Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
A możliwe, to pytanie zadałem pewnie z powodu Faye Dunaway po seansie "Bonnie i Clyde". ;)
Wymień 4 odcinki, w których w finalnych scenach mordercy chcieli zabić Columbo?
Motyl w odcieniach szarości, Wyczekująca kobieta, Morderstwo przez telefon, Columbo pod gilotyną
Pewnie to są dobre tytuły, więc od razu zadam nową zagadkę.
Wymień 2 odcinki, w których pojawiają się postacie niepełnosprawne.
Myślę, że wiesz. ;)
a)Ciężar dumy
b)Sztylet wyobraźni
c)Najniebezpieczniejsza partia
d)Zapomniana dama
Kurcze, no jak mogłam zapomnieć o mordercy z "Najniebezpieczniejszej partii"???? No jasne że odpowiedź C:) swoją drogą, czy czasem w odcinku "Filmowe morderstwo", ten kolega mordercy nie był też niepełnosprawny? Chociaż w sumie nie wiem, czy tymczasowo chodził o kulach, czy na stałe miał jakieś schorzenie nogi?
Dlaczego morderczyni z odcinka "Spoczywaj w pokoju Pani Columbo" chciała zabić Columbo?
W sumie tak:) aresztował, potem w więzieniu nie umiał sobie poradzić i zmarł tam. Także dobrze odpowiedziałeś:)
Jaki kolor miała sukienka, którą morderczyni miała na sobie w chwili zabójstwa w odc. "To tylko gra"?
Na przyjęciu miała piękną czerwoną sukienkę, ale czy w tej samej sukience była w chwili morderstwa?? Hmmmm...nie mam pewności, ale i tak obstawiam że w czerwonej:)
Jak już jesteśmy przy odcinku "To tylko gra", to pytanie z tego odcinka. Na jakie schorzenie (może to złe słowo, ale chodzi o problem zdrowotny) cierpiała morderczyni z odc "To tylko gra"?
Chciałem napisać, że jest zimnokrwista, ale to się jakoś oficjalniej nazywa, kłopoty z krążeniem albo jeszcze inaczej.
Hehe, dokładnie;) tak, to kłopoty z krążeniem:) też mam ten problem niestety:)
Witaj w klubie zimnokrwistych;) ale jak mówi Faye Dunaway "Zimne ręce, gorące serce":)
Wymień 4 odcinki, w których ważną rolę odgrywają książki (ale tych odcinków jest dużo więcej). ;)
Czyli to by były odcinki: Morderstwo z książki, Pisz albo giń, Sztylet wyobraźni, Konspiratorzy :)
Miałem na myśli tylko dwie z czterech twoich tytułów, ale oczywiście wszystkie odpowiedzi są prawidłowe.
Co znajdowało się w herbie irlandzkiego ugrupowania, do którego należał morderca z odcinka "Konspiratorzy"?
W finalnej scenie, w odcinku "Koneser win", morderca chwali Columbo, na co porucznik mówi, iż jest to najmilszy komplement jaki słyszał. O jaki komplement chodziło?
Owszem, chwali go za dobór wina i w następstwie tego wypowiada ów komplement. To co napisałeś jest tak ogólne, że muszę podać podpowiedzi;) Morderca mówi do Columbo, że:
A. Jest inteligentnym porucznikiem
B. Jest pojętnym uczniem
C. Jest bystrym obserwatorem
D. Jest groźnym przeciwnikiem
:)
Podpowiedzi:
a) Bruno Romano
b) Giorgio Petroni
c) Gianluigi Petrono
d) Davide Persaco
Z tych podpowiedzi, to 2 mi pasujá, ale intuicyjnie idę bardziej w stronę A :)
Drugi wariant to B, to Petroni jakoś tak znajomo brzmi:) moja kolej teraz, muszę wymyślić pytanie;) coraz trudniej o pytanie którego nie było;)
Hehe, fakt, pula pytań jest nieskończona, gorzej z powtarzaniem się pytań, już czasem nie wiem co padło, a co nie;)
I tak zaskakująco mało pytań się powtarza, prawie w ogóle to się właściwie nie zdarza.