At last! Normalnie Camelot! I to nawet nie w wersji atrapy!
44,75 - HaRdBucK
41,5 - VisitorQ
26,75 - Demolka25
25,5 - lubiepiernik
18,5 - Robert831231
12,75 - rog1201
12,25- polluma
PS. Już nie mogę się doczekać tego pytania Rog :)
Myślałem i myślałem i takiej perełki jak ty Vis to nie mam :)
Proszę wymienić imiona i nazwiska:
3 osób z siwymi włosami, 3 osób z włosami blond, 3 osób z czarnymi włosami i jedną osobę z włosami rudymi :) Mają to być osoby, które stoją po drugiej stronie muru tzn. te złe, terroryści, fanatycy, przestępcy itp, itd. Aniołów z CTU nie przyjmuję :)
A trudność polega na tym iż to ja decyduję jakiego to są naprawdę koloru włosy (w młodości mówili na mnie DALTON :P)
filip bauer, jonas hodge, olek trepkos
ira gains, marysia warner, alexis drazen
dina araz, navi araz, stephen saunders
mitch anderson
wygralam prawda?
A możesz mi ich ładnie uporządkować kto ma jakie włosy? :) i kto to jest olek trepkos?
wlosy siwe: filip bauer, jonas hodge, olek trepkos
wlosy blond: ira gains, marysia warner, janek quinn
wlosy czarne: dina araz, navi araz, stephen saunders
wlosy rude: mitch anderson
przedstawiam ci, alexandra trepkosa http://24.wikia.com/wiki/Alexander_Trepkos
Mitch był rudy? :) OK kobiety ponoć lepiej widzą kolory :p
44,75 - HaRdBucK
41,5 - VisitorQ
26,75 - Demolka25
26,5 - lubiepiernik
18,5 - Robert831231
12,75 - rog1201
12,25- polluma
PS muszę sobie dwójkę przypomnieć bo Olka nie kojarzę zupełnie już :(
no zaraz demole przegonie;p
ktora reke i czemu mial zabandazowana (czy tez zaopasowanaelastycznie) michael elizabeth amador ?
Lewą rękę. Jack go przydusił, a Chasik przejechał mu nożykiem po wnętrzu dłoni :)
To była okropna scena :/
J: We can protect you.
M: Can you, Jack?
J: Yes.
M: And my family?
J: Yes.
M: You couldn't even protect your own.
to byla jedna z moich ulubionych scen :) <jupi>
44,75 - HaRdBucK
41,5 - VisitorQ
26,75 - Demolka25
26,5 - lubiepiernik
18,5 - Robert831231
13,75 - rog1201
12,25- polluma
Kim Bauer w swoim krótkim, ale jakże ciekawym życiu była 2 razy aresztowana przez policję. Proszę podać przyczyny obu aresztowań oraz imię współaresztantki z pierwszego aresztowania i imię współaresztanta z drugiego aresztowania.
1 raz za toooo ze znalezli narkotyki tam gdzie byla chyba. i z melani byla.
2raz z miguelem za porwanie tej malej pindy ktora ciagle wybuchala placzem.
To Kim umarła kiedy? Bo piszesz o jej krótkim życiu :P
1 Kim i Frank powód zatrzymania: Tajny policjant zgarnął ich podczas swojej tajnej akcji, przeciwko Rickowi
2 Ona i Miguel powód zatrzymania: jazda z niedozwoloną prędkością
Wiki <chyba nie chcesz zaprzeczać wiki?> while Megan slept in the back seat of the car. They were pulled over for speeding by Officer Brown.
R rozstrzygnie, więc uspokój się :)
Nie mówię że nie ale moja się jednak różni. Ale nie chcę się kłócić, rozstrzygnie R :)
Robercie przeczytaj jeszcze raz pytanie. Roq prosił o podanie współaresztantki (czyli kobiety) z pierwszego zatrzymania, a Frankg kobietą nie był, choć faktycznie miał długie włosy co mogło Cię zmylić. Dlaczego wkleiłeś cytat z Wiki na temat Oficera Browna? :-)
Frankg, oświeć światło bo sobie oczy popsujesz :)Poczekamy co powie R, uspokój się jego pytanie, więc on mi odpiszę że jest źle.
Co to znaczy "oświeć światło"? Czemu mamy czekać na R, skoro Pierniczek podała dobra odpowiedź? Dalej się upierasz, że Frank jest współaresztantką?
Domyśl się, co znaczy oświeć światło. Nie ale powody aresztowań moje różnią się od tych podanych przez pierniczka. I naprawdę uspokój się!
Robercie jestem spokojny, ale dzięki za radę. Światło ma to do siebie, że świeci - nie da się go dodatkowo oświecić. Jakie ma znaczenie to, że Wasze odpowiedzi się od siebie różnią, skoro roq pyta o współaresztantkę, a Ty podajesz Franka, nastomiast za powód uznajesz *tajny policjant zgarnął ich podczas akcji*. Jak w ogóle można być zatrzymanym za bycie zgarniętym przez policję? :D
1 raz za toooo ze znalezli narkotyki tam gdzie byla chyba.
A jak można być zatrzymanym za "tam gdzie była chyba"?
http://www.tvnwarszawa.pl/0,1612045,wiadomosc.html TAK można być zgarniętym przez policję.
To prawda, można być zgarniętym przez policję. Nie można być jednak zatrzymanym za bycie zgarniętym, bo to masło maślane. Niewiarygodne, że wciąż tego nie pojmujesz. Nie mam już siły Ci tego tłumaczyć.
Próbowałem Cię nakierować na poprawną odpowiedź, ale poległem.
