PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63902
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

W poprzednim temacie skończyło się miejsce na komentarze i dodawanie nowych spoilerów, więc
stwierdziłam, że założę nowy temat bo jak do tej pory dobrze się sprawdzał :) Także dodajemy spoilery :)

Kawałek dialogu z 3x06 :)
http://twitter.com/ARROWwriters/status/531940700594511874

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

A to zdjęcia pomiędzy kręceniem. Nie wiem który odcinek :(
http://www.facebook.com/OfficialPaulBlackthorne/photos/a.299144556963373.1073741 853.171286136415883/299145016963327/?type=1&theater
http://www.facebook.com/OfficialPaulBlackthorne/photos/a.299144556963373.1073741 853.171286136415883/299144833630012/?type=1&theater

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

Jeśli ktoś polubił Mama Smoak ;p dobra wiadomość Charlotte Ross właśnie napisała na twiterze ze jeszcze pojawi się w Arrow :-)-niestety nie napisała w jakich okolicznościach ani w którym odcinku ale liczy się fakt ze się pojawi :-)
Osobiście cieszy mnie to bardzo:)

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Ja tez się cieszę:-) ..licze na więcej scen Team Arrow vs Mama Smoak:-)

ocenił(a) serial na 9
agueda0712

No to wspaniała wiadomość na początek dnia ;)

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Również mnie to cieszy - w dyskusji o tym odcinku w ogóle wspomniałem, że byłoby super, jakby wystąpiła jeszcze w serialu xD

btw.
Bzyczek, nie odpiszę w poprzednim temacie więc pociągam tutaj:
" na szczęście tyle filmów przed nami o superbohaterach, a A2 wydaje się zapewnić nam niezły rozpierdziel ( sorki za język :P ) "
Ależ słowo 'rozpierdziel' to bardzo dobre słowo, nie musisz za nic przepraszać xD

ocenił(a) serial na 8
matiiii

ja jestem meggaa uradowana z powrotu MamySmoak :D aż zacieram ręce na następny występ Charlotte Ross :P

matiii...
chciałam użyć innego ale wtedy filmweb zablokowałby mi opublikowanie posta :P
znalazłam TASa którego polecałeś więc jutro pewnie obejrzę, dzisiaj niestety na żywo nie obejrzę Arrow ( głupia nocka w pracy ), ale nadrobię wszystko po :D

i przypominam ludziska że dzisiaj ArrowAfterShow ze Stephenem Amellem :D

bzyczek881126

Mam nadzieję, że program będzie potem na youtube. Jeden odcinek 3x03 Campea skasował, bo podobno bardzo skrytykował tam postać Laurel. Dla niego to najgorszy odcinek w historii serialu przez to co działo się tam z tą postacią. Jestem ciekawa czy Campea tak jak planował zada pytanie o Laurel i jej przyszłość jako Black Canary. Bo jak na razie to Campea obiecuje swoim widzom, że przestanie oglądać, gdy ona będzie BC.

bzyczek881126

MamaSmoak (jak tam piszesz, podwędziłem xd) wymiata, bez dwóch zdań xD A Twoje nocki w pracy dają Ci MOC siedzenia po nocach xP

LOL XD A ja myślał, że to wszystko na co Cię stać (ja używam wtedy gwiazdeczek i omijam blokady xP)
A którego TASa polecałem? Jeśli polecałem seriale to od razu napiszę, że musisz być wielką fanką DC aby przejrzeć wszystko, natomiast jeśli nie chcesz tracić czasu na seriale to "World's Finest" (z tych TASów 3 odcinki połączone) to masz do obejrzenia lekko ponad 1h filmu animowanego z zajebistym scenariuszem, z super Batmanem i Supermanem (z Backiem oczywiście na czele - nie spoileruje ale napiszę, abyś nie zrażała się tym, że w pewnym momencie 'Bacek porywa się motyką na słońce czyli Supcia' bo później okaże się, że jest cwańszy niż Superman i będzie banan na twarzy (w sensie: ja lubię Backa bardziej nie Supermana więc takie zagrywki mi się podobały xD))
Polecam również inną animację (animacje z WB/DC są super xp) 'Batman/Superman: Public Enemies' - najlepiej obejrzeć już po seansie 'Worlds Finest' - też perełka scenariuszowa dla fanów Backa/Supcia. Sequela osobiście nie polecam.

