Przejrzałam tematy z całego forum. Nie było tego dużo jak na razie, 11 stron. Zauważyłam, że nie ma tematu ze spoilerami i postanowiłam go założyć. Przeważnie nie lubię wiedzieć co będzie dalej, ale Arrow mnie wciągnął i szukam nowinek o nim.
Na pierwszy ogień spoiler, że tak napiszę kobiecy, bo akurat na taki się natknęłam.
W odc. 02x13 dojdzie do pocałunku jakiś postaci, który wpłynie na fabułę serialu. Ponieważ w tym odcinku ma być dużo scen z wyspy fani spekulują, że chodzi o akcję z tamtymi postaciami.
No niby tak ale DeathStroke czy Deadshot a przede wszystkim Firefly to też są bardzo duże postacie jeśli chodzi o seriale moim zdaniem. Lepiej z Ra'sem jak na razie jest tak jak jest czyli tylko otoczka wokół niego ale bez niego, bo nie wyobrażam sobie że Arrow walczy i pokonuje Ra'sa, chyba że Ra's będzie tylko w retrospekcjach.
"Daniel" to naprawdę Ray Palmer, czyli The Atom. Będzie on nowym właścicielem Queen Consolidated w 3 sezonie i zagra go Brandon Routh.
Ray Palmer i Count Vertigo grani kolejno przez Brandona Routh i Petera Stormare. Mam bardzo duże oczekiwania wobec tego sezonu.
Brandon Routh? TEN Brandon Routh? Nie, żeby po filmie 'Superman Returns' stał się gwiazdą czy coś, ale jestem zaskoczony.. pozytywnie zaskoczony : )
spoiler:-)
CW opublikowała oficjalny opis nowej odsłony przygód o Oliverze Queenie. Premiera trzeciego sezonu "Arrow" zaplanowana jest na 8 października.
W następstwie zwycięstwa w finale poprzedniego sezonu, Arrow jest teraz bohaterem mieszkańców Starling. Przestępczość spada, ludzie czują się bezpieczniej, i Kapitan Lance nawet rozwiązuje jednostkę do zwalczania działalności bojownika. Korzystając ze swojego sukcesu, Oliver wierzy, że w końcu może mieć życie prywatne i prosi Felicity na randkę. Ale gdy uwaga Olivera zostaje osłabiona, śmiertelny złoczyńca ponownie pojawia się w Starling, zmuszając Olivera do zdania sobie sprawy, że nigdy nie będzie Oliverem Queenem - przynajmniej tak długo, gdy miasto potrzebuje Arrowa.
Opis ostatecznie potwierdza, że Quentin Lance nie zginął w finale drugiego sezonu, mało tego został on awansowany na Kapitana Wczoraj rozpoczęły się zdjęcia do premierowego odcinka trzeciego sezonu, więc być może będą jakieś przecieki z planu dotyczące nowej serii o Oliverze Queenie.
W sumie faktycznie dali sobie ciała z tym 'spoilerem' z opisem 'Kapitan Lance', ale z drugiej strony co by mieli napisać ciekawszego xd
Ogólnie opis sugeruje, że GA w s3 jest już bohaterem w Starling - co ciekawe opis brzmi jakby miał pasować do spin-offa 'The Flash', gdzie Flash od początku będzie piastował stanowisko 'bohatera; Arrow musiał się tego stanowiska dorobić. I czy tylko ja mam wrażenie, że s3 - przynajmniej na początku - będzie wyglądał jak 'nowy start' bohatera? Super.
W drugim odcinku trzeciego sezonu zobaczymy przez chwilę Tommy'ego Merlyna.
Trzeci odcinek trzeciego sezonu nosi tytuł “Corto Maltese"
W odcinkach 8 u Flasha i Arrow nastąpi dwugodzinny crossover :)
Te crossovery Arrow z Flashem są zrozumiałe ze strony producentów, ale że nawet czarne charaktery będą chodzić między jednym serialem a drugim. Sporo tych powiązań, praktycznie zmuszają widzów "Arroow" do oglądania odcinków "The Flash".
