PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=114862}

Babilon 5

Babylon 5
1994 - 1998
7,4 3,3 tys. ocen
7,4 10 1 3265
Babilon 5
powrót do forum serialu Babilon 5

Czołówka której serii B5 jest najlepsza?
Według mnie:
1) S2 - za Cienie, eksplodujące okręty, mrocznego Lenniera, najpiękniejszą chyba kobietę ze stałej obsady Talię Winters, zaciekawionego Vira i wesolutkiego Londo. Wtedy wszyscy wyglądali najlepiej.
2) S4 - za dynamikę, wesołego Vira i wielkiego G'Kara
3) S5 - za podsumowanie całokształtu serialu
4) S1 - za wstęp do serialu
5) S3 - za prezentację postaci wyglądających jak wycięte z kiepskiej gry komputerowej

ocenił(a) serial na 10
lt_col_John_Sheppard

1) S3 Ivanova w roli narratorki, mroczny motyw muzyczny i piękne jego przejście przy słowach "...it failed", prezentacja Londa w momencie ataku na Narn (jedna z moich ulubionych scen w całym serialu), wybuchy... Dla mnie zdecydowanie najlepsza.
2) S4 ładnie zmontowana narracja z wypowiedzi wszystkich ważniejszych postaci, dynamiczne ujęcia
3) S1 + za Sinclaira, - za pustą, gwiezdną planszę z napisami
4) S5 podsumowanie całokształtu niby dobre, ale jak na czołówkę mi nie pasowało i tylko przypominało cały czas, że piąty sezon to tylko taki bonus, a wszystko, co najważniejsze, już się rozwiązało
5) S2 + za Londo, - za pozostałe prezentacje postaci, efekt ich przejścia, taką sobie narrację Sheridana

ocenił(a) serial na 10
rajmund

Tylko i wyłącznie S1) - Za klimat, za zajeb... motyw muzyczny i niesamowity głos Sinclaira.
Pozostałe były również fajne, ale ten motyw z 1-ego sezonu przebija wszystko.

ocenił(a) serial na 10
ste

Tu się muszę zgodzić ze ste.
Czołówka S1 zapada w pamięć - pokazuje B5 jakim jest..
Ale jeśli chodzi o komentarz to wolę ten Sheridana z drugiego sezonu.
Reszta czołówek na jednakowym poziomie.

ocenił(a) serial na 10
posith

Hmm... Od jakiegoś czasu zastanawiamy się z dziewczyną: czy w czołówce drugiego sezonu na planszy Sheridana - tam w tle - to nie Sinclair i Sakai?