Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
A owszem, to było w samochodzie:) Carsini powiedział do Columbo że jest pojętnym uczniem, na co porucznik odpowiedział, że to najmilszy komplement jaki usłyszał:)
Jaki jest ulubiony utwór Pani Columbo? pochodzi z pewnej opery, i właśnie o tą operę pytam
No nie wiem, chodzą mi po głowie dwie propozycje, może obie są złe. ;)
Wybiorę na razie jedną.
Jezioro Łabędzie?
Jezioro Łabędzie to balet! Ja pytam o operę;) podaj ten drugi wariant najpierw;)
Niestety nie Carmen:( Mowa o tym w odcinku "Kryzys tożsamości". A ja podaję podpowiedzi:
A. Rigoletto
B. Wesele Figara
C. Czarodziejski Flet
D. Madame Butterfly
:)
W odcinku "Najniebezpieczniejsza partia", morderca i ofiara grają partię w restauracji. Jeden zaczyna solniczką, a drugi pieprzniczką. Którym z tych wymienionych zaczyna morderca?
:( niestety nie:( morderca stawia pieprzniczkę:( czyli gra czarnymi. Ofiara-Dudek stawia solniczkę
Co dostała morderczyni z odcinka "Morderstwo prawie doskonałe" w prezencie od kochanka? (Ofiary)
Musisz to odgadnąć!;) He he, podaję warianty:
A. Samochód
B. Mieszkanie
C. Naszyjnik z rubinem
D. Bilet na samolot do Nowego Yorku
:)
:( samochód dostała. A kluczyki były w szklance. Samochód z rejestracją z jej imieniem. No dobra, to teraz moja kolej;)
No właśnie, nietypowe dla Ciebie;) ale i mistrzom zdarzają się słabsze momenty:)
Jaka ulga:) już mi się kończyły pomysły;) cieszę się że tym razem się udało:)
Co Columbo bierze z knajpy u znajomego i nie płaci od razu w odcinku "To tylko gra"?
No to tym razem ja nie odpowiem, bo zwyczajnie nie mam pojęcia!! Nie znam dobrze tego odcinka:)
Będą oczywiście podpowiedzi.
a) śmietankę do kawy w małym opakowaniu
b) gumę do żucia
c) paczkę papierosów
d) saszetkę krakersów
Nie mam pojęcia! Papierosy odrzucam, reszta w sumie pasuje:) ale obstawiam D:)
Wiem...Tzn mam ją w głowie, ale nie znam wykonawcy i nie jestem pewna tytułu. She drives me crazy.....?
No i super:) pamiętam nawet wykonawcę i teledysk , ale, nie znałam nazwy zespołu:) grunt że zaliczone!
Morderca z którego odcinka ma w mieszkaniu duży obraz przedstawiający odkrycie Ameryki?
Ulala. :) Nie zwróciłem uwagi na ten obraz. A co on dokładnie przedstawia? Dopłynięcie Columba do lądu czy coś innego?