PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18682
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

24 QUIZ Part II

ocenił(a) serial na 10

No to lecimy z dalej :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

I gdzie to "z" się tu zaplątało... ech a miało być profesjonalnie...

VisitorQ

Jak wiadomo Habib Marwan kilka razy zdołał uciec przed organem sprawiedliwości :P Proszę wymienić te sytuacje.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Pierwszy raz jak Jack i Curtis namierzyli go w tej firmie, gdzie udawał technika - wywołał panikę po czym przebrał się w strój agenta i uciekł.
Następnie gdy Jack z ekipą przyjechali do jego siedziby, gdzie wcześniej Habib przetrzymywał Jacka - wtedy uciekł dzięki pomocy swoich ludzi.
Potem gdy przejął kartki z nuklearnej walizki Jack już go tuż tuż miał ale Marwan mu zbiegł.
Na sam koniec W klubie The Hub, Jack znów go prawie złapał, jednak przez interwencje SS którzy mieli aresztować Jacka na rozkaz Logana, Marwan uciekł po raz kolejny.

VisitorQ

Dobrze, jeszcze z tego co pamiętam na końcu tuż przed wystrzeleniem rakiety Marwan im uciekł, ale nie była to tego rodzaju uciekczka o jaką mi chodziło. Ponieważ w zasadzie wtedy został namierzony i helikopterem się mu uciec nie udało. Czyli patrząc ogólnie z ucieczki du*a ^^

30 - HamBuRQ
28 - BizitaQ
22,75 - Dekoratorqa25
17,75 - lubiepierniksaernikorazrożekfrancuskizjabłkiem
13,25 - Robert831231
11,25- Pollena,
9 - Rog120

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

VisitorQ ja miałem założyć :(

Skoro juz to zrobiles to mozesz jakoś wkleić zasady quizu z poprzedniego topicu do 1 posta w tym? Mogą pojawić się nowi gracze i trzeba będzie im wszystko tłumaczyć, a za jakiś czas poprzedni temat z quizem znajdzie się nisko i może im się nie chcieć szukać itp.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

No nie chciałem Ci odbierać tej przyjemności ale zapewne szalałeś na mieście a zegar tykał, więc widzisz. Co do zasad to są chyba proste i przejrzyste - wystarczy przeczytać kilka komentarzy i już wiadomo jak to się je :) No chyba, że znów zaczniecie się kłócić to trzeba będzie przejrzeć tych wypowiedzi kilkanaście (ale nie martwcie się już znalazłem sposoba na to - ws na wasze bardzo emocjonujące konwersacje;).

A teraz wiadomo pytanie:

Czym Erin przekonała Edgara by został i pomógł CTU?

VisitorQ

Powiedziała mu że jego matka tego by właśnie chciała. Żeby dalej pracował i pomógł w ocaleniu tysięcy (no chyba z deka więcej :P) ludzi którzy byli zagrożeni.

Nie przychodzi mi do głowy nic innego co mu tam mogła mówić :P O to chodziło ? ;/

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Znowu się spóźniłem. Coś mi nie idzie w quizie ostatnio :(

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

O to to to dokładnie to chodziło.

30 - HamBuRQ
28 - BizitaQ
23,75 - Dekoratorqa25
13,25 - Robert831231
11,25- Pollena,
9 - Rog120

Hardi - co się dzieje? Może za dużo szaleństwa? :p

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

no demo, dawaj pytanie, bo mam ochote na punkcik ;]

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

NO HAAAAAAAAAAAAAAAAALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Skoro minęło 12 godzin a Demolka nie zadał pytania więc zrobię to ja:

Kogo ze swych bliskich (rodzina, przyjaciele) przesłuchiwał Jack?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

oh, jak zwykle zadales pytanie, na ktore nawet nie mam pomyslu, jak odpowiedziec;]

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Hello to znowu ja :) Przesłuchiwanie - pojęcie względne, jak dla mnie, szczególnie w przypadku Jacka (dla którego przesłuchanie zaczyna się po trzecim lewym sierpowym lub 2 dawce tej takiej substancji <zapomniałem nazwy> co powoduje ból), ale popróbuje postrzelać:

Graem Bauer
Audrey Raines
Ninka (a co się będziemy :D)
Tony Almeida

... kurczę powypisywałbym jeszcze, ale cały czas mi świta to słowo "PRZYJACIELE" :D

a Kate Warner też liczymy?

