W poprzednim temacie skończyło się miejsce na komentarze i dodawanie nowych spoilerów, więc
stwierdziłam, że założę nowy temat bo jak do tej pory dobrze się sprawdzał :) Także dodajemy spoilery :)
Kawałek dialogu z 3x06 :)
http://twitter.com/ARROWwriters/status/531940700594511874
:-) ...strój mi się podoba:-) ..gorzej z kobieta, która będzie go nosić:-) ..aa miłego seansu dziewczyny:-)
a dziękuje Tobie również i Tobie Bzyczek :-) a co do stroju to jest Fajny gorzej już z właścicielką;p
Ps. Też Kocham Arrow :-)
dzięki dziewczyny i wam :) niestety z tego co widzę to Arrow After Show będzie u nas dostępny dopiero za 3 godz :(((
Promo 3x07
http://www.youtube.com/watch?v=B0Mx4cKoXgI&list=UUPWQWav6BpPvtanCtloXkiw
Opis odcinka Flasha „ Flash vs. Arrow”
Barry jest wstrząśnięty kiedy Oliver (guest star Stephen Amell), Felicity (guest star Emily Bett Rickards) and Diggle (guest star David Ramsey) zjawiają się w CC w sprawie zabójczego bumeranga. Podekscytowany pracą z przyjacielem, Barry pyta Oliver czy nie pomógłby mu w zatrzymaniu Ray Bivolo (guest star Patrick Sabongui), meta-człowieka, którego Barry śledzi. Bivolo sprawia, że ludzie tracą panowanie nad emocjami i wykorzystując moc okrada banki. Niestety super bohaterska praca zespołowa nie idzie tak dobrze jak to Barry przewidywał. Kiedy Oliver mówi Barremu, że musi się jeszcze wiele nauczyć, Barry chce mu udowodnić, że jest w błędzie i próbuje złapać Bivolo sam. Jednak gdy Bivolo infekuje Barrego wywołując jego gniew, wszyscy są w niebezpieczeństwie, a powstrzymać może go jedynie Arrow. W międzyczasie Iris (Candice Patton) jest wściekła na Eddie (Rick Cosnett) który powołuje grupę specjalną by zatrzymać Flasha, Joe and Dr. Wells (Tom Cavanagh) zgadzają się, że Arrow ma zły wpływ na Barrego i Caitlin and Cisco muszą radzić sobie z nową drużyną w S.T.A.R. Labs
Odcinek reżyseruje Glen Winter napisany przez Greg Berlanti & Andrew Kreisberg.
Opis odcinka Arrow „The Brave and the Bold"
Oliver i Arsenal (Colton Haynes) and Diggle (David Ramsey) próbują wytropić zabójcę Digger Harkness ale są zaskoczeni, kiedy muszą zmierzyć się z A.R.G.U.S. Team twarzą w twarz. Diggle pyta Lyla (guest star). dlaczego A.R.G.U.S jest zamieszany w tę sprawę, ale ona ociąga się z odpowiedzią do czasu jak Harkness atakuje budynek i zabija mnóstwo agentów, a także celuje w Lyle. Arrow dołącza się do walki i uzyskuje pomoc od Flasha. Harkness próbuje uciec i Oliver z drużyną i Barrym próbują go odnaleźć zanim złapie Lyle. Kiedy Harkness nastawia pięć bomb w mieście tak by wybuchły w tym samym momencie, obie drużyny muszą się zjednoczyć i uratować miasto.
Odcinek rezyserowany przez Jesse Warn, napisany przez Greg Berlanti & Andrew Kreisberg
Czy oprócz mnie widział ktoś Cupid w ostatnim odcinku Arrow? Przewinęła się skubana kilka razy. Ale będzie fajnie, już nie mogę się doczekać :)
http://lasha1706.tumblr.com/post/102522615490/arrow-3-x-07-new-zealand-promo-app arently-we-ve
Nowe zelandzkie promo 3x07 - zapowiada nam się bardzo zazdrosny Oliver :-)
Faktycznie Iris zaczyna być irytująca ale to jednak jeszcze nie ten poziom irytacji co Laurel:-) ..
Iris nie jest taka zła jestem w stanie nawet ją polubić:-) A Laurel to najbardziej irytująca postac w historii wszystkich seriali które oglądam;p
Wczoraj Laurel o dziwo nie była tak bardzo wkurzajaca jak to ma w zwyczaju..nie wiem czy się ze mną zgodzisz?:-)
..tak to dobre słowo:-) ..tą zapowiedzią kolejnego odcinka sprawilas ze juz nie mogę się doczekać:-)
ja też:-) Wogóle Stephen Amell powiedzaiał że w tych trzech odcinkach co zostały przed przerwą będzie dużo interakcji Olicity a producent wykonawczy stwierdził że fani Olicity w końcu będą zadowoleni.