Odpowiadam:
1) Kim i Melanie - zatrzymane na czas wyjaśnienia sprawy handlu narkotykami za domniemany udział i ewentualne powiązania ze światkiem narkotykowym.
2) Kim i Miguel - zatrzymani za przekroczenie dozwolonej prędkości podczas jazdy samochodem.
Jak zwykle doczepiłeś się tylko do mnie, a do Pierniczka już nie. R rozstrzygnie, a Ty jak Ci się nudzi, popraw błędy w poście o refleksjach w trakcie 6 sezonu.
sprawdzam gzie to mi się umieści bo mam trochę do powiedzenia i chę żeby było mnie dobrze widać :)
No to po kolei:
Pierniczek:
pierwsza sytuacja opisana poprawnie, ale w drugiej mamy błąd :)
Robert:
Frank to imię męskie raczej chodziło mi o kobietę, dalej to wszystko takie tajne, a tam przecież o narkotyki chodziło :)
druga sytuacja: tak policjant zatrzymał ich do kontroli za zbyt szybką jazdę ale ja nie o to pytam :)
Hardy pierwsza sytuacja opisana wzorowo, ale w drugiej nie o to pytam :)
Także nikt nie odpowiedział całkowicie prawidłowo, pytanie wciąż aktualne czekam na PEŁNE i ZGODNE Z TREŚCIĄ PYTANIA odpowiedzi (tzn jak ktoś odpowiedział dobrze na pierwszą sytuację to i tak musi powtórzyć odpowiedź)
pzdr :p
Robert w krótkim życiu Kim to chodziło mi o to że ona takie młodziutkie dziewczę jest ciągle :P
1 Raz Kim, Melani Frank, Rick i cała 4 została zatrzymana(podaj wszystkich chociaż pytasz o 1 osobę) Były zatrzymani za żekomy udział w handlu narkotykowy (oprócz Ricka)
2 Kim i Miguel za rzekome porwanie Mega i zabicie jej Mamy którą tak naprawdę zabił Tata.
Robercie z tego co pamiętam to upierałeś się, że Kim została zatrzymana za bycie zgarniętą razem z Frankiem. Wciąz nie rozumiem dlaczego podajesz akurat 4 osoby zamiast dwóch. Jak już próbujesz zabłysnąc wiedzą to może podasz wszystkie osoby, które zostały wtedy zatrzymane? Zapomniałeś o Craigu. Z resztą autor i tak pyta o współaresztantkę czyli jedną osobę, a Ty podajesz kilka.
Roq: rozumiem swój błąd ;)
Odpowiadam:
1) Kim i Melanie - zatrzymane na czas wyjaśnienia sprawy handlu narkotykami za domniemany udział i ewentualne powiązania ze światkiem narkotykowym.
2) Kim i Miguel - zatrzymani na czas wyjaśnienia sprawy znalezionego w bagażniku ciała Carly Matheson.
PS
Policjant nic nie wiedział o Megan i jej porwaniu podczas aresztowania Kim i Miguela.
Hardy twoja odpowiedź jest bardziej dokładna, ale ja już nie chciałem się czepiać tej pierwszej sytuacji skoro i tak wcześniej ją wyjaśniłem. Robert napisał o podejrzeniu zabicia Carli, między innymi, ale jest, dlatego mu to zaliczam
Teraz się zgadza.
Takie wyjaśnienie dla reszty. Policjant zatrzymał ich samochód do kontroli za szybką jazdę. Porozmawiali sobie z policjantem i on był już gotów ich puścić wolno, ale jak cofał się do swego auta zobaczył krople krwi spadające z tyłu pojazdu którym jechali Kim i Miguel. Kazał otworzyć im bagażnik a w środku był trup Carli mamy małej Meg. Wtedy dopiero ich aresztował :)
44,75 - HaRdBucK
41,5 - VisitorQ
26,75 - Demolka25
26,5 - lubiepiernik
19,5 - Robert831231
13,75 - rog1201
12,25- polluma
Popieram. Uznajmy tą odpowiedź Roberta. Mimo, że powód 1 zatrzymania ściągnął ode mnie mimo przekonania o własnej racji, a odpowiedź jest zbyt obszerna i do tego nieścisła. Pamiętajmy jednak ile trudu od niego wymaga zdobycie tego punktu, zatem Robercie - gromkie oklaski!
Chociaż po głębszym namyśle anuluję powyższy ranking i rozdam punkty jeszcze raz
0,5 dla Hardego i 0,5 dla Roberta. Robert był szybszy, ale Hardbuck udzielił dokładniejszej odpowiedzi :)
45,25 - HaRdBucK
41,5 - VisitorQ
26,75 - Demolka25
26,5 - lubiepiernik
19 - Robert831231
13,75 - rog1201
12,25- polluma
Bredzisz z tym zdobywaniem punktu, jak już pisałem traktuje to jako zabawę.
Więc pytanko brzmi jaki jest adres email Chloe's? Dla ułatwienia dodam że było to pokazane w sezonie 5.
Ale pytanie zadaje ROBERT (nie wie czy mogłem tak zrobić ale najwyżej mnie zasztyletujecie) :D
Moim zdaniem sprawiedliwie. Gdyby nie moja pierwsza odpowiedź to Robert nigdy by nie doszedł do tej poprawnej + udzieliłem dokładnej odpowiedzi w przeciwieństwie do niego, zatem podjąłeś dobrą decyzję.
Tu powinni zrobić jakieś ograniczenia umieszczania postów, albo chociaż pokazywać kto aktualnie pisze posta bo później się wkleja 5 postów naraz i jeden nie koniecznie odnosi się do drugiego