Przejrzałam tematy z całego forum. Nie było tego dużo jak na razie, 11 stron. Zauważyłam, że nie ma tematu ze spoilerami i postanowiłam go założyć. Przeważnie nie lubię wiedzieć co będzie dalej, ale Arrow mnie wciągnął i szukam nowinek o nim.
Na pierwszy ogień spoiler, że tak napiszę kobiecy, bo akurat na taki się natknęłam.
W odc. 02x13 dojdzie do pocałunku jakiś postaci, który wpłynie na fabułę serialu. Ponieważ w tym odcinku ma być dużo scen z wyspy fani spekulują, że chodzi o akcję z tamtymi postaciami.
To jeden z żołnierzy Deathstroke'a,zapewne ten,który był na dworcu.Jak wspomniałem w innym temacie,rozleźli się po mieście jak karaluchy.Dziwne,że Malcolm łazi tak bez maski :) Gdyby to była komedia,to mogli by odegrać scenę ze Star Wars.Malcolm w masce,ze zmienionym głosem: :"Thea,i am your father"
W pierwszym sezonie Malcolm był może bardziej tajemniczy,a jako Dark Archer dawał radę wyśmienicie.Nie powinni jeszcze rezygnować całkowicie z tej postaci.Nie mówię,że ma być w każdym odcinku,ale by było fajnie,gdyby coś tam od czasu do czasu uknuł.
słowa Stephena Amella Facebook Q&A opisujące finał ....... "Wait... He's Where?".... :)))
Po tych zdjęciach widać że Slade jednak każe wybierać pomiędzy Felicity a Luariel, chyba że to zmyłka ;) albo po prostu Sara się podłoży i zginie :) Widać też że chyba Isabel podali antidotum na Mirakuru bo Nyssa rzuca nią jak szmatą.
możliwe, możliwe, ale coś mi się wydaje że są to inne sceny, tło jakby mi tu nie pasowało:P
W końcu producenci "Arrow"określili w wywiadzie Sarę jako Black Canary. Wcześniej zawsze mówili o niej The Canary. Ciekawa jestem jaka będzie ścieżka, którą wybierze Thea: bycie siostrą Olivera czy córką Malcolma.
www.greenarrowtv.com/interview-ep-andrew-kreisberg-previews-arrows-unthinkable-s eason-finale/17757
Scena jak Roy dostaje swoją maskę od Olivera
http://www.tvguide.com/News/Arrow-Finale-Video-1081733.aspx
Według słów producentów finał 2 sezonu nie ma być przepełniony ofiarami. Jedna osoba z głównej obsady na pewno odejdzie. Po kilku różnych wywiadach, które czytałam wydaje się, że to Slade, bo ten sezon zamyka historię 1 i 2 sezonu. 3 sezon ma być czymś innym.
Nie zginął, ale nie ma potwierdzenia, że Manu Bennett gra w 3 sezonie. Z zakończenia wątku Slade'a w finale raczej wynika, że zostawią go na dalszą przyszłość. Jakby uciekł z więzienia już w 3 sezonie znowu zaczęłaby się powtórka z zemstą, a ma być coś innego.
Ciekawa jestem, gdzie będzie Merlyn, w jakich lokacjach będą rozgrywać się sceny z nim. W Starling City wszyscy znają jego twarz, winnego masowego morderstwa. Nie może oficjalnie wrócić, a ma być jedną z głównych postaci. Z kim w takim razie, oprócz Thei będzie miał sceny ? Bardzo mnie to intryguje i czekam na ten wątek chyba najbardziej. Tak samo jak na Team Arrow, bo Amell potwierdził, że będzie znowu skupienie się akcji na podstawowym składzie. Tylko jak w taki układzie będzie z Royem, czy jego zaliczają już do tego składy czy nie, ale chyba tak. Pewne jest, że Roy w kwestiach osobistych będzie wrakiem człowieka i będzie tylko gorzej, jak wypowiedział się Haynes.
Można co najwyżej liczyć na cameo Slade'a, coś jak z Merlynem w środku s2 w scenie z Moirą - wtedy chyba nikt nie wiedział, że się pojawi, tak?
