PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551288}
7,7 34 tys. ocen
7,7 10 1 33839
6,2 4 krytyków
Boso przez świat
powrót do forum serialu Boso przez świat

Uwielbiam oglądać programy przyrodniczo naukowe z Wojciechem Cejrowskim.Żałuję że nie są dalej nagrywane nowe odcinki bo bym je dalej oglądał z wielkim zaciekawieniem.Bardzo fajnie się oglądało wszystkie odcinki pana Cejrowskiego ma fajne poczucie humoru i wiedzę którą przekazuje w sposób lekki.

Polska_7

Ja też lubie te jego programy ale czasem robi swoje wywody i to bywa denerwujące bo zachowuje sie tak jakby pozjadał rozumy.

ocenił(a) serial na 9
megan94

Dokładnie, są momenty, w których mam ochotę wyłączyć, jednak po pewnym czasie znowu wracam do tego programu. Pan Cejrowski bywa irytującym bucem, który ma zbyt wysokie mniemanie o sobie, a zbyt niskie o wszystkich wokół. Taka bezgraniczna pewność racji swoich poglądów jest nie tylko nieracjonalna, świat jest zbyt złożony, zbyt niejasne są zasady jego funkcjonowania, ciągle dowiadujemy się czegoś nowego, nierzadko zmieniamy raz ustalone prawdy. Co gorsza ta pewność bywa też groźna, choć pan Cejrowski swego rodzaju katolickim terrorystą raczej nie zostanie, jednakże nie raz jeszcze obrazi wielu ludzi. Mimo tego Boso przez świat był jednym z najlepszych seriali dokumentalnych (i nie tylko) polskiej produkcji, próżno szukać czegoś lepszego nagranego w naszym ojczystym języku. Mi tym bardziej, bo nie oglądam polskich produkcji od lat i tak naprawdę nie mam pojęcia co się tam dzieje.