mam ochotę obejrzeć ten serial ale zastanawiam się czy naprawdę jest straszny?? bo szczerze to trochę boje się horrory, za dużo typowych horroów to nie
oglądałam jedynie co przypominam sobie to oglądałam KRZYK i to dawno temu i był dla mnie straszny, oszukać przeznaczenie też sie troche bałam , noi
mój ukochany serial supernatural na pierwszym sezonie też mi przechodziły ciarki. a egzorcyzmy emili rose czy jakos tak to nigdy bym tego nie obejżała tak
jak egzorcysty czy paranormal activity. wiec jak myslicie spróbować seansik z tym serialem??
sory za błędy i dzięki za odpowiedz
Ja paranormal activity tez bym nie obejrzała :) Jestem dziś świeżo po 5 odcinkach pierwszego sezonu (czyli prawie już połowa) i w sumie to nie widze tu za dużo horroru, powiedziałabym raczej, że to dramat. Fabuła z odcinka na odcinek wciąga, pojawiają sie nowi bohaterowie, nowe wątki. Czasem bywa strasznie, ale nie aż tak, że nie mozna potem iśc spac czy iśc wyrzucić śmieci o północy :)
Nie jest zły :D Chociaż dla mnie ciekawszy i bardziej straszny przynajmniej w 1 sezonie był
http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378
też z rzadka oglądam horrory, więc rozumiem Twój ból ;) mogę obejrzeć horror i nie bać się w ogóle przez cały film, ale potem w nocy mam schizy ;P miałam ogromne opory przed obejrzeniem AHS , ale w końcu przełamałam się i w chwili obecnej 1 sezon jest już za mną (obejrzany w 2-3 dni) i szykuje się na 2 ;) momentami faktycznie jest przerażająco i przyznam szczerze że kilka razy przewijałam do przodu, ale serial jest naprawdę dobry i bardzo wciągający. bardziej mnie intryguje niż straszy. tak więc ja ze swojej strony serdecznie polecam :)
pozdrawiam!
dziękuje za odpowiedzi :) jeszcze się nie przełamałam do końca, ale myślę że spróbuję obejrzeć, jak mnie pierwszy odcinek wystraszy na maxa to podziękuje. zaciekawił mnie ten serial, ponieważ ma naprawdę wysoką ocenę i na forum jest bardzo dużo pozytywnych opini. isobel mam to samo oglądam jakiś film niby się nie boje a potemschizuje w nocy. kiedyś koleżanka opowiadała mi o egzorcyzmach emili rose i było coś tam o godzinie 3 w nocy juz nie pamiętam dokładnie o co chodziła, ale jak to usłyszałam to przez miesiąc co noc budziłam się właśnie o 3 w nocy...
tą ciekawostkę na temat godziny trzeciej w nocy usłyszałam po raz pierwszy w podstawówce. teraz mam 19 lat a nadal mam lekką, malutką schizę :P emily rose nigdy nie oglądałam i nie zamierzam - to nie na moje nerwy, wolę żyć w błogiej nie świadomości. kiedyś obejrzałam omen i "leczyłam się" z tego przez kilka miesięcy. ale po AHS nie mam żadnych schiz, a co więcej nie mogę się doczekać kolejnego sezonu, więc może skoro ja śpię spokojnie ... ;)
serdecznie pozdrawiam!
Zacznę od tego: PAranormal Activity ma tylko jedną scenę straszną, taką pod koniec. A tak to cały czas widzimy jak coś się rusza w kamerze.
Pierwszy odcinek wg mnie jest najstraszniejszy, więc jak obejrzysz to nie mów że koniec, tylko ciagnij dalej bo im dalej tym mniej straszniej. Ogólnie takich scen strasznych jak horror jest stanowczo mało. Czółowki pierwszych 3 sezonów polecam Ci przewijać bo mogą być dla ciebie bardzo straszne. Ymmm... Też parę razy pojawiłą się krew i wnętrzności więc bądź na to gotowa :)