Kreisberg w wywiadzie dla TVGuide powiedział sporo rzeczy o bohaterach "Arrow" co ich czeka w 3 sezonie. Obszerny wywiad jest tutaj http://www.tvguide.com/News/Arrow-Season3-Andrew-Kreisberg-1084620.aspx
Wydarzenia z 3 sezonu rozpocznie się 7-8 miesięcy po finale 2 sezonu. Wydaje się, że tematem przewodnim 3 sezonu dla Olivera będzie, czy może mieć wszystko czego pragnie, czy może być jednocześnie The Arrow i Oliverem Queen. Wielki Zły ma być zły :P Postać Reya Palmera ma wprowadzić nową dynamikę. Jean Loring nie będzie z nim powiązana w ten sposób jak w komiksach, gdzie byli parą. W "Arrow" Jean była adwokatem Moiry w podobnym do niej wieku, stąd ta zmiana. Laurel dalej jest prawnikiem, od razu jej nie wypuszczą na "ulicę", bo by zginęła. Ma mieć ona nowy "obiekt uczuć" i na razie producenci nie przedstawili tej postaci, ale to ktoś istotny dla jej "podróży". Fani spekulują, że być może to chodzi o WildCat, czyli Teda Granta. Layla dalej pracuje dla Argus, Amanda ma mieć duży wpływ nie tylko na wydarzenia z przeszłości, ale i w teraźniejszości. Zmieni się podejście Diggle'a do niektórych spraw ze względu na nową rodzinę. Oliver będzie mentorem dla Roya, który dopiero po jakimś czasie dowie się co zrobił, gdy był pod wpływem mirakuru. Ma mieć mieć jakiś nowy "obiekt uczuć". To akurat z innego wywiadu z Coltonem Haynes. Wspomniał w nim też, że Thea i Laurel będę w tym sezonie silniejsze. Poza tym Roy ma mieć ciekawe sceny z Felicity. Co do Felicity poza jej relacją z Oliverem, Reyem, ma być też o jej przeszłości w w końcu mamy poznać któregoś z jej rodziców. Felicity pojawi się gościnnie w 4 odcinku "The Flash". Postać Sary na razie ma być w 3 odcinkach. Producenci mają nadzieję, że będzie ich więcej z jej udziałem. Odcinek 2 jak wspomnieliście ma tytuł "Sara" i ma mieć on podwójne znaczenie. 3 odcinek "Corto Maltese" zapewne będzie z udziałem Deadshota.
Trochę zdjęć z planu 1 odcinka. Kapitan Lance, Laurel, Oliver
http://canadagraphs.weebly.com/arrow-blog/season-3-of-arrow-has-started-filming- pics-of-stephen-amell-katie-cassidy-and-paul-blackthorne-shooting-scenes-for-ep- 301
Oliver i Felicity
http://canadagraphs.weebly.com/arrow-blog/season-3-of-arrow-films-a-scene-with-s tephen-amell-and-emily-bett-rickards-for-episode-301-olicity-alert
Twórcy "Flasha" i "Arrow" zdradzili, iż w 7 odcinku Arrow zdarzy się coś, co sprowadzi Team Arrow do Central City i odkryją tam coś co później sprowadzi ich do SC :)
Pierwsze zdjęcie Roya Harpera jako Arsenal
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=54275
Zacnie to wygląda,nie powiem.Wreszcie coś się z nim ciekawego dzieje,chociaż jako świr naspidowany mirakuru też dawał radę.Co by tu nie mówić,to serial na odstawie komiksu zobowiązuje i osobiście mam nadzieję,że będzie się pojawiać coraz więcej nowych,barwnych postaci,zarówno dobrych,jak i złych.
Gapiłam się 3 min, bo faktycznie wygląda "zacnie", świetny kostium, genialnie uchwycony wyraz twarzy:-) mam nadzieję, że wśród tych wszystkich watków i nowych postaci znajdą dobre miejsce dla Roya:-)
Widzieliście?! Chyba zobaczymy Ra's al Ghula! Podekscytowani? Bo ja tak :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZKE36sL6jKc
Świetna wiadomość! I, jak podaje heroesmovies.pl, pojawi się Wildcat, więc pewnie zobaczymy drogę Laurel do stania się Kanarkiem. A że producentom podoba się Suicide Squad, to kto wie - może kiedyś Harley Quinn stanie się więcej niż tylko easter eggiem (co by mnie baaaardzo ucieszyło, bo uwielbiam Harley).
