Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
A i C na pewno odrzucę. Trochę znajome skądś wydaje mi się D i na to postawię.
Nie no gdzie załatwia potrzebę. :) O to drugie oczywiście mi chodziło. Było kilka takich sytuacji.
Jeśli tylko przebywa w toalecie, to np w odcinku "Kobieta w czerni" i "Fałszywy alarm".
Stół do jakiej gry ma w swoim mieszkaniu morderca z odcinka "Kryzys tożsamości"?
Nie, bilarda nie zauważyłam, ale inny owszem:) oto podpowiedzi:
Miał stół do:
A. Ping ponga
B. Mahjonga
C. Black jacka
D. Ruletki
:)
Ojoj...oj... Nie znasz Mahjonga? (madżonga)? To taka chińska gra, polegająca na odnajdywaniu tych samych klocków. I właśnie stół do tej gry ma morderca, także odp B.
Ps. Black Jack (Blackjack też można pisać) to gra rodem z kasyna. gra w karty:)
Co w kapeluszu drugiej ofiary z odcinka "Lepszy wróbel w garści", zwróciło uwagę porucznika?
Spieszę z pomocą:)
A. Była na nim plamka krwi
B. Był to specjalny kapelusz, który ofiara ubierała tylko do kasyna
C. W kapeluszu były świeżo ścięte włosy po wizycie u fryzjera
D. To nie był kapelusz ofiary
To teraz mam trochę trudne pytanie. ;)
W którym roku Columbo przeprowadził się do Los Angeles?
Bardzo trudne!!! Nie mam pojęcia, chyba jak był dzieckiem, czy tam nastolatkiem...Kurcze, dobra, strzelam...w 1945;)
Niestety to zła odpowiedź. Może dobrze strzelisz jak ograniczę liczbę wariantów do czterech. ;)
a) 1954 r.
b) 1959 r.
c) 1967 r.
d) 1968 r.
Nie mam pojęcia nadal. Wydaje mi się że przed rokiem 60tym...Strzelam w odpowiedź A- 1954;)
I tutaj też niestety pudło. Prawidłowa odpowiedź to B. Ale miło witać nowego gracza.
No to nie trafiliśmy:( ale to było trudne pytanie! Pociesza mnie fakt, że to nie były lata 60te:)
Zadam więc nowe pytanie.
W jakim odcinku Columbo musi stać w kolejkach aby załatwić urzędową sprawę?
Tak jest! Columbo nie Columbo ale musi stać w kolejce jak zwykły obywatel. ;)
He he:) Biedny Columbo, potraktowany jak zwykły śmiertelnik;) Coś nie ma szczęścia do urzędów. Pamiętasz tą "miłą i pomocną" urzędniczkę z odcinka "Zabójczy trening"?;)
To ta, która używała tej maszyny, która wypisywała te wszystkie informacje dla Columbo?
Komu brat mordercy z odcinka "Koneser win" zamierzał sprzedać winnicę? Chodzi o nazwisko:)
Jak wiesz mam problem z zapamiętywaniem nazwisk. ;) Proszę więc o podpowiedzi. Na pewno to byli bracia.
Wiem że masz problem z zapamiętaniem nazwisk, ale pokusiłam się o te pytanie tylko dlatego, że niedawno oglądałeś ten odcinek. I masz rację, to byli bracia. A nazywali się:
A. Bracia Antonio
B. Bracia Coppoli
C. Bracia Marino
D. Bracia Vespucci
Ja jakby co nie mam pretensji o twoje pytanie, wręcz przeciwnie, trzeba pokonywać swoje słabości. ;)
Niestety nie trafiłeś:( to byli bracia Marino, odp C. Odobiście uwielbiam tą scenę kiedy Carsini z niedowierzaniem wypowiada " Marino Brothers?":)