Serial jako odchamiacz i czysta rozrywka całkiem sympatyczny, niestety nie pretenduje do niczego więcej przez dialogi o niczym, wykolejeńców życiowych(znowu) czy ślamazarność odcinków( poszukiwania sposoby na pozbycie się ciał przez cały odcinek)
Być może Walt w 4 odcinku 5 serii robi coś fajnego,ale jak na razie
7/10
Dokładnie tak. Ja także jakieś tam oczekiwania co do seriali mam :D Takie pierwsze z brzegu to przede wszystkim żeby było ciekawie, żeby mało osób mnie w nim irytowało (to się u mnie często zdarza, w BB o dziwo chyba nikt mi nie przeszkadza :o), żeby klimat serialu mi się podobał, dialogi, humor itd itp. A pisać, że się nie ma oczekiwań, a potem pisać że serial wcale taki genialny nie jest (czyli innymi słowy nie spełnia moich oczekiwań) jest przeczeniem samemu sobie.
Aha czyli BB to genialny serial, a wszelkie posty w stylu: dobry, aczkolwiek bez rewelacji, nazywać będziecie trollingiem?
Człowieku, weź wpierw zobacz chociaż 1 sezon, a nie się sapiesz na tym forum jakbyś obejrzał wszystkie odcinki i miał najwięcej do powiedzenia.
A gdzie ja mam najwięcej do powiedzenia? wypowiadam się tylko o tym co widziałem więc zluzuj majty, bo dałem aż 7
No właśnie tak nie jest. Bo wiele osób Ci już napisało dlaczego dalej warto oglądać serial, a ty nadal masz problem i nie chcesz bo obejrzeć, więc masz już wyrobione zdanie i wiesz lepiej od innych jak jest.
Bo to czysty trolling nic więcej.... Zastanawiam się po jakiego grzyba założyłeś temat na forum serialu, którego nawet nie obejrzałeś/ nie oglądasz na bieżąco i nie masz najmniejszego pojęcia o czym piszesz....
To wolny kraj, wyraziłem opinię na temat 3 pierwszych odcinków, a wygląda to tak jakby czyjąś matkę obraził.
Stary, pisz co chcesz, jak mówisz, to wolny kraj. My też korzystamy z tej wolności.
A opinie o BB możesz mieć jaką chcesz. Teraz zgrywasz ofiarę nagonki (ja pierd o lę to jakaś ostatnio moda na FW), beczysz, żeśmy cię obskoczyli, jak ty tylko oceniłeś 3 odcinki, ale napisałeś wyraźnie, że oceniasz SERIAL, napisałeś to w swoim temacie i nawet masz pretensje o co nam chodzi, skoro dałeś mu 7 !
Najśmieszniejsze, że w całym swoim trollowaniu nie widzisz zaprzeczeń, którymi nas raczysz: najpierw się pieklisz, kiedy zwracamy ci uwagę na to, że serial ocenia się po całości, potem sam wystawiasz mu dobrą ocenę po 3 odcinkach i uważasz, że to jest ok :D Kurde, jak już porzucasz serial, (książkę po jednym rozdziale, film po 15 min oglądania), to daj mu negatywną ocenę, bo inaczej cały ten temat jest niewiarygodny.
Rozumiem porzucenie serialu po początkowych odcinkach - sama tak robię. Ale nie szlajam się potem po forach tych seriali i nie wyrokuję wielkopańsko jakie to rozczarowanie i co wy w tym gópie ludzie widzicie..
Nikt nie beczy,że mnie obskoczyli, tylko mówię,że gdybym dał 10/10 byłbym bohaterem w tym temacie. Mam w dupie co twierdzicie na temat tego serialu więc nie biorę sobie do serca co piszecie. Nie nakręcajmy się
Nie pieprz dobra? nawet jakbym obejrzał wszystkie sezony i dał 7 płakałbyś tu wniebogłosy, bo taki genialny serial nie zasługuje na tak niską ocenę
To już nie mogę wyrazić opinii po 3 odcinkach, bo ktoś nazywa to trollingiem i szlajaniem się?
No to daj tą dziesiątkę, skoro tak się jej uczepiłeś, dżizas.. zaraz wszystko się zmieni i zostaniesz naszym kumplem i bratem w BB wierze.
Nie chce mi się czytać wszystkich odpowiedzi, może ktoś o tym wspomniał: Mnie podoba się właśnie to, ze bohaterowie się postawieni przed, może błahymi z twojego punktu widzenia, ale zawsze problemami które trzeba ogarnąć. W innych serialach irytuje mnie to, że dajmy na to, bohaterowie błyskawicznie pojawiają się z miejsca na miejsce (zawsze w idealnym czasie i ostatniej chwili), nie jedzą, nie śpią, nie mają problemów z ciałami i maja gotowe teksty na każda okazję.
