Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Pytanie z odcinka "Wspolnik zbrodni". Gdzie miała w zwyczaju trzymać piżamę żona pierwszego z morderców?
Drugi odcinek błędny.
Podam podpowiedzi.
a) Zemsta dentysty
b) Lepszy wróbel w garści
c) Morderstwo w Malibu
d) Umysł ponad prawem
To jaki sport oglądali w "Filmowym morderstwie"? No, może to był jakiś inny. A z tych podpowiedzi, jedynie pasuje mi B, ale tylko dlatego, że w reszcie nic takiego nie było, a w tym odcinku nie pamiętam;)
Już teraz nie wiem jaki, jakiś mecz oglądali:) grunt że dobrze odp po korekcie;)
Ha, miałem rację. ;) W "Filmowym morderstwie" nie oglądali futbolu amerykańskiego, tylko baseball.
Pod jakim pretekstem zwabiła morderczyni z odcinka "Spróbuj mnie złapać" swoją ofiarę do mieszkania?
W jaki sposób morderca z odcinka "Kandydat na mordercę", wymknął się ochronie? (Jeszcze przed morderstwem)
W sumie wyszedł...ale nie o to mi chodziło i nie to miało znaczenie . Chyba źle sprecyzowałam ....Ale rzucę podpowiedziami:
A. Odwrócił uwagę ochrony strzelając z pistoletu
B. Ubrał marynarkę ofiary, udając go
C. Włączył alarm przeciwpożarowy
D. Kazał im jechać do domu wcześniej
:)
Dobrze wybrałeś B:) tak jest:) odp A byłaby w miarę dobra, gdyby w pytaniu było, że po morderstwie.
No i znowu te skojarzenia w głowie... :)
Ale takie zapominanie szczegółów nie jest wcale takie złe. Można z większym zaskoczeniem przypomnieć sobie niektóre odcinki. ;)
Dobre masz skojarzenia:) zawsze takie pytania ćwiczą pamięć. Poza tym, to też okazja, by przypomnieć sobie zapomniane odcinki. Ten akurat jest całkiem fajny, warto do niego powrócić:)
Na pewno obejrzę niedługo, w ogóle wszystkie odcinki jak dam radę bo będą teraz w TV.
Warto obejrzeć tak od początku. Też postaram się oglądać, ale wszystkich na pewno nie dam rady.
Jaki znak drogowy można zobaczyć na początku odcinka "Okup za nieżywego człowieka"?
Nie mam pojęcia....zgaduję że STOP, bo często widzę ten znak w tym serialu...