Jako typowy szowinista, rasista i nazista rozwaliło mnie że glownodowodzaca to kobieta, snajper kobieta, i saper kobieta :D poziom absurdu zbyt wysoki. Ale rozumiem, Netflix wiadomo.
Taa,też mnie to rozbawiło.Wszędzie te baby.Terrorystka,dowódca komandosów,minister.Policja i wywiad też baby :)No dobra-minister powinien być kobietą dla zachowania dramaturgii i dobrego smaku. To się robi po prostu groteskowe.Brakuje tylko geja i lesbijki ale jest szansa ,że pojawią się w dalszych odcinkach.Ale mimo wszystko oglądam dalej bo serial zacny.No i akcent głównego bohatera rozwala system :)
Nie zapominaj o Azjatach. Określenie muzułmańskiej terrorystki mianem Azjatki sprawiło, że jeden odcinek mi wystarczył.
A nie była azjatką? W UK często tak się o tych ludziach mówi, bo szok - przeważnie są z Azji. Dla nas dziwnie to brzmi, ale to nic nowego w UK.
Była Azjatką, ale w komunikatach policyjnych chodzi o precyzyjny opis napastnika, a tu precyzyjnym opisem powinno być - muzułmanka. Ciemna karnacja z burką na głowie.
Właśnie z powodu precyzji opisu przyjęła się praktyka - Azjata, bo pod tym kryje się zarówno Pakistańczyk i Hindus, którzy stanowili największa mniejszość w UK, a fizycznie są podobni. Stwierdzenie Arab nie obejmuje obu tych nacji.
Ale co Netflix? Jak ten serial nie jest od Netflixa. Tylko przez angielska stacje
Żadna koprodukcja, Netflix kupił prawa od BBC do dystrybucji juz po produkcji serialu, polecam strone serialu na wikipedii.
Ten lewacki Netflix zrobił takie produkcje jak Paradise PD, Bojack Horseman czy Big Mouth. Gdybyście oglądali to wiedzielibyście co tam się odwala w kwestii poprawności politycznej. Ale czego wymagać od prostych ludzi.