Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
;) z tych podpowiedzi, pasuje mi tylko B- obcięte paznokcie:) pamiętam że ofiara obcinała paznokcie.
Ale wyobraźnię to Ty masz;)
Skoro już mowa o wyciąganiu czegoś, to może takie pytanie. Wymień 3 przedmioty (były 4, ale 3 wystarczą), jakie Columbo włożył do łuzy stołu bilardowego w odcinku "Morderstwo przez telefon"? (Chodzi o finalną scenę, konfrontację z mordercą).
Oj, będzie problem.
Pamiętam scenę, ale kompletnie nie mogę sobie przypomnieć co tam Columbo wyciągał.
Jestem bardzo ciekawy co ty wrzucisz do tych 4 propozycji. ;)
Ani jednej rzeczy nie pamiętasz?;) Ok, dam podpowiedzi. Może coś się powtórzyć, ale musisz wybrać tą, w której będą się zgadzać 3 poprawne;) :
A. Wynik badania EKG, słoma, zdjęcie kochanków
B. Paragon ze stacji paliw, skrawek marynarki, pieniądze
C. Sierść psów, piłeczka psów, klucze
D. Piłeczka psów, skrawek marynarki, zdjęcie kochanków
:)
Dlaczego słoma nie pasuje? Przecież Columbo znalazł słomę, która służyła jako "worek treningowy" dla mordercy? Ale fakt, zbiór dobrych odpowiedzi, jest w punkcie D:) plus jeszcze badanie EKG. Brawo!:)
Jakie imię nazwisko nosił znajomy ofiary z odcinka "Zaszyta zbrodnia", który był wrabiany w morderstwo?
Myślę, myślę i wiem że mam to gdzieś blisko, ale nie mogę sobie przypomnieć:( ale wiem o kogo chodzi. Podpowiedzi by mi pomogły:)
Dość charakterystycznie się nazywał.
Już pomagam. :)
a) Jack Black
b) Harry Alexander
c) Tom Jones
d) Robert Redford
Który morderca poczęstował Columbo papierosem? W którym odcinku Columbo pali papierosa?
Podpowiadam (tytułami odcinków):
A. Dziwna znajomość
B. Uwaga! Morderstwo może szkodzić zdrowiu
C. Morderstwo w Malibu
D. Piękna lecz śmiertelna
Wymienię tylko jeden: Requiem dla upadłej gwiazdy:) niestety drugiego nie kojarzę, muszę się wesprzeć podpowiedziami:)
Oto one:
a) Najniebezpieczniejsza partia
b) Zaszyta zbrodnia
c) Staromodne morderstwo
d) Kobieta w czerni
I tu się waham, pomiędzy c i d....Ale obstawię c (bez przekonania), gdyż był tam motyw z pójściem na manicure przez jedną z ofiar.
Niestety, chodziło o B i scenę gdy Columbo sprawdza stan swoich paznokci prodczas wizyty na przyjęciu u mordecy.
Co??? Jest w tym odcinku taka scena??? W ogóle nie kojarzę:) kojarzę tą imprezkę, ale nie sprawdzanie pazurków;)
Chrapie, tak, pamiętam że zachrapał u weterynarza. To było chyba w odcinku "Najniebezpieczniejsza partia"
W odcinku "Ciężar dumy", świadek widział w oknie jednego mężczyznę w mundurze, a drugiego? No właśnie, w czym?
W którym odcinku Columbo odczytuje mordercy jego prawa? ( Zauważyłam to tylko w jednym odcinku, a przecież nie można aresztować kogoś bez odczytania mu jego praw;) )
Ale o ten odcinek ci chodziło?
W sensie o tym konkretnie myślałaś zadając pytanie?
Idealnie, w 10tkę:) Columbo odczytuje prawa i jeszcze robi jakiś błąd w formułce;)