Mogłoby tak być, ale jak dalej będzie w więzieniu to nie byłoby co pokazać. Ze ciągle ma żal do Olivera i myśli o zemście. Musiałoby się wydarzyć coś konkretniejszego, może dadzą mu do celi jakiegoś innego villaina. :D Chociaż wątpię, pewnie każdego będą tak trzymać osobno.
a jest szansa ze w 3 sezonie skoncza z melodramatyczna fabula, lzawymi minami, teatralnymi gestami, zrobia po 12 odcinkow konkretnych odcinkow i glowny bohater nauczy sie troche mimiki twarzy? Bo jak dotad zaciska zeby, albo robi lzawa mine....
Jak ten ostatni ''kolega'' olivera na wyspie zniszczył statek? Wpłynął w niego łodzią, czy przeżył?
pewnie że przeżył, bo był w odc 2x06 gdzie akcja przeniosła się do Rosji, a zniszczył go strzelając z torpedy, która była na tej łodzi podwodnej :P
W którym momencie odc. był? o.O Ale to się trochę nie klei, bo to były torpedy samobójcze.
jak wyjechali z Digglem do Moskwy, Ollie ustawił z nim spotkanie aby dostać się do guagu rosyjskiego. pomógł on Digglowi dostać się tam, jak również uciec z Laylą. a te torpedy rzeczywiście były samobójcze ale wtedy kiedy trzeba było nimi sterować, dlatego ten gościu ( nie pamiętam imienia :P ) się poświecił. a w tym przypadku było tak że po prostu Anatoli miał ją wystrzelić przed siebie, niepotrzebne było naprowadzanie na określony cel :)
Harley Quinn wycięta z finału 2. sezonu "Arrow"
Twórcy postanowili wyciąć tę scenę i prawdopodobnie pozostawić ją na 3. serię. Informację tę zdradził podczas Phoenix Comic-Con aktor grający w "Arrow" główną rolę - Stephen Amell.
- Nie wiem, czy Harley pojawi się w 3. serii. Wiem za to, że głos, który słyszeliście w 16. odcinku "Arrow" pt. "Suicide Squad", na pewno należał do niej. Wiem, że nakręcono z udziałem Quinn dodatkową scenę. Miała zostać pokazana w finale. Harley nadal siedziała w celi i mówiła coś do siebie. Niestety, twórcy postanowili wyciąć tę sekwencję z odcinka - powiedział aktor.
Przypominamy, że w Harley Quinn w odcinku pt. "Suicide Squad" wcieliła się Cassidy Alexa. Istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że aktorka powróci do stałej roli w 3. serii i otrzyma znacznie więcej czasu ekranowego.
Amell odniósł się również do przeciwników, jacy czekają na tytułowego bohatera w 3. serii. - Nie chcę zdradzać zbyt wiele, ale jeśli pamiętacie złoczyńców, z którymi walczył Batman, powinniście naprawdę polubić 3. sezon "Arrow" - stwierdził aktor
Chwilka w google i znalazłem taką fotkę
http://imageserver.moviepilot.com/b40caa2eb79711e3909d1254357a3f19_8-here-s-your -first-look-at-cassidy-alexa-as-arrow-s-harley-quinn.jpeg?width=640&height=640
Harley może być na dłużej niż epizod, bo DC zgodziło się na ważniejsze postacie niż we wcześniejszych sezonach. Być może chodzi o nią. Guggenheim mówił w wywiadzie, że chcieli od DC jakieś postacie, a oni stwierdzili, że dadzą im lepsze.
Była jeszcze mowa o nowym stroju superbohatera na początku 3 sezonu. Wydaje mi się, że może chodzić o Flasha lub strój Roya jako Aresenala. Arrow będzie gościem w "The Flash", być może od razu będzie rewizyta.
W "Arrow" sporo wycinają, gdy coś nie mieści im się w odcinku lub postanawiają coś przesunąć w czasie. Na 3 sezon została też przesunięta jakaś scena Olivera i Felicity. Jak też kilka małych wskazówek co do rodziców Felicity.
Jeśli chodzi o postać Sary to ma wrócić w 3 sezonie, ale więcej szczegółów na razie nie ma.
Pojawią się 4 nowe postacie w 3 sezonie, w tym 2 z nich w scenach z przeszłości z Hong Kongu.
