PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18682
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

24 QUIZ Part II

ocenił(a) serial na 10

No to lecimy z dalej :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Pan psycholog Barry Landes. Teraz powinno być dobrze :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

On dopiero po tym jak Kim próbowała się zabić i zaczęła chodzić na terapię się nią opiekował. Chodzi o kogoś innego, kto opiekował się nią już wcześniej - wspomniane jest to w jednym z odcinków piątego sezonu, że tak podpowiem troszkę.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Audrey Raines i Chloe O'Brian, teraz musi być git :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

No też nie niestety.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Tony i Michelle?

ocenił(a) serial na 10
rog1201

http://24.wikia.com/wiki/Barry_Landes
Kim started to go into depression, and despite support from Audrey Raines and Chloe O'Brian, they just made her worse as they were a constant reminder of her father. Więc jak Nie?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Tak to fakt, jednak chodzi mi o osobę o której ktoś dokładnie i wprost mówi, że zaopiekowała się Kim po zniknięciu Jacka. Jak dobrze odpowiesz to dostaniesz cały punkt :)

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Ktoś całkiem inny;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Bill Buchanan

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Też nie ;)

VisitorQ

Coś mi się kojarzy, czy nie była to czasami Miriam Henderson ?? Mówiła, że po jego śmierci razem z mężem opiekowała się Kim. (Chyba razem z mężem :P).

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Dokładnie o Hendersona mi chodziło, ale uznaję to :)

41,75 - HaRdBucK,
41,5 - VisitorQ
25,75 - Demolka25
24,5 - lubiepiernik
15,75 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog120

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Znowu nie zdążyłem i nie mogłem na bieżąco śledzić wypisywania przez Roberta aż 4 błędnych odpowiedzi na równie proste pytanie. Dziwne, że nie napisałeś Michelle Dessler, którą to kiedyś wymieniłeś w odpowiedzi na pytanie "z kim emocjonalnie związany był Jack Bauer?" :D Michelle dobra na wszystko! :P

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Roq napisał o Michell A Ja napisałem 1 Adam 2 Barry 3 Cloe i Audrey co potwierdziłem. Niestety się pomyliłem Więc 3 nie 4 razy. Ja ci się nie czepiam, że po kilka razy błagasz o podpowiedzi Visa, do co 2 jego zagadki.

Robert831231

Ile razy Jack pociągnął za spust zabiajając Nine ?? Będę rano więc jak ktoś będzie pewny to może pytanie od razu zadać. Dobranoc :P

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Strzelam, że 4, ale nie jestem pewien a nie chce mi się szukać płyty także poczekam do jutra ( i zastanowię się nad pytaniem )

BTW jestem rog1201, dla przyjaciół = dla Was, rog bo już tu różnie na mnie mówią :D

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Właśnie sprawdziłem - Jack oddał 3 strzały.

Nina Myers :( [*]

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Jakie było ostatnie zdanie, jakie usłyszała Michelle Dessler przed śmiercią?

42,75 - HaRdBucK,
41,5 - VisitorQ
25,75 - Demolka25
24,5 - lubiepiernik
15,75 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog120

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

No masz mówię wyżej, że jestem 1201 a Ty dalej swoje :)

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Sorry, nie wiedziałem do czego właśnie się odnosi ten fragmen Twojej wypowiedzi :P Jak ktoś poda poprawną odpowiedź to poprawię ;) Może to będziesz Ty?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

No to skoro, Hardbuck ma racje tak na 99 procent. To w razie czego, odpowiem na jego pytanie. Więc, ostatnie słowa Michell brzmiały: Kocham Cie Jack :) A tak na poważnie to usłyszała, Tony: Michell Nie rób tego, dała mu buziak w policzek i wyszła z domu.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Z tym Jackiem to Ci się udało :P

Liczyłem na "Michelle, don`t do this", ale nie chcę, żebyś pomyślał, że się uwziałęm czy jestem nadgorliwy. Punkt dla Ciebie!

42,75 - HaRdBucK,
41,5 - VisitorQ
25,75 - Demolka25
24,5 - lubiepiernik
16,75 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog1201 (poprawiłem :P)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Z angielskiego mam 4, no ale Ty pewnie 6 z plusikiem, Więc spoko, następna moja odpowiedź na twoje pytanko, postaram się żeby była po angielsku.

Więc moje pytanko brzmi: Jak nazywał się hotel w którym Papa Jacka przetrzymywał Josha i jaki był nr pokoju, w którym byli.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

The Grantmont Hotel. Pokój 2132.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Zakładam, że jest dobrze. Kto miał zastrzelić Sherry Palmer na polecenie Petera Kingsley`a?