Tu każdy problem, który maja postacie do ogarnięcia, jest rozkładany na czynniki pierwsze i pokazane jego rozwiązanie. Serial pokazuje jak postacie nabierają wprawy i uczą się, jakie konsekwencje ma wchodzenie z ciemne interesy. I to jest moim zdaniem właśnie plus serialu.
I czasami pędzą na złamanie karku i wpadają gdzieś z rozwianym włosem i pełnej napięcia scenie (dramatyczna muzyka w tle), podczas kiedy każdy ogarnięty człowiek używa komórki :D
Czyli jak nie podoba mi się to co wszystkim, to jestem chamem, prostakiem, nie mam gustu i próbuję za wszelką cenę się oderwać od społeczeństwa?
katedra przeczytałem wszystkie Twoje wypowiedzi i dziwie sie dlaczego ludzie dalej Tobie odpisują ;) tragedia
Nie bądź żyła i dołącz. Chłopak pójdzie jutro do szkoły, miał pewnie nudne wakacje, a o czymś trzeba pogadać z kolegami, no więc będzie temat jak znalazł: hahaha nie wiecie co, strollowałem forum poważnego serialu, ale się na mnie rzucili! haha mówie wam jaaazzzda!
Zastanawiam się, kiedy do ciebie dotrze o co mi (nam) chodzi. A jeżeli dotarło, to fajnie, że mamy dalej rozrywkę :)
Jasne, nie rozumiem o co wam chodzi i uprawiam tu trollerkę
Po prostu nie mam zamiaru dalej brnąć w kolejne sezony skoro 3 odcinki mnie zniechęciły. Dlatego wystawiam im ocenę i basta. Dla mnie ten serial nie jest "genialny, niesamowity i wielowymiarowy" przykro mi
oceniam 3 odcinki, które obejrzałem. Chyba nie myślisz,ze jak jakiś serial ma 20 sezonów to każdy user, który oddał ocenę go oglądał?
Jak myślisz, skąd wzięła się ocena Mody na sukces? z ocen na podst. obejrzenia całego serialu?
więc oceń poszczególny odcinek jak chcesz mogę Ci dać link :) a nie całość ok?:)
więc oceń poszczególny odcinek jak chcesz mogę Ci dać link :) a nie całość ok?:)
Ta 7 nie zaniży oceny twojemu ulubionemu serialowi, nie bój żaby
wyprzedzi GoT, spokojnie
sorry za 2 razy to samo ale coś się zlagowało ;o, oceń odcinek lepiej będzie ;) nie zależy mi na tym ale myślę, że jest to bardziej inteligentne a wierze że głupi nie jesteś
Tu nie chodzi o inteligencję, ale o to czy serial mi się podoba i na ile mi się podoba
nie może Ci się podobać czy nie po paru odcinak jezu gdzie się tacy rodzą jak Ty ? oceń odcinki na jeden które Ci się nie podobają a ocene ogólną usuń
Przecież scena z usuwaniem trupów była wykonana mistrzowsko.
Reżyser nie przedstawia nam głównych bohaterów jako super gangsta, tylko zwykłych szarych gości, którzy pierwszy raz mają do czynienia z takimi sprawami. Czego ty się spodziewałeś?
A sam sposób usunięcia tych ciał był genialny, tylko Jesse dał plamę.
Dlaczego mistrzowsko?
Niczego się nie spodziewałem,ale facet podejmuje decyzję o byciu bad assem w 2 minuty, a decyzję o usunięciu ciał przez 2 odcinki
No to obejrzyj jeszcze raz te dwa odcinki, to zobaczysz co chciał zrobić Walt i co robił wielokrotnie później z innymi ciałami.
Ale o czym ty tutaj teraz piszesz? Decyzje o zabiciu więźniów w 2 minuty podjął w 5 sezonie? Wtedy musiał działać bardzo szybko, postawić na jedną kartę, a decyzja z 1 sezonu? Dopiero zaczynał gotować i nie chciał wpaść, więc planowanie usunięcia ciał było bardzo długie i skrupulatne. Co w tym dziwnego?
Co w tym mistrzowskiego?
Nie, on nie wiedział nawet co z nimi zrobić, dopiero potem wpadł na pomysł pozbycia się ich, co jest nieadekwatne do szybkiej decyzji w sprawie wytwarzania narkotyków. Nie pomyślał jak się za to zabrać, po prostu podjął taką decyzję, a sposobu na usunięcie ciał szukał przez 2 odcinki
Tak to jest, jak się obejrzy niepełny 1 sezon, a później naczyta spoilerów.
Poczytałem trochę twoich postów tutaj i widzę, że gówno obejrzałeś, a najwięcej się wymądrzasz, To tak, jakby nic nie wiedzieć o polityce, a pchać się do sejmu.
Nie będę ci tłumaczył, bo to wszystko jest zawarte w serialu. Jak, dlaczego i po co Walt musiał godzić się na zabijanie więźniów i co nim kierowało podczas zmiatania dwóch trupów. (on nie szukał sposobu przez dwa odcinki, idź obejrzyj to jeszcze raz...)
