PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665898}

Biała królowa

The White Queen
2013 -
7,3 8,8 tys. ocen
7,3 10 1 8827
7,0 2 krytyków
Biała królowa
powrót do forum serialu Biała królowa

Nie, nazwa tematu to nie żart :P Jak dobrze wiecie telewizja BBC w oficjalnym oświadczeniu podała, że nie zamierza kontynuować serialu i nigdy nie miała takich planów, jednak pojawiły się wczoraj informacje, że telewizja STARZ myśli o drugim sezonie, który miałby być ekranizacją The White Princess. Jak podaje strona telegraph:

" In its infinite wisdom, the BBC chose to drop The White Queen, which starred Rebecca Ferguson, but an American cable channel is to recommission the enjoyable, if flawed, show.

Mandrake hears that Starz hopes to develop The White Princess, a stand-alone mini-series which is also based on Philippa Gregory’s novel series, The Cousins’ War.

A spokesman for Starz says American audiences are more forgiving than their British cousins when it came to historical inaccuracies.

The show began as a co-production with the BBC, but a corporation spokesman insists that there was never any intention of going beyond a first series. "

Jestem równie zaskoczona, co i wy. To już nie bezpodstawne plotki, jednak byłabym mimo wszystko ostrożna z tą informacją. Co o tym sądzicie? Cieszycie się, czy też raczej według was serial powinien zakończyć się na pierwszym sezonie? :)

Lorien__

Dziwie sie, że narzekacie tylko na ebooka. Dopasowac sobie tylko orientacje strony do ekranu, zmienić czcionkę
jest 500stron idealnie ułozonych jak normalna ksiązka.

ocenił(a) serial na 9
eowine

A 500 stron to niby mało? Dla mnie książka to książka. Jest właśnie po to, żeby odpocząć od technologi, usiąść wygodnie w fotelu z herbatką. Jak zdenerwuje, to i zawsze można nią rzucić (tak, zdarzało mi się), a ebook to jaka przyjemność? :)

Lorien__

Ale jak masz poziomą orientacje kartki i tekst na dwie kolumny to jak otwarta książka na stojaku.

eowine

Ale jak pracujesz caly dzień przed kompem to masz go dość - Ty i Twoje oczy :) A przynajmniej ja mam, a do tego jestem tradycjonalistką w tych kwestiach i zawsze wybiorę tradycyjną książkę, jeśli mam możliwość - tak jak niektórzy ludzie wola pisać listy niż maile.

ocenił(a) serial na 9
nanya_2

Dokładnie :) Czytanie na komputerze bardzo podrażnia oczy, przynajmniej u mnie tak jest, że zawsze mnie bolą po kilku godzinach.

nanya_2

Tak się przyzwyczaiłam, że lepiej mi z kompa.

ocenił(a) serial na 9
eowine

Naprawdę ci lepiej? To się odzwyczaj, kochana, bo oczu szkoda :)
Ebooki są przydatne, bo czasami naprawdę nie ma skąd wytrzasnąć jakiejś książki i gdyby nie one, to nigdy by się ich nie przeczytało.

Lorien__

Po prostu lata przywyczajenia pracy przy komputerze.
I od razu w drugiej karcie słownik, na wszelki wypadek bez szukania godzine w normalnym papierowym.

ocenił(a) serial na 9
eowine

No tak, tutaj muszę przyznać ci rację, słowniki elektroniczne są o wiele szybsze niż takie normalne :)

ocenił(a) serial na 6
Lorien__

Kwestia przyzwyczajenia - kiedyś nie wyobrażałam sobie czytania na komputerze a teraz większość czytam w ten sposób. Niestety inaczej wielu książek bym się nie doczekała, nie mówiąc już o czekaniu na tłumaczenie na pl.