Witam. :) Widzę, że tu sami znawcy, więc pytam i liczę na odpowiedź. :)
Chciałam zapytać ile jest razem odcinków i w którym umiera Claire? W TVP2 będą emitować 74 odcinki. Czy to wszystkie?
Czekam na odpowiedź i pozdrawiam. :)
Czesc! Jestem fanka tego serialu i ogladam wszystkie odcinki ktore sa obecnie wznowione na niemieckim Voxie niestety nie mam polskiej telewizji... a wiec przejde do konkretow serii serialu jest siedem a najnowsza osma i zarazem ostatnia dopiero jest wyswietlana premierowo w australii wiec sobie na nia poczekamy:) Siodma seria po raz pierwszy bedzie transmitowana w niemczech od polowy sierpnia i nie moge sie doczekac!
Odpowiadajac na Twoje pytanie : Claire Mcleod ginie dokladnie w 72 odcinku IV serii i jest to najsmutniejszy odcinek w calym serialu!! AH!
Zycze milego ogladania :)
Na TVP2 leci dopiero pierwsza seria, więc kto wie, czy nie obejrzę tego odcinka w wakacje za dwa lata. :P
Bardzo dziękuję za odpowiedź. :)
musze cie zmartiwc, ale mnie tez gnebilo kiedy umrze Clair i dzisiaj znalazlam oficjalna strone tego serialu i niestety Claire umrze w 72 odcinku, przynajmniej tak wynika z tej strony, ale jest to rzeczywiscie 3 seria, czyli wyglada na to ze tvp wyswietla az 3 w tym roku
obawiam sie ze jak sie zacznie szkola to nie obejrze wszytskich odcinkow a bardzo bym chciala, pozdrawiam
Dobrze się składa, że 74 odcinki bo ten serial zawsze kończę oglądać po śmierci claire. I zawsze nie mogę jej śmierci przeboleć.
To, że ją zabili w taki sposób było strasznie głupie moim zdaniem. :/ Mogli wymyślić, że np. wyjedzie gdzieś.
Ale skoro Lisa chciała odejść, to pewnie chcieli zrobić szum koło serialu. I go przez to zepsuli. :/
Pozdrawiam. :)
Dziewczyny fakt ze Claire zginela i jest niesamowicie smutno.. ale serial toczy sie dalej! i jest niesamowicie ciekawie serio! Mnie tez zabolalo ze w ten sposob ja usmiercili i jej miejsce zajmie stevie ale z czasem zapomina sie o tym ogladajac dalsze perypetie Jodi Stevie Alexa Tess czy Nicka potem oczywiscie i Kate i Dave Patrick i Moira .. wciagaja jak nie wiem co! U nas wlasnie puszczaja koncowke szostej serii i od polowy sierpnia bedzie siodma ktroej jeszcze nie ogladalam :) Jednym slowem Badzcie wytrwale! Polecam dalej szczegolnie nastepne odcinki gdy Claire pozegna sie jako duch z Tess i zacznie sie batalia o opieke nad mala Charlotte .. ale nie opowiadam co dalej jednak polecam!!
W tym problem, że dalsze części "Córek..." będą puszczane w trakcie roku szkolnego, więc niestety nie będę mogła oglądać. :/
A poza tym, co to za "Córki McLeoda" skoro nie zostanie tam żadna o nazwisku McLeod?
Pozdrawiam. :)
no tez nad tym ubolewam, serial jest bardzo fajny, moim zdaniem jednak traci sens, gdy nie ma ani jednej corki jacka mcleoda. tess i claire to najfajniejsze aktorki tego serialu, mogli nie usmiercac claire a zamienic aktorki po prostu
Powiem szczerze ze gdyby zamienili aktorki a nie usmiercili Claire i tak bylybyscie niezadowolone... bylyby komentarze w stylu 'ta nigdy jej nie dorowna itp':) Trudno stalo Claire juz nie ma ale nadal jest Tess Mcleod Potem niespodzianka kolejna corka Jacka (?) mam wyjawic kto to? i pojawia sie Regan kuzynka Tess corka rodzonego brata Jacka wiec tez nazywa sie Mcleod jednym slowem zawsze jest jakas o tym nazwisku :)
To ze polska telewizja puszcza odcinki w trakcie roku szkolnego to rzeczywiscie kiepsko ale moze przeniosa emisje na pozniejsza godzine abys mogla tez ogladac? kto wie..
dodam jeszcze ze po smierci Claire rozwija sie rolaStevie przyjaciolki Claire i w tej chwili to moja ulubiona postac. ponad to zakocha sie w Alexie i w ogole duzo bedzie sie dzialo :) Polecam!
A jesli chcecie choc troszke zerknac w przyszlosc na Vox codziennie o 14 leci odcinek (niestety wersja niemiecka) a powtorka codziennie o 10 rano :)
Podzielam twoje zdanie ,co się stało to się nie odstanie Może nowa postać wniesie wiele świeżości do serialu a poza tym będzie jeszcze moja ulubiona postać Tess I Nick :)Więc narazie nie mam się o co martwić
Słyszałam, że Jodi okaże się córką McLeoda.
Ja niestety mam tylko TVP1, TVP2, TVP INFO, Polsat i słaby TVN. Nie mam możliwości oglądania Voxa ani Hallmarka ani innych tego typu.
Ale moim zdaniem mogli wymyślić, że Claire gdzieś wyjedzie i by było! A nie zabijać ją i to jeszcze w taki sposób...
Ale cóż. :) Bywa. Pozdrawiam. :)
rzeczywiscie, zobaczymy jak sie akcja rozwinie z ta stevie. musze przyznac,ze najbardziej w tym serialu lubie claire i moze dlatego jest mi smutno ze jej nie bedzie
Wiem co się zdarzy po śmierci claire i wcale mnie to nie pociesza, ani stevie, która zastąpi claire przy alexie, ani kolejne dziewczyny w drovers run z kolejnymi mężczyznami. Dla mnie ten serial to po prostu losy claire, tess, alexa i nicka. Przywiązuję się do tego co polubię, jak np claire i alexa, i potem nie godzę się ze zmianiami.