Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Pisalismy ostatnio, że szkoda, że nie było światecznego odcinka Columbo. Ale w sumie byla taka jedna "swiąteczna" scena gdy znaleziono podrzucona torbę u jednego z bohaterów serialu. Była ona obok dekoracji świątecznych. :) W jakim to było odcinku?
Bardzo trudne...Nawet nie mam punktu zaczepienia. Potrzebuję podpowiedzi w trybie pilnym:)
Juz, juz daję.
a)Przepis na morderstwo
b) W proch się obrócisz
c) Kwiatowa dżungla
d) Staromodne morderstwo
Oj, to będzie czysty strzał, bo nie dojrzałam świątecznej dekoracji nigdzie:) mogę pójść śladem torby...W ten sposób waham się między A i C....No szkoda że w Los Angeles nie pada śnieg;) ok, obstawiam A, Przepis na morderstwo:)
Niestety, chodzi o odp. C. Tam nie są pokazane dekoracje, jest tylko o nich mowa.
No szkoda, że nie pada. Bo tam prawie zawsze gorąco, aż dziwne, że Columblo w tym płaszczu się tak nie poci. ;)
He he , dokładnie, zawsze to samo sobie myślę: w LA w najchłodniejszym miesiącu jest ok +15C, a normalnie w granicach 30C. Wegetacja ze 3x w roku, a porucznik wiecznie w 3 długich rękawach;) na plaży też w płaszczu...I poci się, nawet sam o tym mówi, ale uparcie nosi płaszcz i koniec;)
No poci się, ale też za często tego tez nie widać. Bym musiał to sprawdzić jak się da, ale pewnie starali się kręcić ten serial z uwagi na strój porucznika w miesiącach od października do kwietnia.
To możliwe że kręcili odcinki w tych chłodniejszych miesiącach. Zresztą wielu bohaterów jest tam grubo ubranych. W Zaszytej zbrodni na przykład morderca nosi na golf marynarkę:)
To może jednak przewrotne pytanie w kontekście mojej poprzedniej wypowiedzi.
W jakim odcinku Columbo mimo, że ma płaszcz marznie?
Albo Ty dziś zadajesz trudne pytania, albo ja mam jakąś obniżoną zdolność kojarzenia...Znów nie pamiętam:) i póki co strzelam że w odcinku "Sztylet wyobraźni" będąc w Londynie marzł, choć niezbyt coś takiego kojarzę;)
No może troche trudne są. ;)
Chodzi o inny odcinek:
a) Śmiertelna wygrana
b) Zemsta dentysty
c) Zapomniana dama
d) Etiuda w czerni
No niestety, znowu pudło. :( Chodziło o B. Columbo gdy pierwszy raz spotyka się z mordercą w jego domu nalega, żeby wejść do wewnątrz bo mu zimno i mówi, ze ma "płaszcz wiatrem podszyty".
Kompletnie czegoś takiego nie pamiętam...ale też jestem kiepska z tych nowszych odcinków. No nie mam dziś ewidentnie dnia na zagadki:)
Ile żartów ma uszykowanych Columbo gdy spotyka się z mordercą po jego wyjściu z sądu w odcinku "Morderstwo w programie dnia"?
Skoro wywołałam odcinek "Zapomniana dama", to może pytanie, którego odpowiedź znajduje się w tym odcinku. Co robi Columbo na poprawę humoru? (Wspomina o tym w rozmowie z morderczynią)
Może też. Bardzo lubi filmy, zwłaszcza gangsterskie, ale nie o tym wspomina. Podrzucę podpowiedzi, to może coś się skojarzy:)
A. Gra w pokera
B. Gra w bilard
C. Gra w kręgle
D. Gra w warcaby
:)
To odp. C, a wiesz, że o tym wcześniej też pomyślałem, ale wybrałem jako pierwsze film. ;)
Jasne że chodzi o kręgle:) czyli potwierdza się, że pierwsza myśl jest najwłaściwsza:) ale i tak odgadłeś, więc super:)
To znowu może o wysokich temperaturach pytanie. ;)
Jaka była najwyższa temperatura odnotowana w okolicach Los Angeles podczas nieobecności mordercy w swojej posiadłości w odcinku "Koneser win"?
Jak ktoś mi się pyta czy jestem pewna, to mam chwilę zwątpienia;) ale w czasie gdy morderca był w NY, a brat był zamknięty w piwnicy, było 40C. Nie była to najwyższa odnotowana temperatura, bo w innych latach było więcej, bodajże 43C, ale tego dnia było 40C.
He he
Rzeczywiście to dobra odpowiedź, brawo!
A wiesz, że ja myślałem, że były 42 stopnie, a rekord to 44 stopnie, he he, ale sprawdziłem i oczywiście masz rację. :)
No proszę, a ja myślałam, że mnie celowo podpuszczasz;) byłam pewna tych 40C:) Dobrze że to sprawdziłeś;)
Był ten odcinek w tv?
Oczywiście, był w środę, nie mogłem Cię powiadomić bo tu przez tydzień nie zaglądałaś.
No tak, byłam za granicą, nie miałam dostępu ani do tv, ani do netu. Ale domyśliłam się że był ten odcinek. No szkoda że go nie widziałam.
Może tak,o ile nie zrobią w ten sposób, że tylko jedną kolejkę odcinków puszczą. Zawsze można w necie zobaczyć, ale to nie to samo. A Adriana Carsini uwielbiam.
Coś jeszcze? Szczerze nie wiem, ale on był raczej skromny,nie miał zbytnio kasy, więc jeśli coś mam obstawiać, to piwo.
Co zwróciło uwagę porucznika w zwłokach wspólnika zbrodni, z odcinka "Sprawa immunitetu"?