Nie, po prostu to co on robi, nie wykracza poza mój poziom abstrakcyjnego myślenia
Nie wymądrzam się, po prostu serial mi nie podszedł po 3 odcinkach i nic więcej. Przestań okazywać brak szacunku komuś, kto nie ocenia filmów jak ty
Nie musisz nic tłumaczyć, nie obchodzi mnie zabijanie więźniów w 5 sezonie, a decyzje podjęte w pierwszych odcinkach
No jeszcze lepiej. Denerwuje mnie to że obejrzałeś niecały pierwszy sezon, a dyskutujesz o rzeczach, które działy się długo po... Nie wiesz co działo się w międzyczasie, a to jest bardzo ważne.
Gdzie okazuje brak szacunku? To ty okazujesz brak szacunku, pisząc tutaj po obejrzeniu TRZECH ODCINKÓW.
Nie dyskutuję o rzeczach dziejących się długo po, ty wyjeżdżasz z zabijaniem więźniów w 5 sezonie. Cały czas mówię o bandytach z pierwszych trzech odcinków i decyzji Walta o dystrybucji prochów.
Komu okazuję brak szacunku? świetności i genialności twórców, której nie dostrzegam?
Zabawne.
Gdy ktoś zakłada temat,w którym pieje nad serialem i daje mu 10/10 nie ma żadnych komentarzy
Ale gdy ktoś wystawi "jedynie" 7/10 i powie,że serial jest niezły,ale nic poza tym, może liczyć na tłum userów, którzy przybędą z odsieczą i nabiją 170 postów, tylko po to, by uświadomić kogoś,ze jest debilem, bo nie ocenia serialu tak jak oni i nie może wystawiać ocen tak jak on chce, tylko jak chce reszta
Przeczytaj swoje posty w tym temacie. Pleciesz głupoty, więc nic dziwnego, że ludzie odpisują i próbują wytłumaczyć.
Ogólnie rzecz biorąc krytyka serialu jest zawsze spoko, w końcu można wykazać jakieś nieścisłości, nakłonić kogoś do refleksji itd. Ale masturbowanie się własnym gustem przez XXX postów jest już trochę dziwne i niewiele wnoszące, przynajmniej dla społeczności filmwebowej. Swoją opinię każdy ma. I o ile jest jej całkiem pewny to zazwyczaj wystarcza mu wygłoszenie jej raz, a porządnie. Ot i tyle.
PS. Tak mi jeszcze przyszło do głowy, zaproponuj jakiś dobry, odkrywczy serial. I nie, to nie jest prowokacja, naprawdę jestem ciekawy ;)
Nie oglądam zbyt często seriali. Obejrzałem kilka w swoim życiu, bo nie lubię ich oglądać. Kiedyś czekałem z wytęsknieniem na dr Housa co tydzień i Chucka.
Mogę polecić niedoceniany SW:Clone Wars, serial świetnie wpisuje się w konwencję Gwiezdnych Wojen i rozwija wątki pominięte przy tworzeniu Nowej Trylogii
Dalej nie dostrzegasz sedna sprawy. Większość z nas nie ma problemu z tym, że oceniłeś serial na 7. Na przykład dla mnie jest to wciąż bardzo fajna ocena. Mamy problem z tym, że wypowiadasz się na temat całego serialu przez pryzmat tylko 3 pierwszych odcinków. Piszesz, że zmiana Walta jest płytka, a tak naprawdę nawet 1% tej zmiany jeszcze nie widziałeś. Gdybyś obejrzał jeszcze parę odcinków zobaczyłbyś, że po pewnym czasie Walt zaczyna mieć wątpliwości co do swojej "decyzji podjętej w 2 minuty", jak to wcześniej określiłeś. W pewnym momencie nawet całkowicie się z tego pomysłu wycofuje. Zresztą, przez cały pierwszy sezon Walt gryzie się ze swoją decyzją. Momentami jest przerażony widokiem świata, w który właśnie wkroczył. To naprawdę nie jest tak, że on w 2 minuty stał się badassem.
Skoro nie ma problemu to dlaczego cały czas ktoś odpisuje mi w temacie, twierdząc,że jestem zwykłym prowokatorem i trollem, bo oceniam serial tak nisko.
Skoro komuś nie pasuje moja ocena, może to wyrazić w jednym poście i to wszystko. Może mnie zapytać dlaczego tak sądzę i porozmawiać na ten temat. Bo jak na razie spotkałem się jedynie z głosami,że popełniam świętokradztwo i uprawiam trolling.
Na razie jego przemiana jest płytka, nawet jeśli następuje ona szybciej i efektowniej w kolejnych sezonach. Niestety nie zobaczę jej,bo serial mnie zniechęcił, a oceny i tak nie zmienię