PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18682
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

24 QUIZ Part II

ocenił(a) serial na 10

No to lecimy z dalej :)

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Odpowiedź "2 razy nie jest poprawna".

David powraca w "wersji żyjącej" w urywkach w telewizji - o to chodziło.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

pewnie vis juz czeka z wklejona odpowiedzia i wklei ja 5sekund przedemna, ale co tam, zaryzykuje.

wiec byl to raz, w sezonie nr 4.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Dobrze.

Drugie dno tego pytania polegało na tym, że w 4 sezonie Chloe została zatrzymana, zwolniona i usunięta z budynku, a w 5 sezonie jedynie zatrzymana (uciekła sama za pomocą karty Milesa). Demolka wpadł :P

40,75 - HaRdBucK,
39,5 - VisitorQ
24,5 - lubiepiernik
23,75 - Demolka25
14 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog120

HaRdBucK

A nie... boshe ;p ja myślałem o 7 sezonie ale to było FBI a nie CTU :P Nie wyspany byłem xD Z tym że została zatrzymana, ale czy usunięta z budynku to raczej nie, bardziej usunięta z miejsca w którym pracowała. Ale mniejsza o to.

PS: Dla mnie "wersja żyjąca" to wtedy, gdy się rusza i można dotknąć :P Ale rozumieć rozumiem o co Ci chodziło.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

no dobrze dzieci, to teraz pytanie.

kto umarl w segmencie szpitalnym w ctu?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Z tego co ja kojarzę to: Maya Driscoll, Paul Raines oraz wtedy kiedy wszyscy myśleli, że odszedł na dobre Tony Almeida.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Aaaaa no i jeszcze ci lekarze których zabiła Nina w 3 sezonie jak ją mieli operować.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

-Lekarze zabici przez Ninę Myers
-Maya Driscoll
-Paul Raines
-Tony Almeida
-Hank

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

I doktor Paulson.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

dapsz.

41,75 - HaRdBucK,
39,5 - VisitorQ
245 - lubiepapiernik
23,75 - Demolka25
14 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog120

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

EEEEj!! Hardbuck dawaj pytanko, co się obijasz?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Czekałem, aż się zalogujesz <wstydniś>.

X: I don't negotiate with terrorists.
Y: That's right. You don't. Well, I don't negotiate with heads of state, so just do as you're told.

Kim jest X i Y oraz w którym odcinku miał miejsce wyżej wymieniony fragment rozmowy?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

To jest sezon nr 3 <ten dziwny taki, z mega zwrotami akcji typu zabicie własnego brata, zamiast kazanie mu iść w pizdu>

X To presidente Palmer
Y to terrorysta Saunders

Odcinek od 5:00am-6:00am lub jak kto woli 17.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Hektor by poszedł "w pizdu" razem ze swoimi ludźmi, a to nie urządzało Ramona.

Podałeś prawidłową odpowiedź - gratulacje :)

41,75 - HaRdBucK,
39,5 - VisitorQ
24,5 - lubiepiernik
23,75 - Demolka25
15 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog120

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

No ale to Ramon był Boss, więc ludzie powinni słuchać Ramona, a nie Hektora. Poza tym nawet, Jack się zdziwił że Ramon go zastrzelił. Mógł mu strzelić w nogę. Ale co Ja tam wiem, nie znam się na tych, Mega zwrotach akcji :P

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Ramon był bossem dopóki go nie złapali - wtedy interes przejął Hektor i to właśnie frustrowało starszego. ;-----)

Zadawaj! ;-----)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Tak czy siak wrócił, więc Hector powinien mieć guzik do gadania. I jestem święcie przekonany, że tak by się stało. Gdyby kazał zostać ludziom, albo strzelił Hectorowi w jakąś cześć ciała. I pokazał że on dalej jest Bossem.