43,75 - HaRdBucK
41,5 - VisitorQ
25,75 - Demolka25
24,5 - lubiepiernik
16,75 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog1201

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Chodzi Ci o akcje na stadionie LA Coloseum, jak tak to kazał ją zabić swojemu Snajperowi.

Robert831231

Na polecenie Petera Kingsley'a, Sherry Palmer miała zostać zstrzelona przez jego snajpera o imieniu Scott.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Demolka: dobra odpowiedź.

43,75 - HaRdBucK
41,5 - VisitorQ
26,75 - Demolka25
24,5 - lubiepiernik
16,75 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog1201

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

12 godzin już dawno minęło więc myślałem, że jak rano tu luknę to znów będzie cała lawina pytań i odpowiedzi a tu nic, again...
Dobra to ja zadam: kogo i uwaga gdzie (chodzi mi o bardzo dokładnie miejsce) Ryan Chappelle nazwał przyjacielem?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Ryan Chapelle tuż przed zastrzeleniem go przez Jacka na dworcu kolejowym powiedzia, że nie miał wielu przyjaciół, jedynie ludzi, z którymi pracował.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Fakt fakt, jednak w pewnej scenie, jedną osobę nazywa bezpośrednio przyjacielem, co nie znaczy wcale, że była ona jego przyjacielem.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Moja odpowiedź też jest poprawna przecież. :) Jak pytałem o osoby, które było widać na ekranie w wersji żywej mimo, że widzowie byli przekonani o ich śmierci, to też miałem na myśli 3 osoby, a okazało się były jeszcze 2 inne i musiałem uznać :P

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

"I don't have that many friends - just the people at work. So no, there's no one"

Jak dla mnie to jest jasne :P

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Tak, ale widzisz w tym tekście Ryan mówi, że nie ma wielu przyjaciół a mnie chodzi o osobę do której bezpośrednio powiedział "przyjacielu".

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

uwielbiam twoje proste pytania;]

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Przepraszam... <prosi o przebaczenie> ...

PS. nie jest aż tak trudne ;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Spróbuje, skoro nie udało się, znawcy języka angielskiego. To może Ja zgadnę Rayan powiedział to o Tonym (tak żeby nie było, że cały czas piszę o Michell)

Robert831231

Ale co powiedział ? :P Pytanie jest przecież o osobę którą Ryan nazwał przyjacielem i gdzie to dokładnie zrobił.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Dobrze:) to jeszcze tylko napisz gdzie to było i będzie wszystko tip top :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

No racja zapomniało mi się, w CTU powiedział do Tonego, w wolnym tłumaczenie: Co jest "przyjacielu"? na co T odpowiedział mu mniej więcej tak: Więc Rayan albo mnie zwolnij, albo spierniczaj z mojego krzesła.
I fakt, nie było takie trudne ;)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Zgadza się, aczkolwiek liczyłem na odpowiedź, że powiedział mu to siedząc na krześle w gabinecie dyrektora CTU, ale zważywszy na to, że pytanie już drugi dzień stoi to nie będę taki wymagający ;)

43,75 - HaRdBucK
41,5 - VisitorQ
26,75 - Demolka25
24,5 - lubiepiernik
17,75 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog1201

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

biszkopt, przyjmuje i rozgrzeszam.
a teraz uwaga, nie wchodzic mi w droge, bo pytanie robina bedzie moje.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Vis: przyznaję rację, nie wiem jak mogłem zapomnieć o tym :D To jeden z najbardziej charakterystycznych momentów z Ryanem :D

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Spoko, każdemu się zdarza ;)

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Dzięęęęęęęęęękuje :) i postaram się nie wchodzić w drogę..

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Mam takie booomba: Kogo (dane personalne) oraz z jakiej broni zabiła Pani Chloe O'Brian ?

I pytanie Pierniczka nie ruszać ;)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

dzieki bobiku. mysle ze to byl pan wiewiorka <dzon skłirel> a zabila go z procy.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Milczycie, więc odpowiadam:
Chloe O`Brian odebrała życie zabójcy nasłanemu przez Morrisona. Użyła w tym celu karabinu, który znajdował się na tyle samochodu CTU.

Scena ta uwieczniona jest tutaj:
http://images3.wikia.nocookie.net/24/images/b/b4/4x19j.jpg

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Prawie dobrze, ale czegoś brakuje. Nie powiem czego, po podobno umiesz czytać ze zrozumieniem :)

Robert831231

Yyy... wydaje mi się czy nie było wiadome imię ani nazwisko tegoż zabójcy ??