Nie wierzyłam, że naprawdę będzie Ra's al Ghul aż do tego trailera. "Arrow" musiało zdobyć naprawdę dużo punktów, że DC dało postać.
W drugiej połowie sezonu 3 pojawi się Ted Grant aka Wildcat. Pewnie nie tylko jako trener Laurel, ale i jej zapowiadany "obiekt uczuć". Caity Lotz czyta komiksy o The Black Canary, producenci mówią, że Sara będzie ważną częścią 3 sezonu, więc raczej szybko nie zniknie z serialu. Thea ma całkiem poddać się wpływom Malcolma, więc zapowiada się dla niej bardzo ciekawy wątek. W 3 sezonie jedynym obiektem uczuć dla Olivera ma być Felicity. Po pilocie mamy się przekonać dlaczego. Zapewne chodzi o teraźniejszość, bo pewnie w retrospekcjach to inna sprawa. Amell stwierdził, że nie sądzi, aby Oliver kiedykolwiek wrócił do Laurel lub Sary. Przekonamy się jak bardzo Amanda zmieniła dawnego Olivera. Ten wątek z Hong Kongiem bardzo kojarzy mi się z "Nikitą". Producenci od początku planowali, że Sara wróci z "martwych" i że na koniec 2 sezonu w retrospekcjach okaże się, że Oliver trafił do Hong Kongu.
Osobiście sama jestem zdziwiona, że pojawi się Ra's. Ktoś mówił, że fajnie by było gdyby się pojawił, ale nikt nie wierzył, że tak rzeczywiście będzie.
Fajnie, że Sara mimo wszystko jeszcze będzie kanarkiem i nie raz ją jeszcze zobaczymy. Lubię ją w tej roli. Mam nadzieję, że postać Laurel zostanie jakoś dobrze przedstawiona w tym sezonie. Producenci powiedzieli, że będzie mieć scenę z Felicity. Może zrobią z tego coś ciekawego. Przez to wszystko, nie mogę się doczekać października :D
No jeszcze nie podniecajmy się Ra'sem bo nie wiadomo co z tego będzie, jak na razie w tym filmiku fajnie się prezentuje jest ubrany podobnie do komiksowej postaci więc jest ok. Zapomnijmy już o tej postaci z filmów Nolana. Być może Ra's będzie tylko głównym bossem w Hong Kongu albo i nie. Zobaczymy ale jeśli Sara wróciła do Ligi to pracuje dla Ra'sa i to dla niego wróci z jakąś tajemniczą misją.
Ta scena ma być w 3 odcinku. Może w Arrow Cave, bo Laurel ma tam czasami wpadać do pomocy Team Arrow, teraz gdy przejęła stanowisko po Kate Spencer. Dlatego niektórzy spekulują, że Laurel tak naprawdę będzie Manhunter. Ale na panelu DC w San Diego przedstawiono Katie Cassidy i Caity Lotz jako dzielące postać BC. Skoro jednak Ted Grant pojawi się dopiero w drugiej połowie 3 sezonu wydaje się mało prawdopodobne, aby Cassidy została samodzielną BC już w tym sezonie.
Popotwierdziła się informacja o obecności Nyssy w 2 odcinku, ma być jest dosyć dużo w tym sezonie. Jej relacja z ojcem będzie ważnym elementem sezonu.
Czyli Felicity wyrasta na pogromczynię serc superbohaterów. O co chodzi producentom z wprowadzeniem przez Raya Palmera lżejszego podejścia w serialu ? Jak zrozumiałam mają wraz z Felicity ciągnąć wątek komediowy, co nieco kłóci się z wizją poważnego superbohatera o tragicznej przeszłości.
Dla mnie ciekawym pomysłem jest rozszerzenie wątku retrospekcji z losów innych postaci niż Oliver. Bardzo ciekawy będzie wątek Thei - rozpieszczona panienka o dobrym sercu zamieni się w wyszokoloną wojowniczkę.
