PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63906
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Przejrzałam tematy z całego forum. Nie było tego dużo jak na razie, 11 stron. Zauważyłam, że nie ma tematu ze spoilerami i postanowiłam go założyć. Przeważnie nie lubię wiedzieć co będzie dalej, ale Arrow mnie wciągnął i szukam nowinek o nim.

Na pierwszy ogień spoiler, że tak napiszę kobiecy, bo akurat na taki się natknęłam.

W odc. 02x13 dojdzie do pocałunku jakiś postaci, który wpłynie na fabułę serialu. Ponieważ w tym odcinku ma być dużo scen z wyspy fani spekulują, że chodzi o akcję z tamtymi postaciami.

bzyczek881126

Dzięki za podanie odcinka.

W 3x06 widzowie zobaczą mieszkanie Roy'a po dłuższej przerwie, ponieważ jak już było wspominane ten odcinek obraca się w dużej mierze wokół jego osoby. Wyjdą na jaw pewne tajemnice i życie Roya nie będzie już takie jak było.
Jak kogoś interesuje Ray Palmer bez koszulki będzie miał okazję go takim zobaczyć w 3x07. W tym też odcinku Oliver odwiedzi Felicity w jej nowej pracy. Wcześniej, w 3x05, który jest min,. o przeszłości Felicity widzowie poznają jakąś jej zaskakującą czy nawet szokującą tajemnicę z przeszłości.

bambi_8

Ray Palmer będzie bez koszulki? Jestem zaskoczony bo po tym filmiku, w którym wystąpił w tym jakimś tam porannym programie (czy coś) Brandon Routh chyba powiedział, że nie dane będzie go ujrzeć bez koszulki w 'Arrow'. Nie, żeby mi to powiewało ale to by znaczyło ze skubaniec kłamał widzom w żywe oczy xd

matiiii

Cytując dr. Gregory'ego House'a: "everybody lies" a zwłaszcza ekipa Arrowa po tylko by zachęcić widzów a w międzyczasie wciskają nam podwójną czy potrójną dawkę Laurel. Och gdyby ta Sara spadła na Laurel a nie na śmietnik, od razu były upieczone dwa ptaszki przy jednym ogniu. Ach te pobożne życzenia...

BlueRose_0709

Wszyscy nagle oglądają House md czy tylko ja tak mam - oglądam drugi raz i dopiero teraz zauważam, jak wiele świetnych cytatów pada z ust House'a xD
Wydaje mi się, że gdyby powiedział, że będzie topless to byłaby to zachęta dla, przynajmniej, żeńskiej części widowni. Tak więc dziwię mu się za to kłamstwo w programie.
Co do wizji spadającej Sary na Laurel = haha, dobreee XD

matiiii

Czemu nagle? House już tyle lat na ekranie i jego popularność nadal trwa. A Routh widocznie chwyta się wszelkich możliwych sposobów, by zainteresować nas swoją osobą co chyba mu do końca nie wychodzi, jego bycie topless raczej mnie zniechęca i pewnie też sporą część babskiej widowni... och gdyby to był Oliver ....

BlueRose_0709

Nie da się ukryć, że największą popularność miał w czasie emisji - ja sobie hurtem w tej chwili odświeżam i zapewniam, że nie każdy zna House'a pomimo 'tylu lat na ekranie'.
To zależy, czy brał się za siłkę po Supermanie xd

matiiii

Może wyleje kawę na koszulę i stąd ta atrakcja :P

Wiadomo, że aktorzy nie raz kłamią. Czasem muszą, bo obowiązują ich kontrakty, pewnych rzeczy nie mogą zdradzić. Czasami po prostu robią sobie i swojej postaci reklamę, bo jak nie ma szumu wokół kogoś przeważnie nie istnieje w branży. Z tego co widziałam z jednego ze spotkań z fanami i czytałam, Manu Bennett raczej kłamał opisując nagrywanie jednej sceny. Scena była z 2x23, gdy Felicity wstrzykuje Slade'owi antidotum. Bennett opisał scenę na krótko przed emisją, ale nie mówił o antidotum. Wspomniał, że aktorka przypadkowo go uderzyła, obracając się w jego stronę i zamachując się na niego, ale powiedział, że to była Caity Lotz. Przed 2x23 Slade nie miał bezpośrednich scen z Felicity, więc prawdopodobnie stąd to kłamstwo. Mówienie o wspólnej scenie tych postaci byłoby zbyt dużym spoilerem.