BTW kto mnie przechrzcił z roga na Roga? myślicie, że tak lepiej?

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Z tego co sam zliczyłem to tylko ta czwórka - Kate nie przesłuchiwał

30 - HamBuRQ
28 - BizitaQ
23,75 - Dekoratorqa25
13,25 - Robert831231
11,25- Pollena,
10 - Rog120

PS. Co do zmiany to pewnie sprawka naszego Pierniczka i tu się pojawia:
PS2. Najmocniej przepraszam Serniczku - następnym razem zadam coś odpowiedniego tylko musisz mi podpowiedzieć cóż to może być ;)

VisitorQ

Sorki, że opóźniłem trochę quiz, ale nie dałem rady wbić dzisiaj na kompa wcześniej :/

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

no dobra, zabawa sie skonczyla. rozku, poprosze pytanie;>
ej i to nie ja pozmienialam na wielkie litery, tylko robert300000.
no vis wiesz co. znamy sie juz tyle, ze powinienes wiedziec jakie pytania sa dla mnie;]

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

:) Specjalnie dla Ciebie przygotuję coś z trzeciego sezonu :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

To pytam: Jak nazywał się rosyjski okręt podwodny (nie łódź!), który Vladimir Bierko zamierzał użyć do swoich niecnych celów? Poproszę o "imię" nadane okrętowi oraz jego oznaczenie (klasę okrętu) :)

PS dodam punkt za podanie mi klasy i nazwy okrętu, którym Marko Ramius wypłynął w swój ostatni rejs pod banderą Rosji :D (no nie mogę chyba tak zrobić, ale ten kto mi to powie zdobędzie u mnie szacunek i totem nietykalności <czy jakoś tak na to w Robinsonach mówili> )

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Eee chyba to pytanie już padło jeśli mnie pamięć nie myli... ;P

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Serio? być może przeoczyłem jak mnie nie było na forum przez półtora dnia :D

VisitorQ to podaj odpowiedź ja dam ci punkt - reszta bandy się nie połapie :D (a skarb zakopiemy, narysujemy mapę i wrzucimy do butelki) xD

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Znalazłem pytanie pytał o okręt Demolka25 na stronie 11 tamtego wątku. Mój błąd, ale to co się robi w takiej sytuacji jak się pytanie powtórzyło? (bo wiecie coraz ich więcej to się może zacząć dziać tak, że się będą powtarzać?

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Dawaj inne :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

o v, jakis ty prawilny;] trzeba bylo brac punkt i uciekac !

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

na to pytanie musze odpowiedziec, bo juz mam pelno pomyslow na wasze nowe nazwy;>

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Kurka takie miałem fajne a tu mnie Demolka uwiódł i teraz nie wymyśle nic extra, dlatego powiedzcie mi ile osób siedziało wraz z senatorem Mayer'em przy stole podczas przesłuchania Jacka?

PS idę spać będę rano, ale jak ktoś jest pewny bo widzi to na własne oczy to niech zada już kolejne, zresztą sami wiecie :)

ocenił(a) serial na 10
rog1201

7 z mejciem 8 ?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Obejrzałem trajler i zgadza się więc dajesz Pierniczku :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

w koncu <cwaniak>

uwaga, pytam.
ile razy i kiedy jack plakal ?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Sezon pierwszy - jak znalazł martwą Teri
Sezon trzeci - sama końcówka w aucie (a w wyciętych scenach po zabiciu Chepella)
Sezon piąty - jak umierał Tony i na początku jak oglądał wiadomości o śmierci Davida
Sezon siódmy - z tego co kojarzę to chyba przy Renee w końcówce jak leżał na noszach

Poza tym (ale nie jestem pewien) w sezonie drugim jak leciał z bombą atomową i rozmawiał z Kim oraz w sezonie szóstym przy łóżku Audrey.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

prosze cie. jak znalazl martwa teri, to jedyna rzecza ktore nie robil, byl placz. jack przylaczyl sie wtedy, do ogolnej fety i swietowal jej smierc z reszta.
a brakuje mi jeszcze jednego w sezonie 1

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Aaaa jeszcze w ostatnim odcinku pierwszego sezonu jak się dowiedział, że niby Kim nie żyje <chlip chlip chlip>

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

o, no to w takim razie jeszcze jeden raz;p podpowiem ze to bylo na poczatku

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

W takim bądź razie to niestety nie odpowiem bo pierwszy sezon pamiętam najgorzej i nawet nic mi się nie kojarzy - mogło to być po śmierci Walsha lub jak Jack słuchał przez telefon leżąc pod samochodem co się dzieje z Kim i Teri albo i coś zupełnie innego...

