PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112226}

Córki McLeoda

McLeod's Daughters
2001 - 2009
7,3 4,2 tys. ocen
7,3 10 1 4241
Córki McLeoda
powrót do forum serialu Córki McLeoda

Nie będę ukrywał, że nie odebrałem serialu zbyt dobrze.
Ot, taka opera mydlana w stylu "Mody na Sukces", tyle że w klimatach ranczo-farmerskich.

Jako Polak, średnio do mnie to trafia.
Aktorzy wszyscy wymuskani, jakby dopiero co zeszli z wybiegu. Razi to okropnie sztucznością i nieprawdziwością.

Praca na faremce to beztroski fun i niezła przygoda, a wszystko przeplatane mydlanymi i niewyszukanymi dialogami.

Cóż, jestem świadom, że ten sztampowy serial może się jakiejś tam małej rzeszy ziomków podobać, ale jak to mówią "każda potwora znajdzie swojego amatora".

I tym pozytywnym akcentem: 3/10

NIE POLECAM.

ocenił(a) serial na 10
_MAX_

Sorry ale chyba nie piszesz ot ym serialu! Co wymuskani?
Nie zauważyłam jak dla ciebie wymuskane są dziewczyny oblne potem brudne i czesto walające sie w błocie, po których latają muchy. Nie wiem jak można ogladac ten serial i tego nie zauważyc. Dziewczyny są naturalne nieumalowaner i wystepują w tych samych strych ciuchach i kapeluszach.
Wiesz po piersze ja bym nie oceniała na twoim miejscu czegoś czego nie oglandałam. a tekst że praca na framie to beztroski fum to już przesada! Ja tam beztroski nie zauważyłam a oglondałam serial kilka krotnie.
I jakoś twoja relacja mi sie nie zgadza!

ocenił(a) serial na 3
asia2044

Cóż...
Przez "wymuskanie" miałem na myśli ogólny dobór aktorów:
http://images.eblog.pl/zdjecia_temp/admingrafmc/mcleodsdaughters/grupowe%207%20s ezon.1202751896.rem634ncbih0b2r77i0bvrap42.jpg

Brakuje tam tylko Naomi Campbell, Heidi Klum i jeszcze paru przystojniaczków z boysbandu ;)

Jesteś zapewne młodą dziewczyną więc nie zrozumiesz raczej mojego punktu widzenia (choć oczywiście mogę się mylić). Za to ja rozumiem Twój, dlatego napisałem o tym, że serial zapewne znajdzie swoją grupkę odbiorców, z czym absolutnie nie zamierzam się mierzyć :)

Błotko i charakteryzacja ma tu niewiele do rzeczy, bo całość tylko udaje serial gatunkowo inny od oper mydlanych.
Może jest troszkę bardziej familijny, są niezłe zdjęcia z Australii, jakaś tam akcyjka, więc może to przyciągnąć.

Oglądałaś takiego choćby "Krokodyla Dundee"? Powiedz mi czy w tym serialu choć 30% spośród głównych bohaterów wygląda tak prawdziwie jak tamci aktorzy? ;)
A mieliśmy tam kilku zawodników wyglądających jak rasowi, zmęczeni życiem farmerzy, tudzież twardzi ludzie australijskiej prerii.
W "Córkach" rzuca się raczej w oczy, że playboyowaci aktorzy zeszli właśnie z wybiegu dla modeli(lek), tudzież byli wczoraj u kosmetyczki.
Taki haj-lajf ;)
W ogóle daję wiary w to, że są to farmerzy - wręcz przeciwnie, pachnie wyższymi sferami lub ewentualnie Bravo Girl i żadne jeansy, zwierzęta na farmie i trochę brudku tu i ówdzie nie jest w stanie mnie - telewidza przekonać, że to co widzę jest realne :)

Być może faktycznie różnie postrzegamy ten obraz, ale wcale mi to nie przeszkadza :)

ocenił(a) serial na 10
_MAX_

Błąd nie jestm młoda dziewczyną jestem matką i żona na dodatek ma wykształcenie wyższe.
Z twojego myślenia wychodzi że mieszkańcy wsi mają wyglądać jak postacie z Chłopów Reymonta?
nie
A w każdym serialu jest coś za bardzo ale ja nie jestem fanką serialów , nie ogladam naszych tasiemców i owszem mam pare ale do twórców córek. Ale jest to serial innego gatunku! To nie jest dokument!
Porównaj ten serial z naszymi M jak miłoś.., Klan, czy te inne.
Nie uważam że sprawiedliwie porównujesz go do mody na sukces.
A wkurza mnie że raczej nie wiesz o czym piszesz bo raczej nie ogladałeś.
A jeszcze jedno jesteś facetem.