Witajcie Mcleodomaniacy!!!! Czy ktoś mógłby mi napisać czy rozwinie się coś między Tess i Claire i braćmi Ryan. Ja dopiero teraz oglądam ten serial na tvp2 więc jestem daleko za murzynami.;p Pozdrawiam
Oczywiście, że mogę. Najpierw tess będzie romansować z alexem (a claire flirtować z nickiem). Jedna ten romans potrwa tylko chwilę, bo tess zrozumie, że od samego początku kochała tylko nicka i z nim się zwiąże. Natomiast claire od zawsze kochała alexa, choć nie zdawała sobie z tego sprawy i tych dwoje też będzie w związku. Jeśli chcesz wiedzieć co będzie dalej to mogę Ci napisać:)
bardzo chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej o Alexie i Claire a masz może nr gg może moglibyśmy porozmawiać na gg. Jeśli nie to spoko napisz co tam z nimi bedzie się działo
Piszę więc:), Proszę żeby nie czytali Ci co nie chcą znać co się wydarzy w córkach mcleoda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie napiszę co się działo dokładnie do 7 serii, a czemu to wyjaśnię w dalszej części. Natomiast postaram się mniej więcej oddać historię do momentu przeze mnie śledzonego serialu.
Tak więc tess będzie z nickiem, ale w między czasie będa mieli sporo problemów uczuciowych i nie tylko. Zerwą ze sobą na jakiś czas, wtedy tess zacznie spotykać się z miejscowym weterynarzem, z którym będa planowac nawet ślub. Nick będzie wtedy cały czas blisko niej, ale jednak nie z nią. Ostatecznie tess nie weźmie ślubu z weterynarzem. będzie podejrzewac u siebie raka piersi, wtedy nick ją wspomoże z claire, i tess wróci do nicka, żeby już wyjść za niego za mąż i urodzić mu dziecko.
Teraz o claire. Chciałabym mieć dla Was dobre wieści, ale niestety nie mam, znienawidziłam przez to scenarzystów tego serialu, i przestałam oglądąć. Ale od początku...Tak więc claire gdy przestali razem z nickiem myśleć o wspólnym małżeństwie(chodziła im ta myśl w początkowych odcinkach) zwróciła się troszeczkę w stronę alexa. Bardzo mu pomogła kiedy alex dowiedział się, że nie jest prawdziwym synem harrego, ale adoptowanym(był nieślubnym dzieckiem swojej matki notabene zony harrego liz ryan) i wtedy pierwszy raz się pocałowali. Jednak na horyzoncie pojawił się specjalista od sztucznego zapładniania koni peter johnson, i claire zaczęła darzyć go na tyle silnym uczuciem, że zaszła z nim w ciążę (do samej ciąży nie wiedziała że peter miał żonę). Zanim się wyjaśniło że to dziecko Petera nikt nie wiedział czy ojcem dziecka jest alex czy peter, domyślam się, że jak już zaczęło jej się psuć z peterem spędziła noc z alexem. Osobiście żałuję, że ojciem dziecka nie okazał sie alex, ale teraz wiem dlaczego tak się stało.
Ale o tym za chwilę. Kiedy claire powiedziała peterowi o dziecku on nie kwapił się do poslubienia jej ani pomocy bo sam miał żonę. Kiedy claire chodzi w ciąży cały czas pomaga jej alex, i wtedy tak naprawdę obydwoje zaczynają sobie uświadamiać, że łączy ich głeboka miłość. Alex i tess pomagają urodzić claire. Na świat przychodzi mała charlotta. Alex wie, ze chce zaopiekować się zarówno claire jak i jej dzieckiem. Po drodze umiera matka alexa i ryana, a żona harrego. Harry wiąże się z rówieśnicą jego synów co wszystkich rozłaszcza. Z czasem jakoś wszyscy się dogadują. Alex wyjeżdża z claire na weekend do sydney, dziecko zostawiajac pod opieką tess. To najpiękniejsze chwile pomiędzy nimi. Po prostu jedno wielkie wzruszenie:). Wracają, alex z zamiarem oświadczenia się claire.Pewnego dnia claire(po pożegnalnym pocałunku od alexa) wsiada z tess i małą charlotta do samochodu, droge przebiega im biały koń, claire gwałtownie hamuje i zatrzymują się nad przepaścią. Tess sie uwalnia, claire niestety jest unieruchomiona i nie może się ruszyć. Claire każe tess zabrać charlottę, Samochód się cały czas chwieje. Kied tess wynosi dziecko, wraca żeby pomóc claire. Chce zamocować auto zeby nie spadło. Niestety nie ma o co. Samochód spada z claire w przepaść...tess wraca oniemiała z rozpaczy z dzieckiem po pomoc do drovers run, ale kiedy zjawiają się na miejscu claire już dawno nie żyje. Od tego momentu serial przestaje dla mnie istnieć. Tess wychowuje z alexem dziecko claire. Z czasem alex zwiąże się z nową pracownicą farmy, ożeni sie z nią i będa mieli dziecko(ręce opadają). Tess wyjdzie za nicka i też będa mieli dziecko jak już pisałam. W ogóle dużo bohaterów odejdzie z serialu, zostanie tylko alex, bo tess, nick, i charlotta wyjada z drovers run, jodi umrze(jesli się nie mylę), nie wiem co sie stanie z med i terrym(becky jeszcze za życia claire odejdzie z drovers na swoją ziemię z ukochanym mężczyzną). W każdy razie po śmiercu claire ten serial to dla mnie nic ciekawego. Matko, ja jak się rozpisałam!;)
Rozpisałaś się sporo, ale pożytecznie, bo przestanę sobie roić nadzieje, wiedząc jak ma być.
