Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Z jakiego materiału była marynarka mordercy z odcinka "Kandydat na zbrodnie", którą oddał ofierze? Z tego samego materiału zamówił kolejną i z tego samego materiału Columbo chciał, by krawiec mu uszył na jakąś imprezę.
Pamiętam tą scenę, ale nie pamiętam nazwy, zresztą się na tym nie znam. ;)
Ale może po podpowiedziach coś skojarzę.
Też specjalistką od materiałów nie jestem, ale ten rodzaj o który pytam, wymieniany był kilkakrotnie w odcinku:) Podpowiadam
A. Kaszmir
B. Flanela
C. Wielbłądzia wełna
D. Sztruks
:)
Jaki kolor miała dyskietka, którą używał morderca z odcinka "Uwaga! Morderstwo może zaszkodzić zdrowiu"?
Zastanawiam sie nad czerwoną, albo niebieską...W jakimś odcinku była czerwona, a w jakimś niebieska..hmmmm. obstawiam czerwoną:)
Pudło, to nie czerwona.
Rzucę podpowiedzi, ograniczę trochę liczbę kolorów.
a) czarna
b) zielona
c) niebieska
d) szara
Jak już mowa o kolorach....Jaki kolor samochodu miała ofiara z odcinka "Morderca ze szklarni"?
:) A wiesz, że na początku chciałem napisać czerwony, ale czerwony to był w odcinku o winach.
Na pewno "Sztylet wyobraźni", a drugi... Nie jestem oewna.."Śmierć gwiazdy rocka"?
Co dostała ofiara z odcinka "Śmiertelna partytura", w prezencie od swojej dziewczyny?
Nie, chodź by pasowało.
Oto podpowiedzi:
a) Projekt morderstwa
b) Słodka, lecz śmiertelna
c) Staromodne morderstwo
d) Lepszy wróbel w garści...
Zastanawiam się nad a i d...Bo w "Projekcie morderstwa" była żona ofiary jakoś szczególnie się zwracała do Columbo, ale też morderczyni z "Lepszy wróbel..."....hmmmm... Obstawiam jednak a:)
W odcinku "Kryzys tożsamości", w jednej z pierwszych scen po pojawieniu się Columbo-porucznik jest w barze, gdzie wcześniej była ofiara. Tam zwraca jego uwagę tancerka tańcząca taniec brzucha. Co o niej stwiardził Columbo po dłuższym przyjrzeniu się?
No nie, to stwierdził ze zdjęcia ofiary z odcinka "Etiuda w czerni". Podam podpowiedzi:
Columbo stwierdził iż tancerka jest....
A. Nieśmiała
B. Szalona
C. Odważna
D. Wyzywająca
:)
Z jaką częścią garderoby miał problem Columbo w odcinku "Nocne życie porucznika"?
Czy chodzi o taki szal boa? Różowy? Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy...
Różowy "szal" też założył, ale chodzi mi o coś innego. O to, że ten element garderoby nie był we właściwym rozmiarze.
Podpowiedzi:
a) podkoszulek
b) koszula
c) spodnie
d) buty
W jakiej sytuacji nastąpiła śmierć ofiary z odcinka "Motyl w odcieniach szarości"?
W jakich okolicznościach ofiara z odcinka "Morderstwo w Malibu", powiedziała o zaręczynach z mordercą?
P.S. Kiedyś pisałem, że może będzie też "Columbo" w TVN Fabuła. I teraz przypadkowo zauważyłem, że w długi weekend majowy będzie "Columbo" w TVN Fabuła.