1 postać to "Daniel", który będzie rywalem w sensie zawodowym, jak i osobistym Olivera. Osobistym, ponieważ będzie go coś łączyło z Felicity. "Daniel" to nie jego prawdziwe imię. Jest to przystojny, enigmatyczny, inteligentny przedsiębiorca, którego przeszłość kryje smutną tajemnicę, superbohater. Wiele osób typuje, że chodzi o Teda Korda.
2 postać to Seth, czarny charakter, który zyskuje władzę nad swoimi wrogami dzięki lekowi poddającemu ich jego woli. Prawdopodobnie powracająca postać.
3 postać to Toshi, nauczyciel i mentor Olivera w Hong Kongu, który stanie się jego przyjacielem. Specjalista wywiadu, mąż i ojciec.
4 postać to Akiko, żona Toshi'ego. Kolejna, obok męża osoba, która zajmuje się Oliverem w Hong Kongu. Także wyszkolona w sztukach walki.
Zapowiada się ceikawie :-) Najbardzie mnie zastanawi ten "Danie" i już bym chciała zobaczyć rywalizacje Olivera i "Daniela" o Felicity :-)
Miejmy nadzieję, że postać "Daniela" nie zostanie zabita po jednym sezonie. W tym serialu brakuje kogoś, kto będzie równorzędnym rywalem dla głównego bohatera i zmusi go do większego wysiłku.:)
Generalnie jeśli serial ma przetrwać 5 sezonów to scenarzyści powinni rozbudować drugoplanowe postacie. Przez chwilę miałam nadzieję, że Blood będzie takim bohaterem, ale niestety jego potencjał został zmarnowany.
Przy końcu 2 sezonu produkcja wspomniała o scenie z kurtką w kwestii BC. To tyle na razie. Nie mówią żadnych szczegółów w jaki sposób Laurel ma stać się BC, dlaczego nadal będzie postać Sary. Na wczorajszym Comic Com w Denver ktoś zapytał czy Caity Lotz nadal będzie The Canary, Amell odpowiedział, że zabawniej jest jak wokół krąży jakaś. Nie wiadomo, o którą mu chodziło, obecną BC czy przyszłą. Obok niego siedziała Caity Lotz, bo razem mieli ten panel. Na panelu w Phoenix, który był niedawno nikt nie zapytał Amella o postacie Sary czy Laurel i BC, więc poza tą odpowiedzią z Denver nic o niej nie mówił na panelach. W wywiadzie na koniec sezonu wspomniał tylko o relacjach postaci, ale bez szczegółów, że Oliver zawsze będzie kochał Laurel, ale rzeczy się zmieniają, nigdy nie chciał, aby Laurel poznała prawdę o The Arrow i będzie im trudno kiedyś ułożyć jakąś relację poza przyjaźnią. Katie Cassidy w ostatnich dniach, razem z Manu Bennettem i Johnem Barrowmanem promowała serial w Australii na Supenova. Mówiła tam to co producenci, czyli o kurtce. W kwestii związków wiadomo, że padło pytanie o Olicity. Prawie zawsze ją o to pytają, a ona jest niezbyt uprzejma lub przewraca oczami. Relacje miedzy aktorami podobno są dobre, tak przynajmniej wszyscy z ekipy utrzymują, ale tylko Katie denerwują niektóre pytania. Caity Lotz też jest pytana o Olicity i jej to nie denerwuje. Jednak w przypadku jej postaci zawsze było wiadomo, że Olivera i Sarę nie łączy miłość. Producenci i aktorzy nigdy nie określali tak tego związku. W przypadku postaci Laurel w kwestii informacji co będzie z tą postacią jest trudniej, bo producenci z niewiadomych powodów wydzielają je skąpo. Od lat powtarzają, że Laurel będzie BC, ale do tej pory trudno powiedzieć, aby to promowali. W wywiadach przymykają nad tym pytaniem lub w ogóle nie jest to poruszane. Sami przyznają, że jest problem z postacią Laurel. Też Katie Cassidy nie umie trafić do fanów serialu, aby miała ich poparcie dla postaci. Nie dostaje nominacji do nagród jak inni aktorzy z serialu. Wiadomo, że "Arrow" Emmy nie dostanie, ale jej nie ma nawet w propozycjach do nominacji tych nagród. Są za to Ammel, Rickards, Bennett, Thompson. Nie piszę tego