Do miasta przyjeżdża Peter. Ma pretensje do Claire, że zataiła przed nim prawdę. Claire też ma wątpliwości, czy postąpiła słusznie. Kiedy emocje opadają, Peter uznaje Charlottę za swoje dziecko. Oboje z Claire dochodzą do wniosku, że stanowi ona jedyne dobro, jakie wynikło z ich romansu. Dave ogłasza, że on i Tess zamierzają się pobrać i jak najszybciej wziąć ślub. Nick i reszta przyjaciół podchodzą do tej informacji sceptycznie. Czują, że dziewczyna jeszcze zmieni zdanie. Tess z Davem postanawiaja dostąc jak najszybciej zgode urzędników na ślub, na którą musili by czekac aż 6 tygodni. Tes probuje swojego daru aby oczarować urzednika ale jej sie to nie udaje, dopiero gdy urzednik dowiaduje sie że Dave jest weterynarzem postanawia im pomóc ( kiedys jakiś weterynarz uratował psa urzednika który uważa że weterynarz to najlepszy zawód). Oboje postanawiają znależć także dom weselny, który mógłby przygotowac dla nich uroczystość w jeden dzień, ale okazuje sie to nie możliwe. Dochodza do wniosku że taki szybki ślub byłby złym pomysłem. W Drovers Run Jodi I Becky zauważają że pojawiła sie roślina która mogłby zagrażyć owcą. Dziewczymy postanawiają bez zgody Claire i Harrego przetransporotac na wieczór owce do Killarney, nietety dochodzi tam do włamania i owce zostają obstrzyzone (przez co Claire straci duzo pięniędzy-wełna miał być na sprzedaż) . Nastepnego dnia Claire dowiaduje sie o wszystkim, a Harry postanawia zwolnić Jake za to bez jego zgody pozwolił na dołączenie owiec z Drovers Run. Na końcu okazuje sie że to Craig z kolegami obstrzygł owce ponieważ był winny pieniądze, które przegrał na wyścigach. W tym odcinku doszło także do wypadku w którym ranny został Peter, jechał samochodem do domu, naszczęście nic mu sie nie stało, ale postanowił pozostać w Gangallen aż do czasu gdy będzie mógł prowadzić samochód.
dzięki że opisałaś ten odcinek bo ja nie mogę oglądać bo musze chodzić do szkoły
tylko ze to nie to samo czytanie a ogladanie ale dobre i to!!! ja chyba umre bez tego filmu!
Dla mnie to nie ma problemu, postaram sie opisywać każdy odcinek ale tylko do pazdziernika i żałuje że ostatnich odcinków nie obejrze