Ale pora na pytanie,będzie łatwe. Więc tak: Jak nazywał się narkotyk często używany do przesłuchiwania? (dla ułatwienia używany był, np przez chińczyków)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Chodzi o Hyoscine-pentothal?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

eeeeeeeeej !!!!!!!!! ja o to chcialam zapytac :

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Nie płacz Pierniczku <pociesza> ;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

no nie wiem czy to wystarczy, jest mi tak smutno i jeszcze ta pogoda:( łeeee

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

<pociesza2> <przytula>
To wyjeżdżaj z Wawy i przybywaj TU TU TU dokładnie TU bo TU pogoda wspaniała :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Opłacało się zadać pytanko, po tym jak kolega Hardbuck, polazł spać :P
Brawo Vi :)

41,75 - HaRdBucK,
40,5 - VisitorQ
24,5 - lubiepiernik
23,75 - Demolka25
15 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog120

Pierniczek, wielkie umysły myślą tak samo :) <przytul:*>

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

oh, skoro tak, to zaraz przedmucham chmury nad wlkp. nie moze byc tak, zeby tylko u mnie padalo !

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Nie lepiej dmuchać coś innego niż chmury?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

co kto lubi. a ja lubie dmchac W chmury.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Pierniczku Drogi Pierniczku, jak lubisz dmuchać w chmury to musisz mieć bardzo okazałe... płuca ;p

A teraz pytanie:

Co wiedział Jack Bauer o czym nie miał pojęcia Mike Doyle?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

O tym, że Jack pocałował Ninę w trzecim sezonie :)

ocenił(a) serial na 10
rog1201

O tym to chyba nikt nie wiedział ;p

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Jack wiedział, że Wisła Kraków przegra z Levadią Tallin :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Niestety też nie - jako podpowiedź mogę powiedzieć tylko tyle, że to (kto co wie a kto czego nie) jest dokładnie powiedziane w serialu. Tyle. Więcej podpowiedzi nie będzie :p

VisitorQ

Mnie się koś kojarzyło, ale nie mogę sobie przypomnieć, a serial pożyczyłem kumplowi więc nie mam jak sprawdzić nawet jakbym chciał :)

Coś mi świta tylko, że Mike po tym jak się dowiedział (bo dowiedział się ?) to zmienił nastawienie do Jack'a :P Albo mi się coś poplątało.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Może i trochę zmienił nastawienie ale raczej to nie o to tam chodziło.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

myslalam, ze juz dawno ktos odpowiedzial, na to pytanie. gdyby nie to, ze mi sie nie chce, to byl wyciagnela plyty z 6 sezonem. ale wierze, ze ktos w koncu odpowie;p

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Że akcja odbicia Abu Fayeda, była zrobiona specjalnie.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Odpowiedźcie już, bo ja nie mam pojęcia - z 6 sezonu sezonu prawie nic nie pamiętam, bo to jedyny, który oglądałem tylko raz i to jeszcze z nie za dużym zainteresowaniem.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

zaś zaczynasz? Nie widać, że odpowiedziałem i czekam na weryfikacje Vi? Znowu musiałeś, napisać to że oglądałeś go raz? To już się nudne robi, POWTARZASZ SIĘ!

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

http://en.wikipedia.org/wiki/24_(TV_series)#U.S._television_ratings i jak twoim zdaniem wielu widzów uważa go za najgorszy. To czemu, w rankingu jest wyżej niż 3?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Po co od razu te nerwy? Szczerze mówiąc to nie kataloguję swoich wiadomości, ale jak widzę Ty prowadzisz jakieś archiwum, więc dzięki za informację. Tyle, że jakie to ma znaczenie czy już to pisałem? Jest jakiś limit? Widzę, że wciąż nikt nie odpowiedział, więc wyraziłem swoje ubolewanie nad tym i dodałem informację czemu sam nie odpowiadam (żebyś np Ty mi potem nie napisał "jak jesteś taki mądry to sam odpowiedz"). To Ty już wróciłeś do objeżdżania 3 sezonu i niedawno nie omieszkałeś wyrazić swojej niechęci do niego w nie jednym poście, więc zmienianie świata zacznij od siebie, a potem zwróć uwagę na innych.