Za to mogę wrzucić coś co znalazłem przed chwilą, tak na chwilę odbiegając od tematu:

http://www.erlendaakre.com/2008/329/sci-fi-actors-in-24-season-6.html

http://thejacksack.com/2007_02_01_archive.html

:)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

taaaaaaaaaaaaak, plakal po walshu.
o,komiks.

30 - Harpagon
29 - BisQit
23,75 - Dekonspiratorka25
18,75 - lubiepiernik
13,25 - Norbert831231
11,25- Pollena,
10 - Romb120

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

ooooooooo nieeeeeeeeeeeeeeee jaki logan! i nie wierze ! aaron byl kiedys mlody <olaboga>

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Cheng w Star Treku, grał Człowieka Kondona :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

No to skoro mi się tak upiekło (mimo, że ostatnio żadnych placków tudzież innych potrwa nie piekłem ;) to pytanie będzie chyba z kategorii tych łatwiejszych: proszę podać bohaterów którzy zażywali narkotyki.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Jack, Salazarowie, Siostra Lynna i jej Chłopak.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

no to jeszcze kim. i nie wiem co znaczy 'bohaterowie', ale skoro wszyscy ktorzy grali w serialu, to jeszcze janet dan i rick.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Jeszcze dwóch brakuje :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

I co ja mam z wami robaczki zrobić? Każde podało prawie dobrą i prawie całkowitą odpowiedź... No to napiszcie jeszcze raz ale teraz w kupie odpowiedź ;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Jack, Salazarowie, Siostra Lynna i jej Chłopak. Kim, Janet, Rick i Dan. Oraz pewnie człowiek Salazarów którego Jack zabił w 3 sezonie w samolocie.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

AAAA i jeszcze kumpel, syna Pani Prezydent,Chris Whitley.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Dobra nie będę przeciągał - jak dla mnie to byli: Janet York, Dan, Jack, Jenny McGill i jej chłopak Dwayne Thompkins. Salazarowie możliwe, że też brali jednak z tego co pamiętam nie było to pokazane ani zasugerowane. Kim też nie pamiętam żeby coś brała podobnie jak Rick. Co do Chris Whitley to chodziło mi bardziej o takie czynne branie, ale nie sprecyzowałem tego...
A może już mi się wszystko myli...

30 - Harpagon
29 - BisQit
23,75 - Dekonspiratorka25
18,75 - lubie(żny)piernik
14 - Norbert831231
11,25- Pollena,
10 - Romb120

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

no aaaaaaaaleeeeeeeeeeeeee, w 1 sezonie terry znalazl w pokoju kim trzy dzojnty tzw. a rick palil marihuane z danem przed sklepem.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Listen to me, this man is desperate. He will say or do anything. He's not to be trusted. We need to take him down now, dead or alive.

Kto, o kim i kiedy to powiedział?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Wreszcie fajne pytanie, bo te "ilościowe" już nużą :)
Postaram się sprostać!

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Moja fotograficzna pamięć zadziałała.

Charles Logan to powiedział do bodajże Mika Novicka, kiedy decydował się na wydanie zgody na zestrzelenie samolotu, którym to leciał Jack w 5 sezonie. Chciał w ten sposób uniemożliwić Bauerowi rozpowszechnienie treści nagrania na dyktafonie, które to dowodziło, że prezydent USA był zamieszany w wydarzenia z day 5.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Nie mam pojęcia aczkolwiek kojarzy mi się, że to powiedział ktoś o Jacku w pierwszym sezonie.
PS. Pierniczku Drogi Kim posiadała ale niekoniecznie używała jak Clinton, który palił ale się nie zaciągał :p co do Ricka to zaraz sprawdzę i jakby co dokoptuję Ci pół punktu ok?