PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18682
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

24 QUIZ Part II

ocenił(a) serial na 10

No to lecimy z dalej :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

David Emerson?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Emerson pewnie o tym wiedział ale nie przypominam sobie by mu to mówił, a mi chodzi o osobę której w serialu o tym powiedział wprost.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Chloe?
wydłużam sobie tekst :) no to sobie wydłużam jeszcze trochę

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Też nie, dobra rzucę podpowiedź - tej osobie Tony w pewnym sensie opowiadał o warunkach w więzieniu.
PS. Nie musisz wydłużać - wystarczy przejechać spacją do końca linijki :p

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

to musial byc logan !

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Niestety to też nie on Pierniczku - oni się chyba w ogóle nawet nie spotkali z tego co się orientuję w oriencie :p

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Dina Araz :)

ocenił(a) serial na 10
rog1201

No w końcu - już chciałem jakąs podpowiedź jeszcze wrzucić :p

36 - HaRdBucK, ViktiopieruneQ
23,75 - Demolka25
20,75 - lubiepiernikjestnajlepszabolubipiernik
14 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog1201

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Jaką część garderoby rzucił Heller w bandytę gdy ten kazał mu zdjąć ubranie?

PS Vis widzę na bieżąco także będzie ciężko dla innych chyba :)

ocenił(a) serial na 10
rog1201

krawatem

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Tak jest :)

36 - HaRdBucK, ViktiopieruneQ
23,75 - Demolka25
21,75 - lubiepiernikjestnajlepszabolubipiernik
14 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog1201

ocenił(a) serial na 10
rog1201

swietnie. wiec mam obraz jednej z postaci, a wy mi powiedzcie kto to jest i z ktorego sezonu dokladnie, jest ten obrazek. http://i29.tinypic.com/2wqhmdw.jpg

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Postać przypomina mi Tonego Almeidę (po kropce poznałem) z 1 sezonu (miał ją tylko w pierwszym), ale nie jestem pewny :P

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

owszem !

37 - HaRdBucK,
36 - ViktiopieruneQ
23,75 - Demolka25
21,75 - lubiepiernikjestnajlepszabolubipiernik
14 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog1201

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

a w ogole, to nie 'przypomina' tylko 'postac ta to..'

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Nie ekscytuj się tak, bo Ci ślina kapie z buzi na rozłożony szeroko na biurku przed Tobą słownik poprawnej polszczyzny z leksykonem i almanachem ;-------)

Szymon mówi:
Kim jest X, Y i z którego sezonu jest to cytat?

X: Are you crazy? The minute I walk through that door he is going to put a bullet in my head and then turn the gun on himself.
Y: We'll make sure he doesn't turn the gun on himself.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

x nina y jack. sezon numer 3 ?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

2/3 odpowiedzi poprawna
1/3 odpowiedzi błędna

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

nienawidze cie. sezon 2

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

(almost) Well done.

37 - HaRdBucK,
36 - ViktiopieruneQ
23,75 - Demolka25
22,5 - lubiepiernikjestnajlepszabolubipiernik
14 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog1201

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

wiec. prosze opisac mi dokladnie, tik davida i jacka. mam nadzieje ze pytanie jest zrozumiale;]

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

no heloooooooooooooł, czemu nikt nie odpowiada na moje pytania?:(

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Z Davidem to pewnie chodzi o to jego drganie na policzku zaraz pod okiem które najbardziej było chyba widoczne w drugim sezonie jak zgodził się by Nina zabiła Jacka. Co do samego Jacka to nie jestem pewien czy to taki stricte tik ale może chodzi o to jego częste równoczesne lekkie się uśmiechnięcie i szybkie odwrócenie głowy w którymś kierunku. Jest to jedyna chyba rzecz którą dość często robi i która mi się z nim kojarzy - na przykład zrobił to kiedy dowiedział się w 7 sezonie jak jechali do FBI że jest zarażony.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

no z dawidem to to chyba, ale jack ma inny tik ! no prosze cie ! on CIAAAAGLE to robi ! ;p

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Jaaa to teraz nie wiem, chyba nie chodzi raczej o jego nieustanne krzyczenie "dammit!" ?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

rozczarowales mnie. dobrze wiesz o co chodzi tylko sobie robisz jaja;> to niemozliwe zebys nie zauwazyl !

