Jak potoczą się losy Kate? Będzie w końcu z Davem? Mam nadzieję, że tak, pasuja do siebie.
Zaznaczam od razu, by nie czytały tego te osoby, które wolą nie wiedzieć, co będzie dalej:)
Kate i Dave będą razem, ale krótko... Prawdziwa gratka dla fanów tej pary to ostatni odcinek sezonu pokazywanego aktualnie przez TVP2. Dave otrzymał propozycję pracy w Afryce, którą postanowił przyjąć. Kate na pożegnanie wręczyła mu list, a Dave, mimo jej próśb, otwarł go jeszcze zanim wyjechał. Zrobił on na nim duże wrażenie i postanowił wrócić. Zrozumiał, że kocha Kate i wyznał jej miłość. Oboje postanowili, że wyjadą razem. To, swoją drogą, naprawdę piękny odcinek (jeden z lepszych - moim zdaniem). W 7 sezonie Kate wraca jednak do Drovers i okazuje się, że z Davem jej się nie ułożyło. Kate będzie przeżywać później inne historie miłosne...
Tak więc fani pary muszą być zawiedzeni. Nie dość bowiem, że zaraz po tym jak postanowili być razem - wyjechali (nie mogliśmy obejrzeć więc żadnego odcinka z Kate i Davem jako parą), to jeszcze okazało się później, że ich związek nie przetrwał.
Dodam że po rostaniu z Davem Kate będzie mieć dość gorący romans z ,,złym chłopcem" kolegą Riley z czasów wojska Mitch, niestety facet jest zły i to nie jest to. Choć kate znajdzie prawdziwą miłość i bedzie nią Riley to niestety Riley zaginie podczas wypadku, Kate długo bedzie go poszukiwać i wierzyć że żyje ( to bardzo wzruszjace odcinki, można sie popłakać ja płakałam). Potem wyjedzie z Drovers do pracy z trudnymi młodymi ludzmi. Ale to w sezonie 8