PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=114862}

Babilon 5

Babylon 5
1994 - 1998
7,4 3,3 tys. ocen
7,4 10 1 3265
Babilon 5
powrót do forum serialu Babilon 5

Prosze o szybką odpowiedź dotyczącą zakończenia tego serialu. Obejrzałem odcinek 5x20 i teraz są odcinki 5x21 i 5x22 plus do obejrzenia filmy: A Call To Arms oraz The River of Souls. Przekopałem różne wątki, również na tej stronie i każdy podaje inną kolejność, więc jak należy to obejrzeć?

_Bunuel_

Najczęściej powtarzającą kolejnością była 5x21, The River of Souls, 5x22, A Call To Arms i tak właśnie obejrzałem, co chyba jest dobrą kolejnością, ale już nie wnikam bo chciałem, żeby ten nudny piąty sezon już się skończył. Oglądałem ten serial przez 10 miesięcy, po sezonie na dwa miesiące, nie robiłem przerwy, także trochę mnie wymęczyło te 110 odcinków i 5 filmów pełnometrażowych. Serial według mnie zasługuje na ocenę około 7,7/10, tutaj jest trochę za niska, z kolei na imdb (8,3) zdecydowanie zbyt wysoka, no ale tam często jest przesadzona. Ten finałowy sezon jedynie odstawał od reszty, był po prostu nudny, a szczególnie brak mi było Ivanowej, która została zastąpiona przez podobną w charakterystyce postać, czyli Elizabeth Lochley, ale wolałbym, żeby te dwie ładne panie razem występowały w finałowym sezonie. I ten wątek z telepatami i ich liderem Byronem, charakteryzowanym na jakiegoś mesjasza też niezbyt mi podszedł.