Kawusia25_2

Zabójcą Sary jest ktoś znany widzom. Być może widzowie już poznali odpowiedź, ale nie wiedzą, że ona padła.

W crossoverze z "The Flash" zostanie wyjawiona jedna z większych tajemnic Olivera, jakie poznali do tej pory widzowie. Stanie się to w 8 odcinku "The Flash", nie w "Arrow". Czyli znowu wróciły spekulacje o dziecku Olivera. Skoro widzowie wiedzą o nim na czym mogłaby polegać tajemnica, jeśli to o to chodzi ? Może Oliver też o nim wie, poznał prawdę po "wyspie", ale postanowił, że lepiej temu dziecku bez niego. Chyba, że chodzi o coś całkiem innego. Ta rewelacja o Oliverze będzie tylko w "The Flash". Potem nie będzie bezpośredniej kontynuacji tego w "Arrow". Tylko w dalszej perspektywie.

Sara i Tommy pojawią się ponownie. Zapewne w retrospekcjach, bo inaczej to byłaby duża niespodzianka. :P Każe z nich wyglądało na mocno martwych, gdy żegnali się z nimi widzowie, a supermocach czy innych nadnaturalnych rzeczach nadal nic nie słychać w "Arrow".

Thea nie wie, że Oliver to Arrow. Malcolm jej nie powiedział. Właściwie producent stwierdził, że tego nie traktują jako spoiler. Oliver jest dla Malcolma jak syn i jeśli Thea ma się od kogoś dowiedzieć to od brata.

W 3x07 widzowie dowiedzą się trochę więcej jakie są plany Raya wobec firmy i miasta. Dużo więcej o jego zamiarach będzie w 3x09.

bambi_8

Crossover zapowiada się przednio, bez dwóch zdań.

O zabójcy Sary - jestem podekscytowany, gdy już wyjdzie na jaw co i jak <3 (nawet jeśli okaże się to słabe rozwiązanie)

Co do 3x07 i 3x09 - Ray Palmer, człowiek zagadka, również czekam : )))

ocenił(a) serial na 8
matiiii

co do zabójcy Sary-----> Stephen Amell w Arrow After Show rzucił (niby śmiechem żartem ) pomysł że może Sara poprosiła jego aby ją zabił bo chciała się uwolnić od Ligii Zabójców :P
dodatkow powiedział że Sin pojawi się niedługo :)

bzyczek881126

Ale się chłopaka żarty trzymają, hoho xD

ocenił(a) serial na 8
matiiii

mało prawdopodobne, ale to by był szok dla widzów, nie da się ukryć :D

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

Sneak peek z dzisiejszego odcinka :)
http://www.youtube.com/watch?v=hjcp80CbgPE

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

https://twitter.com/JarettSays/status/532594750675628032?utm_source=fb&utm_mediu m=fb&utm_campaign=colindonnell&utm_content=532596062243274752
Pierwsze spojrzenie na Laurel w stroju Kanarka. Dla mnie bomba!

ocenił(a) serial na 10
KatriinaFi

nawet fajnie wygląda:-)Ale wygląd to nie wszystko. xd

MagdaLena121

Hhahaahhaah w 10 odcinku została BC, po kilku lekcjach boksu? Ciekawe jaki będzie jej wątek przez następne dwa lub trzy lata....

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

powiem Ci że ta cała jej przemiana w Kanarka mnie śmieszy;p;p Z niej będzie taki kanarek jak z Olivera baletnica;p;p

MagdaLena121

Mnie ten cały Laurel Lance show męczy, wiem po prostu w jakim kierunku scenarzyści zmierzają. Ograniczają rolę głównego bohatera by pompować beztalencie w stroju BC i Routha w stroju Atoma, który i tak za parę odcinków zniknie z serialu (o ile nie zmienią po raz kolejny zdania). Czy to jest nadal serial o Green Arrow? Po co jest sens oglądać coś kiedy cały czas się tylko irytujesz, chyba trzeba sie przerzucić na coś innego...