Nie wiem jak Ciebie ale mnie to wszystko napawa nadzieją i bardzo cieszy :-)
Kocham to nowe promo i nie mogę się doczekać przyszłych odcinków :) Też jakoś nie przepadam za Iris, jest taka trochę w stylu Laurel. Takie pytanko, jest może ktoś, kto jest za Snowbarry? Czuję się troszkę wyalienowana w tym temacie, ponieważ chyba większość osób shipuje Westaleen :(
oj ja tez nie mogę się doczekać nowego odcinka. podobno w którymś odcinku nawet Felicity ma być bez koszulki ( źródło Twitter ) :P
Ja lubię Iris i uwielbiam Caitlin więc na szczęście tutaj mam ułatwioną sprawę :) nie tak jak w przypadku Laurel :P
więc ja shipuje dwóm parom :D
między 7 a dziewiątym odcinkiem ( wiec zostaje 8) będzie jedna z największych scen Olicity jaka do tej pory nakręcono- co o tym myślicie? Jakieś pomysły?
:O Nie mam pojęcia, ale biorąc pod uwagę, że będzie Oliver - Felicity - Barry w jednym miejscu, wszystko jest możliwe, hehe : )
W 8 odcinku Flasha koszulka Felicity zacznie płonąć i trzeba ją będzie zdjąć. Przy tej scenie będzie Barry i w tym momencie wejdą Cisco i Caitlin. Relacja kogoś z bardziej gadatliwych, co obejrzeli odcinek.
A nie wiesz czasem nic o Wielkiej scenie która ma być miedzy Oliverem a Felicity?
Tego nikt nie wie na razie. Jak będzie się zbliżać emisja odcinków zapewne coś wyjawią, aby zrobić reklamę serialowi dzięki Olicity, jak to mają w zwyczaju. Fakt, że piszę o reklamie nie znaczy, że Olicity jest robione pod reklamę, tylko tak dobrze wyszło producentom z ich pracą, że ten temat najszybciej podchwytują wszystkie media. W końcu pracowali na tę popularność od 1 sezonu. Od tamtego czasu widzę jak budowali Olicity, w serialu i tworząc ich jako element kultury związanej z serialem. Dawali tropy w wywiadach i po czasie widać jak dobrze mają przemyślaną ich drogę. Dlatego nie wierzę w fanserwis jak niektórzy zarzucają. Tak naprawdę Olicity jest tym co producenci kreowali jak tylko zobaczyli po pierwszych nagraniach jak ta para do siebie pasuje. Zanim odcinki były w emisji producenci i szefowie The CW byli za tym wątkiem. Po 2x23 w stu procentach byłam pewna, że będzie Olicity na długi czas, ale tak naprawdę już po odcinkach 2x06 i 2x07 było widać dokąd zmierza serial. Po jednym z wywiadów producentów w styczniu 2014 wiedziałam, że finał 2 sezonu wszystko wyjaśni. Oni mają naprawdę dobrze wszystko rozplanowane naprzód. Niektóre rzeczy przyspieszają, zmieniają, ale mimo wszystko wiedzą dokładnie gdzie zmierzają.
Nie ma jednej wersji komiksów. Komiksy nie są jak beletrystyka, gdzie jest jedna powszechnie znana wersja "Romea i Julii" czy 'Iliady". Pisanie, że coś ma się stać i jest to przesądzone, bo było w jednej na powiedzmy 10 wersji czegoś, jest nawet statystycznie bezzasadne. Nie mówiąc o tym, że twórcy 'Arrow' powtarzają od 1 sezonu, że ich serial jest ich wersją historii, nie komiksem. Twórcy 'Arrow" mówią, że forsowanie pewnych rzeczy jest bez sensu w telewizji, tylko dlatego, że były w komiksach, bo to różne środki przekazu. Coś co było w komiksie nie musi sprawdzić się na ekranie.
Racja + jeśli szefostwo bierze pod uwagę (a mniemam, że tak właśnie robią) różne statystyki opinii wśród widzów czy w ogóle zlecają komuś badanie wpisów na różnych portalach społecznościowych co by wycenić 'wartość' danego wątku to z pewnością widząc popyt na Olicity nie zmienią go tylko dlatego bo.. bo tak było w komiksach (w komiksach zresztą jest różnie, jak właśnie napisałaś, bambi). Zresztą na obecnym etapie serialu MUSIELI by się nieźle natrudzić aby zmienić opinię wśród widzów (czytaj: aby Laurel zyskała na popularności na tyle, aby można było coś z tym 'fantem' zrobić - uśmiercenie Felicity byłoby zbyt drastycznym posunięciem i widownia mogła by stopnieć, nie zaryzykują wg mnie przed końcem serialu). Tak, wiem, że już pisałaś o tym m.in. o magii kostiumu superbohatera, ale mimo wszystko jestem po prostu ciekaw jak to wypadnie i jaka będzie reakcja fanów, hehe : )
Z opisów mi się to wszystko podoba - zobaczymy, jak wyjdzie w praktyce ale naprawdę mi się to podoba. W sensie: Oliver mentor nowego superbohatera vs Barry, niedoświadczony bohater który próbuje komuś coś udowodnić. Będzie się działo : )))
teraz kilka info po Arrow After Show:)
1) Oliver zniknie na jakiś czas ze Starling City - "There might be a couple of episodes where it's just flashbacks ".