Dzięki za tak szczegółowe informacje:)
hej zanim kler umarla na fare przyjechala jej Przyaciolka Stiwi zostala zarzadca i wspierala TessCo do Alexa to po smierci Kler nie zazna szczescia, ozeni sie z dziewczyna z miasta<sadzac ze jest w ciazy - oklamala go a tak naprawde nie moze miec dzieci>. Niestety nie uda im sie ona w odwecie chce pol jego farmy. Alex sie na to nie godzi i na pomoc przychodzi mu jego bilogiczny Ojciec<prawnik> Splaca ja w zamian staje sie wspolwlascicieem farmy i przysyla mu pomocnika <,tory okazuje sie przyrodnim bratem Alexa>."jezdza do argentyny do Nika i Tess>Po rozwodzie zaczyna na powaznie spotykac sie ze Stiwi biora slub maja dziecko i czest znikja z serialu Nik i Tess nie biora dziecka Kler , zostala ona z ojcem <alex na poczatku udawal ze to jego dziecko, dopiro po pod koniec ciazy/po porodzie kler postanowila powiedziec o malej Peterowi> Jodi, ktora okazala sie jedna z corek mcleoda nie umrla tylko ukrywa sie ze wzgledu na Matta<pracownik Alexa> ktory jest swiadkiem w jakiejs sprawie i chca go jakies bandziory zabic.Podkladaja bombe w samochodzie ale Jodi i Matt nie wsiadaja do niego. Terry prowadzil jakis czas stacje benzynowa, bo Meg zamieszkala w miescie. Nie wiem dokladnie ale wydaje mi sie ze kontynuowala nuke i w koncu napisala ksiazke. oni tez biora slub i podrozuja w rozne dziwne miejsca. N a miejsce Beki przyszla Kejt kolezanka jodi ze Szkoly, ona zakochuje sie w weterynarzu <z ktorym najpierw zareczonabyla Tess> i w koncu wyjezdza z nim<nie ppamietam gdzie> W ostatnich seriach przewija sie duzo kuzynek Mcleodow ktore chca zabrac im ziemie, przyjezdzaja w odwiedziny i zostaja rozne rzeczy sie dzieja ale warto obejrzec bo serial Fajny pozdrawiam:) w razie jakis jeszcze pytan pisz:D
co do Jodi to nie zginie tylko upozoruje własną śmierć bo jej ukochany jest objęty programem ochrony świadków i ich życie było w niebezpieczeństwie. Wróci w ostatnim odcinku będąc w zaawansowanej ciąży ale już prędzej będzie wiadomo że żyje.
Moim zdaniem ta zagrywka ze śmiercią głównej bohaterki jest strasznie głupia. Tak samo zrobili w Czarodziejkach. :/
W Czarodziejkach sprawa przedstawiała się inaczej. Shannen Doherty znana jest z wybuchowego charakteru i wyleciała z obsady za tworzenie konfliktów z Alyssa Milano grającą Phoebe.
Matka Alexa nie umarła po urodzeniu się Charlotte tylko Harry się z nią rozstał i związał z Sandrą. Później matka Alexa i Nicka zjawi się na ślubie Nicka z Tess. Czyli do 5 sezony jeszcze żyje.