PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825994}

Ares

2020
4,6 1,5 tys. ocen
4,6 10 1 1541
Ares
powrót do forum serialu Ares

Dawno nie widziałem tak irytującej, głupiej, naiwnej, egoistycznej i antypatycznej głównej bohaterki....reszta też nie jest zbytnio dobra, ale reszta postaci jest przynajmniej po prostu nudna i nijaka, w jej przypadku aż ciśnienie się podnosi i ma się ochotę rzucić laptopem, telefonem czy czy na czym w danym czasie oglądacie....

ocenił(a) serial na 5
Rrouge

Ależ to musi być niezapomniane przeżycie, oglądać filmy na telefonie tudzież laptopie...

ocenił(a) serial na 4
Bokciu

Akurat nie widzę problemu, mi samemu osobiście dużo lepiej ogląda się na laptopie niż na telewizorze :D na telefonie nigdy nie oglądałem więc sam nie wiem ale może i niezapomniane kto wie.

ocenił(a) serial na 5
Rrouge

Podasz mi z łaski swojej przynajmniej jeden argument, dla którego lepiej ogląda się na mniejszym ekranie?

ocenił(a) serial na 4
Bokciu

Ale czy ja powiedziałem że lepiej się ogląda? Nie uważam że ogólnie lepiej się ogląda, po prostu MI się lepiej ogląda na laptopie z pewnych powodów, którymi nie mam obowiązku się dzielić tutaj, to nie przesłuchanie i nie nakazuję ani tobie ani nikomu innemu oglądać na laptopie, każdy ogląda tak jak jest mu wygodniej i jak chce, dla mnie bardziej wygodne jest oglądanie na laptopie, czasem się zdarzy że oglądnę coś na telewizorze co jest stworzone do oglądania na większym ekranie ale w większości przypadków oglądam sobie na laptopie gdyż tak jest po prostu mi przyjemniej i wygodniej ;)

ocenił(a) serial na 4
Bokciu

Laptop mogę sobie położyć na łóżku, będzie mi bliżej, wygodniej i bardziej wczuję sie w serial, to np powód xd

ocenił(a) serial na 5
livial

Nie rozśmieszaj mnie proszę...Idąc tym tokiem myślenia, zlikwidujmy w kinach ekrany i rozdawajmy tablety. :)

Bokciu

Bokciu i przez takich ludzi jak ty człowiek nie ma ochoty wchodzić na forum filmwebu, bo czyta wypowiedzi nie związane z tematem jakiś pseudointeligentów. Co cię to człowieku interesuje kto na czym ogląda?! Problem masz z tym jakiś czy co? Za takie wypowiedzi jak twoja moderatorzy powinni dawać czasowego bana.

Rrouge mnie Twoja opinia przekonała aby nie oglądać tego serialu.

ocenił(a) serial na 5
v1nc1

Ale nie bądź chamem proszę...Wyobraź sobie, że mnie interesuje...i co teraz? Może zgłoś mój wpis jako mało merytoryczny i poskarż się na "pseudointeligenta".

Bokciu

Jeśli cię interesuje to sobie załóż temat nie wiem gdzie, zrób ankietę i dyskutuj o tym. Ja z kolei gdy wchodzę w komentarze na temat danego serialu/filmu to chce poczytać opinie/przemyślenia na temat tego serialu/filmu a nie o twoich zainteresowaniach.

ocenił(a) serial na 5
v1nc1

Pytanie tylko, w którym momencie piszę o swoich zainteresowanych? To, że coś mnie zainteresowało czyt. zafrapowało - nie jest równoznaczne, że znajduje się w kręgu moich zainteresowań.

v1nc1

Ale Bokcia zainteresowania .... zmarszczkami u aktorów ( tak, tak, takie ma hobby) korelują z ilością cali. Na lapku by ich nie policzył, przynajmniej nie tak dokładnie, i by chłopina okrutnie cierpiał z tego powody na deprywacje. Teraz chyba rozumiesz jego zamiłowanie i obronę duuuużych ekranów

Bokciu

Lot do USA trwa około 9 godzin. Na Kubę 12. Dowiadywałem się i niestety nie mogę zabrać 50” telewizora na pokład. Zostaje mi w najlepszym wypadku tablet

livial

weź pod uwagę ze niektórzy oglądają w pracy :)

ocenił(a) serial na 4
mes999

@mes999 ??? Przecież ja mówię, że czy na laptopie czy na komórce jest spoko xd Mogę oglądać w pociągu, samolocie, pracy, jest na tyle blisko, że nawet jak zapomnę okularów to widzę (w przeciwieństwie do tv), więc do czego Ty pijesz? w pracy na tv oglądasz?

Bokciu

Jeden argument w odwrotną stronę? A, juz wiem! Na dużym ekranie łatwiej liczyć zmarszczki i pory u aktorów ;) Tak na marginesie, to Bokcia hobby
Kino, laptop, co kto woli. Póki co , chociaż w tej dziedzinie naszego życia możemy jeszcze wybierac samodzielnie

Bokciu

Czyli wg Ciebie, sens filmu się zmienia wprost proporcjonalnie do ilości cali, na których owy oglądamy? Żałosne

ocenił(a) serial na 5
Rrouge

Ja odniosłem wrażenie, że jej egoistyczne zachowanie pasuje do mechanizmu wszelakich sekt. Miała kompleksy związane z pochodzeniem z niezamożnej rodziny, a Ares zaoferował jej poczucie przynależności do "klasy wyższej": elegancję, stroje, przyjęcia i poczucie przynależności. Jeśli dodać do tego narastającą frustrację brakiem życia osobistego i koniecznością opieki nad matką wychodzi całkiem sensowny obraz oderwania się od rodziny i związania się z sektą.

Co do reszty się zgodzę, aktorstwo jest przeciętne, a pozostali bohaterowie nie budzą silnych uczuć.

ocenił(a) serial na 4
matips

To prawda częściowo jej egoistyczne zachowanie wynikało z tego ale mogliśmy ujrzeć od początku że jest takim typem który przekłada to co jej się według niej należy nad wszystko inne i co do samej sekty/stowarzyszenia - tutaj też bym się zgodził gdyby nie fakt że to chyba "najbiedniejsza" i najbardziej żenująca sekta jaką widziałem, tyle tam kretynów i debili (mam tu na myśli nawet a nawet głównie tych stojących na wysokich "stanowiskach") że zastanawiam się jak do tej pory udało im się kogokolwiek do siebie przyciągnąć.

ocenił(a) serial na 4
Rrouge

Właśnie dla mnie główna bohaterka długo była plusem. Fajnie, że bierze sprawy w swoje ręce, nie załamuje się nad każdym zabójstwem, tylko walczy o swoje, szkoda że bardziej na własną rękę nie próbuje jakoś poznać historii Aresa, ale tak ogólnie to o niebo lepsza niż ten mazgajowaty Krudrup szósty, który później robi się tajemniczy z wiadomych powodów, ale to jest już zupełnie inny temat.