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Ewentualnie jeszcze kojarzy mi się nadmierne mruganie powiekami, choć to chyba nie to. :p

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

37 - HaRdBurecK, ViktiopieruneQ
23,75 - Demolka25
22,5 - lubiepiernikjestnajlepszabotakasieurodzila
14 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog120

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

przykro mi ze cie rozczarowalam;p

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Dobra, to teraz pytanie może troszku podchwytliwe - dla ilu prezydentów pracował uwielbiany przez wszystkich Aaron Pierce?

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Niestety Pierniczku...

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

robisz mi na zlosc. to 4. juz na pewno 4.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Też nie Serniczku ;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Dla 2 Regana i Palmera.

Robert831231

1. Ronald Reagan
2. David Palmer
3. John Keeler

? :P Coś ostatnio mało czasu żeby wejść mam :/

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

A nie było by tak ze gdyby ochraniał Keelera to leciał by z nim samolotem?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

z tego co pamietam, to aaron powiedzial daviowi, ze od reagana pracuje dla prezydenta. a wydaje mi sie ze po nim musialbyc, chociaz jeden prezydent, zanim na tron zasiadl david.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

1. Ronald Reagan
2. Harry Barnes
3. David Palmer
4. James Prescott
5. John Keeler
6. Charles Logan

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Jeszcze kilku brakuje.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Hal Gardner - faktycznie zapomniałem o nim. Piszesz jednak, że brakuje kilku, więc chodzi o jeszcze kogoś poza nim. Pozostali jedynie Wayne, Noah Daniels i Brzydula, więc stawiam na Wayne`a i Noah (powiedzmy, że tak było, bo Aaron złożył wymówienie z pracy między 6, a 7 sezonem). W Twoim pytaniu zapewne chodzi o wymienienie wszystkich prezydentów, czyli Allison również, ale co do niej mam mieszane uczucia. Z jednej strony Pierce nie pracował oficjalnie w Secret Service w 7 sezonie i był już na emeryturze, ale z drugiej strony kiedy Olivia mianowała go swoim szefem ochrony i wydawał wytyczne innym agentom to tak jakby został tymczasowo przywrócony do Secret Service).

Zatem moja odpowiedź:
1. Ronald Reagan
2. Harry Barnes
3. David Palmer
4. James Prescott
5. John Keeler
6. Charles Logan
7. Hal Gardner
8. Wayne Palmer
9. Noah Daniels
10. Allison Taylor

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

A więc powiem tak: jeszcze kilku brakuje, a o kilku za dużo ;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

VisitorQ odkąd Aaron dołączył do ekipy Secret Service, nikt poza wymienionymi przeze mnie osobami nie pełnił funkcji prezydenta :------)

Zatem usuwam z mojej listy Noę Danielsa i Łejna Palmera.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Zatem dobrze zrobiłeś, że ich usunąłeś :) a co do pierwszej części to powiem tak: jeśli by uznać to co piszesz to by wychodziło, że pierwszy sezon miał miejsce w 1993 roku. Chyba teraz wszystko jasne :p

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Ale co ma do rzeczy data 1 sezonu skoro Aaron pracował dla SS przed wydarzeniami z Drazenami? :P

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Oj ma dużo dużo, nawet bardzo dużo ;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

24 osadzone jest w fikcyjnej rzeczywistości, więc mam nadzieję, że nie masz na myśli Busha Seniora, Clintona, Busha Juniora i Obamy?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Tych dwóch ostatnich na pewno nie, a co do tych pozostałych to hmmm, powiem tak: jeszcze raz przyjrzyjcie się mojemu pytaniu ;) Jak jutro nic nie wymyślicie to podam odpowiedź.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Zapewne chodzi Ci o:
Reagan -> Bush Sr -> Clinton -> Barnes -> D Palmer -> Prescott -> Keeler -> Logan -> Gardner -> Taylor.

