Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
To teraz znowu mam nietypowe pytanie. ;)
Niedawno pisaliśmy o Georgu Michaelu. Mam pytanie z nim związane.
Jaki morderca z serialu Columbo trochę przypominał z wyglądu Georga Michaela, gdy ten miał nieco ponad 20 lat?
Oh....żaden! Z włosów, fryzury ewentualnie morderca z odcinka "Morderstwo w Malibu", ale tylko to;) gdybyś zapytał który morderca przypomina Jerzego Połomskiego, to bym wiedziała;)
He, he. Właśnie o niego mi chodziło. Dla mnie delikatnie przypomina, przede wszystkim fryzurą, ale aż tak bardzo nie, dlatego napisałem "trochę". ;)
Heh, no jak dla mnie tylko z fryzury, ale to typowa dla lat 80tych:) Ale fakt, jeśli już, tylko jego mogłam wymienić jako podobieństwo:)
Jest tylko jeden taki, jak dla mnie dość mocno go przypomina...Chodzi o mordercę z odcinka "Wrobiona w morderstwo";)
Z jakiego powodu Columbo z żoną wyruszyli w podróż statkiem do Acapulco? (Nie chodzi mi o odpowiedź: na wakacje, urlop)
To teraz takie pytanie...z odcinka "Ostatni toast za komandora". Co powiedział morderca, kiedy w scenie konfrontacji, Columbo przyłożył mu zegarek "komandora" do ucha?
Nie, nie o to chodzi, ale kojarzysz:) Zresztą ten zegarek, który przykładał Columbo działał. W takim razie daję podpowiedzi.
Na stwierdzenie Columbo, iż jest to zegarek komandora, morderca odpowiedział:
A. "i co z tego?"
B. "To nie jest zegarek komandora"
C. "Wielka mi rzecz"
D. "Tak, to zegarek komandora"
:)
A i C brzmią bardzo znajomo. C na pewno ktoś powiedział, A chyba też ktoś powiedział. Ale postawię na C.
;) oczywiście że A i C brzmią znajomo, bo padły te słowa właśnie w tej scenie, ale....wypowiedzieli je inni podejrzani:( morderca powiedział "to nie jest zegarek komandora", gdyż wiedział, że go zniszczył i nie może działać...Także prawidłowa odp to B:(
Hmm...no nie wiem. Pewnie nie "Mistrz" czy "Czlowiek orkiestra'. ;)
Poproszę o podpowiedzi.
Nie:) choć też by pasowało;) rzucam podpowiedziami:
A. Pan Nutka
B. Pan Akord
C. Pan Batuta
D. Pan " Do Re Mi"
:)
Nie mam pojęcia!:) Coś mi świta, ale nie mogę z niczym powiązać:( poproszę o podpowiedzi:)
a) Wrobiona w morderstwo
b) Podwójny szok
c) Umysł ponad prawem
d) To tylko gra
Hmmm... W sumie nie wiem nadal:) W To tylko gra jest mowa o zimno i ciepłokrwistych osobach, natomiast dwulicowi...Jedyne co mi pasuje, to odpowiedź B- Podwójny szok:)
Czego nie lubi morderca jeśli chodzi o picie czy produkcję win w odcinku "Konser win"?
Chodzi mi o dwie rzeczy.
Oh...nie lubi dymu z papierosa/cygara- bo zabija smak wina, nie lubi tanich, komercyjnych win, źle zdekantowanych, pitych w pośpiechu, w złej temperaturze trzymanych...Nie wiem co jeszcze:) na pewno coś...Kurcze, a to mój ulubiony odcinek;)
To się wszystko zgadza, ale chodziło mi dokładnie o: właśnie ten dym i ...
Podpowiedzi:
a) ... francuskie wina
b) ... picie win przy jedzeniu owoców morza
c) ... picie otwartego wina dłużej niż 26 minut
d) ... bąbelki
Jeśli chodzi o podpowiedzi, to odp D:) nie lubił bąbelek w winie, bo też zabijają smak:)
No tak wspominałeś:) to rzadkość :) Szkoda że Donald Pleasence zagrał tylko w jednym odcinku, bo jest genialny:)
Zgadza się, za to uwielbiam slodycze jak Alex Bradley - morderca z odcinka "Morderstwo, mgła i cienie" :)
Ja tez! Czasem robię tez jego ulubioną kanapkę z maslem orzechowym i rodzynkami. :)
;) Jeszcze nie robiłam tego wariantu, choć lubię rodzynki i mogę wypróbować:) ale dżemu już bym nie dodała-to byłoby za słodkie:)
Nie, ja dżemu nie dodawałem, z dżemem to jest wersja salwadorska. ;) Ja uzylem tylko chleba tostowego, masła orzechowego i rodzynek.
Wersja salwadorska;) niemniej muszę skusić się na wersję z rodzynkami. Natomiast chilli z wiewiórek bym nie tknęła;)
Co miała rozmazane na twarzy/ustach ofiara z odcinka "Morderstwo autoportret"?