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

mnie ąz trzęsie jak widzę Laurel a perspektywa oglądania jej częściej mi się nie podoba. Też nie rozumiem po co skupiają się na Laurel albo Palmerze to serial o Green Arrow a niedługo stanie się tak że Arrow przejdzie na drugi plan.po co skupiać uwagę na takiej postaci jak Laurel skoro ona jest nie do wytrzymania. Choćby laska nauczyła się stać na rzęsach to ja jej nie polubię

ocenił(a) serial na 4
MagdaLena121

Ktoś tu chyba nigdy komiksów nie czytał. W komiksach o Green Arrow ważną częścią fabuły były inne postacie w tym Arsenal i Black Canary. Wiem, że to nie jest komiks, a serial ale czepianie się o wątki tak ważnych postaci jest kompletnie nie uzasadnione.

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

Fakt nie czytałam komiksów. Ale wkurza mnie to że prawdopodobnie będzie tak że Postać olivera/arrowa pójdzie na bok tylko po to żeby pokazać sztuczną przemianę Laurel. I jak dla mnie Laurel nie jest i nigdy nie będzie ważną postacią.

ocenił(a) serial na 4
MagdaLena121

Niestety dla Ciebie, ale Laurel jest i będzie ważną postacią. Poza tym należy zauważyć, że nie tylko walka wręcz były atutem BC, posiadał zdolność zwaną Canary Cry, więc może to zobaczymy w serialu i to sprawi przyśpieszoną przemianę w BC.

ocenił(a) serial na 10
BluRay2012

wiem o tym i niestety chyba będę musiała tolerować Laurel jako BC. Ale zdania o niej nie zmienie. Dla mnie Sara była idealnym Kanarkiem.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Apropo tego całego canary cry...powiedz mi jak to będzie wyglądało. Wstanie rano i stwierdzi, że ma nową umiejętność?? Jestem bardzo ciekawa bo jak wiemy Oliver dłuuuugo śliczył walkę i strzelanie z łuku.

klaudia2251

Ażebyś wiedziała ze tak sie stanie, ona jest przecież cudownym magicznym dzieckiem, btw wyszedł opis 9 odcinka (choć niepełny) mówie wam SZAAAAAŁ:

DINAH LANCE RETURNS HOME — Laurel (Katie Cassidy) is stunned when her father (Paul Blackthorne) delivers a very special Christmas gift – her mother, Dinah (guest star Alex Kingston).

ocenił(a) serial na 4
klaudia2251

Jej zdolność jest mutacją genetyczną, może objawić się w każdej chwili.

ocenił(a) serial na 7
BluRay2012

Może objawić się w każdej chwili i posiądzie ją największa nudziara w serialu:p Sorry ale twórcy popełnili 2 duże błędy związku z główną postacią...po 1..napisali fatalną postać której nie da się lubić, po 2 jak na razie Cassidy nie potrafi "udźwignąć" roli Laurel. Zobaczymy jak będzie z BC...w końcu trochę przypakowała:p

jeszcze jedno pytanie...bo chyba czytałeś/aś komiks. C zy Laurel z komiksu jest tak samo niezjadliwa?

ocenił(a) serial na 4
klaudia2251

Nie, nie jest. Jest taka, jakby to napisać, dająca sie lubić, poważna, ale też wesoła, łatwo dogaduje się z innymi. Tyle pamiętam, bo dawno nie czytałem komiksów z jej udziałem.

klaudia2251

pierdnie na kiblu i to odkryje :)

BluRay2012

BluRay, fakt, nikt nie ma o to pretensji. To jest przecież logiczne. Ale mnie irytuje fakt że prawdopodobnie to wszystko się odbędzie kosztem głównego bohatera. Chyba w komiksie nie jest tak, że Oliver całkowicie się rozpływa w powietrzu a dochodzi do głosu postać na przykład takiego Palmera, który ni stad ni zowąd przejmuje całą tożsamość Arrowa. Czego się obawiam najbardziej to to, że nieobecność Olivera potrwa dłużej niż dwa odcinki, np może wrócić sobie w odcinku 17 czy 18 wcale bym się nie zdziwiła....

ocenił(a) serial na 4
BlueRose_0709

A Laurel przypadkiem wcześniej nie uczyła się walczyć na prośbę kapitana Lance jeśli dobrze pamiętam , więc trochę więcej tych lekcji miała .