To tylko internetowa zabawa, więc wyluzuj.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

No jak nie pamiętasz co pisałaś kilka dni temu, to mogę tylko napisać: Skleroza nie boli :)
No widzisz, jak ja się powtarzam i mi wypomnisz( o goleniu Jacka słyszałem że to nieśmieszne) to jest Git. A jak tobie wypomnieć że się powtarzasz to zaczynasz pisać że to tylko zabawa. I gdzie ci w poście o Ramonie zjechałem 3 sezon? Zdziwiło mnie po prostu ze tak szybko postanowił zabić brata. Nawet Jack się zdziwił (ale pewnie, to wiesz skoro widziałeś 3 sezon 9000 razy :P) Poza tym o dziwo najgorszy wg Ciebie i Pierniczka sezon oglądało więcej osób niż sezony 3 i 7.
Jestem wyluzowany, ale skoro odpowiedziałem i czekamy na weryfikacje to nie trza było pisać co myślisz o 6 sezonie. Tylko popędzi Vi żeby sprawdził, moją odpowiedź.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Ok. Przyjąłem. Następnym razem będę wiedział, że moment, w którym akurat wrzuciłeś swoją odpowiedź i czekasz na weryfikację jest nienajlepszym na pisanie o 6 sezonie ;-------------)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Robert - niedokładnie o to mi chodzi ale jesteś bardzo bardzo bardzo blisko - jak odpowiesz dobrze to nawet cały punkt Ci przyznam.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Że krwawił?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

I że Jack zastrzelił swojego, kumpla i partnera Curtisa.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Nie o to mi chodziło - odpowiedź bardziej oscyluje wokół tej Twojej poprzedniej.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Robert dopinguję Cię i trzymam kciuki ;---------------)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

No więc o prócz tych 2 rzeczy, które wymieniłem i były dobrze. To jest jeszcze sprawa, tego że Doyle nie wiedział że mają Generała, który kierował "Bubu" Fayedem :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Dobra nie będę przeciągał skoro nikt dokładnie nie odpowiedział (Hard pewnie wiedział tylko znów dla niepoznaki nie odpowiadał ;) Najbliżej był Robert więc dostanie 0,75

Co do samej odpowiedzi:
Jak już chyba pisałem na pewno bym nie wziął czegoś z kosmosu (skoro Mike i Jack się nie znali to oczywistym jest, że takich spraw o których ten pierwszy nie wie a ten drugi tak, jest na pewno "sporo") i dlatego to o co pytałem jest dokładnie zaakcentowane w pewnym dialogu, który przeprowadzili wymienienie bohaterowie po złapaniu Abu Fayeda. Oto ten dialog (będę pisał z pamięci także dokładnie tak samo nie będzie, ale sens zostanie zachowany) :

Jack (do Fayeda) : Przewieziemy cię do CTU i tam się zacznie zabawa. Wszystko nam powiesz.
Mike (do Jacka) : Nie wiem co to za tortury po których ktoś wszystko powie.
Jack : Ja wiem.

Także odpowiedzią na pytanie "Co wiedział Jack Bauer o czym nie miał pojęcia Mike Doyle?" jest: Jack wiedział co zmusi Fayeda do powiedzenia prawdy/współpracy/cokolwiek. Odpowiedź "Że akcja odbicia Abu Fayeda, była zrobiona specjalnie" jest prawie dobra.
Chyba zadaje zbyt dziwne pytania. Kolejne będzie bardziej normalne. Obiecuję ;)

41,75 - HaRdBucK,
40,5 - VisitorQ
24,5 - lubiepiernik
23,75 - Demolka25
15,75 - Robert831231
12,25- polluma
11,75 - rog120

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

No tej, ja tu myślałem, że już cała lawina pytań i odpowiedzi się potoczyła ;) A tu nic a nic, normalnie głucho wszędzie ciemno wszędzie. A skoro minęło 12 godzin a Robert nie zadał pytania to ja to czynię:

Kto i przez kogo miał zostać aresztowany za "nie przechodzenie na pasach"?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

ufff. nareszcie cos prostego;p