Zasady sa proste - wygrywający zadaje zagadkę dotyczącą 24, a pod swoim postem wkleja aktualny wynik uczestników (który na bieżąco będzie się zmieniać). W przypadku, gdy więcej niż jedna osoba udzieli dobrej odpowiedzi, punkt dostaje osoba, która podała poprawną odpowiedź najwcześniej.
Przykład:
"Devil25:
-Kto po Jacku pojawia się w największej liczbie odcinków?
siwy:
-Tony Almeida
Devil25:
-Trafiłeś. Zadajesz pytanie.
siwy:
-Jak ma na imię bratanek Jacka?
1 - siwy
Lucky:
-Josh
siwy:
-dobra odpowiedź, kolej na Ciebie.
Lucky:
-nazwa wirusa, którego chęć sprzedaży udawał Michael Amador?
1 - siwy, Lucky
siwy:
-Cordilla
Lucky:
-Good answer. Zadajesz pytanie.
siwy:
-imię dziecka Kim Bauer
2 - siwy
1 - Lucky
Butcher:
-Teri
siwy:
-Dobrze. Punkt dla Ciebie
Butcher:
-jak nazywał się główny boss pewnego sezonu, który pojawiał się w danym sezonie przez najwięcej odcinków?
2 - siwy
1 - Lucky
1 - Butcher
(...) "
Wszystko powinno być już chyba jasne :) Zatem zaczynam:
Jak nazywał się człowiek, który zabił Davida Palmera?
No to jeszcze przychodzi mi do głowy Kim Bauer ostatni raz widziana w 5 sezonie powrót w 7.
cholera nie czytajcie mnie trepkos byl glupia odpowiedzia.
a miedzy 5 a 7 sezonem ile jest wg ciebie przerwy ?
No o Sunny mi chodziło - wróciła po 3 sezonach - coś co powtórzy prawdopodobnie teraz Mandy :)
26 - HaRdBucK
18,5 - Demolka25
16,25 - VisitorQ
12,25- Lubiepiernik#1
11,25- Polluma,
10,25 - Robert831231
8 - Rog1201
PS. A co ty byś Roberto wolał tam robić? Z Pierniczkiem? ale nie wiem czy ona by się zgodziła :p
Oglądać DH,albo Jetsonów, Scrabsów lub 3 sezon 24 może wtedy skumam co w nim takiego fajnego :P
To został jeszcze jeden bohater DH nie zazdośnik Scavo nie Kyle Myers który wolał młodszą :P
Kim był 3 mąż który wystąpił w 24. Jak nazywała się postać przez niego grana i kim była?
Buu, te pytania troszkę nie pasują, ja nie oglądam zdesperowanych kur domowych :P a to quiz z pytaniami ze znajomości 24.
Nie chce mi się szukać więc poczekam aż Pierniczek odpowie :P
To nic nie zmienia po nie oglądając DH nie mogę kojarzyć postaci :P Ale mniejsza o to, poszukałem i znalazłem kilka osób które grały w DH i 24.
Chodzi o aktora Ricardo Chavira, który w 24 zagrał Bundy'ego ??
Ten 1 Bobik grał aż w 1 odcinku desperatek a jak pisałem stronę temu nie chodzi mi o postać 6 planową. Ricardo Chavira więc kim była postać przez niego grana?
A bo pytanie było 2 częściowe. Więc Ricardo Chavira zagrał w 24 postać Bundy'ego. Był on bodajże dowódcą jednostki, która ratowała Kim i Teri gdy były przetrzymywane przez Ira Gaines'a.
Brawo, punktacja wygląda tak:
26 - HaRdBucK
19,5 - Demolka25
16,25 - VisitorQ
12,25- Lubiepiernik#1
11,25- Polluma,
10,25 - Robert831231
8 - Rog1201
I czekam na pytanie :)
Albo mi się zdaję, albo nikt nie pamięta Teda Simmonsa, czyli Rexa, męża Brie.
W sumie tak racja, ale nie napisałeś kim był i się spóźniłeś gdybyś był przed demolką dostałaś byś punkt. A tak to nic z tego, jak nie to to następne.
Chyba tego pytania nie bylo, jesli tak to zadam inne:
Do jakiego szpitala został przewieziony Chase po odcięciu dłoni ?
VisitorQ trochę był szybszy :P
26 - HaRdBucK
19,5 - Demolka25
17,25 - VisitorQ
12,25- Lubiepiernik#1
11,25- Polluma,
10,25 - Robert831231
8 - Rog1201
No to teraz prawdziwe opisowe wyzwanie będzie. Proszę wymienić wszystkie sytuacje (na zasadzie postać 1 i postać 2 oraz numer sezon) kiedy między dwojgiem postaci doszło do najwyższych cielesnych uniesień czyli kiedy byliśmy świadkami tuż przed lub tuż po (bo w trakcie to jeszcze nie zostaliśmy uraczeni;). I tylko takie momenty mnie interesują, czyli np: Jack i Teri - przed sezonem pierwszym się nie liczy. No i odpadają wykorzystania seksualne bo to o to już pytał nasz kochany Pierniczek ;)
A więc do dzieła!
