiem?
Robert:
1) Ja już wygrałem quiz, teraz mogę bumelować ;-) Czekam na Twoje zwycięstwo!
2) Nie odpowiedziałem, bo mnie nie było. Ostatnia podpowiedź wskazywała już jednoznacznie gdzie zawarta jest pozostała część odpowiedzi, więc wygrała osoba, która najszybciej przejrzała ten odcinek - gratulacje <spoko>
3) Nie wiedziałem, że Saunders groził wydłubaniem oka Michelle? Pierwsze słyszę.
4) "Marudź" wielką? ;--------)
BRAWO, twoja kolej.
5,75 - Mistrzowski LubiePierniczek
5- VisitorQ
4 Smyerfik Maruder Hardbuck, Robert90210
1 - roq1503
6- VisitorQ
5,75 -lubiepiernik
4 - Smyerfik Maruder Hardbuck, Robert15031989
1 - roq1503
To teraz prościzna: jakie były pierwsze słowa które wypowiedział Jack po niemal dwu letnim okresie milczenia?
WIEM WIEM WIEM Wymówił imię swojej miłości: "Audrey" (Hardi pewnie myślał że napiszę o Michell :P)
O to to to
6- VisitorQ
5,75 -lubiepiernik
5 - Robert15031989
4 - Smyerfik Maruder Hardbuck
1 - roq1503
Yes Yes Yes :)
I pora na pytanie z kategorii cytat
x czy te 2 lata nic dla ciebie nie znaczyły?
x2 jesteś bardzo słodki
Kto do kogo i co się stało po 2 tekście :)
Jest to wymiana zdań pomiędzy Marie Warner a jej narzeczonym Rezą Naiyeer'em. A po stwierdzeniu, że Reza jest słodki, Marie go zastrzeliła.
A jakoś za nią średnio przepadałem - zdecydowanie wole jej siostrę, Kate była cudowna :)
roq: jak dla mnie to idealnym duetem byłby Mandy-Nina lub Mandy-Cara :P
Znowu mnie pytanie ominęło :( Vis zadasz nowe?
marie byla obrzydliwa. taka chuda i taki ryj miala starego czloweka i w ogole niesamowita paskuda.
To jej teraz ostro pocisnęłaś... chyba się nie pozbiera dziewczyna... załamka na całe życie :p
Podejrzewam, że to poprawna odpowiedź, to co by czasu nie tracić zadam wedle słów Harda kolejne pytanie:
Ile razy i w jakich okolicznościach Jack był nago?
O masz rację Hard, Mandy i Nina razem wymiotły by wszystkich, ale na końcu pokłóciłyby się kto ma wpakować Jackowi kulkę w łeb :)
Podaj chociaż ile tych sytuacji masz :) Jak dwie to odpowiadam :)
Vis:
1) podczas przesłuchania przez Raymonda O`Harę i Ronniego Starka w 2 sezonie
2) Jack podczas bycia obmywanym przez CDC po prawdopodobnym kontakcie z bronią biologiczną w 7 sezonie
*na początku 2 i 6 sezonu Jack pokazany jest w łazience, ale nie można mieć pewności czy był nago.
O te dwie mi chodziło
6- VisitorQ
5,75 -lubiepiernik
5 - Robert15031989, Smyerfik Maruder Hardbuck
1 - roq1503
Pierniczeq - to jest przecudna i przepiękna Deborah Ann Woll czyli moja nowa miłość a to zdjęcie jest rewelacyjne więc troszkę postoi tutaj.
Od kogo Alan Wilson dostał buziaka?
6- Smerf Poeta VisitorQ
5,75 -lubiepiernik
5 - Smerf Osiłek Hardbuck, Smerf Wełniak Robert15031989,
1 - Smerf Gapik roq1503
Well done!
7 - Smerf Poeta VisitorQ
5,75 -lubiepiernik
5 - Smerf Osiłek Hardbuck, Smerf Wełniak Robert15031989,
1 - Smerf Gapik roq1503
Chciałem teraz rzuci takim trudniejszym, ale znajcie chłopaka ;P
Kto widział w Jacku osobę pełną żalu?
Od 2 godzin wisi nowe pytanie i ja nic o tym nie wiem?! ROZGONIĆ TO TOWARZYSTWO!!!11
Senator Blaine Mayer???
Swoją drogą Vis nie mógłbyś chociaż pełnego cytatu podawać lub jakiegoś kontekstu? Aktualna wersja Twoich pytań jest zabójcza :-)
A nie mógłbym :p
7 - Smerf Poeta VisitorQ
6 - Smerf Osiłek Hardbuck
5,75 -lubiepiernik
5 - Smerf Wełniak Robert15031989,
1 - Smerf Gapik roq1503
Godzinę po śmierci zabójcy córki Davida Palmera do izby przyjęć jednego ze szpitalu trafił pewien czarnoskóry chłopak, którego obrażenia odpowiadały uszkodzeniom ciała tego pierwszego. Proszę o podanie danych osoby, której wtedy udzielono pomocy w szpitalu.
Pomocy udzielono, (a przynajmniej tak myślano) Edward'owi Johnson'owi którym był tak naprawdę Keith Palmer
Bardzo dobrze!
7 - Smerf Poeta VisitorQ
5,75 -Smerf Ważniak lubiepiernik
2 - Smerf Gapik roq1503
Takie proste bo nic mi do głowy nie przychodzi : Podaj imię i nazwisko osoby, która w pierwszym sezonie nie była agentem CTU, a pracowała dla tejże agencji przebywając w ich siedzibie w LA.
Tak
7 - Smerf Poeta VisitorQ
6,75 -Smerf Ważniak lubiepiernik
2 - PapaSmerf roq1503
ufff
jakie byly argumenty i przyklady zlego postepowania davida, kiedy chcieli go usunac od prezydentury ?
Powołanie się na 25 poprawkę, a pobudki były następujące:
-stres związany z wydarzeniami z tamtego dnia przerósł możliwości Davida
-brak zgody Palmera na atak na trzy, podejrzane o pomoc przy dostarczeniu bomby atomowej grupie Second Wave, kraje, mimo "jednoznacznych dowodów, których autentyczność została zweryfikowana przez wszystkie możliwe agencje wywiadowcze"
-niekonsekwentne i irracjonalne zachowanie prezydenta od początku wydarzeń tego dnia
-zatrzymanie na kilka godzin Rona Wielanda, co było pogwałceniem jego praw jako dziennikarza i Amerykanina
-kilkugodzinne torturowanie Rogera Stantona w bazie wojskowej z rozkazu Davida