2) powrót Sin
3) Olicity scene - "In the next couple episodes, we see the greatest Olicity scene we've ever had " :DDDDDDDD
na pytanie czy Thea zostanie villian, Stephen stwierdził, że nasze przypuszczenia że Thea i Malcolm są lub będą źli może być mylne. Malcolm wcale nie jest zły :P
4) Stephen o Laurel/Black Canary - według niego Laurel zakładając strój BC, nigdy nie będzie na takim etapie wyszkolenia jak Sara
5) no i cała postać Johna Campei, uwielbiam gościa jego wywody na temat Laurel, bezcenne ;D
" I can't stan Laurel" odpowiedź Stephena "OH, Jesus!!!!!"
" With the exception Laurel, I love how the female character are written on this Show" hahha i wiele innych tekstów
odcinek warty był czekania i obejrzenia na żywo :D
Fajnie, że Sin powróci. Ciekawe co przygotowali dla niej twórcy :)
Można gdzieś zobaczyć Arrow After Show? Była bym wdzięczna za linka :)
Trochę się zdziwiłam tą alergiczną reakcją Campei na Laurel, takie ostre teksty? Myślałam, że oni zawsze starają się być bardziej neutralni. Odniosłam także wrażenie, że nawet sam Amell nie ma jak już jej bronić, dziwna była jego reakcja na pytanie co pozytywnego widział we wczorajszym odcinku a on zaczął nawiązywać do innych odcinków.
Zastanawiam się czy przypadkiem Cassidy nie ma zapisanego czegoś w kontrakcie odnośnie BC i teraz muszą szybko lecieć z jej wątkiem (zwłaszcza jeśli zaraz prawdopodobnie jej się kończy kontrakt)
ad1 jestem ciekaw, jak to wpłynie na fabułę w serialu - będzie z pewnością.. 'inaczej'? : )
ad5 'oh jesus' = hahaha xD Czyli jak rozumiem z wyżej, ten cały Campea pociska po Laurel? xd
no zawsze po niej jedzie, nawet mówił że jeżeli zostanie Black Canary w najbliższych odcinkach bez przeskoku czasowego to zrezygnuje z oglądania Arrow, nazwał ja głupią itd.... trochę już tego było :D
no genialny jest. także polecam ci obejrzenie tego Show :D można się uśmiać :D
Skorzystam z linka, którego zapodałaś Magdalenie w temacie, nie omieszkam akurat tego odcinka obejrzeć bo widzę, że śmianie na całego xD
Ha, w stanach,to jednak tego wszystkiego mają aż przesyt.Tam,to jest dopiero cała otoczka wokół produkcji,czy to telewizyjnych,czy kinowych.W cholerę różnych programów itd.Pamiętam jak po finale Lost był niby specjalny Jimmy Kimmel z kilkoma aktorami z Lost i też nawet to obejrzałem na Jutubie z napisami i nawet fajne to było,zabawne,ale jak tak sobie pomyślę,że tego jest multum i każda produkcja ma jakieś tam swoje "afterparty" że tak powiem i inne tego typu rzeczy,to się zastanawiam,jak to ogarnąć?Chyba nawet tam ludzie nie dadzą rady wszystkiego obejrzeć,bo żyć też trzeba.U nas mamy to na necie za parę godzin po premierze,ale i tak jest ciężko za wszystkim nadążyć.Np. Gotham widzę już jest 8 odcinków,a ja dopiero teraz planuję się za to brać,żeby chociaż zobaczyć,z czym to się je.A ile jest takich seriali,których nie oglądałem?Kilka,mówiąc skromnie.Życia braknie na to wszystko.Też tak macie? /:
oj tak mario... żeby to wszystko po ogarniać trzeba nie lada wysiłku. a tym bardziej jak nie jesteś w stanie zrezygnować z innych rzeczy. ja po prostu w kwestii programów wybieram te które mnie najbardziej interesują ( lub są polecone przez innych) i trzymam się nich. a odpoczywam w sobotę, wtedy nic nowego nie wchodzi :P
ale Arrow After Show polecam, po każdym epizodzie John Campea i jego TeamA w niezwykły sposób dzielą się swoimi wrażeniami na temat danego odcinka, program z humorem. na tym samym kanale YouTube są też Flash After Show ( też super ) czy też Gotham After Show :P full tego...
polecam jeszcze krótkie filmiki Emergency Awsome, równieź kanał na YT, Charlie podsumowuje w skrócie każdy odcinek Arrow i nie tylko :)