olaboga.
no wiec chloe i spenser w 5 sezonie
mandy i ten fotograf w 1 sezonie
richard i ten koleszka mandy w 4 sezonie
nie pamietam moze ramon salazar w samolocie z tymi pindami w 3
marta i czarli w 5
noah i lisa w w 6
lisa i mark w 6
elizabet i alexis w 1
no nie wiem to wszystko ?
a jescze chyba audrey i jack w 4 sezonie ale nie wiem bo oni tak jakby spali no ale nie wiem tacy zacieszeni byli;]
i chyba dan i ta kolezanka kim janet chyba w 1 sezonie
o kapok, to ciekawe, ze nie zaliczyles ethana, ktory mimo wszystko jest rozpoznawalny w 24, a zaliczyles carlosa<3 ktory gral 38490128532919247021 planowa postac w serialu o ktorym jest to quiz.
a w ogole przegladalam sobie rano inne tematy i rzucilo mi sie w oczy zdanie 'poczułem się jak niemal w sezonie drugim (moim ulubionym)' nie bede pokazywac palcem KTO to napisal, ale DRUGI SEZON?!?! no wiesz !
Robert Ty sobie robisz jakieś jaja z zadawaniem pytań z GNW? Tak się składa, że oglądam również ten serial, ale to jest quiz 24, więc nikt nie ma obowiązku orientować się w obsadzie innego serialu. Dziwię się, że nie wszyscy zignorowali Twoje pytanie.
Piernik: Trepkos w 7 sezonie? Nieźle.
Robert zadasz jeszcze jedno pytanie typu "kogo w 24 grał super słynny z GNW aktor" i Ci je unieważnię. Demolka podał Ethana, a Ty tego nie uznałeś, za to uznałeś Carlosa Solisa w 10-planowej roli w 24. Kpisz sobie? Z resztą np ja oglądałem kilka razy wszystkie sezony 24 i nie zapamiętałem Chaviry, a zapamiętałem Ethana, więc jakby mnei to dotyczylo to bym sobie sam dopisał punkt. Masz szczęście, że punkt tak czy inaczej powędrował do Demolki, bo bym Ci nie uznał również tego.
Wciąz nie mogę uwierzyć, że zadałeś takie pytanie - to może ja teraz spytam o to jaką 10-planową rolę w 24 gra mój ulubiony aktor z UC: Undercover? :|
Przy okazji - Kyle Myers - szacunek. Próbujesz się lansować na znawcę GNW, a nie wiesz, że taka osoba nie istniała. Były mąż Susan to Karl, a nie żaden Kyle. A ich nazwisko to Mayer - Myers to natomiast nazwisko Niny.
A co z mężem Anne ("narzeczonej" jednego z synów Linette)? On grał w 7 sezonie 24 dowódcę oddziału FBI.
Twoje pytanie bylo beznadziejne, bo odpowiedzi jest kilka, a uznałeś tylko taką, która zawierała nazwisko Twojego ulubionego aktora. Ile masz lat ? 14?
bureck, gratuluje cieplej 2 posadki w obsmianiu tego pytania.
ale nie musiales byc taki niemily.
karl napisała pierniczek jak ona przekręca to jest dobrze? Więc nie bulwersuj się bo pytałem Kim był 3 mąż który wystąpił w 24 ?<fakt zapomniałem o Rexie> więc nie ma co się rzucać. I już nie będę zadawał takich pytań. Mogłem zadać kim był Budy dla ułatwienie dodam że aktor ten grał w GNW. Tak pewnie było by lepiej. Ale poważnie wrzuć na luz <zimne piwko na zgodę> ;)
A wracając do pytania to chyba była jeszcze córka pani president Olivka z Martinem Collierem
o jeszcze ten pilot f16 i falszywa agentka fbi ktora go zabila i jego zone i dzieci
Skoro za każdym razem dodajesz kogoś nowego to tym samym każda Twoja poprzednia odpowiedz jest zła. Zatem już chyba nawet 0,25 punktu nie dostaniesz. Taktyka Cię zgubiła kochany śliwkowy pierniczku.
zadajacy pytanie nie powiedzial ze to zla odpowiedz, zatem kazdy dodany stosunek zalicza sie do jednej odpowiedzi, gizmo.
Jak dostaniesz punkt to nie musisz się nim ze mną dzielić, co mi tam mam gest cały twój ;)
Nie chcę się czepiać i mogę nie mieć racji, bo czwary sezon oglądałem dość dawno, ale z tego co pamiętam, to nigdy w 24 nie widziałem F-16. Były F-18(i to sporo), był F-117, oczywiście Jumbo Jet i inne o których teraz nie pamiętam, ale F-16 chyba nie było...
Śliwko czyli autor pytania ma obowiązek siedzieć 24h na dobę i na bieżąco oceniać kolejne strzępy Twojej odpowiedzi? <wstydniś>
nie ma, dlatego korzystam z okazji ze visa zaginal i dodaje co mi sie przypomni. i bede powtarzac ta czynnosc nie raz nie dwa