Odcinek o przeszłości Felicity ma nosic nazwę Oracle, co niektórzy wiążą z trzecim "Birds of pray" oraz wypadkiem Felicity ze zwiastunu. <niektórzy mają teorię, że Felicity wyląduje na wózku, tak jak Oracle>. P.S. jeśli coś pokręciłam to przepraszam, nie czytałam komiksów ;)
Odcinek 5 ma być z retrospekcjami z przeszłości Felicity, z czasów, gdy studiowała. Nawet jeśli Felicity będzie wersją Oracle na potrzeby serialu, nie musi mieć komiksowej historii tej postaci. Może to być tylko nawiązanie do jej zdolności komputerowych, przyszłej wersji Birds of Prey w "Arrow". Wiem, że niektórzy już po premierze 3 sezonu spodziewają się, że Felicity zostanie ranna i sparaliżowana. Wątpię w to, bo wtedy Emily Bett Rickards by nie trenowała od wielu miesięcy. Wiąże się to z serialem, chociaż nie jest tak reklamowane jak treningi Katie Cassidy.
Felicity i Ray mają mieć lżejsze sceny komediowe, aby rozjaśnić klimat serialu. Będzie się to działo też wokół Olivera, ale będzie to bardziej na zasadzie działania na nerwach Olivera przez Roya z powodu Felicity. Reszta mroczna cześć "Arrow" jak zawsze zostanie. Te wątki trójkątów miłosnych twórcy "Arrow" chcą ciągnąć przez cały sezon Na początku sezonu będzie jeszcze jakieś nawiązanie do flirtu Felicity i Barr'ego. Po dyskusji z Oliverem, Felicity pojedzie do Central City i stąd obecność tej postaci w 4 odcinku "The Flash". W crossoverze seriali w okolicach chyba 7 czy 8 odcinków też ma być jakieś spięcie na linii Barry- Oliver.
"Nie wierzyłam, że naprawdę będzie Ra's al Ghul aż do tego trailera. "Arrow" musiało zdobyć naprawdę dużo punktów, że DC dało postać. "
Otóż to - mam/miałem dokładnie tak samo. Serial zaplusował i to ogromnie. Z drugiej strony, dla fana komiksów, to jednak słabe że podkradają złoczyńców od Batmana na potrzeby serialu zbliżonego 'postacią' właśnie do Backa. Wolałbym chyba nowe spojrzenie na przeciwników GA aniżeli podkradania postaci <ale nie, że się czepiam, Ra's w serialu 'Arrow' to dla mnie BOMBA tak czy siak xP popularność czy prestiż 'bohatera' czyni swoje, nom xd>
Nie musieli punktów żadnych dawać. Wcześniej były po prostu nie pewności co do połączenia uniwersum, teraz wiadomo że to dwa inne światy.
Początkowo mówiono, że Sara będzie w co najmniej 3 odcinkach, teraz wiadomo, że co najmniej 5 i być może uda się w więcej. Twórcy 'Arrow" nie zapomnieli o Sladzie. Mają dla niego niesamowitą historię, tylko jest kwestią czasu kiedy będą mogli ją przedstawić. W odniesieniu do postaci Theii producenci określili, że 3 sezon jest o jej "duszy" i niekoniecznie będzie miało to szczęśliwy finał. Czyli pewnie pożegnamy cokolwiek dobrego było w Theii i stanie po stronie ciemności :P Zwłaszcza, że ze słów producentów wynika, że ona raczej nie stanie się Speedy jak niektórzy przypuszczają, ale kimś złym. W odcinku 4 "The Flash", gdy Felicity pojawi się w Central City ma dojść do podwójnej randki Felicity, Barr'ego i Iris, Eddie'ego. W "Arrow" Felicity i Ray Palmer mają mieć sceny w stylu filmów z Katharine Hepburn i Spencer'em Tracy. Powróci wątek dziecka Olivera, które ma teraz kilka lat. Colton Haynes wypowiedział się o postaci Laurel i stwierdził, że będzie ona w jakiś sposób zaangażowana w wątki wielu bohaterów serialu, ale zdecydowanie nie jest w Team Arrow. Także postaci Theii ma być dużo więcej niż w poprzednim sezonie. O postaci Sary wypowiedział się, że Sara wróci do Starling City i wydarzy się coś naprawdę strasznego. Czyli to musi chodzi o 1 odcinek. Poznamy retrospekcje tego co działo się z Malcolmem i Theą, po tym jak postanowiła razem z nim wyjechać z miasta na koniec 2 sezonu.