bambi_8

Zajebista gra słówek xD

Przykład z Bennettem faktycznie obrazuje całą sytuację. Chociaż dalej będę się upierał jak rozmawiając z BlueRose_0709, że przecież byłaby to reklama dla żeńskiej części widowni, gdyby powiedział, że będzie w którymś odcinku topless (jeśli nikt nie oglądał go wcześniej topless to biorąc pod uwagę, ze każdy facet w tym serialu który ŚCIĄGNĄŁ koszulkę do tej pory miał kaloryfery i różne atmosfery = każda dzierlatka założy, że będzie CO oglądać xd)

bambi_8

Odnośnie Roya, to pewnie wyjdzie na jaw jego morderstwo policjantów i wątpię, znając tych scenarzystów ( duet Coburn &Shimizu adorujący Laurel), żeby ten wątek stanowił jakąś sporą część odcinka, przecież boska Laurel będzie broniła swego ukochanego czyli możemy się spodziewać 45 min jej płaczu, angry faces i kłótni z Oliverem, gorących scen z Tedem:D etc. Czyli w skrócie będzie przewijanie.

Z tymi odwiedzinami to też pewnie lipa. Wybaczcie mój pesymizm, ale denerwuje mnie już to ze nie docenia się rzeczy, które mogłyby przynieść serialowi większy sukces, nic a nic nie uczą się na swoich błędach...

BlueRose_0709

Też zauważyłam, że Coburn i Shimizu piszą odcinki pod postać Laurel. W dodatku można by pomyśleć, że Shimizu jako kobieta będzie pisała dobre dialogi dla kobiecych bohaterek, ale nic z tego. Naprawdę dobre odcinki są te, które piszą producenci, zwłaszcza Berlanti. On zawsze bierze sobie pierwsze, ostatnie i przed przerwami świątecznymi. Odcinek z akcją w Rosji z ubiegłego sezonu też był jego scenariusza. Jego odcinki są pełne akcji, z dobrze rozłożoną fabułą i istotnymi wydarzeniami.

Ted jeszcze nie jest ukochanym Laurel, ale faktycznie będzie go broniła. Ze scenariusza wynika, że Oliver będzie po przeciwnej stronie tego konfliktu. Jednak w odcinku powinno być sporo Roya, skoro ma być go podobno tyle co Thei w 3 odcinku.

bambi_8

W tym sezonie Berlanti napisał 8 odcinek razem z Guggenheimem i Kreisbergiem wiec na pewno będzie super, poza brak Laurel w tym odcinku! Obawiam się odcinka 9 bo właśnie duet C&S go napisali. Więc będzie znów hardcore i powrót do wątku Laurel, Oliver, Sara przez całe 45 minut. Nie wiem czy oni się ze sobą kontaktują jakoś, ale ten serial jest prowadzony jakby jednocześnie w dwie zupełnie różne strony. Coś się dzieje w jednym a w następnym jest już coś zupełnie odwrotnego.

BlueRose_0709

Wybaczcie, że się wtrącę: a odcinek 8 'The Flash' napisała ta sama ekipa? Skoro crossover to istnieje taka szansa.. chyba.

matiiii

Chyba tak:) Będzie epicko coś czuje:D

BlueRose_0709

Epicko to za mało powiedziane xD

ocenił(a) serial na 7
bambi_8

Opis 7 odcinka
Oliver (Stephen Amell) musi powstrzymać seryjnego zabójcę z obsesją na punkcie Arrow'a, Carrie Cutter (guest star Amy Gumenick), która jest przekonana, że Arrow jest jej jedyną prawdziwą miłością i nic nie powstrzyma jej przed przyciągnięciem jego uwagi. Niestety sposobem na przyciągnięcie jego uwagi jest zabijanie ludzi. W międzyczasie Ray (Brandon Routh) pyta Felicity (Emily Bett Rickards) czy zostanie jego randką na firmowej kolacji z ważnymi klientami. Thea (Willa Holland) szuka nowego DJ do Verdant i poznaje Chase (Austin Butler) zuchwałego DJ, z którym od razu się ściera.

Odcinek reżyserował Rob Hardy napisany przez Wendy Mericle & Beth Schwartz

i zwiastun 5 odcinka jakby ktoś jeszcze nie widział
http://www.youtube.com/watch?v=7gqJ6wE_ydM
a tu nowo zelandzkie promo
http://felicitysmoakinhawt.tumblr.com/post/101329508882/new-zealand-preview-of-t he-secret-origin-of

ocenił(a) serial na 7
bambi_8

Zdjęcia z 3x05
http://www.facebook.com/OliverNFelicity/photos/pcb.845844398760516/8458443287605 23/?type=1&theater
http://www.facebook.com/OliverNFelicity/photos/pcb.845839425427680/8458393287610 23/?type=1&theater

Kawusia25_2

patrząc na zdjęcię felicity przypomniało mi się jak mówiła że jest farbowaną blondynką :) twórcy też pamiętają

ocenił(a) serial na 8
bambi_8

a tutaj pełne 24 zdj z epizodu 3x05 :) jestem mega ciekawa tego odcinka :)
http://www.greenarrowtv.com/arrow-20-images-from-the-secret-origin-of-felicity-s moak/19775