np z powodu bycia fanką kogoś innego, bo nie jestem. Niektórych aktorów wypowiedzi ogląda się czy czyta lepiej, innych gorzej, to jak są zaangażowani w serial, ale nie jestem fanką aktorów. Gdybym miała być, to może Johna Barrowmana, bo jest niesamowicie dobrym mówcą, potrafi zaczarować publiczność czy dziennikarzy. W kwestii BC ostatnio fani Caity Lotz bardzo aktywnie apelują do producentów, aby to ona na stałe była BC. Czy to ma jakiś wpływ na producentów to jedna wielka niewiadoma. Nie jest tajemnicą, że Cassidy ma kontrakt na 3 sezony, czyli ten który nadchodzi, to będzie jej "próba ogniowa." Pisałam dużo o fanach w przypadku "Arrow", bo to ogólnie buduje wizerunek serialu, producenci lubią wspominać we wszystkich wywiadach jak mają zaangażowanych widzów. Dziennikarze też doskonale są zorientowani, kto jest popularny, a kto nie. O której postaci z serialu można pisać źle, a o której dobrze, aby podbić ilość wejść na stron w związku z jakimś artykułem. Współczesny odbiór serialu i jego losy to także cała otoczka wokół niego. Wracając do informacji o fabule 3 sezonu Colton Haynes i Emily Bett Rickards w trakcie promowania serialu w Londynie i Madrycie, wspominali, że będzie więcej o życiu osobistym każdej z postaci, będą nowe "miłości", trójkąty miłosne dla właściwie wszystkich. Jeden na razie jest potwierdzony, ten z Oliverem/Felicity/ "Danielem". Inny to najpewniej Roy/Thea/ i może Sin. Ta postać nadal będzie w serialu, a że najwięcej było jej w scenach z Royem, taki nasuwa się wniosek. "Daniel" to będzie na pewno jakaś bardziej znacząca postać z DC, bo tak o nowym przybyszu wyrażała się Rickards, że to będzie coś. Ogólnie wspominali, że pojawienie się nowych postaci wywoła sporo emocji i zmian w życiu bohaterów. Dzięki tym postaciom pewne rzeczy "pójdą naprzód".
wow! dzięki! xD
Cieszę się z tych info o prywatnym życiu bohaterów, bo np. o Felicity nie wiadomo nic, a o Diggle ledwo co. Mogliby ogłosić już obsadę, jestem strasznie ciekawa kto zagra Daniela.
Co do Laurel, rzeczywiście słyszałam tu i ówdzie, że nie porwała fanów swoją postacią. A szkoda. Nie potrafię wyjaśnić dlaczego, ale lubię ją
Dokładnie:-) Niech zostanie "starą" Laurel-bo jako Canary sobie nie poradzi a fani jeszcze bardziej ją znienawidzą niż teraz.
Tyle że Laurel w komiksach była Kanarkiem, więc mogą ją jedynie bardziej polubić :>
Tatsu Yamashiro, czyli Katanę zagra Devon Aoki. Postać ta będzie wcześniej wspominaną w spoilerach opiekunką Olivera w Hong Kongu i pojawi się w 1 odcinku 3 sezonu.
Dobrze pamiętam, że w 1 sezonie Oliver coś wspominał, że umawiał się z siostrą Steva Aokiego? :P
Było coś takiego, chyba w pilocie (?), w scenie w klubie. Steve Aoki wystąpił gościnnie jako on sam.
No jestem ciekaw co wymyślą teraz w retrospekcjach, mam nadzieje że będą ciekawsze niż w drugim sezonie
Zmieni się co nieco otoczenie,więc podejrzewam,że i Oliver nie będzie taki zakręcony.Zacznie się może ciekawsza akcja,więcej walk (w końcu to Chiny) i może jakieś jego dalsze szkolenie pod kątem jakiegoś agenta,czy coś w tym rodzaju?
3 sezon ma być bardziej "agresywny". Tak mówił Amell, więc może też chodzi o retrospekcje. Po azjatyckich plenerach można spodziewać się ciekawych rzeczy.
Obsadzono postać "Setha". Tak naprawdę będzie to Werner Zytle, czyli nowy Hrabia Vertigo i zagra go Peter Stormare.
Na stronce heroesmovies są plotki że w trzecim sezonie ma pojawić się Ra's. Już nawet jest aktor niby wybrany, jakiś gość z izraela, twarzą pasuje co prawdą ale cholera wie co on potrafi aktorsko ;)