Dla mnie jednak ta odpowiedź jest absurdalna :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Już już już, już spieszę z wytłumaczeniem. Najpierw jednak by wszystko było jasne pozwolę sobie na krótki (mam nadzieję, że się za bardzo nie rozpiszę) wstęp. Cofnijmy się do sezonu drugiego, odcinka dwudziestego - David pyta Aarona od kiedy pracuje w SS. Aaron - "Zacząłem służbę podczas drugiej kadencji Reagana". Potem David stwierdza że to już prawie 20 lat. Teraz cofnijmy się jeszcze bardziej. Rzut oka na historię: Ronald Reagan 40 Prezydent Stanów Zjednoczonych w latach 1981-1989. Czyli wychodzi, że Reagan zakończył swą prezydenturę w 1989 roku. Teraz skoczmy troszkę do przodu (wybaczcie te skoki ale są one niezbędne) - pamiętamy, że sezon pierwszy dzieje się w 2004 roku. Wtedy też prezydentem jest Harry Barnes (swoją drogą nawet nie wiedziałem, że taki ktoś istnieje, ale to nie jest ważne nawet, ale do tego wrócimy za chwilę). Skoro jest on prezydentem w 2004 i w tym też roku kończy się jego kadencja to wychodzi na to, że objął swój urząd w 2000 roku. Teraz, jeśli uznać by jedną z odpowiedzi Harda to wyszło by że po Reaganie Prezydentem zaraz był Harry Barnes, czyli albo mamy tu jakieś niesamowite zawirowania czasoprzestrzenne połączone z anomaliami albo po prostu brakuje kilku lat. Ja osobiście stawiałbym na to drugie ;) A skoro brakuje a Aaron pracuje niezmiennie (nigdzie nie jest wspomniane by miał jakąś przerwę w służbie) to należy te lata wypełnić. Po Reaganie był Bush Senior potem dwie kadencje Clinton i potem zamiast Busha Juniora mamy z tego wychodzi Harrego Barnes'a. I teraz pewna rzecz o której wspomniał Hard - że w 24 godzinach istnieje fikcyjna rzeczywistość. Zgadzam się z tym połowicznie - na pewno takowa istnieje od 2000 roku. Nie mniej mamy wiele spraw z normalniej rzeczywistości (np wspomniany atak z 11 września czy też Guantanamo). Jednak teraz należałoby zwrócić uwagę na moje pytanie gdyż nie pytałem dla jakich prezydentów pracował Aaron tylko dla ilu. Nawet jeśli idąc wstecz w rzeczywistości 24 godzin pomiędzy Reaganem a Barnes'em istnieli inni zupełnie prezydencie to ich liczba się nie zmienia. Było ich dwóch lub trzech (biorąc pod uwagę to, że jeden mógł być dwie kadencje <wtedy jest ich dwóch> lub każdy po jednej <wtedy jest ich trzech>). Do tego za chwilę wrócimy a teraz prezydenci nam znani z 24 godzin - Harry Barnes, David Palmer, James Prescott, John Keeler, Charles Logan, Alisson Taylor. Według mnie Hal Gardner też odpada gdyż wątpię by po wydarzeniach z 5 sezonu i tym co przeszedł Aaron (czyt. ledwie przeżył) dalej chciał on pracować. W sezonie szóstym jest on na emeryturze już, więc zarówno Wayne i Noah odpadają. Czyli ze znanych nam prezydentów mamy sześciu. Teraz należy dodać Reagana i jest ich siedmiu. Po dodaniu dwóch lub trzech otrzymujemy liczbę 9 i 10. Jak dla mnie prawidłowa jest 9 (ja liczę, że miedzy Barnesem a Reaganem wszystko było tak jak w naszej normalnej rzeczywistości, bo nic nie wskazuje by było inaczej). Jednak jakby ktoś się uparł i powiedział że było ich 10 też bym uznał.
Hard - wymieniłeś ich dziesięciu jednak dopisałeś nazwiska - jakbyś podał samą liczbę to bym na pewno uznał ;) No cóż mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne, ale oczywiście jestem tylko człowiekiem więc mogłem się pomylić, więc jakby co to pytajcie. Co do punktacji to chyba te 0,75 będzie sprawiedliwe dla Hardiego :)

37,75 - HaRdBucK
37 - ViktiopieruneQ
23,75 - Demolka25
22,5 - lubiepiernikjestnajlepszabotakasieurodzila(noipozatymlubipiernik)
14 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog120