Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
No nadal nie pamiętam, ale to nie jest odcinek który bym tyle razy oglądała:)
O i jeszcze oczywiście Columbo zdejmował buty w odcinku "Zabójczy trening" po swoich przygodach na plaży. ;)
No to nowe pytanie.
Była już zagadka jak pamiętam dot. momentu wściekłości Columbo w odc. "Zaszyta zbrodnia". Ale jeszcze w jakim innym odcinku Columbo stał się agresywny przez chwilę?
No właśnie w "Zabójczym treningu" puściły mu nerwy, w scenie w szpitalu na Milo Janusa:)
Bo ma lęk przed szpitalem;) i morderca z "Zaszytej zbrodni" dobrze mu powiedział: niech unika szpitali;) ale jak wiemy, to z Columbo niezły ściemniacz;)
W jaki sposób wytłumaczył się porucznikowi morderca z odcinka "Łabędzi śpiew", odnośnie wysłania gitary autobusem, a nie zabrania jej samolotem?
Jaki mecz (chodzi mi o dyscyplinę sportu) oglądała ofiara z odcinka "Spoczywaj w pokoju, Pani Columbo"?
Nie, podpowiedzi:
a) hokej na lodzie
b) koszykówka
c) futbol amerykański
d) piłka wodna
W odcinku "Ostatni toast za Komandora", mamy poctać młodego policjanta Mac'a, który pomaga Columbo. W jakim jeszcze odcinku mamy do czynienia ze słowem "MAC", i nie jest to imię?
No, gdzieś to było, tylko właśnie gdzie? Hmm, moze w odc. "Kryzys tożsamości"?
A było, było:) Ale nie w "Kryzysie tożsamości". Podaję podpowiedzi:
A. "Morderca ze szklarni"
B. "Sztylet wyobraźni"
C. "Zaszyta zbrodnia"
D. "Piękna, lecz śmiertelna"
:)
Wymień 3 znane miejscowości znajdujące się bardzo blisko Los Angeles, w których czasem toczy się akcja serialu.
Ciężkie pytanie...Ale nasuwa mi się Malibu i bodajże Beverly Hills było w jakimś odcinku. 3 nie wymienię, zresztą geograficznie aż tak dobrze nie kojarzę;)
2 odpowiedzi jak najbardziej poprawne. Tym razem podpowiedź do trzeciej miejscowosci będzie inna bo inaczej ciężko tak niejednoznaczne podpowiedzieć. ;)
Zatem podpowiedzią będzie taka informacja, że ta miejscowość pojawia się w odc. "Śmierc gwiazdy rocka" i jest na literę "P".
Nie wiem, czy akurat w tym odcinku się pojawiła ta nazwa, ale w jakimś była na pewno mowa o Pasadenie. Także chyba właśnie o to Ci chodzi:)
W jaki sposób morderca z odcinka "Umysł ponad prawem", "pozbył" się chłopca z instytutu na czas morderstwa?
W takim razie nowe pytanie.
Gdzie morderca z odcinka "Wzburzone wody" ukrył rękawiczki w scenie pod koniec odcinka?
Nie jestem pewna, ale coś było z chowaniem rękawiczek w miejscu na gaśnicę, czy jakiś sprzęt przeciwpożarowy. Masakra, od miesiąca nie obejrzałam żadnego odcinka Columbo i już czuję, że umykają mi szczegóły;)
Ja nie licząc weekendu majowego gdzie "Columbo" był w TVN Fabuła to też nie oglądałem żadnego odcinka w maju. ;)
Zaliczam, morderca ukrył rękawiczki w miejscu gdzie znajdował się zwinięty wąż przeciwpożarowy.
Dzięki:)
Trzeba sobie robić jakieś przerwy od oglądania, żeby potem mieć z tego większą radość;)