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

Wygląda nieźle, ciekawie jak zagra ;)

ocenił(a) serial na 8
KatriinaFi

Mi osobiście podoba się że twórcy skupiają się również na innych postaviach w serialu. Stój wygląda naprawdę bardzo dobrze, ciekawszy niż Sary,ale stój to nie wszystko i zobaczymy jak Laurel sprawdzi się w roli Kanarka. Gra aktorska przede wszystkim ;)

KatriinaFi

Teraz czekać, aż Oliver ją zobaczy jako BC, powie, że nie jest do tego przygotowana i ona mu za przeproszeniem wpierd*li - i tyle będzie w temacie z jej nauką boksu xD <dżołk>

Kawusia25_2

Jak zabili Sarę to musi być jakiś nowy Kanarek. Laurel będzie miała kostium, ale nie znaczy, że od razu wszystko będzie umiała. Co do nadnaturalnych zdolności, bardzo wątpię. Po prostu będzie się szkoliła, w międzyczasie obrywała w akcjach, a za klika lat będzie na dobrym poziomie. Nie żebym była tak mądra w przewidywaniu, ale wywiad z Guggenheimem jest w tym tonie :D
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=57041
Postaci Laurel nie lubię, ale dopóki nie zajmie więcej czasu niż Arrow nie narzekam za bardzo. Zacznę później, w styczniu. Dla mnie i tak na pierwszym miejscu jest Felicity, potem Oliver, Diggle, kapitan Lance, Malcolm. Reszta ostatecznie może być, byleby mieli jakieś w miarę dobre historie. Nawet Laurel jestem w stanie znosić na ekranie, chociaż nie zachowuję jej obrazu w pamięci z czułością :P Z "Arrow" mogę zrezygnować tylko jak zabiją Felicity. Wtedy już nic by mnie nie trzymało przy tym serialu. Co jest z w pewien sposób zabawne, bo dla Olivera zaczęłam oglądać serial. Jednak potem zostałam dla Felicity i rozwijającego się Olicity. Prawdą jest, że lubię wiele elementów serialu, naprawdę cieszy mnie oglądanie odcinków, ale takich seriali mogłabym znaleźć sobie wiele.
Do wszystkich martwiących się o losy Olicity. Nie macie o co. Producent kolejny raz faktycznie potwierdził, że to Oliver i Felicity w kwestii związków są główną parą. Będą ich rozdzielać, rzucać przeszkody na drodze, zbliżać do siebie i tak w kółko, ale fani tej pary będą ostatecznie szczęśliwi z ich relacji. Pisałam tutaj nieraz, że na "Arrow" nie można patrzeć z perspektywy krótkiego czasu, a w dodatku martwić się o każdy spoiler. Spoilery mogą mieć inny wydźwięk, niż będzie w fabule serialu.
W wywiadzie jest jeszcze o innych bohaterach, jeśli ktoś ma ochotę poczytać.

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

Zmiana tematu;p Że się tak zapytam ogląda ktoś odcinek na żywo?

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

Ja w tym tyg mam nockę w pracy ale na drugą połowe odcinka się pewnie załapię :p

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Ja oglądam:-) ..

ocenił(a) serial na 8
agueda0712

Czyli stały skład ;D

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

No ba.. :-)

ocenił(a) serial na 10
agueda0712

bo to się cieszę że nie jestem sama:-)

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

witam:-) już nie mogę się doczekać:-)

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

Ja jestem bardziej podekscytowana Arrow After Show z Amellem ;D

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

a o której leci bo nawet nie wiem?

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

No dokładnie tez będę oglądać:-) ...emisja zaraz po odcinku?

ocenił(a) serial na 8
agueda0712

Z tego co wiem to o 9 pm wiec u nas o 3 czyli po odcinku na you tubie :)) stream tv kanal

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

:-) więc oglądam obowiązkowo:-)

ocenił(a) serial na 10
agueda0712

ja też:-)