Wow. Tyle się dowiedzieć. Tymi wszystkimi spoilerami, tak nas podkręcają, że nie można się doczekać października.
Właśnie się ostatnio zastanawiałam, co zrobią z tym dzieckiem Olivera, czy wątek jeszcze wróci. Jak widać tak i na pewno będzie miało to jakiś wpływ na relację Felicity/Oliver. Ciekawe co wymyślą ze Sladem. Wrrrr... gdzie ten październik?! :D
Wątek dziecka Oliviera musi wrócić bo po jakiego grzyba by go zaczynali:) A Slade pewnie nie będzie w tym sezonie lub pojawi się pewnie tylko na chwile podczas ucieczki z więzienia. Postać raczej na czwarty sezon wg mnie. Choć Ra's al ghul'a sie nie spodziewałem. Stawiałem na powrót Malcolma jako głównego antagonisty Arrow'a w tym sezonie a tu taka niespodzianka. Teraz jestem ciekaw jak to wszystko poukładają. Zaczęli wiele wątków, zamknęli raptem kilka, a nawet rozpoczynają już zamknięte np. powrót wątku z Vertigo.
Z tym Rasem to może być zwykła ściema typu że pojawi się na 5 sekund w którymś odcinku i tyle.Z drugiej strony takie zaangażowanie Ligi Zabójców a konkretnie jej członków Malcolm ,BC ,Nyssa Świadczy o pojawieniu się samego szefa.
Raczej nie. Jeśli się nie mylę to w nagłówku trailera było napisane, że będzie on głównym wrogiem Arrow'a w trzecim sezonie.
Świetne informacje, dzięki za info! Najbardziej cieszę się, że wątek Slade'a w jakiś sposób powróci - nie, że musi to być jak ostatnio cały sezon, ale chciałbym widzieć chociaż jeden odcinek z nim w roli 'głównej' : ))) Czyli jak rozumiem 3 sezon zaczyna się 'parę lat' po wydarzeniach z s2?
Matkę Felicity zagra Charlotte Ross. Dane postaci jak na razie są trzymane w tajemnicy, nie wiadomo nawet jak ma na imię. Postać pojawi się po raz pierwszy w odcinku w listopadzie. Nie wiadomo jednak czy w teraźniejszości czy w retrospekcjach. Charlotte Ross w tym roku skończyła 46 lat, więc może w teraźniejszości ma być matka Felicity.. Chyba tego tutaj nie pisano, ale na Comic-Con w San Diego producenci wykluczyli jednego z potencjalnych kandydatów na ojca Felicity. Na pewno nie był nim Ivo.
W 3x03 pojawi się David Cubitt, który zagra Mark Shaw, czyli Manhunter. Jego historia jest powiązana z Argus i Digglem.
@bambi_8 cobyś my bez ciebie zrobili? Żadnych ciekawych spoilerów by nie było, a nawet samego tematu. Dzięki :D
Dzięki.
Ted Grant, czyli Wildcat. Kobiety na zdjęciu z aktorem są z produkcji serialu.
https://pbs.twimg.com/media/BuzWChHCEAEU7tC.jpg
W 3x04 Felicity ma być poza miastem, czyli w Central City, ale mimo tego postać będzie obecna w odcinku.
Ray Palmer, czyli The Atom ostatecznie ma być nie w 14, ale w 16 odcinkach. Prawdopodobnie z tą postacią będą związane jakieś retrospekcje.
Malcom w czasie teraźniejszym najwcześniej pojawi się prawdopodobnie w 3x04. O tym, że nie będzie tej postaci w początkowych odcinkach mówił min. Amell. Wcześniej Malcolm może być w retrospekcjach. W 3x02 Oliver ma widzieć Tommy'ego rozmawiającego z ojcem w Hong Kongu.
Nie ma szans. Będzie to ktoś związany z Nanda Parbat. Jedyne źródło magi w Arrow z którego Ra's czerpie nieśmiertelność. W Arrow nie powinno być magi.
Ja bym bardziej obstawiała jakiegoś złoczyńce, który kradnie lub robi coś innego za pomocą iluzji