Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Tego nie pamiętam, ale chyba jakiś jasny. Biały albo żółty... postawię na biały.
Nie, to nie był biały;) podpowiadam:
A. Czerwony
B. Zielony
C. Niebieski
D. Pomarańczowy
:)
Morderca z odcinka "Projekt morderstwa" oprócz mordowania, projektowania i budowania budynków prowadził też wykłady. O jakim kraju opowiadał on na jednym z wykładów gdy odwiedził go Columbo?
Opowiadał o Egipcie. O piramidach egipskich:) Wymieniłeś mordowanie jako pierwsze wśród zajęć jakie wykonywał...Jakby to robił najczęściej;)
To tak tylko zażartowałem z tym mordowaniem. ;)
A i oczywiście o Egipt chodziło, brawo!
Ponownie pytanie z odcinka "Kryzys tożsamości". Jakie było alter ego mordercy? Jak nazywała się postać, za którą podawał się morderca?
;) ale jak się nazywał? Przewija się to nazwisko/pseudonim przez cały odcinek:)
W jaki sposób morderczyni z odcinka "Słodka, lecz śmiertelna" pozbyła się na końcu odcinka słoiczka z kremem?
Wyrzuciła go przez okno wprost do oceanu:) swoją drogą w poniedziałek oglądałam ten odcinek na TVS;)
Gdzie były okulary pierwszej ofiary z odcinka "Sztylet wyobraźni", kiedy znaleziono jego zwłoki?
Już podpowiadam. Okulary były:
A. Na nosie ofiary
B. W szufladzie biurka
C. W kieszeni ofiary
D. Na podłodze obok ciała
Niestety, to zła odp:( Ofiara miała okulary w kieszeni na piersi. Zresztą ten fakt, przyczynił się do podejrzenia, iż to nie był wypadek, a morderstwo
Pierwszy odcinek się zgadza, ale drugi niestety nie:( podam podpowiedzi, to pewnie Ci się skojarzy:
A. Test na inteligencję
B. Staromodne morderstwo
C. Filmowe morderstwo
D. Kryzys tożsamości
Wiedziałem, że gdzieś to jeszcze widziałem, ale wcześniej nie mogłem dopasować do konkretnego odcinka.
Pytanie z serii kolor;) Jaki kolor miała torba, którą wyrzuciła z samolotu morderczyni z odcinka "Okup za nieżywego człowieka"?
O nie, to nie była brązowa torba:( podpowiedzi ku przypomnieniu:
A. Czerwona
B. Biała
C. Zielona
D. Czarna
Żeby było śmieszniej to pierwsza myśl (ale tej nie napisałem): czerwona też była zła. ;)
Podaj trzech morderców, którzy byli recydywistami? (Mogą być tytuły odcinków)
Hmmm...Miałam na myśli zupełnie inne tytuły;) pierwszy i trzeci, nie wiem, może była mowa że byli w więzieniu, (choć nie pamiętam), ale w "słodkiej lecz śmiertelnej", nie kojarzę by morderczyni wcześniej była skazana...
Ha ha, a mi chodziło, ze recydywa, w sensie, że zabili więcej niz raz w jednym odcinku.
;) to się nie zrozumieliśmy:) miałam na myśli że w przeszłości odbyli już karę za coś (byli w więzieniu), a potem dopuścili się morderstwa- czyli kolejnego przestępstwa.:)
No to może chodzi o odcinki: Columbo pod gilotyną, Iluzjonista i Łabędzi śpiew?