PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551288}
7,7 34 tys. ocen
7,7 10 1 33841
6,2 4 krytyków
Boso przez świat
powrót do forum serialu Boso przez świat

Pan Cejrowski potrafi mieć cięty język i lubi wygłaszać mądrości życiowe w taki sposób jak by był najmądrzejszym człowiekiem na Ziemi i wiedział najwięcej.
Zatem który odcinek was wzburzył na tyle że go nie polecacie?

ocenił(a) serial na 9
mr_freeman

Mi nie podobał się odcinek pt.Kosmici ale muszę sobie go przypomnieć bo widziałem go w TV i nie wszystko dokładnie pamiętam.Gdy oglądałem ten odcinek miałem wrażenie że jest zrobiony na siłę i że kosmitów nie ma bo Cejrowski tak uważa zatem i my musimy.

ocenił(a) serial na 9
Skrobek

Też tak mi się wydaje. Niby Cejrowski ma w tym racje i argumenty jakie użył są w miarę logiczne ale każdy ma prawo wierzyć w co chce czy to że kosmici są czy że ich nie ma i nie należy żadnej ze stron hejtować.

Walka_dalej_trwa

to oczywiste ze Kosmici istnieja, a Cejrowski to zawziety katolik....i do tego burak bo juz nieraz to pokazał nawet poza tym programem, jak chcesz to poszukaj

The_Fallen

Akurat odcinek "Kosmici" należy do jednych z ciekawszych. Cejrowski przynajmniej próbował wyjaśnić takim ciołkom-matołkom, którzy naoglądali się amerykańskich seriali paradokumentalnych o kosmitach, a z nauką są na bakier, że prędzej czy później człowiek niezależnie wpadał na ten sam pomysł w różnych miejscach świata, bo innego wyjścia po prostu nie było, musiał na to wpaść z jakiejś potrzeby. A co do tych teorii, zwykłe zarabianie pieniędzy na sensacji, zszokowaniu i aferze tak, aby zwykły Kowalski z rozdziawioną gębą i oczami jak żarówki nie mógł się oderwać. A to wszystko wykreowane przez amerykanów żądnych łatwego zysku na nieuczonej części społeczeństwa. Żenada i Ciemnogród...

tadekkk

Co ty pierniczysz? Czyli według ciebie człowiek sobie wymyślił kosmitów czy ja czegoś nie rozumiem w twoim komentarzu? No kurna, wszechświat jest tak ultra giga megas kolosalnie gigantyczny, że nie moglibyśmy być sami.
Pewnie jesteś katolikiem, albo osobą która sama myśli jak ciemnogród. Żyjemy sobie na malusienkiej planetce, a otacza nas coś tak wielkiego, iż nie możliwym jest bycie w nim samemu.

The_Fallen

Nie wiem, na jakim etapie rozwoju intelektualnego jesteś, ale po poziomie twojego komentarza mogę być przekonany, że nie jesteś zaznajomiony z profesjonalnymi szacunkami naukowców o wielkości wszechświata. Tak, świat jest przeogromny i pewnie gdzieś tam daleko od nas życie istnieje i ma się dobrze, ale teorie o tym, że kosmici nawiedzają naszą planetę i mają kontrolę nad naszą historią a ponadto doszukiwanie się na to jakiś absurdalnych dowodów, to po prostu bajeczka dla dzieci, a nie jak przystało na racjonalnie myślące społeczeństwo XXI wieku. Proszę, nie odpowiadaj już na ten komentarz, bo narobisz sobie biedy.

tadekkk

Odpowiadam na ten komentarz i jak na razie tylko Ty robisz sobie biedę.
Znana jest mniej więcej wielkość widzialnego wszechświata, jednak jego reszty nikt nie widzi i nie zobaczy bez jakichś technologii przekraczających to co teraz mamy, nie można wiedzieć już tu i teraz jaki jest wielki, owszem naukowcy mają szacunki, ale co to ma wspólnego z tym co powiedziałem? To chyba sam masz problemy intelektualne, bo nie wiem skąd sobie wyciągnąłeś pierwszy akapit.
A te programy na history, bo za pewne to nich mówisz to tylko program opracowany na bazie ''co jeżeli kosmici w tym uczestniczyli''. Nikt nigdzie nie mówi, że to prawda. A to, że kosmici nas oberwują jest wielce prawdopodobne, ale nie pewne na 100%. Wygląda na to, że
masz jakieś problemy ze sobą i powinieneś wyjść się przewietrzyć.

tadekkk

To proste, że ^tadekkk jest szpiegiem obcej cywilizacji na naszej planecie i próbuje nas ogłupić. Kosmici przedostali się między nas i to oni odpowiadają za takie sekty jak Caritas, Illuminaci czy Loża Masońska.
Ja jednak się nie dam waszej propagandzie, która jest szeroka jak morze i już teraz przygotowuję się na waszą inwazję na planetę Ziemia.
I każdemu PRAWDZIWEMU człowiekowi radzę to samo bowiem oni czuwają bez przerwy i czyhają na odpowiedni moment do zadania straszliwego ciosu. Nam - ludzkiej cywilizacji. Weźcie sobie swoje piramidy galaktyczne monstra, weźcie Wieżę Eiffla i Statuę Wolności - nie potrzebujemy waszych wytworów. Wracajcie do siebie.