Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Tak? To był istny strzał:) to muszę zobaczyć jak wyglądał, bo wielokrotnie pojawia się ten znak w serialu i wygląda zawsze tak samo.
W takim razie podpowiadam:
A. Spalił go w kominku
B. Wrzucił do oceanu
C. Rozpuścił w kwasie
D. Wrzucił do kosza na śmieci
:)
Tym razem zły strzał:( morderca rozpuścił portfel w kwasie, także odp C jest prawidłowa...
W końcu ofiara była chemikiem;) zdarza się, jak to pisałeś wcześniej-wyjątek potwierdzający regułę;)
W jaki sposób Columbo podpuścił mordercę z odcinka "Błędna reakcja" do "wydania się"?
Opowiadał o zdjęciach i aparatach fotograficznych i obok na półce był ten jego aparat i on nie pomyślał i wskazał na niego.
Tak:) chociaż bardziej chodziło mi o to jak Columbo podpuścił-czyli pokazał zdjęcie w negatywie - co poskutkowało tym co napisałeś. Ale uznaję:)
W pomaganiu kupienia czego morderca pomaga Columbo w odcinku "Morderstwo pod szkłem"?
Jakichś warzyw, czy tam owoców, bo chodzą po straganie. Ale co dokładnie, to nie pamiętam:(
Ogólnie chodziło mi o warzywa, więc oczywiście uznaję. :) Na pewno była tam zielona papryka. ;)
Jakiego drinka przygotowuje barman porucznikowi w odcinku "Kobieta w czerni"?
Świetnie:) Shirley Temple:) wiedziałam że odpowiesz, bo dobrze znasz ten odcinek
W odcinku "Columbo pod gilotyną" porucznik udaje się do sklepu z artykułami dla magików. Jak sprzedawca nazywa Columbo? Chodzi mi o pseudonim.
Nie mam pojęcia:) serio. Oglądałam ten odcinek, ale chyba zbyt dawno. Poproszę o magiczne podpowiedzi:)
:) Oto i one:
a) Włoski Magik
b) Mały Santini
c) Śmieszny Porucznik
d) Wielki Columbo
Podaj tytuły dwóch odcinków, w których przewija się motyw szkieł kontaktowych.
Na pewno "Pomocna śmierć" i do tego... no nie wiem, chyba nie "Błędna rekacja"?
Tak, na pewno w "Pomocnej śmierci", z tym drugim to akurat nie trafiłeś, także podpowiadam:
A. Motyl w odcieniach szarości
B. Morderstwo autoportret
C. Śmierć gwiazdy rocka
D. Umysł ponad prawem
Pamiętasz jak w filmie "Mikey i Nicky" jest scena gdy Peter Falk wpada w furię gdy nie może dostać śmietanki na wynos. W serialu "Columbo" porucznik też ma taki napad agresji. W jakim to było odcinku?
P.S. No może ta agresja jest trochę mniejsza, ale mimo wszystko jak na Columbo to jest duża. ;)
Pamiętam ten atak agresji z "Mikey i Nicky". Faktycznie takiej agresji to nie pamiętam u Columbo, ale w sumie dwa razy był autentycznie zły. Było to w odcinku "Zaszyta zbrodnia" i "Zabójczy trening"...Nie wiem czy któryś z tych odcinków masz na myśli?
Ps. A pytanie bardzo dobre:)
Zgadłaś, chodziło mi o "Zaszytą zbrodnię", choć i w tym drugim odcinku pokazał się też z innej strony niż zazwyczaj :)
:) To fakt, Columbo pokazał się tam z innej strony niż zazwyczaj. Niemniej podobało mi się to, że nie jest taki łagodny.
Co zrobił Columbo przed aresztowaniem Adriana Carsini ("Koneser win") ?(nie chodzi mi o przedstawienie popełnionej mu winy, tylko co zrobił na rozładowanie emocji)
Nie, to co piszesz miało miejsce wcześniej, to było zaproszenie w celu prowokacji, a mi chodzi o to, co zrobił tuż przed zabraniem go do aresztu.
Daję podpowiedzi:
A. Opowiedział dowcip
B. Poczęstował go lamką białego wina deserowego, którego razem wypili
C. Zapewnił, że będzie doglądał winnicy podczas jego nieobecności
D. Podarował mu wino z 1950 roku