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

Co jak co,ale ta "mama" Felicity wygląda co najmniej jak jej starsza i "bardziej wyrośnięta" siostra.Jeśli wiecie,co mam na myśli. Emily w tych czarnych włosach wygląda nieźle,oczywiście dużo robi ten ostry makijaż.Ja tam zawsze wolałem brunetki ;) Tutaj jakaś taka "młoda zbuntowana" a jako blondynka,to taka szara myszka.

mario_1981

z tego co pamiętam to jej mama była/jest cocktail waitress w Las Vegas:D

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

Aaaa,to tu jest pies pogrzebany.No tak.

mario_1981

Hihi, jej mama ma pewnie lepsze wzięcie niż jej córka. Jeszcze zobaczymy jak nasz Oliver, zapominając o swoich wiecznych rozterkach, szybciej się weźmie za mamusię niż córkę:D:D

użytkownik usunięty
BlueRose_0709

Sorry Oliver obecnie to nie ta liga dla mamy "Smoak hot". Mamusia prędzej zaostrzy ząbki na szefa Felicity:)

To tylko był żart:). Mama Smoak ostrzy ząbki na Raya, a Oliver pewnie na Laurel, a biedna Felicity znów zostanie sama:D

użytkownik usunięty
mario_1981

No nie, teraz zdecydowanie zaprotestuję. We Flashu Panna Smoak w czarnej kreacji z wcięciami zdecydowanie nie wyglądała jak szara myszka ! Jej walory doceniło dwóch mężczyzn oraz, co istotniejsze jedna kobieta...:)

'lubię to!' i potwierdzam, tak właśnie było/jest : )

matiiii

Ta sukienka była boska, to prawda. Wszyscy doceniają jej walory, a w międzyczasie Oliver przez dwa i pół roku zamyka ten skarb w piwnicy i totalnie ignoruje ( nawet w tych sukienkach z okienkiem) są na to tylko 2 wytłumaczenia- albo jest ślepy albo widocznie musi być ukrytym gejem:D:D

BlueRose_0709

BlueRose, widzę, że trzymają się Ciebie wczoraj i dziś żarty, haha, 'ukryty gej' xP Od razu przypominają mi się akcje animacje z Backiem i Robinem, i jak są postrzegani.. Arrow ma Roy'a xd

matiiii

hihihhih:D Oliver przytula się do Diggle'a, cały czas spędza z Royem i Johnem- nawet na wspólnych wakacjach są w tym samym pokoju hotelowym, a co jeśli kazał zerwać Royowi z Theą nie dlatego by ją chronić ale dlatego bo był zazdrosny:D?

BlueRose_0709

Buahahaha, i wszystko jasne! xD A my tutaj, biedni fani wymyślamy teorie nie z tej ziemi, a rozwiązanie może być tylko jedno XD Zauważmy, że nawet Sara była bi i tylko nią zainteresował się Oliver z płci żeńskiej w serialu.. była BI! hahahha

matiiii

Może jest bi. Przez dwa sezony były kobitki, ale po tym jak stwierdził ze ma ich dosyć bo przynoszą tylko problemy, to w 3 sezonie będą dla odmiany wyłącznie sami faceci. I tu się sprawdzają słowa Amella, o tym że nie będzie żadnych kobiet w tym sezonie dla Olivera oprócz Felicity. A wiedząc, że Felicity nie istnieje dla niego jako kobieta tylko jak chodzący, niezawodny komputer więc...:D

BlueRose_0709

Haha, no coś w tym jest - Amell wbrew pewnie własnemu widzimisie nieświadomie nam podpowiedział co i jak w tym sezonie xD

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Ha ha ha,cytując Jasona Sudekisa w Millerach "Pedoolimpiada"
"Może jest bi. Przez dwa sezony były kobitki, ale po tym jak stwierdził że ma ich dosyć bo przynoszą tylko problemy, to w 3 sezonie będą dla odmiany wyłącznie sami faceci."
BlueRose,wiesz jak to mówią "Żeby życie miało smaczek,raz dziewczynka,raz chłopaczek" Chyba bym się załamał,gdyby Amell okazał się "ciepły" a nawet Oliver Quenn. :/ Póki co,to w serialu chyba tylko jeden aktor jest "ciepły" z tego,co tu pisano.

mario_1981

hahahahaha:D Nie, Amell to na pewno nie jest; z tego co wiem to Barrowman na pewno jest ciepły, prawdopodobnie też Haynes (lub jest bi), no i chyba sam Berlanti....

mario_1981

Hahaha, Jason wymiatał w Millerach xD

btw. Barrowman jest "ciepły"? Haynes czy Berlanti również? Szczerze, nie spodziewałem się tego, zwłaszcza jeśli chodzi o Barrowmana - co, wg mnie, potwierdza jak znakomicie gra Malcolma.

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Wiesz,to,że ktoś jest ciepły nie znaczy,że nie może mieć talentu.Osobiście nie potępiam takich osób,dopóki zachowują się w cywilizowany sposób i nie panoszą się po różnego rodzaju paradach.Ale my nie o tym.Kolega oglądał może serial Herosi?Grał tam Zachary Quinto,który niby też jest w ciepłej strefie, a jego postać Sylara należy do najlepszych w całym serialu,więc wcale się nie dziwię,że Barrowman dobrze tu wypada.Akurat postać Malcolma,obok Slade'a jest tu najbardziej "z jajem" i tworzy klimat w serialu.

mario_1981

"Wiesz,to,że ktoś jest ciepły nie znaczy,że nie może mieć talentu.Osobiście nie potępiam takich osób,dopóki zachowują się w cywilizowany sposób i nie panoszą się po różnego rodzaju paradach."
Ogólnie podzielam takie zdanie, podchodzę do tego w ten sam sposób. Byłem po prostu zaskoczony nowinką o Barrowmanie ; )

Co do Zacharego to wiedziałem, i oglądałem, i po raz kolejny przyznam Ci rację: świetna rola, w zasadzie trzymała mnie przy tym serialu.

matiiii

Tak , na pewno Barrowman jest, ma męża Scotta a cała znajomość podobno trwa jakieś 20 lat. Kiedyś ktoś go podobno spytał jak działają na niego sceny z półnagim Amellem:D

BlueRose_0709

Dzięki za info!

"Kiedyś ktoś go podobno spytał jak działają na niego sceny z półnagim Amellem:D"
Haha, chętnie obczaiłbym jego reakcję xD

użytkownik usunięty
BlueRose_0709

"w międzyczasie Oliver przez dwa i pół roku zamyka ten skarb w piwnicy i totalnie ignoruje". Być może Oliver w stosunku do tej jednej kobiety wyznaje starą dobrą zasadę właściciela winnicy: dobre wino musi się uleżeć "w beczce", nabrać aromatu, lekkiej nuty owocowej itp., itd:)
A być może masz rację i Felicity jest zbyt "kobieca" dla naszego bohatera :)

Czarnolas, z tym naszym bohaterem to jest tak, że prędzej Felicity nam zgnije niż Oliver zdąży zrobić wino z tego pięknego owocu:D

Zbyt kobieca, no nie zgodzę się tu. Wszystkie kobiety Olivera, co by tu dużo mówić, miały czym oddychać.. No może z wyjątkiem Laurel i Isabel, którym.... no niedaleko do desek do prasowania... Może taki już los Felicity... Oliver przeleci całe Starling City ale oszczędzi tą, którą niby tak naprawdę "kocha".

BlueRose_0709

"prędzej Felicity nam zgnije niż Oliver zdąży zrobić wino z tego pięknego owocu:D"
'Wygrywasz internet!' xP

Zacznę sobie notować Wasze teksty z forum, bo co chwila śmieje, hahaha xD

ocenił(a) serial na 10

Nie przeczę.Wyglądała cudnie.Z tą szarą myszką to miałem na myśli,że przez 90% "czasu antenowego" tak wygląda,a przez pozostałe 10% właśnie tak,jak np. we Flashu.Takie szare myszki mają właśnie to do siebie,że kiedy nagle "doprowadzą się do porządku" to różnica jest diametralna i rzekłbym,to nie ten sam człowiek.;)

mario_1981

Czyli w skrócie co kiecka i dobry makijaż robi z człowiekiem:D Uważajcie więc panowie bo czasami przegapicie swoją szansę! :D

ocenił(a) serial na 7
bambi_8

i kolejny spoiler z 5 odcinka
http://www.facebook.com/video.php?v=846835418661414&set=vb.680459001965724&type= 2&theater

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

Mama Felicity-zachowanie rasowej "piętnastki" :) nie obrażając 15latek.

ocenił(a) serial na 7
klaudia2251

Zapowiada się baardzoo interesujący odcinek:-) ..hmm mama Smoak będzie raczej przerysowana postacią :-)

ocenił(a) serial na 10
agueda0712

To będzie genialny odcinek:-) a Mama Felki rzeczywiście jak rasowa nastka xd. Czy tylko mnie zaciekawił Fakt co Palmer robi w mieszkaniu Felicity?

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

To chyba jest w firmie. W każdym razie...mina Palmera bezcenna:)

ocenił(a) serial na 10
klaudia2251

to na pewno jest w mieszkaniu Felicity...przynajmniej tak mi się wydaje:-) mina-bezcenna co racja to racja, już nie mogę się doczekać środy:-)